mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 09:35:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Uf kako srbi!!!
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uf kako srbi!!!  (Prebrano 27846 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« : sobota, 13.11.2004 : 18:13:58 »

Pozdravljeni!

Sem brskala in brskala, pa teme o srbenju nisem našla. Jana, če sem kaj spregledala, se že sedaj opravičujem in seveda prosim, da me premakneš.

Pri nas doma se vseskozi nekaj dogaja. Nikakor nam ne more biti dolgčas. In sicer... od bul, vročine, odprtja bul, izteka gnojne tekočine in približne zasušitve le teh "ran", smo danes prišli na ponovno odprtje ran in sicer zgleda zelooo grdo.

Rana zgleda kvadrat cca 2x2 cm, povsem brez kože in dlake, popolnoma krvavo. Tudi pri drugi rani nas čaka zgleda enak postopek, saj se tista zasušena krasta že počasi lušči. Toda namesto lepe nove kožice je spodaj krvavo meso.

Sedaj pa največji problem: psico ta zadeva hudooooo srbi. Za minutko je ne morem pustiti same, saj ji zadnja tačka še v globokem spanju deluje.

Glede na to da je sobota in da je pri nas veterina zaprta že od enajstih dopoldne, bi vprašala vas, če ima kdorkoli kakšen domač recept kako se boriti proti srbenju. Sicer bomo danes vseeno spali na tleh, tesno ob psici, da bomo čutili če se bo hotela praskati, ampak vseeno... če kdo ve za karkoli, mu bom zelo hvaležna.

V nasprotnem primeru bi morala verjetno po injekcijo proti srbenju.

Aja, pa še tole me zanima: s čim naj take odprte rane sploh oskrbujem? Do sedaj sem mazala z jodom, kako pa sedaj naprej? Ali lahko še vedno uporabljam jod, kako je z Bivacynom, Bepantenom in podobnimi zadevami?

Za odgovore se že sedaj zahvaljujem.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #1 : sobota, 13.11.2004 : 18:45:18 »

Uf, fortuna, zadnje čase imaš pa veliko problemov. Grobe basje blazinice, bule, vročina, sedaj pa še srbenje. Glede joda ti ne bi znala svetovati, rane pa poskusi s čim zavarovati (po mojem lahko tudi z velikim obližem). Shivi želim čim-čimhitrejše okrevanje, ker tore je pa že res hudo. Daj Shivi Kiss!
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #2 : sobota, 13.11.2004 : 18:47:39 »

Dokler ne boš ugotovila, na kaj je psica alergična, se bo to dogajalo brez prestanka. Injekcije verjetno vsebujejo antihistaminike, ki pomagajo pri alergijah, vendar jih ne pozdravijo. Naj te opozorim, da te injekcije niso prav dobre za zdravje psa. Olajšanje je le trenutno, dokler injekcija učinkuje. Pri nas se obnese le raztopina Lotagena (čudež, če  boš dobila še kako stekleničko pri nas, ker se ne uvaža več), v razmerju z vodo 1:10. Imajo ga napr.v Italiji. Kakršnokoli mazanje z raznimi mazili bo rano zapackalo in povzročilo še hujše kuhanje. S takšnimi mazili smo ponavadi poleg t.i. injekcij zadevo zdravili vsaj 2 meseca. Z Lotagenom jo rešimo
brez dodatnih zdravil v 2 tednih. Ker te raztopine verjetno ne boš dobila, poskušaj nežno izpirati z raztopino Hipermangana, posuši s papirnatim robčkom in pusti pri miru. Če pa raztopino slučajno dobiš, je postopek takšen: narediš razmerje 1:10 in z injekcijsko brizgo (brez igle)počasi "napojiš" rano. Psa poskušaj držati v takšnem položaju, da bo raztopina vsaj pol minute na rani. Ko pes vstane, se lahko tudi razlije. Potem nič ne tikaj.
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #3 : sobota, 13.11.2004 : 18:55:58 »

Ko je naš Bero imel nekoč alergijo, se je tudi stalno praskal in seveda znova in znova odpiral rano. Vet. mu je dal injekcijo proti praskanju (samo 1x), pa je 100% delovalo, ker se je nehal praskati in rana se je normalno pozdravila.

Kaj pa človek stori z rano? Razkuži jo in pusti pri miru. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi jo pokrila s kakšno gazo. Kje pa ima ti 2 rani? Kaj pa če daš Shivi nogavice na zadnje tačke, da se ne bo več praskala? Pri Berotu je pomagalo. Ali pa nekateri psu zvežejo zadnje tace. Ampak samo toliko, da pes hodi (sicer malo omejeno), praskati se pa ne more.

Pa poročaj.

Lp Jana

P.s. A še vedno trdiš, da je rojena pod srečno zvezdo? Wink Undecided
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #4 : sobota, 13.11.2004 : 18:57:37 »

Šele sedaj sem ugotovila, da je to nadaljevanje zgodbe o bulah zaradi mrtvega ježa. Izpusti moj nasvet glede alergije, aktualen je samo Hipermangan in Lotagen.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : sobota, 13.11.2004 : 19:02:10 »

fortuna, kolikor razumem, je tole res nadaljevanje prejsnje teme o bulah in o novih zapletih, zato morda ne bi bilo slabo oboje dati skupaj, da bodo morebitni "svetovalci" vedeli, kaj se je dogajalo pred tem.
Logiran

fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #6 : sobota, 13.11.2004 : 19:37:27 »

Ojla vsem!

Bom začela odgovarjati iz zadnjega konca.

Jana, res je tole nadaljevanje teme "Bule, vročina - pomoč", vendar sem temo srbenje odprla prav zaradi tega, ker je še ni. Sem pregledala vse strani za nazaj. Smiley Mislila sem, da bo morda kdaj še komu prišlo prav, sicer pa tudi če temo premaknemo tja in bo potencialni iskalec uporabil iskalnik, nas bo našel, kajne? Wink

Torej.... Jana, temo lahko brez problema premakneš. Se že sedaj opravičujem , ker sem ti naložila nekaj dodatnega dela... Undecided

Sedaj pa še k ostalim prijaznim pomagačem... Grin

Bina, tudi Shiva je 1x dobila injekcijo proti srbenju in je tudi učinkovala zelo dolgo oz se psica sploh ni več praskala.

Zatorej, kot pravi Karmen, za vsako stvar leteti po injekcijo tudi ni najboljše. Undecided

Jana oz Bina (da ne bo pomote Wink), rano je praktično skoraj nemogoče pokriti z gazo, saj je na zgornji sprednji strani za vratom. Če bi hotela na ta način rano zaščititi, bi morala Shivi obriti veliko dlake, da bi se tista lepilna zadeva prilepila na kožo. Pa še tisto se zelo hitro odlepi - preverjeno.

Nogavice spravimo iz tac še prej, kot jih nataknemo. Vezala pa tačk ne bi. Undecided Sem se odločila da bom raje spala na tleh, pa bila na tričetrt budna... Grin

Torej je najbolje, da rano samo spiram z jodom (zaenkrat ostalih zadev nimam doma, razen Bivacyna, Bepantena in enega antiseptika) in pustim pri miru.

Škoda, ker se Lotagena ne da več dobiti....

Hvala vsem za nasvete.

P.S.: Bina, ja, še vedno trdim da je Shiva rojena pod srečno zvezdo. Tongue Grin (se me ne da prepričati v nasprotno) Wink
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #7 : sobota, 13.11.2004 : 19:42:18 »

Uf, sem iskala gumbek spremeni/popravi, ker sem želela popraviti napakco, pa ga nisem našla. Roll Eyes

Bom pa tukaj popravila.

Stavek "Zatorej, kot pravi Karmen, za vsako stvar leteti po injekcijo tudi ni najboljše." bi se moral začeti z AMPAK.

AMPAK, kot pravi Karmen, za vsako stvar leteti po injekcijo tudi ni najboljše.

Takole. Grin

Lp, Fortuna.



Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #8 : sobota, 13.11.2004 : 20:08:25 »

Bolj sem mislila, da bi lahko bila tema tam zaradi predhodnih tezav. Brez problema je lahko tudi kot samostojna tema. Bomo pa dodali link, kje so se vajine tezave zacele, pa bo tudi tako v redu Smiley.

Torej, fortunina psicka je imela pred tem srbenjem tezave, ki so opisane v temi Bule, vročina - pomoč.
Logiran

fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #9 : sobota, 13.11.2004 : 20:34:40 »

Hvala Jana. Sem se malo prej tudi sama spomnila da bi bila ena izmed možnih rešitev tudi ta, da se pripopa link od naših prejšnjih težav. To bi morala jaz narediti že v prvem postu, pa sem "kokoška" jaz Grin pozabila.

Saj mi niti ni za zameriti, sploh več ne vem kje se me glava drži... Roll Eyes

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #10 : petek, 31.12.2004 : 13:36:04 »

A je komu kaj znano tole? Brin si skos liže to zadevo.

http://img105.exs.cx/img105/5972/noga8ar.png

http://img105.exs.cx/img105/3136/noga27qy.png

[slika spremenjena v povezavo; Mirc]
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #11 : petek, 31.12.2004 : 14:01:30 »

Upam, da se motim, ampak lahko bi bila mikrosporija. Jaz bi zadevo razkužila z Betadinom in potem nekaj dni (recimo do ponedeljka) mazala vsaj trikrat dnevno z Lamisilom. Če ne bi bilo nič bolje, pa na veterino.
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #12 : petek, 31.12.2004 : 14:05:42 »

Jap, meni je znano. Witty je imela tako zadevo pred kakšnim mesecem na nogi. Odpadla ji je dlaka, koža je bila čisto trda, rdeče-rumenkasta, pa nek gnoj ji je vn tekel. Witty se je pa skoz lizala. Pomoje je bila kriva svinjska koža. Ravno takat sem bila bolna in je nism smela peljat k vetu, starši pa tudi niso mogli ker jih nikoli ni bilo doma, zato sem ji rano spirala z vodo. Zadeva se je po 4 dneh umirila, koža je postala normalna, dlaka pa je že skoraj normalno dolga.

Lp
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #13 : petek, 31.12.2004 : 14:13:06 »

Rina, zadeva je prisotna že več kot 4 dni, danes se je močno poslabšalo, tako da je že viden gnoj spodaj.
Logiran
rina
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 260


« Odgovor #14 : petek, 31.12.2004 : 14:19:57 »

Potem nevem kaj bi lahko bilo. Upaj, da je "samo" alergija na nekaj, s čimer se je Brin srečal prvič in zadnjič.

lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Uf kako srbi!!!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines