mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 01.05.2024 : 19:40:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Uf kako srbi!!!
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uf kako srbi!!!  (Prebrano 27928 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #30 : torek, 25.01.2005 : 18:43:04 »

Ali pa mogoce krivec ni hrana?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Chris
gost
« Odgovor #31 : torek, 25.01.2005 : 18:54:30 »

Ja najbrž je naš trbousk luft Wink
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #32 : torek, 25.01.2005 : 19:02:57 »

Ne, resno, tale naš zrak ni nedolžen. Ker hrana ni, razen če je na vse malo alergičen. Včasih opazim kakšno krastico po telesu, samo najbrž nastane ko se grize in praska, pa si malo rani. Po tleh ne pomivam s čistili. Kopam ga s kvalitetnim šamponom pa še to redko. Tako, da skoraj edino verjetna možnost je res kuhana hrana, riž?, piščanec?, govedina?, zelenjava?, olivno olje?, sam bog ve.

Kako pa kaj alergije na tkanine? Povzročajo samo srbenje kože ali morda obvezno tudi kihanje zraven. Ker moj nič ne kiha... Teoretično bi lahko bil tudi kakšen tepih. Morda tablete morskih alg? Kaj si ga vedi, saj potem se pa že res počasi konča seznam.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #33 : torek, 25.01.2005 : 20:46:12 »

Chris,

ne vem če tvojemu psu res škodi vaš "trbousk luft" (ki res ni med najboljšimi), vem pa, da je moja pokojna španjelka imela težave s srbenjem in praskanjem ponavadi pozimi, ko je bilo megleno in je bila inverzija ter je bil zrak precej onesnažen. In bog ne daj, da sem takrat šel po možnosti moral še v Maribor, kjer je ta onesnaženost bila še precej bolj izrazita. Ko pa se je vreme uštimalo in se je zrak očistil, je po nekaj dneh srbenje in s tem praskanje minilo. Lahko bi bilo tudi to.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #34 : torek, 25.01.2005 : 20:53:25 »

Chris, pa si poskusil s kaksno izlocevalno dieto (en vir OH in en vir beljakovin - po moznosti tak, ki se ni bil "v uporabi")in si se je drzal tisti mesec oz. dva?
Seveda, tkanine so tudi lahko... In ni nujno, da potem kihas. Alergicne reakcije se lahko kazejo na razlicne nacine.
m.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #35 : torek, 25.01.2005 : 21:32:14 »

Jah... danes sem razmišljal, da sem mu zamenjal že kar nekaj hrane... Prej je jedel kvalitetne brikete, kasneje riž in govedino, sedaj pa smo govedino zamenjali s piščancem. Tako, da sedaj je riž z zelenjavo in pa piščanca (kar je OH in beljakovina), včasih zraven še jajco. Kakšen dan piščanca zamenjam z ribami. Le olivno olje, ki pa ni kakšno domače ali hladno stiskano ampak olivno olje ala najboljši sosed...  je že od vsega začetka ostalo kot dodatek, zato je danes sum padel direkt na to. V četrtek pa dobi najbrž Nutro ali pa Pro plan (ker je danes testerje takoj pojedel, za razliko od nekaterih) za pse, ki imajo probleme s kožo. Alge pa tako  mislim, da ne bi vplivale na probleme s kožo, ker so sami vitamini, kvečjemu koristi mu. Ga imam čimbolj pod kontrolo in mu ne pustim, da se praska in grize. Pod repom ima tudi mozoljčke, pa na pregibu leve noge tudi, kjer sem tudi enega stisnil in je ven pritekel gnojček.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #36 : torek, 25.01.2005 : 21:47:44 »

Si pomislil, da so za praskanje krive bolhe? Jaz bi precistila stanovanje z desektinom in uporabila se frontline. lp

Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #37 : torek, 25.01.2005 : 21:52:09 »

pa pskusi dalj casa  (traja tudi do 2 meseca, da se spravi nazaj) ostat samo na parih sestavinah. Npr. ajdova kasa + puran ali kaj podobnega... Z briketi je (pomojem) tezko izlocevat, ker vsebujejo cel kup stvari... Kaj pa zelenjava? Spela je recimo alergicna na cvetaco  Roll Eyes Alge so pa tudi lahko problem - imamo doma dokaz...
m.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #38 : torek, 25.01.2005 : 22:00:10 »

Ja Kaja. Pridi mi pomagat Wink Nima bolh. Mislim, vem kakšno je praskanje zaradi bolh, pa tudi Frontline je že dobil ne dolgo tega. Ne pozabi, da je moj pes bel, bolha na njemu se vidi iz aviona. Vsaj pred pol leta sem jo. Krastice po koži in mozoljčki iz katerih teče gnoj so rezultat nečesa drugega. Ne bom ga spet mazal s kemijo, se potem še bolj praska.

Maja01 cvetačo Huh Kako ti je pa to uspelo ugotovit. Zelenjavo dobiva poleti svežo in ne cvetače. Sedaj pozimi pa zmrznjeno jušno zelenjavo, pa tudi cvetačo ja. Alge..... ja ok, zdej smo odstranili olivno olje, če čez dva meseca ne bo bolje, bomo pa še alge, pa če čez dva meseca ne bo bolje, bomo rekli praskaj se do konca življenja sram

Briketi za pse z problematično kožo pa vsebujejo takšne stvari, da je čim manjša verjetnost, da je pes na katero alergičen, čeprav možno je sicer tudi.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #39 : sreda, 26.01.2005 : 00:48:33 »

Maja01 cvetačo Huh Kako ti je pa to uspelo ugotovit.
s tako dieto kot sem ti rekla. Sem ji nekaj casa kuhala samo 4 stvari, potem sem pa pocasi dodajala nazaj... in pri cvetaci so se spet naredile bulce. Za vsak slucaj  Roll Eyes sem potem poskusila se 1x.
Aja, pa s tem nisem mislila, da je Ari tudi alergicen na cvetaco, samo, da je lahko prakticno karkoli... No, pa cim manj srbenja.
m.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #40 : sreda, 26.01.2005 : 10:38:39 »

Hehe, chris, je ze res, da so moji psi pretezno crni (ampak si pozabil na vini Tongue) ampak ce ti bolho opazis na psu, to pomeni, da jih je ze ogromno. Temu sledi, da ima lahko tudi malo bolh (ker pac uporabljas frontline), ki jih ti ne vidis.

In zakaj sem pomislila na bolhe? Zato, ker smo mi tudi pred 14 dali frontline vsem cuckom, pa sem predvcerajsnjim nasla bolho na Kaji. Torej? Kdo jih je od koga dobil sploh ni vazno, vazno je, da se je Bagi prav simpaticno igrala s tvojim arijem ( pa z bajkijem, pa s sally, pa s pejo, pa s..........). Juhej! sram

Spricat ti pa niti slucajno ne pridem pomagat, mi postane ze slabo, ko pomislim, da moram pocistit celo nase stanovanje, pa se celo bajto pri Alesu (pa se pesjak in garazo zaradi Dona). Too much work for me! Lips Sealed lp
Logiran

TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #41 : sreda, 26.01.2005 : 11:04:20 »

...
Briketi za pse z problematično kožo pa vsebujejo takšne stvari, da je čim manjša verjetnost, da je pes na katero alergičen, čeprav možno je sicer tudi.

Chris,

na žalost tudi taki briketi vsebujejo polno potencialnih alergenov- na primer koruzo. Pri nas si je Buba lizala tačke že skoraj do krvi, pa nismo mogli ugotovit, kaj je narobe. Dobili smo tako dieto, kot ti je že maja01 napisala, pa še Hill'sove specialne brikete (o ceni rajši ne bi), kadar nam ne bi zneslo kuhat. In berem sestavine v teh krasnih briketih, noter pa polno istih sestavin, kot v normalnih briketih  Angry No, na koncu smo ugotovili, da je Buba alergična na mlečne zadeve in se jih sedaj izogibamo.

Upam, da boš kmalu ogotovil, kaj je problem, pa nam sporoči  Wink

Lp,
Tina
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #42 : sreda, 26.01.2005 : 15:43:59 »

Hehe, Kaja pa vseeno pridi pomagat špricat, pa malo lahko počistiš še po hiši, opereš cote, malo polikaš..... Grin Hehe, Aleš pa res uživa, najbrž že načtruje poroko, hehe....  Cheesy

Saj vem da bolhe so, pa da skačejo iz psa na psa ampak pri Aritu je tako.... da ga točno na določenih mestih koža srbi, ko ga praskaš se ti bo kar nastavil... To je pod brado, za ušesi, po rebrah in tam pri repu. Tudi praska in grize se skozi na teh mestih. Pa okrog tamalga, da ma kar pogrižen! Angry

Trenutno že dva meseca je riž, ovsene kosmiče, zelenjavo (korenje, grah, peteršilj, cvetačo, brokoli), piščanca, olivno olje pa kot dodatek algo spirulino al kaj je, včasih LCA jogurt. To je vse! Govedino smo črtali iz jedilnika zaradi praskanja, prav tako polento oz. koruzo. Sumljivo mi je olivno olje, ker se je že takrat praskal in imel kakšen mozoljček, ko je jedel še brikete, pa ga je včasih ravno tako dobil zraven. Danes smo pa črtali tudi alge. Če to ne bo bomo zelenjavo, potem pa še riž. Ker nekaj od tega mora biti, drugih stvari in priboljškov ne dobiva. Lp
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #43 : sreda, 26.01.2005 : 15:52:19 »

... Sumljivo mi je olivno olje, ker se je že takrat praskal in imel kakšen mozoljček, ko je jedel še brikete, pa ga je včasih ravno tako dobil zraven. ..

Chris, pa črtaj še olivno olje- probat ni greh  Wink Tako smo mi ugotovili alergijo na mlečne zadeve... Skoraj vsak dan je dobivala skuto ali pa jogurt na brikete, pa sirček je bil namesto nagradic... Smo črtali in je bilo boljše oz. je sedaj čisto v redu.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #44 : sreda, 26.01.2005 : 16:44:52 »

Chris narobe si se lotil. Se vedno ima na jedilniku prevec stvari. Poskusi samo z dvema stvarema - en vir OH in enim virom beljakovin. Potem pocasi dodajaj. Pa na tistih dveh ubogih sestavinah vztrajaj toliko, da se stanje izboljsa.
Kot sem rekla, jaz ti tudi svetujem, da za zacetek preklopis na hrano, ki je se ni jedel. Npr. ajdova kasa+konjsko meso, krompir+divjacina, prosena kasa+kozlicek, jesprenj+kuncevina, ... Sicer ni poceni, se pa splaca. Ce te tolazi, tvoj Ari poje (vsaj) pol manj kot moja "kravca".
m.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Uf kako srbi!!!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines