mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 22:40:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj
Strani: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 47   Dol
Natisni
Avtor Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj  (Prebrano 100655 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #555 : torek, 21.10.2008 : 10:05:01 »

Bravo Maj! Cheesy Smiley Cheesy Smiley Cool Hm, jap, to je bila res težka naloga. (po mojem bi bila - vsaj za mojo Luno - še težja it kakšne nagravžno smrdeče zadeve.... Roll Eyes sram)
Dobra sta!!!!

Oxy, moja Luna je sterilizirana. Pokazalo pa se je, ko je bila še majhna, in eno jutro kar ni mogla vstat iz postelje. En dan prej je norela kot zmešana in se je to pokazalo. Po tistem nisem več niti enkrat kaj podobnega opazila. Danes se tega (še) ne vidi pri njenem gibanju. Sem le zaznala, da pač po kakšnem napornejšem izletu previdneje hodi navzdol. In, potem spi ves naslednji dan!
Nekje pri 6 tih letih se je začela precej manj zanimati za igro in postala je čisto apatična, brezvoljna, dlaka se ji ni več svetila, dobila je obrobljene pike..... V glavnem, nič hujšega, ampak kr nekej.... No, šele lani - pri njenih 9tih letih smo ugotovili, da ji ščitnica ne dela. Odstranili smo ji tumor na ščitnici in zdaj je na tabletah. Poskočna kot še nikoli, ima zdrav izgled in pomlajena za vsaj pet let!
Ne rečem, da je to tudi pri tvoji, morda pa se splača pogledat nivo hormonov ščitnice.
Po sterilizaciji se teža ni kaj dosti sprememnila. Mogoče zaradi obilice miganja.

Dajem ji še tiste tablete z glukozaminom, pa kakšno živo vodo občasno, občasno pa še kakšne dodatke, ki so za naše sklepe tudi dobri.

Priporočam tudi kakšno bioenergetsko zdravljenje. Luni je pri ščitnici zelo pomagala.

Uživajte s pikastimi bitji!

Polonak






Logiran
oxy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


WWW
« Odgovor #556 : torek, 21.10.2008 : 14:18:11 »

Čestitke Maju!! Kako to, da si se odločila ,da bosta selala tečaj terapevta? Je zelo zahtevno?
Ja oxy se odlično počuti spet je stara oxy- vsa naspidirana in igriva. Tako, da moram kar pazit na njo. To je verjetno zaradi tablet proti bolečinam. A slučajno veste koliko časa naj bi jedla te tablete?  Dajem ji pa rimadyl in glukozamin pharma nord. Če se slučajno kdo kaj spozna.
Luna kako pa zgleda to bioenergetsko zdravljenje? Pa kako pogledaš nivo hormonov ščitnice?
Logiran
andrejaa
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 55


« Odgovor #557 : torek, 21.10.2008 : 22:35:27 »

bravo maj!!!! Cheesy pa nej kdo reče, da je dalmatinčke težje učit kot druge pasme Wink
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #558 : sreda, 22.10.2008 : 08:37:09 »

Luna kako pa zgleda to bioenergetsko zdravljenje? Pa kako pogledaš nivo hormonov ščitnice?

Bioenergetsko zdravljenje po Domančičevi metodi - 4x sva obiskali bioenergetika, traja okoli pol ure. Stojiš zraven, on pa dela svoje delo. Izredno me je presenetila njena mirnost, saj ponvadi ni pri miru tako dolgo. V glavnem, mislim, da je bilo zelo dobro, da sva šli.
Nivo hormonov pa pogledajo na kliniki. Medve sva bili na kliniki fakultete (cesta v mestni log), vzamejo kri, pošlješ jo v avstrijo (dunaj) in potem ti na kliniki interpretirajo rezultate. Ravno zdaj jih čakava. Ne stane ravno premoženja-morda lahko računaš okoli 50 evrčkov. No, itak pa ti bo to najbolje svetoval veterinar. Če je naspidirana, potem ji po mojem mnenju ščitničnih hormonov ravno ne primanjkuje...

Oxy želim dobro počutje, vsem tapikastim pa vse najboljše!

Polonak
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #559 : sreda, 22.10.2008 : 13:39:02 »

Kako to, da si se odločila ,da bosta selala tečaj terapevta? Je zelo zahtevno?

Zahtevno je kar relativna zadeva. Bi rekla, da je ja, čeprav se komu mogoče ne zdi. Psa je treba imeti 100% naštudiranega in tudi 100% pod kontrolo veš čas in tudi ob drugem delu, v bistvu delaš več stvari na enkrat (se ukvarjaš s pacientom in istočasno imaš psa vseskozi pod kontrolo). Pes mora biti zanesljiv in obvezno ravnodušen. Ne sme kazati znake agresije na druge pse (istega in drugega spola), na druge živali ali ljudi. Mora obvladati stresne situacije, seveda skupaj z vodnikom. Vodnik je dolžan skrbeti za svojega psa in prepoznati, ko mu bo česa preveč. Okoli tega je kar veliko za pisati, še najbolj pomembno je, da je vodnik iskren do psa in samega sebe in si magari prizna, da njegov pes ni za to delo, pa če si to še tako želi.

Zakaj sva se odločila? Na srečo sva že imela kar nekaj možnosti se preizkusiti na tem področju, tako da nisva šla kar tako na blef. Nekak sva "Padla not" Wink  Maj je v takšnih obiskih zelo užival, jaz nič manj, še največ pa seveda obiskani Smiley Je en način preživljanja prostega časa, vsekakor na kvaliteten način, prostovoljno in brez-ambicijsko. Investiraš nekaj "malega" časa, stroškov, voljo, v zameno dobiš pa toliko tega - za dušo in srce, če znaš uživati v tem Smiley

pa nej kdo reče, da je dalmatinčke težje učit kot druge pasme Wink

Ja uf, kako pogosto slišim pohvale v smislu: Dobro delo, na sploh glede na pasmo Roll Eyes Res, še zadnjič na RO tekmi naju je sodnik takole pohvali. Se še nisem odločila ali se naj tega veselim ali ne, v bistvu sem vesela ja, ampak ob enem žalostna, ker se pasmi dela krivica Undecided So zelo pametni psi, edino vodniki s(m)o "prebutasti", če lahko tako rečem. Seveda ne morem govoriti za vse dalmatince, v bistvu imam izkušnje samo s svojim. Zanj lahko rečem, da stvari zelo hitro skapira, če pa kdaj ne, mu očitno nisem dovolj jasno znala povedati, kaj si od njega želim. Zaenkrat sva se še vsega naučila, kar sva nameravala. Poleg tega, da sem kot popolni začetnik na pasjem področju, naredila precej začetniških napak, se mi zdi, da sva kar veliko dosegla in si ne predstavljam kje bi šele bila, če teh mojih napak ne bi bilo Grin Tongue

Trenutno sva v fazi navajanja na nagobčnik, kar bi bilo bistveno lažje, če bi se tega lotila, ko je bil še mladič. Ampak takrat še pomislila nisem, da bi mi to kdaj prav prišlo, zdaj ga pa potrebujeva za šolanje terapevtskega psa, ker se bomo peljali z javnimi prevoznimi sredstvi, kot je recimo tramvaj, in je v le-teh uporaba nagobčnika obvezna. Tako sva začela zelo postopoma in seveda s klikerjem ter slastnimi priboljški Smiley Po enem tednu dela sva tako daleč, da ga sam prinese, ko mu je dolgčas ali je lačen Grin Na komando "šnof" (nisem imela boljše ideje  ) si ga sam natakne, nakar ga jaz samo še pritrdim. Fejst ga futram in tako narediva en krog okoli mize, potem nagrada in nato snamem nagobčnik. Vajo ponavljava nekolikokrat in to je to. Rezultat je, da je nagobčnika že ful vesel Grin (Za razliko od takrat, ko so mu ga pri veterinarju enkrat želeli natakniti, in si ga je hitreje snel, kot so ga oni naštimali  Roll Eyes )

Toliko zaenkrat, pa povejte če vas še kaj zanima Wink
Logiran

luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #560 : sreda, 22.10.2008 : 13:50:04 »

Bravo Maj! Aha, nagobčnik je prava zabava na veterini-hitreje ga ima dol kot ga uspeš nataknit.

Ja, res. Dalmatinčki so eni taki navihanci. Res, hitro skapirajo, vse jim je jasno. Potem pa..... naredit to, je pa že druga stvar. Če se ji zazdi, da to ni potrebno in je "sploh in oh" celo moteče za njo, ne bo tega naredila. Dokler se jst ne postavim na "vse trepalnice" Angry. Potem pa zelo hitro naredi zahtevano in to gladko. Roll Eyes Meni to ni bilo nikoli jasno. Enkrat gladko, enkrat nikakor ista stvar. V glavnem trmasti in samosvoji. Ampak srčki..... Kiss Zato mi je kar jasno, ko pravijo, da je Maj dober za to pasmo. Še enkrat čestitke obema za takšno delo. Medve sva čisto preveč "čudne" za to. Enkrat je ena muhasta, drugič pa druga..... Roll Eyes sram

Uživajte!

lp polonak

Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #561 : sreda, 22.10.2008 : 14:14:09 »

U, mene pa zanima tole šolanje za pa terapevta. Kje v Avstriji se šolata? Koliko časa šola traja? Kakšna je cena? a je važno kakšne pasme je pes? Koliko mora biti star?
Ko vse to opraviš kaj vse pravzaprav lahko potem počneš s psom? Upam, da je zadnje vprašanje razumljivo- zanima me za kaj vse je uporaben (saj se čudno sliši pa vendar upam, da je razumljiv).
Aja š to-so predavanja in nasploh šolanje tudi v angleškem jeziku?
Za odgovore se ti pa že vnaprej najlepše zahvaljujem Wink Upam, da ni preveč vprašanj Smiley
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #562 : sreda, 22.10.2008 : 14:20:29 »

Ti bom odgovorila v temi petterapije Wink
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #563 : ponedeljek, 03.11.2008 : 16:41:55 »

Maj, ko nakaže, da bi rad pod kovter zlezel Roll Eyes


Maj s svojo terapevtsko kolegico Kalo Cool


Maj bi se rad učil  Cheesy


LP vsem!
Logiran

moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #564 : torek, 04.11.2008 : 22:40:46 »

Joj Maj, lepo te je videt, lepotec dalmatinski  Wink 
Se vidi, da uživa sto na uro v svojem novem poklicu. Če bomo potrebovali kakšno pasjo terapijo in družbo, zdaj vem koga poklicat  Roll Eyes   Uspešno še naprej  Kiss
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #565 : sreda, 26.11.2008 : 12:49:48 »

Midva se jutri spet odpravljava v Avstrijo na zaenkrat zadnji del šolanja za psa terapevta pred zaključkom. Prejšnji teden sva bila na mestni preizkušnji in je bilo prav fajn se po Grazu šetat. Videli smo lep del mesta, tudi v nakup v večnadstropno nakupovalno hišo smo se odpravili skupaj s psi, vozili smo se s tramvajem, šli smo tudi na kofe Cool
Mislite kaj na nas in držite pesti, da bo vse ok  Wink

Še slikici iz mestne preizkušnje:



Logiran

Oxer
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 917


« Odgovor #566 : sreda, 26.11.2008 : 13:24:01 »

Mislimo na vaju! Wink
Dej eno Kiss mojmu kirurgu. Grin
Logiran
Miss Teja.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.261


« Odgovor #567 : sreda, 26.11.2008 : 13:55:25 »

Bomo mislili na vaju Wink Veliko sreče
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #568 : sreda, 26.11.2008 : 14:52:38 »

Oooooooooooo Maj  Cheesy
Bomo mislili na našega terapevta  Kiss. Lepo se imejta in dobro se izkažita.
Pa čakamo na poročilo jutri  Cool
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #569 : sreda, 26.11.2008 : 14:55:52 »

Poročilo bo komaj v ponedeljek Grin

Hvala vsem Kiss
Logiran

Strani: 1 ... 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 ... 47   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 6  |  Tema: dalmatinci-izmenjava vsakodnevnih izkušenj
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines