mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 18:13:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Navidezna brejost
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: Navidezna brejost  (Prebrano 42066 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #75 : petek, 06.01.2006 : 21:56:52 »

Eno čudno vprašanje. Namreč nekaj mi nikakor ni jasno. sram
Stvar je pa takšna. Našo frajlo smo pred skoraj tremi leti sterilizirali, kot sem že večkrat pisala zaradi hudih, ponavljajočih navideznih brejosti, s tem povezanimi stresnimi situacijami ....
Najprej so ji vzeli ven samo jajčnika  Shocked, nakar je čez 14 dni fasala piometro ( gnojno vnetje maternice ), tako je šla še enkrat pod nož in ostranili so ji še maternico. Operirana je bila takoj po gonitvi, čez dva meseca je pa vseeno imela namišljene mladičke, čeprav je bila v vmesnem času sterilizirana, razlaga je bila, da je to normalno, saj ko se je gonila, je bil cel cikel začet in to je to.
No, potem je bilo ves ta čas Ok, saj kolikor sem sama poizvedela o teh namišljenih brejostih, mladičkih....saj nima niti jačnikov, ki bi povzročali hormonske reakcije in "divjanje le-teh v telesu.
Zdaj pa k stvari. Že tri dni se obnaša popolnoma enako kot takrat, ko so se te neprijetnosti dogajale, ampak vseeno v dosti milejši obliki, se pravi ful je tečna, za vsako stvar cvili in joka, ful več pije vode,s sabo nosi cvilečo žabico, ki ji je bila takrat najljubši "mladič", si jo naštimava pod seske, sicer sesk nima zateklih in pojava mleka, ponoči hodi sem in tja s mladičem v gobcu in cvili ona in piska mladič......No, vseeno se je da zamotiti z igranjem, zunanjimi aktivnostmi, normalno divja z drugimi psi....,kar takrat ni bilo mogoče, ampak meni vseeno ni nič več jasno. Shocked
No, naj še povem, da se tako ne obnaša čez cel dan, so pa trenutki, ko  Angry.
A je kdo že kdaj slišal za podoben primer?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #76 : sreda, 18.01.2006 : 20:24:03 »

Kolikor sem brala študije iz tujine, se lahko zgodi, da s sterilizacijo ne dosežeš želenega učinka, če psice ne steriliziraš v pravi fazi njenega ciklusa, se pravi v fazi popolnega mirovanja hormonov, ki se začne šele dobra dva meseca po gonitvi. Med gonitvijo  in obdobjem spolne neaktivnosti ali anestrusom pa je obdobje metestrusa, ko se hormoni še umirjajo, vendar so še prisotni. Stanje hormonov v času sterilizacije naj bi se ohranilo tudi po sterilizaciji, tako da lahko na primer psička psom diši tudi lep čas po sterilizaciji. Mogoče pa je pri vas prišlo do česa takšnega?

Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #77 : sobota, 21.01.2006 : 21:48:19 »

Včeraj sem opazila, da je moja psička nesla plišem( ki jih je prej imela za mladiče) jest. Shocked
Očitno je ta nagon bil v njej tako močen, da se ni dokončno izbrisal. Ma to me ne moti, glavno da so se nehali težji problemi kot je maternita isterica, ki je bila zelo nadležna. Smiley
Logiran
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #78 : sobota, 21.01.2006 : 22:55:22 »

Doma imam dve psici, terierki, ki pa se ne prenašata in ju imamo strogo ločeni. Prva psička je lansko leto imela mladičke, pred tem pa nobenih težav z navidezno brejostjo. Druga pa jih ima sedaj (gonili sta se skoraj istočasno) in prva je padla v depresijo, noče jesti, seski so se ji močno povečali in ves čas cvili in kaže, da bi rada šla k mladičem, ki pa niso njeni. In zdaj me zanima, kaj narediti v tem primeru, saj se bojim, da se bo to stanje vleklo, dokler bodo mladiči pri hiši. Tisti, ki imate več psic doma, ste se že ubadali s takšnim problemom?
Logiran
Tara04
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 481


« Odgovor #79 : nedelja, 22.01.2006 : 13:45:53 »

To zna bit problem, ker, če sta se istočasno gonili ima ta druga navidezno brejost in to je zelo mučno in trpeče za psa (vem kako je bilo pri moji pa imam samo eno, po vrhu pa je bila še napadalna in agresivna).
Če se bo to nadaljevalo ti priporačam sterilizcijo vsaj ene psičke, če boš drugo še parila.
Logiran
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #80 : nedelja, 22.01.2006 : 14:38:23 »

Vem, da je prišlo pri Pumi do navidezne brejosti in to prvič v treh letih, kar je posledica prihoda mladičkov druge psice. Tara, tvoj nasvet je dober, vendar pa nameravam z obemi psicami še imeti kakšno leglo. Zato me zanima, kako vzreditelji z več psicami rešujejo ta problem.
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #81 : nedelja, 22.01.2006 : 17:02:05 »

Kolikor sem brala študije iz tujine, se lahko zgodi, da s sterilizacijo ne dosežeš želenega učinka, če psice ne steriliziraš v pravi fazi njenega ciklusa, se pravi v fazi popolnega mirovanja hormonov, ki se začne šele dobra dva meseca po gonitvi. Med gonitvijo in obdobjem spolne neaktivnosti ali anestrusom pa je obdobje metestrusa, ko se hormoni še umirjajo, vendar so še prisotni. Stanje hormonov v času sterilizacije naj bi se ohranilo tudi po sterilizaciji, tako da lahko na primer psička psom diši tudi lep čas po sterilizaciji. Mogoče pa je pri vas prišlo do česa takšnega?
Hvala Kalsang. Wink
Hmmm., pomoje bi lahko bilo kaj podobnega. Undecided Sicer da bi vseeno oddajala vonj, oziroma privabljala pse, tega zaenkrat nismo opazili, je pa res verjetno, da se je ohranila določena raven "tažlehtnih" hormonov, ki povzročajo vse te neprijetnosti. Ali pa kaj povezano z vedenjskim vzorcem v tistem času. Huh
No, bomo že, saj tako hudo spet ni, če primerjam s tistim prej, ki je trajalo po ves mesec in je psico res psihično popolnoma izčrpalo ...je tole milina.
Samo ne razumem, zakaj potem psice, ki imajo tovstne hormonske motnje, veterinarji ne naročajo na sterilizacijo res dva meseca po gonitvi, ne pa takoj ko neha krvaveti. Angry
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #82 : nedelja, 22.01.2006 : 21:09:28 »

Hja, saj veš, vedno traja nekaj časa, da se znanstvena odkritja primejo v praksi...

Upam, da bodo težave minile.

lp
Logiran
Tonček
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #83 : četrtek, 13.04.2006 : 14:34:47 »

Najprej naj povem, da pojma nimam kam naj tole našo težavo sploh uvrstim. Ne vem h katrei temi jo naj dam.
Problem je sledeči: Naša še ne 13 mesečna psička je že dva dni strašno sitna. Kar naprej joče, laja, cvili, je čist nervozna. Pogosto se s telesom drgne ob steno, kot bi jo kaj srbelo. Celo smo jo že pregledali in nismo našli klopa, bolh nima..... v gavnem nič nenavadnega.
Se je komu zgodilo kdaj kaj podobnega? Naša Luna je vedno ponoči zelo mirno spala, današnja noč pa je bila grozna. Ko je bila notri, jok, ko smo jo spustili ven pa tisto ipično lajanje, kot da nekaj hoče.

Drugače normalno je in je igriva...samo tako grooozno sitna.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #84 : četrtek, 13.04.2006 : 14:46:25 »

Nekaj je sigurno narobe, ste bili na cepljenju pa je mogoče reakcija?
Vročino ste izmerili?
Logiran
Ninca10
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 644


« Odgovor #85 : četrtek, 13.04.2006 : 14:50:51 »

Mogoce alergija? So kake spremembe na kozi, se le ta lusci, je pordela?

Lahko bi bile tudi gastro-intestinalne tezave...hodi normalno na blato in vodo?

Se bo mogoce gonila in je sitna, tako kot zenske, ko imajo menstruacijo... Wink oki slednje je bilo malo za salo malo zares....

Ce pa se cez kak dan stanje ne bo nic umirilo, bi jaz predlagala obisk veterinarja, da ne bo slucajno kaj resnega in bi prevec zavlacevali...
Logiran
Tonček
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #86 : četrtek, 13.04.2006 : 15:13:15 »

Koža se pri naši psički zelo težko vidi, ker ima zelo ampak res zelo gosto belo dlako (slovaški čuvaj, ki najbolj uživa ko je zunaj kakih -15 stopinj). Kolikor sem uspela videti je koža lepe roza barve, kakega prhljajčka pa ne opazim(mogoče čisto drobcene pikice redko kje).
Na blato in vodo hodi normalno, gonila se je pa že, tako, da to ne bo vzrok.
Na cepljenju je bila kak teden ali dva nazaj in dvomim, da bi tudi to lahko bil vzrok.

Emmm, vročine nismo izmerili-to je naša prva psička na sploh in mi ni čist jasno kako naj bi se tega lotili. sram
Logiran
Tonček
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #87 : četrtek, 13.04.2006 : 16:27:08 »

Kako se obnašajo kadar gre za navidezno brejost? A je značilno samo to, da si nosi igračke? Naša npr. skoz sili v boks (drugače nikoli ni bila v njem) pol pa notri laja, joče, koplje... Drugače si pa tudi pogosto liže fračo (kot takrat, ko se je gonila). Je to lahko tudi znak navidezne brejosti? Kako dolgo pa to traja?
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #88 : četrtek, 13.04.2006 : 16:58:27 »

Vročino meriš v danki, psa naj ti pomaga kdo držati,da ne polomiš termometra in poškoduješ psičke, normalna temperaturra je 39 stopinj.Vseeno se mi zdi, da bi bilo dobro,da obiščeš veta.
Ste kaj menjali hrano, da bi bila možna alergija na hrano?
O navidezni brejosti je pa že kar nekaj napisanega na forumu , tudi to so znaki, ki jih opisuješ. Bo še kdo, ki ima psičko kaj dopisal. Smiley
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #89 : četrtek, 13.04.2006 : 17:14:58 »

Ste prepričane da kuža nima bolh? Huh Ima kakšne črne pikice na dlaki? Kaj mu dajete proti bolham?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Navidezna brejost
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines