mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 06:09:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Ko se krog zapre...
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ko se krog zapre...  (Prebrano 28175 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Doog_Kcul
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 20


« Odgovor #45 : sobota, 10.07.2004 : 16:43:05 »

Mene pa zanima če, kdo ve, če je že v tujini kakšno pokopališče za male živali kje razen v Franciji tiso kar je Jana omenila ampak če je še kje drugje mene zanima.

lp DK
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252


« Odgovor #46 : nedelja, 11.07.2004 : 15:07:35 »

Mi smo nase pse, do zdaj zmeraj pokopali v naravi blizu nasega doma. Tam imamo poseben kraj, kjer so pokopani vsi nasi ljubljencki. Ker so tja zelo radi hodili, smo jih tam tudi pokopali.

bina: Nas NO je bil dokaj tezek(sicer ni imel 50kg, samo je situacija podobna) in os ga prisli evtanizirati kar na dom...

Se pa strinjam z viciom, da je pogreb zelo tezak, posebaj zato ker ti je zelo hudo. Bi res morali ustanoviti kaksno pokopalisce posebaj, mogoce bi se dalo z Zalami kaj ogovoriti, da bi vsaj psom odstopile kaksen del.

lp,Pia
Logiran
Doog_Kcul
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 20


« Odgovor #47 : nedelja, 11.07.2004 : 15:39:46 »

In še eno vprašanje imam....
Tam zadaj je nekdo napisal da lahko pokoplješ malo žival V Mariboru na Dobravskem pokopališču.
Ali je to res?Huh

lp  DK
Logiran
--smrklja--
gost
« Odgovor #48 : torek, 14.09.2004 : 17:06:54 »

Ne vem.Jaz pa ne razmišljam še...Bom pa jo sigurno na domačem vrtu!! :'(Ampak je stara komaj 1 leto..takoda se njen "lajf" šele začenja! Grin
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #49 : sreda, 15.09.2004 : 14:57:02 »

Kolikor vem, v Mariboru na Dobravi pokopališče za živali obstaja. Včasih grem tam mimo na sprehod in na tistem placu je samo en grob, mislim, da že več let.
Sama sem pred leti morala pustiti NO pri veterinarju, da ga je evtanaziral, ker je na cepljenju !!! dobil pasjo kugo, po zdravljenju pa ostal hrom na zadnje noge. Ker smo bili vsi tako navezani nanj, ga sprva kljub temu nismo želeli dati evtanazirati, ampak tisti njegov žalostni pogled nas je navsezadnje vseeno prepričal, da bo tako najboljše... Ker pa nam je vsem bilo preveč hudo, ga je oče enkrat dopoldne, ko nas ostalih ni bilo doma, prišel iskat in ga odpeljal. Kar se mi še danes zdi najboljše, ker sama tega ne bi bila sposobna, kakor tudi ne spremljati ga h grobu... Kljub temu pa bo vedno ostal v spominih nas vseh kot prav poseben član naše družine. Še vedno velikokrat govorimo o njem, kaj je počel, kako je reagiral, kaj je kdaj naredil... In vse ostale živali za njim vedno primerjamo z njim...
Sem pa ko sem bila otrok tudi sama zakopavala na vrtu umrle papagaje in druge ptiče, ampak psa pa ne bi mogla zakopati na vrtu, ker bi mi bilo preveč hudo. Na pse sem sama preveč navezana...
Logiran
czavrn
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 23


« Odgovor #50 : sreda, 15.09.2004 : 20:50:21 »

Moj prejšnji pes je umrl, ko sem bil na končnem izletu s šolo v osmem razredu (6.6.2003). Ko sem prišel z izleta, so mi starši povedali, da nimamo več psa. Mislim sem, da se mi bo podrl svet. sram Sem pa vesel, da so zanj poskrbeli v moji odsotnosti, ker se jaz ne bi mogel posloviti od njega. Sem pač preveč navezan na pse.
Takoj sem bil odločen, da hočem novega psa. Zato smo naslednji dan odšli v Mariborski azil in posvojili mešanko. Preprosto zato, ker sicer (najbrž) ne bi mogel pozabiti prejšnjega.
Čeprav sem z novo psico veliko bolj aktiven in se veliko več ukvarjam z njo, imam še vedno obadva enako rad Wink
Logiran
czavrn
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 23


« Odgovor #51 : sreda, 15.09.2004 : 20:52:40 »

Prav gotovo pa bom vse moje pse pokopal na domačem vrtu.
Mislim, da ti mora pes ostati v bližini.... tudi po smrti
Logiran
jerkre
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 126


« Odgovor #52 : nedelja, 16.07.2006 : 14:52:20 »

Pozdravljeni.

Vidim, da ta tema že dve leti miruje, mene pa vseeno nekaj zanima. Kako je, ko pelješ psa evtanazirati? Ker sem čula, da se pes strašno muči, ga trese in umre v mukah. Sicer imam sama šele 2 leti staro psičko venda me vseeno zanima ali je to res? Kajti ko bo enkrat prišel ta čas, se mi zdi pošteno, da sem ob njej, vendar me je že sedaj groza, če pomislim, da res umrejo v takšnih mukah.

Hvala in lp
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #53 : nedelja, 16.07.2006 : 15:06:41 »

Naš je mirno zaspal. Nobene muke.
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #54 : nedelja, 16.07.2006 : 16:00:37 »

naš tudi.ampak do zadnjega trenutka nas je gledal Cry
Logiran
AlenkaEka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 100


« Odgovor #55 : nedelja, 16.07.2006 : 18:35:58 »

Ko sem svojo psičko peljala na sterilizacijo in se ni zbudila več iz narkoze, je bil za nas tak šok, da smo jo pustili tam. Pa mi je še danes žal.....bolj mirna bi bila, če bi jo imela pokopano doma......
Logiran
SaSHeeQ
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #56 : nedelja, 29.10.2006 : 16:54:32 »

Moje Nelly mi niso pustili odpeljati domu ... ker je lastnica( ki nam jo je prodala s pasjo kugo) zahtevala obdukcija, tako da zdaj moja 2mesečna psička newem kje je .. kar me žalosti in mi je zato še bol hudo!

Ne morem se sprijaznit Sad
Logiran
Nikolina
otrok do 14 let
***
Sporočil: 121


« Odgovor #57 : nedelja, 29.10.2006 : 18:47:26 »

Hm...tudi naš mucek je ostal pri veterinarju Cry,ki so nam povedali,da so ga poslali na obdukcijo in da naj bi ga zakopali v "skupni grobek" Cry.Kaj se je pa zgodilo z mojim muckom pa še danes nevem Cry.
Vem da zdaj počiva v miru in mu želim polno veselja v nebesih,ker je bil res zlat muc Cry
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #58 : četrtek, 16.11.2006 : 15:29:45 »


Kako je, ko pelješ psa evtanazirati? Ker sem čula, da se pes strašno muči, ga trese in umre v mukah.


Tega pa jaz še nisem slišala, meni so rekli, da je evtanazija nekaj takega kot podaljšana narkoza. Moj kimek se je poslovil zelo nenadoma, v soboto je bilo eno leto od tega. Mislim, da je vedel, da se poslavlja. Zadnje ure ni maral biti v naši bližini, gledal je stran, ko sva ga z očetom nesla ven se je zavlekel v listje...kot bi ga bilo sram, ker je tako nemočen. Bilo je res grozno, še posebej zato, ker je prišlo res iznenada in se nismo meli časa privadit na misel, da bi ga lahko izgubili. Sicer pa, ali se sploh lahko pripraviš na kaj takega..
kako hudo je te dni, ko je spet povsod  polno listja, ki ga je treba pograbit, spomini oživijo in solze mi stopijo v oči.

No, hotela sem povedat, da po mojih izkušnjah kuža lepo mirno zaspi in ga nič ne trese ali kaj podobnega. Kim je mirno zaspal in zdelo se mi je, da je pred tem od olajšanja zavzdihnil.

Žival ti sama pokaže, kdaj se je vdala in ne more več, če ji le znaš prisluhniti. Zato se ne obsojat, če ste ji pomagali na poti k novemu življenju. Seveda se kdaj vprašaš, kaj bi še lahko storil ampak ko žival izgubi voljo do življenja ne pomaga nič več.

Strinjam se, da bi se lahko s poginulimi ljubljenčki ravnalo bolj humano! Nisem pa za pokopališča, niti za pokopavanje večjih živali na domačem vrtu, travniku, v gozdu... Bolezni je že tako preveč, tu so pa tudi druge stvari. Slovenci smo tako ali tako že s človeškimi pokopi in obredi okrog tega presegli vse meje.. Sem pa za krematorij, kjer bi naše pse dostojno upepelili, potem je pa tvoja stvar kaj boš storil s pepelom... Res pa zaenkrat svojega psa še vedno raje pokopljem doma na vrtu kot pa da me preganja misel kako ga vržejo v tisti kontejner med goro ostalih.. Zaslužijo si vse kaj drugega!
Logiran
urmil
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #59 : sreda, 17.09.2008 : 11:23:23 »

Čeprav že dolgo nihče ni pisal v to temo, sem se odločila, da napišem mojo bolečo izkušnjo. Pred letom dni sem na evtanazijo odpeljala mojo psičko mešanko.
Odločila sem se, da je doma ne pokopljem, ker sem bom čez čas odselila in sem si želela, da ima grobek nekje na nevtralnem mestu, kjer jo bom lahko kadarkoli obiskala in prižgala svečko in kjer bo počivala v miru. Polek tega doma nimamo ravno veliko zemlje in enostavno nisem želela, da se navsezadnje hodi po njej. Ker je bilo ravno ustanovljeno pokopališče za živali na Dobravi, sem se odločila, da bo počivala tam.
Pri veterinarju sem povedala, da jo bom odpeljala in zakopala na pokopališču, a mi je kljub temu niso želeli kar tako predati. Morala sem prej urediti vse potrebne papirje na pokopališču in podpisati pogodbo. Pri veterinarju pa sem morala za to pridobiti potrdilo, da psička ni imela nalezljivih bolezni. Uspavali smo jo v nedeljo, pokopali v sredo, ker pokop ni kar takoj mogoč, ampak se ga načrtuje in potrebno je vse skupaj pripravit... Do srede je bilo truplo psičke v hladilnici na veterini. Pred pokopom sem na Dobravi dobila posebo vrečko na zadrgo, v katero so na veterino dali truplo moje psičke. Ves čas me je skrbelo, da jo bodo kljub mojim striktnim navodilo še pred sredo odpeljali, zato sem jih večkrat opominjala na to, da trupelce mora ostati in počakati na pokop. Res me je skrbelo, ker se mi je zdelo, da mojega namena ne jemljejo najbolj resno vsi na postaji. Še dobro, da je bil zmeraj tam veterinar, ki je psičko zdravil in na koncu evtanaziral in se je zelo potrudil ter mi pomagal.
V sredo sem končno šla po njo in ker sem želela biti 100%, da je v črni vrečki res moja psička, je to preveril moj dragi fant in mi povedal, da je prava in da je zvita v klobčič, kot da mirno spi. Dali smo jo v prtljažnik in jo peljali na Dobravo, kjer so že pripravili grobek. V grob sta jo položila delavca pogrebega podjetja, oblečena kot pri pokopu človeka. To se mi zdi res lepo, ker so izredno spoštljivo ravnali z njo. Sedaj je grob že splaniran in poraščen s trato.

Če ne bi imela podpisane pogodbe o najemu groba, mi je na veterini ne bi dali, tako pa ni bilo večjih problemov.
Moja Nika je ena izmed prvih živali, ki so pokopane na Dobravi. Ves čas ji utripa majhna lučka in gori kakšna svečka.
Zelo sem srečna, ker sem se tako odločila, ne bi je mogla pustiti na veterini.
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  člani med seboj  |  v spomin  |  Tema: Ko se krog zapre...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines