mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 28.04.2024 : 20:28:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Imunoterapija
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Imunoterapija  (Prebrano 9182 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« : sreda, 22.01.2003 : 16:27:33 »

Zanima me, če kdo mogoče ve, če se izvaja tudi imunoterapija za alergije na pajo in mačjo dlako.

Imuneterapija je neke vrste terapija, kjer na določen čas ( en teden ala 4 tedne) dobiš inenkcijo in po 4 letih te terapije alergija izgine. To poznam zato, ker sama hodim eno leto, zaradi alergij na travne pelode, ne vem pa če imajo to cepivo  tudi za živalske dlake.
Verjetno bi bilo to koristno za ljubitelje živali, ki so alergični na dlako svojih ljubljenčekov.

Če nihče ne ve lahko sama vprašam, vendar šele čez par tednov ko dobim naslenjo "dozo"
Logiran
toby
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 135


« Odgovor #1 : sreda, 22.01.2003 : 21:12:28 »

Hej hov Nadja!

Tudi sama sem hud alergik na vse pelode,malenkost pa tudi na dlako(pasja in mačja).
Tudi sama sem opravila pred nekaj leti to terapijo,ki jo sedaj ti delaš.Proti travniškim pelodom sem tri leta dobivala na en mesec cepivo.Khm,khm - zdaj te bom razočarala -še vedno imam dokaj hudo alergijo,tako,da je bil denar za cepivo vržen v smeti (takrat sem ga morala sama uvoziti iz Anglije)!!!! Tongue
Mogoče so sedaj cepiva kaj bolj učinkovita....Jaz sem delala terapijo pred šestimi leti.
Ko sem se takrat pozanimala kako pa je z alergijami na živalsko dlako,so mi rekli,da je to v bistvu alergija na pršice,ki so v dlaki in se zdravi z antialergiki.Kolegica in jaz sva obe polni alergij,pa imava vseeno vedno živali okoli sebe.Samo redno hodim na preglede in zdravim zadevo s tabletami (letizen,flonidan,claritine,flixonaze....).Moja zdravnica pravi,da so ta zdravila sedaj že tako dobra,da hitro oblažijo in ustavijo tudi že nastalo alergično reakcijo.Naprimer,kakšen dan se preveč crkljam z mojim pesjanom,potem me zvečer ali ponoči napade grozno kihanje in draženje po žrelu,pa srbenje.Hitro vamem tableto in po 15 min je vse pomirjeno.
Seveda tudi mene zanimajo morebitne - učinkovite - imunoterapije,čeprav dvomim,da bi po tisti neuspeli še kakšno poskusila.

Lep pozdravček!! Smiley Smiley Smiley Smiley
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #2 : petek, 24.01.2003 : 14:11:22 »

izgleda, da so stvar res izboljšali, saj sem lani spomladi imela manj težav (mogoče tudi ker je več deževalo). Za to ne plačamo nič, verjetno zato ker še nisem 18. Edino nerodno je ker recimo 3 mesece na leto, dobivam inekcije vsak teden in moram po tem v bolnici ostati še eno uro, če se slučajno pojavijo reakcije. Če nihče drug ne ve bom vprašala, če že obstaja tudi za alergije na živalsko dlako.
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #3 : ponedeljek, 27.01.2003 : 19:03:19 »

Vesela novica za vse ki ste alergični na svoje ljubljenčke! Obstaja tudi imunoterapijo proti alergijam na razne živalske dlake Cheesy
Logiran
snowylady
gost
« Odgovor #4 : torek, 28.01.2003 : 20:45:04 »

Živjo,

Tudi jaz sem astmatik in sem (bila) alergična na cel kup stvari...vendar po enoletni terapiji s tabletami singulair je vse izginilo...muči me le še zelo hladen zrak.
Vso srečo vsem, ki vas mučijo alergije, ker vem kako je to hudo.

LP,

Klara
Logiran
T-o-m-y
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 35


« Odgovor #5 : četrtek, 21.10.2004 : 09:13:28 »

A mogoče pozna kdo koga katerega pes je na imunoterapiji? Ker je imel naš Tomy konstantne probleme z kožo in dlako smo se odločili, da opravimo alergijski test. Alergijo na hrano smo že odpravili in sicer zdaj je Eukanubo Dermatosis in lahko rečem, da se je stanje že malenkost izboljšalo. Na Prvi kliniki so mu odvzeli kri in vse skupaj poslali v Španijo. Pred 10 dnevi smo dobili rezultate. Tomy je alergičen na drevesa in trave. Odločili smo se, da naročimo injekcije, ki bodo narejene posebaj zanj in da začnemo z imunoterapijo. Ker je stvar kar draga me zanima vaše mnenje. Odpravili smo tudi bakterije in glivice z antibiotikom Xiclav (jemal ga je več kot mesec dni) in kopanjem z Oronazolom (na vsake 3 dni). Po končani terapiji z antibiotiki so nam predlagali kopanje z Plivaseptom. Zdaj se kopamo vsake štiri dni (Tomy pa ne mara kopanja). Na forumu sem tudi zasledila, da je psa dobro po končanem kopanju politi z mešanico jabolčnega kisa in vode in zdaj sprobavamo še to.

To je naša dolga zgodba. A ima kdo kakšen nasvet?
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #6 : četrtek, 21.10.2004 : 11:43:38 »

Tomy, sicer ne poznam podrobnosti, vendar se je kolega ze pred leti odlocil za terapijo. Dolgotrajno, drago, vendar uspesno! Cheesy Cheesy

Lp, Mojca
Logiran
T-o-m-y
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 35


« Odgovor #7 : četrtek, 21.10.2004 : 12:10:25 »

Peibie kakšne pasme pa je bil prijateljev pes? Tomy je Shar Pei. Pa da ne bo kdo zdaj mislil, da so vsi Shar Pei taki, ker vsi vemo, da se govori, da znajo biti Shar Pei problematični. Tomy je nerodovniški in je rezultat dveh oseb, ki sta se odločili za parjenje svojih psov pa nista vedeli kaj delata. Mi pa tudi nismo vedeli dovolj o tej pasmi, da bi se malo bolj pozanimali o nakupu. Zdaj vem, da bo moj naslednji Shar Pei rodovniški in se bom pred nakupom zelo pozanimala o psarni in starših mojega bodočega psička. Vsem polagam na srce, da kupujejo zgolj rodovniške pse pri psarnah, ki so priznane tako v Sloveniji kot tudi v svetu, ker psarne, ki dajo kaj na svoj ugled prodajajo zgolj zdrave pse. Ne naredite iste napake kot mi, ker smo Tomya kupili pač zato, ker je bil poceni sedaj pa so veterinarski stroški vrtoglavo visoki. Bolje je zdaj malo več plačat pa prihraniš denar pri veterinarskih stroških, času in živcih, ki jih izgubiš med dolgotrajnim zdravljenjem.
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #8 : petek, 22.10.2004 : 09:41:55 »

Ko sem prebrala tvoj post, sem se spomnila, da poleg tegale mesancka, o katerem sem govorila v zgornjem postu, poznam tudi sar pejko, ki je uspesno zakljucila imunoterapijo.

Lp, Mojca

Logiran
T-o-m-y
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 35


« Odgovor #9 : petek, 22.10.2004 : 10:40:34 »

A res? To je pa lepo slišat. A mogoče veš kdo so lastniki? Rada bi osebno spoznala koga s podobnimi izkušnjami. Jaz upam, da bo pri nas delovalo, ker drugače ne vem kaj bomo storili. Kakšnega kužka imaš pa ti?

Lep pozdrav!
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #10 : petek, 22.10.2004 : 11:00:48 »

Tomy, caka te zasebno sporocilo, lahko pa se mi oglasis tudi na e.mail.

Lp, Mojca
Logiran
holly
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #11 : torek, 26.10.2004 : 11:33:24 »

Tudi mene zanima kaj več o imunoterapiji. Imam višavko staro 7 mesecev in jo čedalje bolj daje alergija. Alergijo na hrano smo v bistvu že črtali. Najbolj verjetna je alergija na prah ali pršice, ker se je sedaj, ko se ogreva prostor stanje močno poslabšalo. Zelo veliko kiha, včasih lovi tudi sapo in kar naprej se liže po tačkah, tako, da so se ji že naredile hrastice. Vsi smo že obupani in se nam zelo smili. Prosim, če mi lahko kdo kaj več napiše o zdravljenju z imunoterapijo, če je sploh možna pri tej vrsti alergije.l
Logiran
T-o-m-y
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 35


« Odgovor #12 : torek, 26.10.2004 : 12:19:38 »

Najprej ti priporočam, da si poiščeš dobrega dermatologa.Jaz in Tomy obiskujeva Prvo kliniko na Gorkičevi.Dr. Sabina stariha Pipan nam je zelo pomagala pri odkrivanju ter zdravljenju alergij. Tudi Tomy je med drugim alergičen na hrano.Če se odločiš, da boš psa testirala mu je potrebno najprej vzeti kri.Ko dobiš vse rezultate se naročijo posebne injekcije, ki so narejene posebaj za tvojega psa. Zdravljenje z imunoterapijo traja najmanj eno leto, da so vidni rezultati.Midva sva rezultate testiranje že dobila.Zdaj čakava na injekcije.Jaz sem veliko informacijo dobila na internetni strani www.peteducation.com.Probaj še ti!

Veliko sreče!
Logiran
T-o-m-y
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 35


« Odgovor #13 : torek, 26.10.2004 : 12:20:23 »

Popravek!
www.peteducation.com
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #14 : ponedeljek, 25.04.2005 : 17:46:10 »

Prvi post sem napisala pred več kot dvema letoma, tako da je že čas za kakšne novice  Smiley.

Pred parimi tedni so mi spet vzeli kri in izmerili stopnjo alergena v krvi. In.... super novica  Grin. Na začetku je bila stopnja alergena v krvi za travne pelode tako velika, da je sploh niso več merili (pri 100 nehajo), danes pa imam alergena še samo 12  Shocked Grin. Čisto na nulo verjetno nikoli ne bo prišlo, tako da bom dobila samo še par inekcij na leto. Se je pa tudi alergija na mačjo dlako zmanjšala (brez zdravljenja) iz približno 2,5 na 0,29.

lp
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Imunoterapija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines