mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 11:30:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  o mačkah - razno  |  Tema: Presnete mačke
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Presnete mačke  (Prebrano 34260 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
mrrrcina
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #15 : petek, 26.01.2007 : 09:29:14 »

Jaz bi imela eno medicisnko vprašanje o mačkah. A obstoja kak forum tudi za mačke. Moj mačkon je bil namreč kastriran in se dere ko jesihar da bi šel malo ven po vasi, pleza po vseh oknih in vratih, da bi našel špranjo in šel ven. Jaz se pa bojim, da bo kako vnetje fasal na tem mrazu pa da bo potem bolan. že tako je včeraj lulal sto na uro. Danes zjutraj je zbrisal možu pri nogah ven  skozi vrata tako da sem ful v skrbeh zanj. Ko je bil sicer bolan z vročino se ni premaknil iz kavča 3 dni, a lahko sklepam da zdej ni tako bolan glede na to koliko teži za ven? Vsi drugi se lepo notr držijo, muca, psica, za Maxa ne vemo kje se drži, ta mačkon pa non stop ven tišči in da nam pol miši nosi pred vrata.
Logiran
šnapi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 407


« Odgovor #16 : petek, 26.01.2007 : 10:17:57 »

http:///****/

LP, Mojca
Logiran
guju
rad pišem
****
Sporočil: 308


« Odgovor #17 : petek, 26.01.2007 : 10:20:15 »

Cau, mrrrcina. Obstaja forum mačji svet ali nekaj takega, samo ni preveč obiskan. Kakšne nasvete pa lahko najdeš tudi na straneh veterinarskih storitev, samo ne vem točnih naslovov, žal. Ali pa še na sosednjem pesjanarskem forumu, tam je tudi razdelek za mačke.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Sicer pa mislim, da če muc sili ven, da potem že ni več bolan. Navadno mačke zelo dobro vedo, kaj je dobro zanjih in kaj ne.  Je bil sicer zunanje/notranji muc?
Logiran
mrrrcina
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 51


« Odgovor #18 : petek, 26.01.2007 : 10:53:16 »

Ma ta naš mačkon je vsako noč zunaj, lovi ko prsmojen. Ima po mami, ta je uničila vse voluharje po njivah okoli svojega doma.
Logiran
mandril
novinec
*
Sporočil: 27


« Odgovor #19 : petek, 23.02.2007 : 08:06:06 »

A niso lušni, ko prinesejo trofejo na prag doma, ali celo v dom!? Smiley Smiley Wink
Logiran
maj
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.664


« Odgovor #20 : petek, 20.04.2007 : 07:33:18 »

Ja res, presnete mačke  Angry Angry
Celo lepo sončno popoldne sem zabila z iskanjem pr..... mačke, ki je nekaj dni pred tem menda pustila svoje male na senu same. (tako so mi rekli) Čeprav sem skoraj totalen nepoznavalec, sem videla, da z mačko nekaj ne štima. In včeraj popoldne v akcijo. Trdno prepričana, da jo najdem in vsaj skrajšam muke, če že drugega ne. Na kmetiji so skoraj poklicali 112, ker so mislili, da se mi je totalno zmešalo  Shocked Shocked Shocked
Oni še za kravo težko pokličejo veterinarja, jaz pa lovim mačko. Mislim, ...
Medtem sem Maji krajšala popoldne s svojimi butastimi vprašanji ...
In rezultat, ko sem že skoraj obupala, sem našla mačkonko. No ja, otroci z vasi so jo. V grmovju, v grapi, že trdo, laik je lahko videl, da je podlegla udarcem. Čigavim? Zakaj? Ne vem. Saj je samo mačka  Lips Sealed Lips Sealed
Najbrž je že danes kakšna druga na vrsti, ali pa na kakšni štali lep mali kupček ... Sterilizacija? Kastracija? Pa saj imajo toliko naravnih sovražnikov, da je za to pa res škoda denarja  Undecided Undecided

In  kaj mi preostane?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #21 : petek, 20.04.2007 : 10:55:01 »

maj,

naredila si vse kar je bilo v tvoji moči. Ko si zvedela, da je z mačko nekaj narobe, si se jo odločila peljati h veterinarju in si jo iskala in lovila....pa je prej že končala v grapi Cry Žal mi jo je in vseh tistih, ki končajo na isti način. Žal mi je seveda tudi malih.... Cry

Lp, Maja
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #22 : sobota, 30.06.2007 : 21:22:31 »

Pred nekaj tedni sem našla pisano mlado mucko.Prejšni ponedeljek pa v gozdu v škatli še mucka.V škatli je bil le en kje so ostali nevem...Grozno kaj nekateri delajo...
Mucka bomo oba obdrzali in bosta izključno v stanovanju.Kmalu bomo muco sterilizirali, malo kasneje pa še mucka kastrirali.Zdaj je še premlad.Saj je pri 6 mesecih vredu ne, da se sterilizira oz. kastrira?
Logiran
Fitzgerald
novinec
*
Sporočil: 40


« Odgovor #23 : torek, 03.07.2007 : 07:33:00 »

Citat
Saj je pri 6 mesecih vredu ne, da se sterilizira oz. kastrira?

Meni je veterinarka povedala, da se mucko lahko sterilizira že pri 3 mesecih.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #24 : torek, 03.07.2007 : 10:27:53 »

Kolikor vem je fora bolj v kg (muce so različne rasti) in mislim, da je primerna  kilaža=1kg za pod narkozo...nekateri pa to opravijo že prej.

LP, Maja
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #25 : petek, 06.07.2007 : 21:12:58 »

Hm, mislim, da moje vprasanje kar konkretno spada v tole temo, saj ne morem reci drugega, kot "presneti macek" Grin - imamo namrec depresivnega macka, ki ima predpisano terapijo z Amyzolom. Se je kdo ze srecal z macjo depresijo in zdravljenjem le-te?
Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #26 : petek, 06.07.2007 : 21:23:35 »

nisem se srečala s čim takim, bi me pa nadvse zanimalo. če ima kdo kaj informacij iz prve roke, bomo zelo veseli.  Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #27 : sobota, 07.07.2007 : 11:54:55 »

Ceprav ste se nekateri najbrz ob mojem zgornjem zapisu nasmejali, pa je zadeva nadvse resna. Namrec, nas Zmaj je res depresiven in samodestruktiven. Kako to izgleda, oz. kaj se dogaja (morda bo prislo se komu prav, ko bo ugotavljal, kaj se z njegovim mackom dogaja)?

Za njegovo preteklost ne vemo, znano je le to, da je zivel v Trbovljah, kjer ga je "s ceste pobrala" Kaja pri starosti cca. 1 leto. Takrat je bil kastriran. Zdaj je star cca. 5,5 let.

Po prihodu k nam je imel "napade besnila" Wink, ko je zmetal s polic in od vsepovsod dol vse, kar je dosegel, odprl vsa vrata (kljuke so ponekod se vedno obrnjene narobe, saj to se vedno pocne) in se skratka obnasal precej "zabavno". Zivel je skupaj z mesanko in bokserjem, z nobenim ni imel problemov, vse je bilo v mejah normale, bolezni nobene. Bokser nas je malo pred prihodom drugega posvojenega macka Marsa zapustil. Ob Marsovem prihodu so se ze cez nekaj dni pojavile hude crevesne tezave s krvjo v blatu. Bil je nekaj dni hospitaliziran, preiskave niso pokazale prav nobenih posebnosti, tezave so izginile, macek pa je prisel domov z diagnozo "tezave psihosomatskega izvora". No, ce sem odkrita, smo se potem režali Grin. Diagnoza je bila za macka kljub resnim tezavam precej smesna. Bil je povsem zdrav do prihoda nove psice, ko se je cez nekaj dni zacel gristi po vsem telesu, oz. natancneje - pogrizel (polomil) si je dlako na vec mestih v krogih premera kaksne 3-4 cm. Ni se grizel po kozi, temvec si je pogrizel dlako, da je na tistih mestih ostala le nekaj milimetrov dolga. Spet hospital, spet preiskave, spet nic ugotovljenega, spet diagnoza "tezave psihosomatskega izvora". Lani poleti se je zadeva ponovila, obtozene so bile bolhe, dobili smo injekcijo necesa protialergijskega, kremo Diprogenta, za dober teden smo mu nataknili ovratnik in zadeva je bila resena, diagnoza pa je bila "alergicen na bolsji ugriz". Vmes je prisla k hisi se ena psica - najvecja, ob tem prihodu ni bilo popolnoma nobenih tezav.

No, zdaj pa ne gre tako zlahka. Spet se je zacelo z NLP krogi Cheesy, dobil je ovratnik in sibala je krema, pa je bilo v redu, dokler je bil ovratnik na mestu. Takoj, ko smo ga sneli, se je skril in se na novo pogrizel. Med napadi, ko je bil za trenutek brez kontrole in brez ovratnika in ko smo mislili, da se stvari umirjajo, se je pogrizel celo do krvi, kar se je zgodilo prvic. Ni ostalo drugega, kot spet obisk veterinarja in pregled, saj bolh zagotovo ni, ker je ves cas pod repelenti. Po vsem znanem je seveda padla diagnoza - psihosomatske tezave, Zmaj ima zadevo v glavi in tiste kocine tam mu gredo na jetra. Hm, ampak tiste kocine tam morajo biti Undecided. Dobil je dve injekciji (pomirilo in antibiotik zaradi ranice) in tabletke Amyzol, 1/2 10 mg tabletke na dan v zaporedju 12 dni - tri dni še ovratnik in brez tabletk, potem zaceti s terapijo. No, in danes je ta dan. Moram povedati, da je dajanje zdravil Zmaju pravi druzinski projekt, vendar se ne damo. Bojim se le, da bo zaradi tega zapadel se v hujso depresijo. Pojavila se je tudi tezava, ker se je takoj, ko smo mu sneli ovratnik, zacel spet gristi. Ovratnik je dobil nazaj in cakamo, da zdravila primejo. Potem poskusimo spet ovratnik sneti. Kako se bo odvijalo naprej, nimam pojma, vendar je treba ustaviti to njegovo zeljo po grizenju lastnih kocin. Hec je, da ne kaze nobene zelje po grizenju ali cemerkoli, ko ima gor ovratnik, takoj ko mu ga snamemo, se "ples" zacne.

Ugotavljali smo, kaksna bi bila nova situacija zanj, da bi ga spet tako vrglo s tira. Nimamo pojma. Doma se ni zgodilo cisto nic novega. Ker je bil vsak dan tudi okrog hise in ker so k njemu prihajali tako prijatelji kot sovrazniki, se je ocitno nekaj zgodilo zunaj. Razmisljamo, da ga je obiskal kaksen nov mackon, ki mu ni ravno po volji. Ima namrec enega tigrastega prijatelja iz sosedne hise, ki ga pripelje celo pred vrata, in enega rdecega sovraznika, ki ga nazene takoj, ko se kje za kaksnim vogalom pojavi. Drugih nismo opazili, od hise ni odhajal nikamor. Zdaj je seveda ze tri tedne brez izhoda. Glede na to, kako je protestiral vcasih, ce ni mogel na teraso ali okrog hise, bi lahko depresijo povzrocala tudi prepoved izhodov, vendar ta trenutek ni sanse, da bi pomolil nos iz hise. Bomo videli, kako se bodo zadeve odvijale in ga morda za poskus peljali ven na oprsnici in povodcu.

Aja, no, domacega Marsa po stirih letih se vedno ne mara. Ga "premlati" vsake toliko, vec pozornosti pa mu ne polaga. Vcasih sicer povsem brez tezav spita kje skupaj, veckrat pa se Zmaj razkuri, ce v isti prostor, kjer on trenutno dremlje, vstopi se Mars. Jesta vedno skupaj in pri tem nima nobenih tezav ali zadrzkov. Na domace psice se ne ozira, prav tako ne na pse-obiskovalce. Celo nekaj pozornosti jim posveti s kaksnim lizanjem uhljev ali cim podobnim.

Ze veckrat sem imela namen pripeljati v hiso Marsu kaksno macjo druzbo, saj je izjemno druzaben macek in veliko isce Zmajevo pozornost, vendar me je vedno ustavila misel, da bi se lahko to za Zmaja slabo koncalo. Ocitno je Zmaj macek, ki zeli biti sam gospodar na svojem. Kako bomo tezave resevali v naprej, se ne vem. Upam, da bo terapija uspesna. Amyzol je dejansko antidepresiv in racunam, da bo "prijel". Vsekakor vas bom obvescala o dogajanju. Bom pa hvalezna, ce se javi kdo, ki se je morda s podobnimi tezavami svojega macka ze srecal. Zagotovo je vsak macek osebnost povsem zase, pa vendar ... Morda je se kje kaksen depresiven macek in njihovi lastniki berejo tale forum Smiley.
Logiran

CAPKA
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #28 : sobota, 07.07.2007 : 17:44:17 »

Tole me pa tako spominja na mojo Miko,samo,da se njena depresija kaže na drugačen način.
Mika je mešanka s siamko,družbo ji delata mačkona Murči in Majlo,katera sta se lahko sprehajala tudi okoli hiše(smo v dokaj varnem okolju),njej pa nisem pustila,ker ni bila navajena zunanjega okolja.Pa mi je začela krvavo lulati po okenskih policah in še kje,vsa panična jo peljem k veterinarju,kateri ugotovi,da so to psihične težave.
Ja moja Mika je na tak način pokazala,da hoče tudi ona okoli hiše z Murčijem in Majlotom,tako da sem jo počasi pod kontrolo navadila tudi zunaj.
Takrat sva dobili zdravila - samo dokler je nisem pustila ven ni bilo dobro.
Danes gre svobodno ven pa nikoli daleč,vendar pa mi vedno kadar jo hočem v čem omejiti in da bi ona drugače ,zopet začne krvavo lulati po okenskih policah.
Ja to je moja Mika psiho,vedno uveljavi svojo voljo-še otroci me niso tako izsiljevali.
Pa jo imamo vseeno radi.

Lep pozdrav!
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #29 : sobota, 07.07.2007 : 19:42:28 »

Jana, žal zdravila ne poznam, tudi z mucami nimam nobenih izkušenj. Je pa naš kuža tudi takšen - vsaka sprememba, stres (tudi če to ni) ga vrže iz tira. Danes mu je dr. Matko šive ven pobral in je od vsega 'hudega' že cel dan apatičen, samo spi in nič ga ne zanima. Ko smo ga želeli spoprijateljiti z najbolj prijaznim kužkom, ki jih poznam, je v desetih minutah dobil drisko. Prav tako, ko je prišla k nam psička - tri dni je driskal in se umikal. Tudi živali imajo nežne dušice ali pa so tako hudo razvajene, da se ne znajo soočiti z novimi situacijami - pri našem je celo bolj možno, da je to drugo...
Držim pesti, da bo Zmaju terapija s tabletami pomagala in da ga zadrževanje v hiši ne bo še bolj potrlo.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  o mačkah - razno  |  Tema: Presnete mačke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines