mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:06:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: M-ov družinski piknik v Mostecu - pomoč Horjulu, 4.6.2006
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: M-ov družinski piknik v Mostecu - pomoč Horjulu, 4.6.2006  (Prebrano 20047 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #60 : ponedeljek, 05.06.2006 : 11:17:45 »

Vidim, da ste se imeli krasno. Mi je zdaj kar malo zal, da se vam nisem pridruzila. Sad No, ampak tudi mojpes.netov piknik ni dalec in se vidimo tam.  Smiley lp
Logiran

MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #61 : ponedeljek, 05.06.2006 : 12:18:42 »

živjo vsi! Moje ime je Anita  Roll Eyes sem prvič na forumu, možnost pa ste me imeli spoznati včeraj na pikniku. Tudi jaz sem velika ljubiteljic pasjih kosmatincev in ponosna lastnica shih tzujke Ronje. Ko sem hodila še v sredno šolo in na fkulteto sem imela psička koker španjela Bonya, ko je šel v pasja nebesa  Cry pa so doma rekli:"nikoli te ni doma in potem ne skrbiš za psa". To, da me ni nikoli doma je sicer zelo res.....ampak kar nekaj let me je potem "žulila" misel kako bi spet prišla do kosmatega štirinožca....K sreči je moja nečakinja nora na živali in tako se je doma počasi začelo razmišljati o psu  Wink Kmalu sem bila trdno odločena, da bom imela kosmatatega prijatelja, nekaj manjšega, da ga lahko vzamem tudi s seboj, kamorkoli pač grem in tako sem s pomočjo Darje Skok Lamut prišla do moje črne psiške Ronje. Ronja je sicer iz Nemčije, pripejala pa sta mi jo moja plesna prijatelja Matjaž in Simona, ki sta bia ravno v Nemčiji na tekmovanju. Torej tudi to je potrditev, da ples in psički pašejo skupaj  Wink Ker ljudje okoli mene vedo, da delam približno 10 ur na dan (v Plesnem Mestu) so večina od njih modrovali:"zdaj si boš kupila pa še psa, ali nimaš še dovolj dela". Jaz pa sem si kupila psa tudi zato, da imam zdaj čas....čas za naju z Ronjo in tega časa nama nihče ne more vzeti! Imam tudi to prednost, da je Ronja lahko z mano v službi in otroci v Plesnem Mestu komaj čakajo, da pritečejo po stopnicah in počohajo Ronjo in sedaj tudi Markovo Indio  Cheesy
Zdaj bom tudi jaz članica na vašem forumu, saj sem dobila tudi nov prenostni računalnik (očitno sem bila dovolj pridna)  Wink, tako bom lahko spremljala vso stvar iz "svojega stola", kajti Marko je večino časa "prilepljen" na računalnik in moram reči, da če nebi bil, tudi vsi mi iz Plesnega Mesta nebi zvedeli za žalostne in grozljive zgodbe nesrečnih psičkov  Cry , ki so na naše veliko veselje prišli do "dobre vile" Polone. Ko sem bila na Polninem posestvu, me je njena dobrota tako ganila, da sem sklicala vse naše plesne učitelje in trenerje, jim povedala ganljivo zgodbo in brez problema in brez dodatnih besed so vsi prispevali eno svojo pedagoško uro ali celo več za zavetišče. Tudi jaz si želim in upam, da bi naša prireditev prerasla v tradicionalno dobrodelno prireditev in hvala tudi vsem M-ovcem - velikim in malim, še posebej tistim, ki so prišli s kuški in tudi tistim, ki ste prišli brez, pravzaprav sem bila vesela, da ste se odzvali v tako velikem številu!!!
Zdaj pa je Marko prišel nazaj....se slišimo, čau čau od Rončke in Anita
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #62 : torek, 06.06.2006 : 20:33:31 »

Zbranih je bilo okoli 425.000,00 sit s pomočjo Plesnega studia M. Del od tega dobimo v hrani, ko jo bomo potrebovali, večina v denarju pa se je že preusmerila v zidavo. Hvala vsem za pomoč, kakšno besedo bo najbrž dodal še Marko, vsekakor pa tole ni bilo zadnjič, da smo sodelovali. Lp vsem.
Logiran

nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #63 : torek, 06.06.2006 : 20:40:12 »

O, super Cheesy Vse pohvale Markotu in vsem sodelujočim  Smiley
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656


« Odgovor #64 : torek, 06.06.2006 : 22:19:29 »

Uau, norci, ful ste zbrali veliko! Bravo M-ovci! Upam, da resnično ne bo zadnjič, kajti ta vikend se nisem mogla pridružiti (je bil sine bolan)
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #65 : torek, 06.06.2006 : 23:02:27 »

Markovo porocilo s piknika Smiley
http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=74

Suuperca Smiley
Glede na Markove aktivnosti na odru ljudje enostavno niso mogli kaj drugega, kot stopiti k horjulskemu stantu in kupiti srecko ali donirati finance Grin
Bravo Marko in ostali M-jevci!
Logiran

ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #66 : sreda, 07.06.2006 : 09:43:45 »

Sem že Aniti povedala na pikniku v živo in si prav ne morem pomagati, da ne bi povedala še enkrat! VSA ČAST VAM ZA TO POTEZO! Jaz kar ne morem spraviti celega dogajanja iz glave! Če se odločite za tradicionalno prireditev pa sem že polna idej o dog dancingu in podobnih točkah.

lp plešoča ostržka
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #67 : sreda, 07.06.2006 : 09:50:53 »

Marko in ostali M-ovci:

KAPO DOL
(kot bi rekel Katanec Grin)
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #68 : sreda, 07.06.2006 : 13:50:47 »

Hvala za vse vaše dobre besede in prepričan sem, da bo med vami tudi še kakšen junak, ki bo pomagal zvišat 425.000 še za kakšnega jurja. Sedaj pošiljamo članke in slike naokrog in nekaj teksta si lahko preberete tudi tukaj spodaj.

Ja ... PIKNIK bomo verjetno naredili za tradicionalnega - zato sprejemamo ideje že sedaj.

lp

 Smiley


15 uspešnih M-ovih let

- zapisala METKA PRAVST

Plesni Studio M je 4. junija v Mostecu praznoval 15 let delovanja. Ustanovitelja plesne šole Marko Hren in Anita Vihtelic sta sprva načrtovala, da bosta jubilej obeležila samo v družbi njunih plesnih vaditeljev, a dogodek je zaradi dveh poškodovanih psičkov dobil širše in kar je najpomembnejše – dobrodelne razsežnosti.

Okrog novega leta sta Marko in Anita na spletu zasledila sliko poškodovane bernsko-planšarske ovčarke Lučke. Psička, ki je na srečo našla zavetje pri dobrosrčnih ljudeh, je od bolečin osivela v nekaj dneh, pred seboj pa je imela žalostno usodo. Lastnica zavetišča Horjul Polona Samec, ki na svojem posestvu skrbi za poškodovane in zapuščene živali, je z ubogo psičko obiskala veterinarsko kliniko, kjer so ji vlili upanje za Lučkino lepo prihodnost. Edina rešitev je bila draga operacija. Kljub majhni verjetnosti za uspeh se začelo zbiranje sredstev za reševanje pasjega življenja, svoj delež pa je prispeval tudi Marko. Lučka je po operaciji sicer okrevala, a je v njenem obnašanju še danes čutiti posledice nesrečnega dogodka, saj se je umaknila v osamo in le redko kdo sme v njeno bližino. Zaradi strahu do ljudi bo psička verjetno za vedno ostala v Horjulu, če pa bo bojazen pred ljudmi z leti premagala, jo morda čaka topel dom.
Drugo strašno zgodbo je doživel mešanček Ninko, ki se ga je lastnik hotel znebiti na krut način. S strašnimi poškodbami je podobno kot Lučka uspešno prestal operacijo. Dlaka na Ninkovem telesu je že delno prekrila sledi poškodbe, Ninko pa se je v tem času socializiral veliko lažje kot Lučka, zato je že pripravljen na vesele trenutke v novem domu.

Pomoč živalim
Marko in Anita pravita, ko ti gre dobro se ozri okrog in poglej če lahko vsaj malo pomagaš še komu, da mu bo šlo vsaj malo bolje. Že vrsto leto pomagata invalidni mladini, prispevata za šolo za sirote na Tibetu, donirata za Pomežik soncu, Rdeč križ, Darfur, …. Letos po dveh opisanih strašnih zgodbah, ki sta se pripetili nebogljenim živalim sta se Marko in Anita odločila po svojih močeh pomagati tudi živalim. Menila sta, da poklonjeni denar zavetišču ni dovolj, zato sta v prireditev ob praznovanju 15-letnice delovanja svoje plesne šole vključila tudi živali. Piknik v Mostecu je bil namenjen zbiranju sredstev za zavetišče Horjul, povezali pa so se tudi z društvom Repek ter Društvom za zaščito živali Ljubljana.

Anita je bila presenečena nad številom članov plesne šole, ki so prišli v družbi svojih psov že na jutranjo predstavitev zavetišča Horjul. Sledil je izbor najbolj simpatičnega para – lastnika/lastnice in njegovega kužka. Najbolj simpatična sta postala Ožbej z mešančkom, ki ga kličejo kar Dečko in Ema z dvema čistokrvnima Tibetanskima terierkama. Pri izboru najlažjega psa je zmagala Čivava lastnice Silvie, najtežji pa je bil Bernardinec Tine. Poleg glavnega dogajanja so si številni M-ovi člani, obiskovalci piknika in mimoidoči nedeljski sprehajalci lahko na posebni tabli ogledali slikovne pasje zgodbe o uspehu, nekaj psičkov pa je čakalo na morebitne nove lastnike.

Presenečenje
Marko in Anita sta se ob jubileju s simboličnimi darili zahvalila tudi vsem plesnim vaditeljem. Nad ročno izdelanimi Dobrimi vilami iz keramike, ki jih je izdelala unikatna oblikovalka Mateja Horvat, so bili vsi obdarovani presenečeni, predvsem zato, ker je bilo na vsaki Dobri vili posebno poimensko posvetilo.

Bilo je veselo
Vzdušje v Mostecu je bilo čudovito, saj so se povabilu na dobrodelni nastop odzvale tri glasbene skupine: Slapovi, Čuki, in Pop'n'Dekl, sicer povabljeni Rok'n'bendovci in Kingstoni pa so bili zadržani. Navdušenost nad dogodkom se ni polegla niti v popoldanskem času, ko so se s plesnimi točkami predstavile vse plesne skupine Plesnega Mesta, nastopili pa sta tudi dve gostujoči skupini orientalskih plesalk: skupina Adore in solistka Alayna. Ni manjkalo niti animacij za otroke, ki so bili še najbolj veseli srečelova.

Dobrota nima meja
Da še vedno obstajajo ljudje mehkega srca, dokazuje približno pol milijona tolarjev, ki so jih zbrali s pomočjo srečelova, donacij nekaterih večjih partnerjev, Markovega in Anitinega prispevka ter manjših donatorjev, ki so v primeru, da so prispevali več kot 10 tisoč tolarjev, prejeli spominsko majico, na kateri sta upodobljena deček in deklica (mogoče sta to kar Marko in Anita) s svojima pasjima ljubljenčkoma (levo je Anitina Ronja in desno je Markova Indija). Logotip je narisal - prispeval priznani slikar, oblikovalec in designer Igor Ribič. Plesni vaditelji so prispevali vsak po eno svojo pedagoško uro, zbrali preko 60.000 in jih namenili za nakup hrane. Z res veliko donacijo »ena paleta hrane« in nagradami za srečelov pa se je izkazalo tudi podjetje Purina oziroma njen slovenski zastopnik Merit.
Ker je bil piknik v družbi živali prvi tovrsten projekt v organizaciji Plesnega Studia M in ker je bil odziv pozitiven, bosta Marko in Anita poskušala prireditev ponoviti tudi ob zaključku naslednjega šolskega leta.


[attachment deleted by admin]
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #69 : četrtek, 08.06.2006 : 00:10:05 »

ja, vzdušje na pikniku je bilo fenomenalno... da o vremenu sploh ne govorimo. k sreči so se vremenarji nekoliko ušteli in je bilo vrme eprav sanjsko.

na stojnici zavetišča je bilo pestro - mnogi ljudje so prišli pofirbcat, še več se jih je udeležilo srečelova. najbolj navdušeni nad žrebanjem so bili najmlajši. prav videlo se je, kako nestrpno so pričakovali, kakšno darilce skriva izžrebana številka. dostikrat so se vrnili po še eno srečko, nekateri tudi v tretje. pogosto jih je spremljala kopica prijateljev, ki so napeto opazovali žrebanje in iskanje ustrezne nagrade. potem je vsa skupinica stekla med mize. včasih so prišli spet vsi skupaj nazaj - tokrat je od staršev nekdo drug ''izposloval'' prispevek za srečko.

spomnim se fantička, ki je prišel že vdrugo nazaj. že prvič je izžrebal kopalno sol, pa smo mu predlagali, naj poskusi še enkrat. pa je poskušal še mnogokrat - vedno je bila kopalna sol ali hrana za mačke (pa doma nimajo muce). no, pa se mu je le nasmehnila sreča - izžrebal je številko, ki je pripadala veliki plišasti žabi. velik nasmeh, mali je kar zažarel! dobesedno izstrelilo ga je k mami, da ji pokaže novo pridobitev. pri nas je pozabil preostali denar, tako da ni bilo druge, kot da je še nina zdrijala za njim in mu odnesla ostanek.

na prireditvi smo videli kar nekaj obrazov, ki so že stalnica na vseh predstavitvah zavetišča horjul. to me res veseli - da se ustvarja trdno in zanesljivo jedro ljudi, ki na podlagi seznanjenosti podpirajo ''prave'' zadeve. no, nekatere od teh rednih podpornikov prepoznam najprej po pasjih spremljevalcih, potem pa sledi vprašanje: '' a niste bili vi tudi zadnjič...''

plesno mesto z vsemi pedagogi in predvsem vodstvom me je izjemno presenetilo. ta poteza v podporo zavetišču je bila res krasna!!! če se bomo drugo leto ponovno zbrali ob taki priložnosti, pa bo tudi super. bova tudi z nino pripravili kakšno plesno točko  Grin  (ne, ne, saj obljubim, da bom pridna... na stojnici)

en lep pozdrav vsem v plesno mesto in hvala za čudovit dan!
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #70 : četrtek, 08.06.2006 : 13:13:54 »

Zelo bi bila lepa popestritev, če bi našli kakšnega lstnika, ki zna zaplesat s psom. Videl sem že nekaj nastopov na raznih razstavah - ima kdo kakšen naslov Huh

lp

m
Logiran
rožica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 420


« Odgovor #71 : četrtek, 08.06.2006 : 13:23:09 »

To pa zna Lana, LIZA na tem forumu Wink
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #72 : četrtek, 08.06.2006 : 13:25:05 »

Definitivno Lana (ki ima nick Liza). Ima pa 2 zlatkota, s katerima pleše. Pride pa tudi v nedeljo na piknik.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #73 : četrtek, 08.06.2006 : 13:54:15 »

Žal bom v nedeljo prepozen, ker se vračam iz Švice - ampak na naslednji M-ov Piknik pa jo zagotovo povabimo.

 Cheesy
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #74 : sobota, 10.06.2006 : 21:43:40 »

V petkovi reviji LEA je en zelo simpatičen članek na temo tega piknika! Priporočam v branje! Smiley

lp, Katarina
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Razne akcije  |  Tema: M-ov družinski piknik v Mostecu - pomoč Horjulu, 4.6.2006
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines