mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 09.06.2024 : 07:11:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Tema: PRVA RAZSTAVA
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: PRVA RAZSTAVA  (Prebrano 54344 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #150 : torek, 05.04.2005 : 13:17:20 »

Jaz vem, da sem živčna pred najino prvo razstavo (Vrtojba čez 14 dni), kaj se pa pričakovanj tiče, pa sem se že naučila, da bolje da nič ne pričakuješ, ker drugače si potem preveč razočaran. Je treba vse na easy jemat, pa je najboljše.
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #151 : sreda, 14.12.2005 : 20:27:39 »

Z mojo psicko sma prijavljena na CACIB Tromostovje in je se nekaj stvari, ki jih ne vem...
Bi mi pa lahko  nekdo samo malo opisal kako vse skupaj zgleda na razstavi. Kam grem po stevilke, kaj naj z njo, kje naj mam psa(prostor, ali prenesem neko koco zraven?), kje cakam, priprave pred vstopom v ring, kako morem delat v ringu, itd

Lep pozdrav, Marko
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #152 : sreda, 14.12.2005 : 21:25:01 »

Popo, bom nakratko natipkala, čeprav se mi zdi, da je že enkrat nekdo podobno spraševal (ali pa sem zamešala in je bilo to po zs) Wink
Ko prideta na razstavo najprej poišči stojnici, kjer dvigneš mapo z diplomco in štartno številko. Stojnici sta dve, ena za plačane in druga za neplačane prijave. Tam poveš svoj priimek, dobiš mapco in katalog. V katalogu poglej, v katerem razstavne krogu bodo labradorci in se kar takoj odpravita tja. Tam si poiščita lep prostorček, najboljše ob ringu, da se lahko nemoteno spremlja štartne številke razstavljalcev. Najboljše je, če jo imaš navajeno na kletko oziroma boks. Ga postaviš, 'parkiraš' jo notri da lepo počiva Smiley
V katalogu poglej, kdaj bosta na vrsti. Napisan je vrstni red psov v vašem ringu. Preden bosta na vrsti jo pelji ven, če bi morala opravit potrebo. Pred vstopom v ring jo lahko malo zgladiš s svileno ali pa usnjeno krpo ali pa samo počešeš.
V ringu bosta morala pravilno stat (labradorje se razstavlja na free handling, torej tako, da stojiš pred njimi in jim kažeš kakšen priboljšek ali igračko in od časa do časa nagradiš s priboljškom), pokazat zobke (običajno jih pogleda kar sodnik) in odtečt kakšen krog ali dva ter linijo gor-dol v kasu. Ko bosta tekla v krogu naj bo na levi strani oziroma na notranji strani kroga, da bo sodnik lahko ocenil gibanje Smiley
Logiran
zmaja
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #153 : četrtek, 15.12.2005 : 01:03:31 »

Razmišljam, da bi psičko prijavila na razstavo, ki bo januarja v Lj. (Malo se že mudi s prijavo  Wink )
Glede na to da je sedaj stara 8 mesecev, me zanima, v katero kategorijo bi jo morala prijavit, pa tudi kako zgleda sam dan na razstavi in kaj vse potrebuješ.
Naše je zelo živa, zato dvomim, da bi bila kaj pri miru. To me najbolj odvrača od prijave, ker vem, da bi jo zanimali vsi drugi psi.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #154 : četrtek, 15.12.2005 : 11:12:11 »

Zdaj imas se v bistvu zadnjo moznost, da jo prijavis na razstavo zato da povadita. Prijavis jo v razred najmlajsih od 6-9 mesecev. Imas se 1 mesec casa, ce bos vsak dan trenirala se bi kr dalo  naucit psa rastavne poze v tem casu.
Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #155 : četrtek, 15.12.2005 : 17:32:52 »

Zmaja: meni se zdi pa prav simpatično videt kakšnega navihanega mladička, ki je povsem sproščen na razstavi, ga zanimajo drugi kužki, morda ne stoji in ne teče najboljše, pa je vseeno krasen in karseda ljubek Smiley Drugače pa je dobra rešitev boks ali kletka (če želiš, bom imela v Ljubljani eno na posodo).
Veliko o razstavah je že napisanega tule:
http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,569.0.html
Na vprašanja podobna tvojemu sem pa ravno včeraj odgovarjala popo-tu Smiley
Logiran
popo
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 748


« Odgovor #156 : sobota, 24.12.2005 : 02:24:11 »

Zmaja: ce je zdaj stara 8 mescov mislim, da bo takrat se zmeraj sodla v skupino najmlajsih, tako da bo skupaj z mojo-bosta skupaj zivahni Smiley
No, midva sva prijavljena. Upam, da bo edina cokoladna-bova lahko prepoznavna Smiley
Pa se vidimo!

Lep pozdrav, Marko
Logiran
robin
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 427


« Odgovor #157 : sobota, 24.12.2005 : 02:54:36 »

Živjo popo, se torej vidimo na razstavi, jaz imam tudi dve 8 mesecev stari razposajenki, izgleda nas bo ful. Evo še slikca naših dveh http://west-in-show.moj-album.com/album/1431328/?os=1535854
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #158 : sreda, 11.01.2006 : 11:34:08 »

da še to vprašam, ker vsi več ne vidijo vsega: kaj gre kdo iz mariborskega konca v soboto v ljubljano na razstavo, pa bi imel prostor še zame in mojo psičko ( kavalir ). je pa najina prva razstava  Grin, tako da bom morda avto od strahu pobruhala!  Grin  ne, saj se hecam!
prosim, bi mi zelo pomagal, če bi me kdo zraven vzel...

varja

p.s. vseeno, ali me lahko vzame iz mb v lj ali obratno ali oboje, pomaga mi vse!
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #159 : sobota, 21.01.2006 : 19:13:59 »

Sedajle sem gledala pasjo razstavo, ki je bila na gospodarcu, in mi je blo pri določenih posnetkih res kr groza gledat. Neka gospa je svojega psa prijela za glavo in rep ter ga obrnila za 360º, da bi ga tisti ocenjevalec lepo videl.... Cry Angry

Veliko psov sploh ni uživalo v česanju in razstavljanju. Ne samo, da niso uživali prav mučno jim je bilo, poleg tega pa so se nekateri lastniki obnašali do psov kot do nevem....kot da jih imajo samo za kazanje in niso prav nič kazali, da jih imajo sploh kaj radi, pomembna jim je bila samo tista ocena. Sad No to je  moje mišljenje in pač mislim, da psa res ni potrebno siliti v razstavljenje, če mu to ne paše. Tongue


Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #160 : sobota, 21.01.2006 : 23:54:09 »

stvar je taka, da v bistvu nekateri psi res ne uzivaju v razstavljanju in temu primerno v vecini tudi niso uspesni...je pa stvar odgovornosti lastnika da to opazi in temu primerno ravna...

ceprav po drugi strani pa vcasih gledam mojo tamalo, kako se zvija, javka in vzdihuje, zato ker jo cesem, pa ne ravno za razstavo, ampak za redno nego dlake, pa bi si tudi mogoce kaksen zunanji opazovalec mislil kako mucim psa in ne vem kaj....skratka kaj sem hotela povedat...nekatere stvari za psa niso prijetne in nekateri lastniki cudni, vendar realno je pol manj hudo kot za zunanjega opazovalca zgleda.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #161 : nedelja, 22.01.2006 : 00:04:48 »

Se popolnoma strinjam s tem, da nekateri psi že od vsega začetka uživajo. Na primer moj Billy je komaj 9 mesecev star in je bil drugič na razstavi (prvič je bil samo kot opazovalec). Od trenutka, ko sva stopila na prostor kjer je razstava potekala, pa do takrat ko sva odšla (en zelooo zmatran, drugi malo manj  Wink) je vrtel svoj rep. Očitno on spada v skupino psov, ki dejansko uživajo v dogajanju, v družbi psičkov in sploh v, da se vse vrti okoli njega.
Res pa je tudi, da me nihče ne bo prepričal, da pes ki je celo dopoldne privezan na česalni mizici v tem uživa. Ravno tako dvomim, da uživa pes, ki ga vsake 5 minut od smrčka pa do šapic prešpricajo s smrdljivim sprejem...... še jaz se tem kemičnim svinjarijam izogibam, ko je le mogoče. Kako zoprno mora biti to šele psu  Sad ...

lp
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #162 : nedelja, 22.01.2006 : 12:04:50 »

pa še moj komentar. mislim, da je zam noge pse prijetno na razstavi, je pa vsekakor odvisno od lastnika, kako se bo obnašal do svojega psa.
videla sem polno stvari, za katere mi nihče ne bo rekel, da so zame zgledale grozno, za druge pa ne. en fox terier je stal na mizi, verjetno že precej dolgo. in ker se je nekaj zvijal, je lastnica ponorela, ga prijela za rep, da mu je glava dol visela, stresala in vrgla na tla. mislim, da to ni potrebno! še več, tako osebo bi jaz diskvalificirala. en drug je čivavo po pomoti vrgel dol iz mize. in kaj naredi? nadere jo ter udari, ker je padla iz mize. en hendler: v ringu je najprej vse izgledalo ok,  ko pa se je malo sklonil, se je boga čivava čisto skup zvila in začela trest. to mislim, da tudi dovolj pove. ena druga je prijela čisuja in ga stresala zelo močno za gubo, ker ni hotel piti ( s tem, da mu je pred tem na silo tiščala gobček v vodo ). to in podobne stvari ne da ne spadajo na razstavo, nikamor ne spadajo. žal mi je, da niso na razstavih kakšni reditelji, i bi  pazili tudi na take stvari. takšne grobosti ne sodijo na nobeno kinološko prireditev in niti v domove. a v sloveniji lahko vsak dela z živaljo kakor njemu pač paše.

tudi jaz priznam, da izgubim živce. pa ne bi bila groba, raje kam grem, da se ohladim, ali pa se zaprem v drugo sobo, da se pomirim... ne bi pa svojih frustracij znašala nad živim bitjem!
annnie se mi zdi, da ji je zaenkrat ok na raztavah, ne bi je pa nikoli mučila, samo da potrdim svoj ego! ker če pes trpi in ne uživa, mislim, da se gre le še za ego, nikakor pa ne za ljubezen do živali!

aja, še ena čivava: revica niti hodit ni hotela, se je le "puzala" po tleh v ringu. a je ta čivava uživala v ringu? verjetno ne... no, če je še bila mlada, ok, se pač mora navadit. če pa je že starejša, in se še ni navadila, pa mislim, da nima kaj za iskati na razstavah!

da ne bo kdo narobe razumel; verjetno noben na tem forumu ni takšen do živali, se pa jih najde precej drugje, ki so. in proti temu bi morali organizatorji ukrepati. tudi sama hodim na razstave ( no, bom hodila ), tako da nisem proti njim. sem le proti tistim, ki so grobi do živali!
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #163 : nedelja, 22.01.2006 : 12:14:59 »

Citat
to in podobne stvari ne da ne spadajo na razstavo, nikamor ne spadajo. žal mi je, da niso na razstavih kakšni reditelji, i bi  pazili tudi na take stvari. takšne grobosti ne sodijo na nobeno kinološko prireditev in niti v domove. a v sloveniji lahko vsak dela z živaljo kakor njemu pač paše.
Se absolutno strinjam.... mislim, da bi nek etični kodeks moral veljati tudi v razstavnem svetu in neprimerno vedenje bi moralo biti kaznovano....... psi so ne glede na vse skupaj živa bitja in neki priveski človekovega ega.


Citat
tudi jaz priznam, da izgubim živce. pa ne bi bila groba, raje kam grem, da se ohladim, ali pa se zaprem v drugo sobo, da se pomirim... ne bi pa svojih frustracij znašala nad živim bitjem!
V trenutku, ko razstavljanje izgubi predznak zabave (za psa in lastnika), se mora nekaj spremeniti. Če bi jaz prišla do točke, ko se znašam nad svojim psom zaradi želje po uspehu, bi v trenutku zadevo opustila.

lp
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #164 : nedelja, 22.01.2006 : 12:18:39 »

se strinjam. samo jaz zaenkrat izgubim živce, kadar mi celo noč žvrgoli, cvili, ali pa počne kakšne porednosti! to sem mislila. Wink čim pa bi norela na razstavi, pa tako, kot si rekla! neham!  Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Tema: PRVA RAZSTAVA
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines