mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 15:29:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Brčica
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 20   Dol
Natisni
Avtor Tema: Brčica  (Prebrano 51394 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #90 : nedelja, 11.06.2006 : 07:26:16 »

delavec@amis.net ko sem tole prebrala, je moje mnenje podobno saskinemu. Po samo eni uri ne morete sklepati, da se Brčica ne bi navadila na vas. Res sem bila vesela zanjo, ker prepričana sem bila, da bo odšla v vaš dom in upam, da si premislite in vseeno probate. Verjamem, da bi se navadila tako na vas kot na Dona....lp
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #91 : nedelja, 11.06.2006 : 08:56:20 »

Dobro jutro. Tule moram napisat nekaj Jani v "pomoč"...nekaj so dobre želje, drugo je obstoječe stanje. Brčica seveda ne glede na njeno navezanost še vedno išče nov dom. Sem bila jaz tista, ki sem opozorila Jano, da je morda glede na situacijo pri njih bolje, da posvoji koga drugega, predvsem pa mladiča - samičko. Brčica je tiste vrste kuža, ki sicer nikomur nič noče, bi si pa zagotovo hotela podrediti vseh 7 muc in Dona. Don si tega ne dovoli, odrasli mački je pa najbrž tudi ne bi samo gledali...Brčica je kuža, ki bi se imela dosti bolje, če bi lahko bila sama v novem domu. Ko mene ni doma, je menda tako zelo pridna, da je ni za spoznat...ko sem, je nemogoča, ker mora ves čas opozarjat nase...pri nas je "žrtveno jagnje" Shy, ki ji pusti, da se stresa nad njim...nedvomno se bo zmogla navezat še na koga, nedvomno je zelo simpatična kuža, je pa bolje počakat na pravega...
Logiran

delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #92 : nedelja, 11.06.2006 : 09:58:27 »

Pozdravljeni!
Saška. prav imate, naredila sem napako, ker sem pisala, da se nikakor ne bi mogla navaditi. Morala bi poudariti, da to velja samo za situacijo pri nas doma. Hudo mi je žal, če sem s tem naredila škodo, vendar verjemite, da želim samo dobro in še enkrat dobro.
Sem preveč vneto želela povedati svoje občutke, res je , želje so eno situacija pa drugo.
Tisti, ki jo bo posvojil in ji dajal dovolj pozornosti bo lahko zelo srečen in ponosen, da bo njegova.

Lep pozdrav vam in Poloni.
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #93 : nedelja, 11.06.2006 : 11:49:48 »

Polona prav je, da potencialnim posvojiteljem razložiš kaj bi se lahko zgodilo. verjamem, da nebi šlo če imajo doma še enega psa in 7 mačk. ampak potem je točno to razlog, da Brčice ne morajo posvojiti in ne njena navezanost nate. mene je samo zmotilo pisanje, da bi Brčica nehala jesti od žalosti, da bi bežala od doma in se nikakor v novem domu nebi navadila. tudi če bi jo res Jana posvojila močno dvomim, da bi se vse to zgodilo. bi bil pa problem z njihovim psom in mački in je prav, da se na podlagi tega za posvojitev niso odločili. jaz sem želela samo povedati, da se posvojen kuža po določenem času lahko navadi na nov dom in na novega gospodarja... in tudi Brči se bo enkrat...  Wink
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #94 : nedelja, 11.06.2006 : 19:05:06 »

Pozdravljeni!
To o neješčnosti in bežanju, pri iskanju svojega človeka sem napisala iz izkušenj z našim Donom. Po parih dneh varstva pri ljudeh, ki jih je dobro poznal, ni ne jedel, ne pil, in začel kopati pod ograjo, ker naju je hotel poiskati.Enako gladovno stavko je imel celo naš papagajček Koki.
V ta forum ne bom več pisala, da me zaradi moje nerodnosti ne bo še kdo narobe razumel. Doslej sem občasno to počela zaradi dobronamernosti, sedaj vidim, da to izpade lahko tudi kontra, to pa nikakor nočem.
To je samo moje pojasnilo, naprej pa naj se v tem postu o Brčici piše izključno o njej.
Prav lep pozdrav, Jana
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #95 : nedelja, 11.06.2006 : 20:20:01 »

Mislim, da bi Brča poskusila pobegnit, pa tudi znala bi štrajkat pri hrani. Nekaj časa, seveda. Mislim pa to zato, ker me je že iskala po vasi, pa sem šla samo v trgovino. In neskončno dolgo zna biti čisto na miru in gledat skozi okno, kadar me ni...Kar seveda ni razlog, zaradi katerega ne bi iskala novega doma. Zagotovo je kje kdo, ki bi to razumel in ji dal možnost, da se naveže na novega skrbnika. Ni ne prva ne zadnja, ki bo morala to preživet. Tisti, ki se bo res zanimal zanjo in bo imel pogoje, bo seveda dobil tudi vsa navodila.
Jana, pogovarjamo se o njih, ki iščejo nov dom...vsak jih vidi najbrž drugače kot jaz...saj ni smisel v tem, da jaz pišem o njih, drugi ste pa tiho. Nikar se ne nehajte pogovarjat z nami, no.
Logiran

saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #96 : nedelja, 11.06.2006 : 21:06:45 »

vidim, da človek ne sme več povedati svojega mnenja brez, da bi bilo kdo ob tem po nepotrebnem užaljen. napisano je bilo, da se psička nikakor nebi prilagodila v novem domu in se s tem pač ne strinjam. "kaj bi bilo če bi bilo" je pa brezveze pisati, ker nikoli ne veš dokler ne probaš. se pa umikam iz te teme, ker je bilo v bistvu moje pisanje samo dobronamerno pa ste me nekateri pač drugače razumeli...

LP
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #97 : nedelja, 11.06.2006 : 21:19:35 »

Hej, vi tam...polna luna je mimo  Tongue. Kaj, ko bi vsi ostali, prosim? Lp vsem.
Logiran

sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #98 : nedelja, 11.06.2006 : 22:32:35 »

ja, življenje je kruto...

ne maram zobarja, pa moram vseeno tu in tam it in široko odpret usta.

pa moj kuža, ki sem ga pred leti našla na cesti. večinoma hodi za mano kot senca, če bi se dalo, bi živel prilepljen na moje noge. pa mora tudi kdaj v varstvo. in se mu seveda svet podre. ampak tako mora bit, ker življenja včasih to od nas terja.

in kužki, ki so v zavetiščih, morajo neizogibno iti skozi stres, ko menjajo domovanje. nihče ni nikoli rekel, da je to njim fajn. (sploh če so v horjulskem zavetišču!) ravno zato pa se pri oddajanju živali išče kompatibilne pare človek-žival, da je stres čim manjši. in tudi brčica bo najbrž morala it skozi to. ker je kljub navezanosti dovolj močna, trdna psička. (za razliko od denimo lučke, ki bi jo to popolnoma strlo.)

debata v zgornjih postih se mi je zdela zelo vljudna in spoštljiva in sem bila prav ponosna, v forumu s kakšno visoko kulturo izmenjavanja nasprotnih mnenj imam čast sodelovat. resnično! zato ne vidim razloga, da se ne bi vsi dalje vključevali v pogovor. delavec@amis.net in saska, vesela bom, če bosta ostali med nami!
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #99 : nedelja, 11.06.2006 : 22:47:11 »

Bom pa še jaz dodala... Cool
Verjamem, da Jana ni mislila nič slabega, kakor sem jo spoznala preko foruma mislim, da je ena nežna duša. Dam pa saski prav: vsak ima pravico podati svoje mnenje in iz vsakega bi morali izluščiti najboljše.
Ljudje smo različni, prav tako naše izkušnje. Poslušajmo drug drugega - več glav več ve!
No, kako pa kaj Brča? Se ji kaj kolca? Cheesy
Logiran
saska
odvisnež
*****
Sporočil: 563


« Odgovor #100 : nedelja, 11.06.2006 : 22:54:14 »

delavec@amis.net in saska, vesela bom, èe bosta ostali med nami!

ma ne saj jaz ne grem nikamor.. samo v to temo o Brčici nisem imela več namena pisati. ko psa posvojiš se moraš seveda zavedati, da bo trajalo nekaj časa, da se bo navadil novega doma. imam sama posvojeno psičko in je trajalo približno en teden, da se je malo bolj navadila svojega novega okolja. prve 4dni sploh ni pustila zraven nikogar, razen mene. v takem primeru moraš biti potrpežljiv in ne smeš takoj obupati.  Smiley  zmotil me je stavek, da se Brčica nikakor nebi navadila na nov dom... to je vse... nič slabega nisem mislila s svojim pisanjem  Undecided Smiley
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #101 : ponedeljek, 12.06.2006 : 10:07:07 »

naj povem še jaz svojo zgodbo, ki je zelo resnična in jo Polona dobro pozna.

Pred časom,se je v Horjulu odajala maltežanka Žiži in prva posvojiteljica, ki jo je imela doma samo en teden, je v njeni temi napisala, kakšen mali vražićek je in da jo zaradi tega ne more obdržati in jo vrača v zavetišče.Mene je vzpodbudilo ravno to pisanje in sem si to malo zvirco neizmirno želela spoznati. Tako smo se odpravili k Poloni in se že na prvi pogled zaljubili vanjo. Seveda smo jo takoj vzeli in izkazalo se je, da je to vsaj za nas, najlepše in najbol smešno bitje na vsej zemeljski skorji, zelo pridno in ubogljivo, takoj se je navezala na vso družino in osvojila vse sosede.
S to zgodbo sem hotela povedati samo to, da je lahko mnenje nekoga, ki ni ravno vspodbudno, iziv drugemu , ki bo poskušal dati pravi dom Brčiči, katerega si ta psička tudi zasluži, in kot sem že nekje prebrala, da vsak kuža v zavetišču čaka na pravega, ki ga ima  morda  že sedaj v mislih.

Brčici pa želim res lep dom in srčno upam, da ga dobi.

LepDan
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #102 : ponedeljek, 12.06.2006 : 11:13:37 »

Na teh forumih se najde toliko žalostnih zgodb, na vso srečo pa tudi nekaj veselih in srečnih. In upam, da bo Brčica doživela tisto "Lepšo plat življenja" čeprav seveda ne dvomim v to, da je njej in ostalim prebivalcem zavetišča, pri Poloni in ostalih zelo lepo.

Jaz lahko dodam le dobre želje, kajti sama sem ža lastnica "zavetiščarke" in z njenim privajanjem na novo okolje nisem imela nobenih težav.

Morda bi dodala le eno svojo misel: Ko se odločiš za hišnega ljubljenčka (ni potrebno ravno da je pes), najprej oceni svoje zmožnosti, potrebe, želje.
Ko ti bo vse kristalno jasno, pa se odpelji v zavetišče, pogovori s strokovnjakom, ki tam dela, potem pa zberi pogum, da boš vzdržal pasje ali mačje  poglede, ki te tam čakajo in vsi po vrsti želijo, da se jih posvoji. 
Če vsega tega ne zmoreš, pa se do najbližjega zavetišča odpelji takrat, ko ti dopušča čas in odpelji kakšnega kosmatinca na sprehod, pa malo čohljanja...

Lep dan vsem!
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #103 : ponedeljek, 12.06.2006 : 16:32:18 »

Živjo!
Saška, nisem vam zamerila popolnoma ničesar , ampak sem vesela, da ste me opozorili na moje nepremišljeno, nerodno pisanje, saj ste mi s tem pomagali popraviti škodo, ki sem jo skoraj naredila zaradi svoje nepremišljenosti.
Moram priznati, da mi je zelo hudo, ker se je izkazalo, da Brčice ne morem posvojiti, saj je zasidrana že v mojem srcu, vendar ne smem biti sebična in se moram s tem sprijazniti v dobro Brčici, in v dobro našemu Donu in vsem sedmim mačkic in mačkonov.Kot prvo, zelo sta si z Donom podobna po značaju in če sklepam po njem bi morda res bil problem z stavko in z iskanjem Polone.
Najbrž bi bila na začetku zelo mirna, kot takrat kadar Polone ni ob njej, ko pa bi se na nas navezala bi pa najbrž poskušala pod komando vzeti Dona in mačkone. Don je do sosedove psičke prijazen, ko pa ga je nekoč hotela vzeti pod komando se ji je takoj uprl.Glede muck pa takole, tri bi bežale pred njo, štirje pa bi se ji uprli. Morda pa bi bilo spet nekaj tretjega, seveda ne vemo točno, vendar Polona Brčico pozna, jaz pa naše živali, da pa probavamo in jo selimo sem in tja pa ne bi bilo v redu, ker bi jo samo zbegali.
Vse skupaj prav lepo pozdravljam, zahvaljujem se za mnenja vas vseh, saj vem, da so vsa mnenja dobronamerna.Če pa vas lahko prosim, da me boste
opomnile, če bom spet kdaj napisala kaj narobe, se bom pa spet skorajžila.
Saj konec koncev vsi vi bolje poznate kosmate prebivalce Horjula, kot jaz, ker greste večkrat tja. Morda se osebno srečamo kdaj, ker bom tam spet ob prvi možni priliki.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #104 : ponedeljek, 12.06.2006 : 17:25:45 »

Jana zelo me veseli, da boste ostali med nami, upam, da pa vzamete kakšnega drugega kosmatinca od Polone.
Brčice osebno še nisem spoznala, kljub temu pa mislim, da tudi njo čaka domek. No do takrat bo pa veselo pomagala Smetki pri dudarjih Wink.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 20   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Brčica
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines