mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 16:30:41

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Nepovabljen obiskovalec na mojem vrtu
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Nepovabljen obiskovalec na mojem vrtu  (Prebrano 17271 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #30 : sobota, 21.10.2006 : 16:30:31 »

Ah to je že grozno. Ni ta mopsi prvi, ki je bil napaden, žrtve so bili tudi že ljudje, celo varnostnik tamle v kampu, s psom so bili na sprehodu in je bil privezan. Najhuje je, da psa nihče od unih ne obvlada in seveda pes to dobro ve, tako da ga nič več ne ustavi. Očitno pa se spet ne bo nihče zganil, dokler ne bo žrtev kak mimoidoči otrok... Če sploh še obstaja kdo, ki upa it po njihovi ulici. Saj imajo res okrog okrog ograjeno, ampak... Pes se samo nasloni na ograjo pa je zunaj.
To, da, če se želiš pogovorit o problemu, da naletiš na gluha ušesa lastnikov mi pa seveda ni treba posebej povdarjati.

Mene je zanimalo bolj to, če je sploh kaka možnost, da lastniku dopovemo, da njegov pes ne sodi v tako okolje oz. naj poskrbi za varnost oz. da nas je vse v okolici že pošteno strah. zlepa se to ne da, kaj nam še ostane, če sploh kaj?
Ne bo se valda cela soseska zaradi enih debilov ogradila z dvometrskimi ograjami (četudi bi to res najraje storili) saj na ta način ne bomo dosegli nič drugega kot to, da se bo našlo še več takih norcev, ki so prepričani, da so glavni in jim nihče nič ne more.
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #31 : sobota, 21.10.2006 : 16:33:34 »

omenjeni kolegičin mops pa ima res hude poškodbe, vprašanje je kako se bo izlizal in res je žalostno, da je vse kar premoremo ena pičla kazen 50 jurjov-s tem da, ker so jo plačali takoj, je znašala samo 50%
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #32 : sobota, 21.10.2006 : 16:58:21 »

Ne vem kaj naj ti recem.Imam doma posnetke pasjih napadov na ljudi,na enemu celo rottija.To ne pomeni da rottiji napadajo ljudi!!!!Se pa dogaja pri vseh pasmah.No to kar sem na posnetku videl,zna biti napad z rottijem kar ostra zadeva.Nek dreser,ki je svoje case solal tudi policajske pse mi je v debati razlagal kaj storiti v primeru,ce te pes napade.Sam je bil kot marker napaden od treh psov naenkrat.Dva sta bila na prostoru,tretjega je solal.Psa na prostoru sta se snela in ga napadla,medtem ko ga je napadal pes,ki ga je solal. Clovek z takimi izkusnjami je rekel,da v primeru napada moras ratati psu nezanimiv.Ce je le mozno si zascitis pomembne dele telesa,ter niiti glasa ne das ven iz sebe.Se ne premikas in si cisto pri miru.(simulacija mrtvega cloveka)Ce te velik pes napade je verjetno to tezko,ter redki ljudje ohranijo toliko prisebnosti da izvedejo tak manever.O njegovih besedah naj presodi vsakdo sam.V nasem naselju obstaja clovek,ki je star kaksnih sestdeset ali sedemdeset.Pokazal mi je noz,ki ga nosi s seboj,ter rekel,da ce mu kaksen velik pes napade psa,mu ga z enim gibom v vrat porine.Cloveka poznam ze dolga leta,ter vem da ni cudak,niti nasilen, je pa lastnik majhnega psa,velikosti pekinezerja,ter se boji zanjga.Predvidevam,da bi kaj takega storil tudi ce bi njega napadel.Vendar so to le besede.Vprasanje cesa je zmozen v resnicni situaciji.Jaz tudi nosim solzivec s seboj,ter sem preprican,da ga bom uporabil,ampak ko je resnicna situacija,vprasanje kako bom odreagiral,obcutek imeti solzivec v zepu je pa vseeno dober.Me ni strah,da me bo kaksen debil preganjal z motiko,ali pa lasal kot ne vem katero forumovko.Imas enega asa v rokavu oziroma v zepu.
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #33 : sobota, 21.10.2006 : 17:08:17 »

seveda to ne pomeni da rottiji napadajo ljudi, meni so povsem pri srcu, razen dotičnega.
in res je tudi, da se lahko zgodi marsikaj, ampak, da človek s strahom stopi iz hiše na svoje lastno dvorišče zaradi sosedovega psa pa res ni več normalno.
če bi napadel mojega bena, pa bi imela s seboj nož kot gospod, ki si ga omenil, mislim da ne bi pomišljala. Tudi, če bi moj pes neupravičeno napadel koga, kljub vsej ljubezni ne bi pomišljala ampak bi šel isti trenutek od hiše. pa ne me zdaj narobe razumet...

se lahko lastnike kam prijavi, pride v poštev tožba? ali je vse kar lahko dosežemo 50 jurjov kazni?
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #34 : sobota, 21.10.2006 : 17:47:03 »

Ce je policaj zapisnik naredil potem lahko civilno tozis.Na sodiscu bo tvoja beseda proti njegovi,odvisno je pa tudi od dejstev v zapisniku.Civilne tozbe se vlecejo kot hudic,naj ti omenim,da ko me je nek tip napadel,da je bila obravnava sele po parih letih,ko sem jaz dejansko ze pozabil, da sem sploh prijavil.Sem bil tako presenecen.Ce se ne motim ti tukaj govorim o dveh ali treh letih.Sedaj gre menda hitreje,ze zaradi dejstva,ker nasa drzava dobiva kazni od EU , zaradi neresenih primerov.Priporocam ti, da se posvetujes se z Mel,saj ima ona iskusnjo na temu podrocju.Mogoce se bo oglasila se v tej temi.PS:Kaj pa pise v zapisniku?
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 127


« Odgovor #35 : sobota, 21.10.2006 : 21:39:41 »

Ne morem verjet, da so tako nizke kazni. Če psa sprehajaš na javnih površinah neprivezanega, je kazen 50 jurjev. Pa ne more se to primerjati z napadom. Naša zakonodaja je pa res v riti.

Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #36 : sobota, 21.10.2006 : 23:47:14 »

Kaj pa pise v zapisniku?

Tega pa žal ne morem točno reči, se bom pa pozanimala.

Naša zakonodaja je res v riti in ti roki so res nenormalni. Saj zato pa obstaja toliko raznoraznih izmečkov, ker ko človek pomisli, koliko časa denarja in živcev bi bilo potrebno, če bi se spuščal v tožbo se raje obrne in gre stran. Saj ne rečem, da bi se zdaj morali za vsako malenkost tožarit ampak kar je pa preveč je pa preveč.

Hvala za nasvete!
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #37 : nedelja, 22.10.2006 : 01:08:58 »

Ni problema, rade volje : )
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: Nepovabljen obiskovalec na mojem vrtu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines