mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 07:12:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Kdaj prvič k veterinarju?
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kdaj prvič k veterinarju?  (Prebrano 8398 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #30 : ponedeljek, 16.07.2007 : 17:06:18 »

Tema je sicer stara, pa vseeno, da ne bom odpirala nove podobne...


Skratka. Kmalu dobim psičko (čivavo) in zanima me, kdaj naj jo prvič peljem k veterinarju. Na cepljenja bo šla takoalitako zanima me bolj za pregled in te stvari. Pač, ko dobiš psa, ga pelješ k vetu, da veš, da je REs zdrav, daš kakšne preventivne preiskave in to, morebitna cepljenja...Kdaj je najbolje iti prvič.


*Pa še nekaj, kar ne spada ravno v temo, a ne vem kam bi napisala. Mi lahko prosim kdo pove ali da link do programa cepljenja za pse?
Logiran
Tetameta
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 181


« Odgovor #31 : ponedeljek, 16.07.2007 : 17:37:58 »

*Pa še nekaj, kar ne spada ravno v temo, a ne vem kam bi napisala. Mi lahko prosim kdo pove ali da link do programa cepljenja za pse?
Neki je bilo napisano tukaj na mojpes.net-u: LINK

Drugače pa kar se veterinarja tiče... Jaz nisem glih strokovnjak za to, kdaj je treba peljat psa k veterinarju  Lips Sealed Sem pa bila z mojo psičko prvič pri veterinarju (na cepljenju proti kugi), ko sem jo imela doma 2 meseca (stara je bila tam okoli 4,5 mesecev)... Itak sem jo dobila že 1x cepljeno proti kugi in brez glist in podobnega... Po dveh mesecih sem jo torej peljala ta drugič cepit proti kugi in pol čez kak mesec še proti steklini... Pregled so pa itak naredili ob vsakem cepljenju...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #32 : ponedeljek, 16.07.2007 : 17:56:06 »

mavrica, moj predlog bi bil takle, ceprav vsak nekako po svoje priredi obiske pri veterinarju glede na to, iz kaksnih razmer prihaja psicek:

- Ce bos vzela psa pri katerem od resnih vzrediteljev, ki dobro skrbi za mladicke, bos dobila zraven psa tudi knjizico cepljenj, kjer bo ze vpisano, koliko cepljen ima pes za seboj. Najbrz v tem primeru takojsen obisk veterinarja ni potreben, saj ti bo ze vzreditelj/ica povedal/a vse o tem, kako je treba psa naprej hraniti, kdaj na naslednje cepljenje, kdaj ga je treba naslednjic razglistiti in podobno.

- Ce pa bos vzela psa kje tako, da ti ne bodo povedali nicesar, oz. ti bodo za denar pac predali v roke psa in se znajdi sama, pa predlagam takojsen obisk veterinarja (recimo naslednji dan, ko pripeljes psa domov). Tudi v tem primeru ti morajo prodajalci dati zraven psa knjizico o cepljenju, saj bi moral biti tudi mladic, za katerega ne skrbijo tako dobro, cepljen proti kuznim boleznim ze v leglu. V vsakem primeru prodajalca povprasaj o cepljenjih, pa tudi to, kje je bil pes cepljen proti kuznim boleznim in kdaj, ne glede na to, kaj pise v knjizici. Veterinar naj psa pregleda in razglisti (ne glede na podatek, ki si ga dobila od prodajalca, ce pac nimas prevelikega zaupanja vanj). Doma psa nekaj dni nekoliko bolj opazuj in bodi pozorna na morebitno drisko ali zaprtje, napet trebuh, bolhe, gliste, jescnost in splosno obnasanje. Ce ne bo zivahen in se ti bo zdel bolan, se je dobro posvetovati z veterinarjem. Prodajalec, ki s teboj ne bo vec zelel govoriti, ti zagotovo ne bo v pomoc.

Vsekakor v prvem primeru (ob nakupu psa pri vzreditelju) nimas kaj veliko skrbeti, saj bo s psom zagotovo vse v redu, v primeru, ko pa bos negotova, da je morda kaj narobe, ti je vzreditelj obicajno na voljo, da ga lahko poklices, mu poves, kaj se dogaja in prosis za nasvet. Vecina vzrediteljev je vesela, ce jih obvescamo o dogajanju z mladickom tudi potem, ko gre iz legla v nov dom in z veseljem pomagajo prebroditi vse tezave.

V primeru nakupa psa nekje, kjer ti vzreditelj/rejec/prodajalec ne bo vzbujal zaupanja, pa previdnost nikoli ni odvec. Osebno bi se vsekakor takemu prodajalcu na dalec izognila.
Logiran

mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #33 : torek, 17.07.2007 : 08:30:41 »

Hvala Jana. Moja "opcija" je prvi primer, psička bomo namreč kupili pri Slavi (White Rose) in je tusi že bol (če se ne motim) 2x cepljen...
Logiran
Prfoksa
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #34 : sreda, 08.08.2007 : 22:57:01 »

Odločila sva se odrešiti mladička mešanca iz rok ne tako zelo prijaznih ljudi. Prevzamem ga jutri, po njihovih besedah (ki jim kar verjamem), še pes pri svojih 2 mesecih ni bil nikoli razglisten, cepljen ali kako drugače veterinarsko obravnavan.

Takoj naslednji dan po prevzemu ga imam namen peljati k veterinarju, da nadoknadimo vse zamujeno.
Menite, da je morda že pozno? Bi morala biti še pozorna na kaj drugega?

V preteklosti sem namreč vzela psičko od vzreditelja, pa ni bilo težav, tokrat je usoda pač hotela drugače.

Vsakega nasveta bom vesela.

Hvala.
Logiran
tjas
rad pišem
****
Sporočil: 392


« Odgovor #35 : četrtek, 09.08.2007 : 07:46:53 »

Ne nič ni prepozno. Veterinar ti bo dal tablete za razglistenje,ampulo proti bolham, ter jo cepil če je zdrava.
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Kdaj prvič k veterinarju?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines