mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 18:32:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Mops
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51   Dol
Natisni
Avtor Tema: Mops  (Prebrano 156875 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #705 : torek, 15.03.2011 : 15:58:23 »

Sem pozabla dodat, da jaz sicer mopsa nimam, ampak pes v avtu je pes Wink.
Logiran
AN[ch]Y
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 144


« Odgovor #706 : sreda, 16.03.2011 : 11:45:39 »

Jaz mojo francosko buldoginjo vedno vzammem s seboj na morje - na Hrvaško, v Italijo, pa tudi slovensko obalo. Nikoli je nisem imela na meji v boksu, pa nobeden nikoli tega ni niti omenil. Psa nasplošno, tudi njenega potnega lista mi nikoli niso niti omenili, pa ga imam vedno s seboj.
Moja ful uživa na morju, tauha kamne iz vode cele dneve, ostali čas pa preživi z mano v senčki (jaz na soncu nisem nikoli), ali pa se uleže malo stran od mene, in se sonči. Očitno psom sončenje zelo ustreza.
Tudi kampirali sva že, v Fiesi in Italiji. Nikoli nobenih problemov, tudi naši "sosedi" tam so jo lepo sprejeli. Edino, kar jih je motilo, je njeno smrčanje. Najprej so seveda mislili, da smrčim jaz, ko sva družno prilezli zjutraj iz šotora. Predvidevam, da se jim je moj pes celo smilil, "boga, mora celo noč poslušat smrčanje....", in so mene gledali postrani Smiley
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #707 : sreda, 16.03.2011 : 17:10:32 »

Ja, psi imajo radi toploto in sonce - ker nimajo toliko receptorjev za toploto kot ljudje. Prav zaradi tega je še posebej pomembno, da pazimo, da se pes ne pregreje, saj včasih s "sončenjem" že kar malo pretiravajo Wink.
Logiran
NushyAndLuna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #708 : ponedeljek, 28.03.2011 : 08:54:58 »

Če jo mi vzamemo zraven, jo seveda damo v box (za KOŠARO za avto še nisem slišala...) in se potem vsaj vsako uro ustavimo. Potem se malo sprehodiva, ji ponudim svežo vodo, ima seveda tudi čas, da opravi potrebo itd. ...
Mislim, da če jo boš začela sedaj navajat na box v avtu, ne bo problemov. Tudi tebi bo bolj udobno, ker ne bo nekdo skos čepel na tebi in vedela boš, da se ji ne more zgoditi nič (recimo, če bi bila sama na zadnjih seddežih jo lahko, ko zabremzaš vrže dol Roll Eyes !). Moja vodo naravnost obožuje, ker pa mopsi vseeno težko prenašajo vročino, bodi pozorna tudi na to - da je soncu in vročini ne izpostavljaš predolgo in da ima VEDNO (!) na voljo svežo, hladno vodico.

Če upoštevaš vse to, potem ne bi smelo biti nobenih problemov. Smiley
Aja, pa seveda opravljena mora imeti vsa obvezna cepljenja!

ja ja box sem mislila. nism se znala pravilno izrazit Smiley drugače pa je naša najrajši na soncu, pa jo zvlečem v senčko ampak ona gre nazaj..
glede cepljenja itak vem, to vedno opravljamo redno, vem tudi da mora imeti pred odhodom v tujino opravljen pregled pri veterinarju, da izda potrdilo da je vse ok.
glede vstavljanja na vsako uro pa vem, to pa že zdej če gremo kam dlje Smiley ampak ne predstavlam si jo v boxsu ker se pri meni vedno crklja v naročju hehe Smiley)
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #709 : ponedeljek, 28.03.2011 : 10:06:10 »

Hmm... tole ni moja izkušnja, pa čisto slučajno je tudi mopska vpletena v zgodbo Smiley

Kolegica ina mopsko, ki je originalno hrvatica, čipirana s hrvaškim čipom seveda in imela je hrvaški potni list. Veterinarka tu pri nas, je rekla, da je vseeno čigav je, zato ga niso mnejali v Slo.

No in potem so jo lani, potem, ko je že neštetokrat prečkala mejo eden od carinikov odločil, da jo preveri. Najprej problem zakaj ni pripeta (boks ni obvezen, čeprav je najbolj varen mora pa biti pes "pospravljen" tako, da v nobenem primeru ne ogroža sebe ali potnikov v avtomobilu (če bi ga recimo med nesrečo metalo po avtu).
Potem je pa preveirl še potni lsit in celo čip, in ker hrvaška ni v EU imela pa je hrvaški potni list, bi morala pravzaprav imeti s seboj potdilo ali o titrih ali pa o opravljeni karanteni pred vstopom v Slovenijo... ker pač nikjer ni pisalo, da je "Slovenka" že dalj časa in je že "uvožena".
Psičko bi skoraj "zasegli" in dali v karanteno ...



Običajno psov res ne pregledujejo tako podrobno, ampak lahko pa, da je carinika ravno tisti dan žena zapustila in ima slab dan, ali mu je pa samo dolgčas ...
Logiran
Delovodja
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #710 : četrtek, 28.06.2012 : 09:17:39 »

Pozdravljeni ljubitelji mopsov,

zanima me, če ima kdo samčka za parjenje. Imam samičko Bibo, ima rodovnik, stara pa je 3 leta. Če poznate kakšnega znanca, ki bi lahko pomagal, vas prosim da mi to sporočite. Za dodatne informacije pišite na ZS.

lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #711 : četrtek, 28.06.2012 : 09:57:38 »

Takole pozivanje tule ne bo obrodilo sadov. Za iskanje samcev za parjenje je potrebno ubrati ustrezne poti in ne forumov. Psi od neznančevih znancev niso dovolj za ustrezno pariteno kombinacijo.

Ker ne piše, ne bo odveč, če povdarim, da rodovnik ni dovolj za parjenje. Potrebno je vzrejno dovoljenje. Upam, da ga psica ima.
Logiran

Delovodja
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #712 : četrtek, 28.06.2012 : 17:20:33 »

Ima, hotel sem le vprašati, če kdo izmed vas pozna koga. Ne bit takoj tako agresivna. Sam osebno ne poznam nobenega ustreznega samčka, zato pač iščem pomoč? Forum pa je namenjen komuniciranju med ljubitelji, mar ni tako?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #713 : četrtek, 28.06.2012 : 17:33:03 »

Ja, res je, da je forum namenjen komuniciranju med ljubitelji, vzreja je pa le nekaj več kot ljubiteljstvo. Pasemski klub bo pravi naslov za pomoč pri iskanju primernega plemenjaka, ne pa forumi.
Nobene agresije na tej strani ni, vidim pa, da pravila niso povsem jasna. Na tem forumu se ne da iskat psov za parjenje, lahko pa se najdete lastniki psov za druženje.
Logiran

Delovodja
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #714 : četrtek, 28.06.2012 : 20:37:14 »

Pol pa briši zgornje poste.
Logiran
mopsSpeedy
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #715 : petek, 12.07.2013 : 22:03:18 »

Pozdrav, sem novopečeni lastnik mopsa. Kuža je star nekje 18 mesecev, dobil sem ga v zavetišču, kjer so ga ozdravili za demodikozo(čeprav kolker sem prebral je to kronično?), vglavnem kužek je živ skače, se carta vse živo. Imam pa nekaj vprašanj. Kot prvo dobim sem neke testne vzorce hrane, ki jih uporabljajo tudi na veterini, je ok če ga hranim samo s tistim dokler vsega ne poje? Sem drugače že nabavil royal canin 1.5 za mopsa, ki naj bi bila vrhunska hrana za to vrsto. Kakšen je potem način hranjenja? Na veterini so mi rekli, da naj mu z merico dvakrat zjutraj in zvečer dam hrano in naj bi zadostovalo. Bo le ta hrana, sepravi pedigre dovolj za njega ali še potrebuje kakšne dodatne vitamine, verjetno če se gdaj pregrešim pa mu dam kak kos mesa nebo škodilo, mar ne?
Imam pa še eno težavo in sicer pri hiši je že 12 let mešanec med labrador/jazbečar? in nimam pojma kako bomo uredili razumevanje teh dveh psov, danes je že bilo noro. Najbolj hecno se mi zdi ker je mops kr v njega rinil, ga grizel za rep, nogo njega smo pa seveda moral zadrževat če ne bi ga vrjetno  .... sicer mešanec ni napadalen ampak se vrjetno tudi bori za svoje področje, bi bil vesel kakšne dobre ideje kako olajšat in nekako spoprijateljit ta dva psa, če bo to sploh mogoče...
Zanima me tudi kje vaš mops spi, danes sem ga nastavil kar v klet(kurilnica), dal eno blazino, časopis za lulanje,kakanje in pa posodico z vodo,hrano sicer za hrano je prazno, mu napolnim zjutraj ko vstanem.
Hvala za odgovore, se razpišite čim več, bi bral nazaj ampak je teh strani res preveč Smiley
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #716 : sobota, 13.07.2013 : 01:29:48 »

Meni se zdi sporno to da si mu blazino za spat nastavil v klet-  kurilnico. To je majhen pes, ne vidim razloga zakaj nebi spal v hiši? Pes po mojem mnenju ne spada v kurilnico.
Logiran
mopsSpeedy
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #717 : nedelja, 14.07.2013 : 07:17:58 »

Vidim da ni ravno odziva na moja vprašanja.
@Lynn psa sem šele dobil in so mi tudi v zavetišču rekli da naj par dni ne rinemo tako v njega da se najprej navadi na okolje.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #718 : nedelja, 14.07.2013 : 11:32:28 »

Ta vprašanja sicer ne spadajo najbolj v pasemsko temo in mogoče jih bo Jana tudi prestavila, pa vseeno:

Leto in pol star pes je že odrasel in temu primerno se ga 2x/dan tudi hrani. Ne vem sicer za kakšne vzorčke hrane gre, a praviloma se novo hrano vedno postopoma uvaja v obrok. Sama v začetku sigurno ne bi preveč eksperimentirala s hrano, sploh pri novincu, ki je pri vas le nekaj dni. RC za mopse bo verjetno bolj prava hrana in vse testerje, ki ste jih dobili, bi kvečjemu zelo počasi uvajala kasneje. Pes je namreč ob prihodu v nov dom doživel stres in eksperimentiranje s hrano temu vsekakor ni v prid. Tudi s sobno čistočo pri tej starosti ne bi smelo biti večjih težav.

Kar pa se združevanja dveh samcev tiče, pa je vsekakor lažje, če sta oba ali nujno vsaj eden, kastrirana, vsekakor imajo pa mopsi nekaj anatomskih značilnosti, ki jim otežujejo predstavljanje drugim psom. To so gube na obrazu, ki si jih drugi psi lahko razlagajo kot grožnjo, dvignjen in zavit rep, pa še otežkočeno dihanje, kar se psu tudi lahko sliši kot grožnja/renčanje.

Praviloma seveda morate poznati svojega psa in njegovo obnašanje do drugih, enako pa tudi prišleku takoj postaviti meje, kaj sme početi, tudi z vašim psom. Navadno se prvo srečanje naredi na nevtralnem terenu, zunaj domačega, da vsaj ozemlje ni predmet lastništva psov. To se bi moralo zgoditi že takrat, ko ste se odločali za odraslega psa.
Ker ste to očitno preskočili bi svetovala, da predvsem vašemu psu namenjate vsaj toliko ali celo več pozornosti kot prej, novincu pa dosledno postavljate meje, ker bo to zdaj veliko lažje kot kasneje, ko se dobro "zasidra"(v cca 3 tednih).  Pri nas, kjer imamo skoraj vedno tudi kakšnega začasnika, je odrasli prišlek ob prvem vstopu v stanovanje na povodcu, naša dominantnejša psica pa prosta, s tem, da natančno vem kje so njene meje in do kam si bo v moji prisotnosti upala. In nekaj prvih dni je lahko občasno tudi takih, da mu z renčanjem da večkrat dnevno vedeti kaj ji ni všeč, ko pa prišlek skapira kako se je treba obnašati in ga tudi ona bolje spozna, pa je vse OK, vedno popolnoma brez problema. Ampak v naši odsotnosti so v začetku vedno ločeni, s tem da mi uporabljamo bivalne bokse, kar pomeni, da so psi sicer skupaj, se vohajo in spoznavajo, ločeni pa s kovinsko mrežo. Vsekakor pa je veliko lažje združevati odrasle pse nasprotnega spola, ampak tudi na to je vsekakor treba misliti prej. 
Skratka, nagrajujte lepo vedenje svojega "starega" psa, pa tudi prišleka, dosledno postavljajte meje lepega medsebojnega vedenja obema, poskrbite za kastracijo (po možnosti obeh) in bo verjetno šlo.
Logiran
mopsSpeedy
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #719 : nedelja, 14.07.2013 : 17:56:37 »

Ta vprašanja sicer ne spadajo najbolj v pasemsko temo in mogoče jih bo Jana tudi prestavila, pa vseeno:

Leto in pol star pes je že odrasel in temu primerno se ga 2x/dan tudi hrani. Ne vem sicer za kakšne vzorčke hrane gre, a praviloma se novo hrano vedno postopoma uvaja v obrok. Sama v začetku sigurno ne bi preveč eksperimentirala s hrano, sploh pri novincu, ki je pri vas le nekaj dni. RC za mopse bo verjetno bolj prava hrana in vse testerje, ki ste jih dobili, bi kvečjemu zelo počasi uvajala kasneje. Pes je namreč ob prihodu v nov dom doživel stres in eksperimentiranje s hrano temu vsekakor ni v prid. Tudi s sobno čistočo pri tej starosti ne bi smelo biti večjih težav.

Kar pa se združevanja dveh samcev tiče, pa je vsekakor lažje, če sta oba ali nujno vsaj eden, kastrirana, vsekakor imajo pa mopsi nekaj anatomskih značilnosti, ki jim otežujejo predstavljanje drugim psom. To so gube na obrazu, ki si jih drugi psi lahko razlagajo kot grožnjo, dvignjen in zavit rep, pa še otežkočeno dihanje, kar se psu tudi lahko sliši kot grožnja/renčanje.

Praviloma seveda morate poznati svojega psa in njegovo obnašanje do drugih, enako pa tudi prišleku takoj postaviti meje, kaj sme početi, tudi z vašim psom. Navadno se prvo srečanje naredi na nevtralnem terenu, zunaj domačega, da vsaj ozemlje ni predmet lastništva psov. To se bi moralo zgoditi že takrat, ko ste se odločali za odraslega psa.
Ker ste to očitno preskočili bi svetovala, da predvsem vašemu psu namenjate vsaj toliko ali celo več pozornosti kot prej, novincu pa dosledno postavljate meje, ker bo to zdaj veliko lažje kot kasneje, ko se dobro "zasidra"(v cca 3 tednih).  Pri nas, kjer imamo skoraj vedno tudi kakšnega začasnika, je odrasli prišlek ob prvem vstopu v stanovanje na povodcu, naša dominantnejša psica pa prosta, s tem, da natančno vem kje so njene meje in do kam si bo v moji prisotnosti upala. In nekaj prvih dni je lahko občasno tudi takih, da mu z renčanjem da večkrat dnevno vedeti kaj ji ni všeč, ko pa prišlek skapira kako se je treba obnašati in ga tudi ona bolje spozna, pa je vse OK, vedno popolnoma brez problema. Ampak v naši odsotnosti so v začetku vedno ločeni, s tem da mi uporabljamo bivalne bokse, kar pomeni, da so psi sicer skupaj, se vohajo in spoznavajo, ločeni pa s kovinsko mrežo. Vsekakor pa je veliko lažje združevati odrasle pse nasprotnega spola, ampak tudi na to je vsekakor treba misliti prej. 
Skratka, nagrajujte lepo vedenje svojega "starega" psa, pa tudi prišleka, dosledno postavljajte meje lepega medsebojnega vedenja obema, poskrbite za kastracijo (po možnosti obeh) in bo verjetno šlo.

Hvala za odgovore, zaenkrat ga hranim z Royal Canin za mopse ampak ne vem točno koliko količinsko dam zjutraj zvečer. Po tisti tabeli ki je na zadnji strani piše naj bi bilo okoli 160g na 24ur kar pomeni da dam recimo 80g zjutraj, 80g zvečer in bo to zadostna količina hrane zanj?
Logiran
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Mops
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines