mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:06:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: RENČANJE malo drugače
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: RENČANJE malo drugače  (Prebrano 24592 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #60 : petek, 16.01.2009 : 08:19:10 »

Najprej popravi vajino relacijo, ker te pes nima za vodjo krdela. To se pravi, ne lezi vec na kavcu, na postelji, na dvignjenih delih ampak lezi na tleh. Ne vzemas ga v narocje, ne dajes mu pozornosti kadar jo on zahteva, ampak kadar se bos ti spomnila. Preden gresta cez vrata naj pocaka da mu reces, da gre lahko, v ozkih prehodih hodi za tabo, kadar jes naj te gleda, vendar naj ne dobi nicesar (ko ti pojes mu daj njegov obrok),...

Obroke mu hrani iz roke (najboljse je, da zacnes delati s klikerjem).

Lahko poskusis tudi z vajo MOJE: v zaprti roki imej briket, v drugi roki (skriti za hrbtom) pa nekaj bolj slastnega. Zaprto roko imej pred psom. Ko bos videla, da bo nehal tezit za hrano in te lizat po tisti roki reci MOJE in mu izza hrbta daj nekaj bolj slastnega.

Vadi tudi tako, kot je zalarjeva rekla, daj ga na sedi in postavi posodo s hrano na tla. Ce bo vstal, takoj dvigni posodo. Poskusaj dokler ne obsedi toliko casa, da postavis posodo na tla in sedi ob njej. Jest gre lahko ko ga ti posljes.

Upam, da ti je jasno, drugace pa vprasaj Wink
Logiran
senejika
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #61 : petek, 16.01.2009 : 15:58:14 »

hvala za vse nasvete!

danes sva nardila takole: ko sem prisla domov (pou ure zatem ko je cas za njegov obrok) sem si najprej zase nardila kosilo. spodila sem ga dol iz enga naslanjaca na katerem ponavadi sedi, in se gor jst usedla. hodu je okrog in laju Cheesy ampak pol se je umiril.potem sem jst pojedla on si je pa vzel eno svojo kost. prisla sem in rekla: MOJE! in mo ju vzela (aja, zraven sem mela casopisni papir ves cas in ce me je hotu ugriznit sem ga mal ''udarla'' - biu je tak zares mehek in nic ne boli, samo zvok je glasen - a je to prav al naj raje tega ne delam?!) uglavnem vzela sem mu kost, si jo dala med noge in njega posadila en meter stran. mogu je sedet pri miru in gledat kako se jst igram z njegovo kostjo...(samo s casopisnim papirjem sem ga lahko obdrzala stran, potem si je pa ze prisu gor in se je umiril). potem sem mu dala hrano, in sicer tako kot si ti rekla (alexy):
dala sem mu polno posodo na tla in rekla moje!! on pa je mogu lezat malo stran...in morm rect da je res dobr prenasal! potem sm se jst igrala z njegovimi briketi (roke v posodi pa mal mesala) in mu vsake toliko dala en briket..potem sem ga spustila k posodi ampak se vedno mesala, in ga vmes se dvakrat nagnala stran da se je vsedu...sem bla presenecena, ker se je res sam na zacetku upiral...

ce bom zdej pri tem dosledna, bi moglo bit vse prav, ne? mogoce smo ga res malo prevec razvadli, ampak mislim da se bo se dalo vse popravit, ker prej niti ni blo hudo, zdej je malo zacel preizkusat  Roll Eyes
a pa morem to pocet samo jst al tut fant? (oba skupi ziviva s psom)
aja pa nekaj bi se vprasala, doma mam 4 letnega bratca, nekje na 14 dni sem doma 2 dni, in pes si je brata cist podredil...kaj morem zdej to isto pocet, da more pes gledat, brat se pa igra z njegovo hrano al pa kej podobnega, da bo se njega sprejel?

hvala ker si vzamete cas, sem si precej prebrala o psih preden sem ga dobila (je moj prvi) ampak se vedno se ucim kok je res treba bit dosledn in kako hitro kaj pozabijo  Grin in nevem, lazje je ce preberem nasvet za konkretno situacijo  Wink
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #62 : petek, 16.01.2009 : 19:27:12 »

Seveda mora tudi fant to počet. Nanj tudi renči, če je? Če ne, potem si mu samo ti podrejena.
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #63 : petek, 16.01.2009 : 20:55:34 »

senejka, jaz se pa sprašujem, zakaj mu tolikokrat jemlješ vstran njegovo posodo s hrano in kosti? Delaj na vajinem medsebojnem odnosu, potem bo tudi hranjenje prišlo samo od sebe, tako kot si si ga zamislila.

P.s.: Stari pregovor pravi; še pes ima rad pri jedi mir.
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #64 : petek, 16.01.2009 : 20:59:05 »

P.s.: Stari pregovor pravi; še pes ima rad pri jedi mir.

Ja, ampak to pa ne pomeni, da lahko renči in šavsa proti skrbnici, kadar pride zraven posode s hrano.
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #65 : petek, 16.01.2009 : 21:01:18 »

Ja, ampak to pa ne pomeni, da lahko renči in šavsa proti skrbnici, kadar pride zraven posode s hrano.
Absolutno.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #66 : petek, 16.01.2009 : 21:36:03 »

Vsakic ko psu reces moje, mu daj nekaj v zameno. Naj razume, da to, da ti prides zraven ne pomeni, da bo ostal brez hrane, ampak da mu bos dala nekaj boljsega.

Pa jaz ga ne bi tepla s casopisnim papirjem, ampak bi delala tako kot sem ti rekla..ce zacne vstajat dvigni posodo z briketi. Aja, pa jaz ne bi zacela takoj na zacetku delat s kostjo..midve z mojo sva najprej delali vajo z briketi, nato sva cez nekaj casa presli na bikovke, kasneje pa se na kosti.

Tega, da ne bo vec na kavcih/posteljah,... se pa kar dosledno drzi. Najprej porihtajta svoj odnos, potem naj pa pride na kavc samo takrat ko mu bos ti rekla.

To naj pocne tudi tvoj fant.
Logiran
senejika
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #67 : petek, 16.01.2009 : 22:15:25 »

Patapižu verjemi da bi men tut blo lazje da bi mu pustila mir pri jedi, sam ce mu hocem vodo zamenjat, pa prinesem posodo z vodo, in on ravno je brikete - mu hocem odlozit posodo z vodo in zarenci (zadnjic je prvic) to se pa men ne zdi ravno dobro...

od zdaj naprej bova torej zacela vadit z briketi, potem pa se s kostjo  Tongue

za kavc in posteljo nism prevec kaj vesela ce je gor, ampak nismo bli dovolj dosledni..zdaj je tako: zvecer zaspi na tleh, zbudi se pa pri men na postli...bomo odslej bolj.

marca gre pa tako v solo - se ze veselim da se kaj novega zvem Wink

drugace se res lepo obnasa, naucila sem ga ze kr nekaj trikov, in res uboga, tut NE in FUJ razume...igracko prinese nazaj, lepo se zna igrat..tut odpoklic precej stima, brez povodca lahko grem z njim normalno na dolg sprehod, prav tako s povodcem..z drugimi psi nima problemov...edini problem je ta s hrano in spanjem (kar je u bistvu ocitno vecji problem dominance) in pa grizenje rok ampak to se izboljsuje...

srcno upam da ga bom vzgojila v dobrega psa  Wink
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #68 : sobota, 17.01.2009 : 11:11:02 »

Veliko ljudi priporoča knjigo Psi za telebane-če imam prav je knjigo priročnik o vzgoji psa, predstavljena na precej nekompliciran način. Jaz jim verjamem, jo bom tudi sama kupila. Tako, da priporočam Wink
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #69 : sobota, 17.01.2009 : 15:22:31 »

ej dragi moji, Psi za telebane je res huda knjiga, poučna in fuuul zabavna.  Cheesy
Mene je cela familija podila ven iz sobe, ko sem jo brala, ker sem se stalno neki hihitala in hotla brat naglas kšne smešne odlomke.  Smiley
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #70 : sobota, 17.01.2009 : 16:06:50 »

Jaz pri 4 mesečnem mladičku ne bi začela težit samo pri briketih in potem s kostjo itd. Pri starejšh psih je drugače, ker te lahko močno poškodije. Moj mlajši pes je kot mladič enkrat zarenčal na očija, takoj je dobil klofuto od mene. Od takrat nikoli ne zarenči, pa če ima konervo, naslajše meso... Fora klofute je, da si pes zapomni, da se ga z njo prseneti. Tudi tebe boli, ko te pes ugrizne, zakaj ne bi moglo še njega malo. Pa ne pravim ti, da bi ga morala "prebutati", ampak klofuto si pa zasluži, kadar se obnaša agresivno proti tebi in rahel udarec s časopisom je zame kot božanje. Takrat tudi ne pomaga kliker in ne vem kakšne prijazne besede, nagrade itd.
Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #71 : sobota, 17.01.2009 : 16:27:23 »

Moji pa ravno butanje ni pomagalo..pri nama so delovale zgolj zgoraj opisane metode..
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #72 : sobota, 17.01.2009 : 17:18:43 »

Zame to res ni butanje. Lahko se ga fiksira za obraz, da te ne more ugriznit in se umiri, lahko se ga obrne na hrbet in se počaka, da se umiri. So pa te stvari več ali manj za mlade ali manjhne pse. Tega si jaz pri velikem psu ne bi upala. Kakršen koli način, samo da pes dojame, da se lastnika nikoli ne ugrizne. Stvar s čuvanjem hrane je zelo težek problem in ga je treba čim hitreje rešiti. Ko sem na Animal planet-u gledala tiste oddaje, ko so reševali pse, so jih vedno preiskusili na čuvanje hrane in če so ugriznili, niso imeli več druge priložnosti. Ravno zato, ker je odvajanje odraslega psa težko.
Fora z dvigovanjem posode je meni ful dobra, ampak nima veze z agresijo. Ponavadi pes ne renči, ko se mu dviga posoda, problem nastane, ko mu dovolimo jesti in medtem, ko je hočemo vzeti posodo. Je pa prav tako uspešna metoda, da se mu daje najprej iz roke, potem počasi roko z briketi v posodo itd., ampak traja precej dolgo.


Logiran
alexy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.308



WWW
« Odgovor #73 : sobota, 17.01.2009 : 17:24:13 »

Vse te vaje, ki sem jih opisala jaz so namenjena rangiranju. Se pravi, da psu postane jasno, da si ti alfa krdela in ne on. Verjemi, da pes ki ve kje mu je mesto, ne bo rencal pri hrani.
Tudi s tem, da se odraslega psa ne da odvaditi se ne strinjam. Moja je stara 16 mesecev in sva rencanje ob kosti odpravili v 1 mesecu s temi vajami. Zdaj ko ve, kje ji je mesto ji niti na pamet ne pride vec, da bi kadarkoli zarencala na nas..
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: RENČANJE malo drugače
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines