mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.01.2021 : 14:44:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Tema: Licitacije in garažne razprodaje - pomoč zavetišču Horjul - čvek
Strani: 1 ... 122 123 124 125 126 [127] 128 129 130 131 132   Dol
Natisni
Avtor Tema: Licitacije in garažne razprodaje - pomoč zavetišču Horjul - čvek  (Prebrano 231003 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.887WWW
« Odgovor #1890 : četrtek, 24.04.2014 : 22:22:11 »

Sonja68, nekako se mi zdi, da smo forumašice precej požrešne - hrana gre vedno!  plesalec
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
SinM
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.250


WWW
« Odgovor #1891 : petek, 25.04.2014 : 05:41:05 »

Sonja68, nekako se mi zdi, da smo forumašice precej požrešne - hrana gre vedno!  plesalec
Kero natolcevanje.  Angry Tongue
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1892 : petek, 25.04.2014 : 06:11:28 »

Mi tukaj nismo nikoli bili požrešni....  Roll Eyes Roll Eyes  Tongue Grin Grin
Logiran
Sonja68
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #1893 : petek, 25.04.2014 : 06:33:36 »

Smiley kar je seveda videt kadarkoli se že pojavijo kake baklave in podobno Smiley
Logiran
aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.887WWW
« Odgovor #1894 : petek, 25.04.2014 : 19:25:22 »

Genau! Afro
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
Evvva
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 147


WWW
« Odgovor #1895 : nedelja, 27.04.2014 : 11:35:40 »

No, že čakamo, da Jana objavi osnutek pravil, da jih potem predebatiramo Smiley

(Jaz sem pa pri sorodnikih že dobila kar nekaj stvari za garažno razprodajo: nov Kosmodisk, kot nova ženska oblačila XL, L, M, S, Geox obutev, pekači...). So bili vsi takoj za, da gre delež za Horjulčke Cheesy
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.597


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1896 : ponedeljek, 28.04.2014 : 15:18:59 »

Uf, šit, tegale je ratalo full Smiley Upam, da se ne boste ustrašili, v resnici ni tako zapleteno, kot je videti po količini teksta Wink Res je, da jaz poskušam predvideti vse mogoče situacije. Ok, bomo videli, kaj sem še pozabila Tongue

Tule je tekst s pravili, na koncu je pa opisan še en primer:

----------------------------------------------------

Evvva je nekega dne napisala:
"Sem razmišljala, kako bi se dalo zbrati predmete za licitacije, dejstvo je, da jih je žal vedno manj, Horjulčki pa morajo vseeno jesti ... En vzrok je verjetno to, da ima sedaj skoraj vsak forum svoje licitacije za različna društva. Drugi je pa sigurno tudi ta, da ljudje raje poskusijo stvar prodati na oglasnikih in dobijo vsaj nekaj denarja, kot če bi stvar podarili. Situacija je trenutno taka, da večini vsak euro pride prav.
No in sem prišla na idejo, da bi se organiziralo na forumu 'garažno razprodajo za Horjulčke', tako kot se je organiziralo posebne licitacije.
Tako bi se sigurno zbralo kar nekaj denarja za Horjulčke ... Jaz z veseljem kupujem rabljene predmete, če pa bi šla polovica za dober namen, pa toliko raje kupim na forumu, kot na oglasniku. Za prodati pa ima sigurno vsak od nas kakšno stvar, ki je mogoče "predraga", da bi se jo podarilo za licitacije. Naši sorodniki in prijatelji bodo tudi z veseljem sodelovali pri prodaji predmetov, ane?"


Ideja je bila rojena  Smiley
Zdaj se lotimo še izvedbe Wink

mojpes.netova dobrodelna garažna razprodaja za Horjulčke

Izrazi:
garažna razprodaja = mojpes.netova dobrodelna garažna razprodaja, na kateri se prodajajo rabljeni predmeti mojpes.netovih uporabnikov, od prodaje pa je del sredstev namenjen oskrbi varovancev Zavetišča Horjul,
prodajalec = oseba, ki je lastnik rabljenega predmeta, ki ga daje v prodajo na mojpes.netovo dobrodelno garažno razprodajo (v objavah se navede mojpes.netovo uporabniško ime ali osebno ime prodajalca)
veza = uporabnik mojpes.neta, ki pomaga prodajalcu, če le-ta ni uporabnik mojpes.neta,
kupec = uporabnik mojpes.neta, ki je za predmet ponudil najvišji znesek,
predmet = rabljen predmet, ki je na voljo za nakup na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji.

Kdo lahko sodeluje na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji za Horjulčke?
* Predmet lahko donira vsak, objavi pa ga lahko samo registriran uporabnik mojpes.neta, ker je zaradi dogovorov o predaji predmeta potrebno spremljati temo, kjer se garažna razprodaja odvija. Za dostop do arhivirane teme, ko je garažna razprodaja zaključena, je potrebna prijava na mojpesForum, česar neregistrirani uporabniki ne morejo storiti.
* V primeru, da prodaja predmet nekdo, ki ni registriran uporabnik mojpes.neta, se ob imenu  dejanskega prodajalca napiše 'veza: uporabniško ime registriranega uporabnika' in ta mojpes.netov uporabnik je zadolžen za komuniciranje s 'svetom', kot bi bil sam prodajalec.
* V primeru, da predmet donira podjetje, se navede samo ime podjetja, drugi podatki (naslov, telefon, email, spletna stran ...) niso dovoljeni.
mojpes.netovih dobrodelnih garažnih razprodaj ni mogoče koristiti v komercialne namene.

Posebnosti
mojpes.netova dobrodelna garažna razprodaja poteka precej podobno našim dobrodelnim tematskim/namenskime/občasnim licitacijam, je pa nekaj razlik:
- garažno razprodajo napovemo v naprej,
- traja en teden,
- garažno razprodajo zaključijo sami prodajalci (oz. veze),
- del sredstev je namenjenih prodajalcu, del pa je donacija Zavetišču Horjul.

Napoved mojpes.netove dobrodelne garažne razprodaje
V posebni temi rubrike Licitacije in garažne razprodaje - pomoč zavetišču Horjul bom, glede na predhodni interes prodajalca, izražen po emailu na jana@mojpes.net in po dogovoru z njim, odprla temo, v kateri bom napovedala garažno razprodajo in v njej objavila:
- trajanje garažne razprodaje (datum začetka in zaključka),
- kdo je 'nosilec' oz. kdo je dal pobudo za napovedano garažno razprodajo,
- lahko seznam predmetov ali vsaj nek podatek o tem, kakšne vrste predmeti bodo na napovedani garažni razprodaji.
V to temo se lahko potem s svojimi napovedmi vključijo tudi ostali, ki se bodo s svojimi predmeti priključili napovedani garažni razprodaji.

Izvedba mojpes.netove dobrodelne garažne razprodaje
V rubriki, v kateri bomo izvedli garažno razprodajo, bom na dan začetka garažne razprodaje odprla temo z osnovnimi podatki (začetek, zaključek, pravila, seznam ...), oz. prestavila temo z napovedjo garažne razprodaje v pravo rubriko, sami prodajalci predmetov pa boste objavljali svoje teme, oz. boste lahko, če boste želeli pri objavi mojo pomoč, poslali na mail jana@mojpes.net vse potrebno za objavo.

NUJNI ELEMENTI za objavo na garažni razprodaji:
- naziv predmeta: (v 2-3 besedah);
- opis predmeta: (kolikor teksta želite):
- predaja predmeta:
* trgovina Gali, Ljubljana,
* po pošti – obvezno navesti, čigavi so stroški pošiljanja,
* oseben prevzem,
* drugo;
- prodajalec: uporabniško ime prodajalca (če je uporabnik mojpes.neta samo posrednik, se napiše na primer 'prodajalec Franc, veza luna7');
- izklicna cena:
* za prodajalca x%,
* za Horjul y% (najmanj 10% oz. najmanj 1 €);
- dodati fotografijo predmeta.

Smiselno je, da podobne predmete združite v eno temo, v njej pa jasno navedete vse zgoraj zahtevane podatke za vsak predmet posebej, v kolikor so predmeti različni, poleg tega pa predmete tudi označite tako, da bodo kupci vedeli, kako za kakšen predmet licitirajo (predmeti a, b, c ...).

Tisti, ki boste poslali podatke za objavo predmetov na garažni razprodaji na email naslov jana@mojpes.net, morate v mailu poleg zgoraj zahtevanih podatkov navesti tudi:
* ime in priimek prodajalca,
* poštni naslov prodajalca,
* email naslov ali telefon prodajalca.
Navedeni podatki bodo posredovani kupcu/kupcem izključno samo v primeru, da se mu/jim po zaključku dobrodelne garažne razprodaje prodajalec ne bo sam javil. V druge namene ti podatki ne bodo ne zbrani in ne obdelovani.

Minimalni %, ki se ga daruje za Horjulčke je 10% oz. najmanj 1 €.

Na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji kupujemo po sistemu licitiranja oz. 'kdo da več'. Najuspešnejši kupec posameznega predmeta je uporabnik, ki za predmet ponudi najvišji znesek.

Najnižja izklicna cena predmeta je 1 €, viša se za najmanj 1 €.

Mogoče je le licitiranje direktno na forumu. Sodelujejo lahko vsi, ki so registrirani uporabniki mojpes.neta, za kar je potrebna le registracija na mojpes.netu.

Na posamezno garažno razprodajo lahko prodajalci dodajajo predmete do dneva pred zaključkom garažne razprodaje (na primer, razprodaja se zaključi 13. maja ob 23h, predmet se lahko doda najkasneje do 12. maja zvečer).

Kupec je vedno tisti uporabnik, pri katerem je ob ponujenem najvišjem znesku izpisan čas 23:00 ali prej. Če predmet pred tem nima kupca, lahko še vse do zaključnega 'obračuna', ki ga objavi prodajalec, ponudite izklicno ali višjo ceno.
Torej, če je samo en uporabnik ponudil izklicno ali višjo ceno, je kupec predmeta, ne glede na to, ali je ponudbo objavil po zaključku garažne razprodaje, vendar mora biti njegova ponudba objavljena preden prodajalec razprodajo zaključi.

Plačila
Nikakor in v nobenem primeru NE OBJAVLJAJTE svojih TRR-jev, poštnih naslovov ali drugih podatkov za nakazila ali drugačna plačila! Ne ob začetku in ne po zaključku razprodaje. Vse take objave bodo izbrisane takoj, ko jih bom opazila.

Edini podatek, ki ga mora dati prodajalec po zaključeni garažni razprodaji, je kontaktni email naslov, kjer se bodo kupci lahko z njim dogovorili vse glede plačila in tudi glede predaje predmeta.

Oznake
Vsaka garažna razprodaja ima svojo oznako, znotraj vsake garažne razprodaje pa imajo oznake tudi posamezne teme. Oznake bodo služile za enostavnejše razporejanje predmetov v sezname in iskanje po razprodajah in predmetih.

Primer:
- prva garažna razprodaja, ki traja npr. od 6. do 13. maja 2014, ima oznako gr01,
- prva posamezna prodajna tema na prvi garažni razprodaji ima oznako gr01-01, druga gr01-02, tretja gr01-03 ...
Brez skrbi lahko oznake pri objavah tudi izpustite, jih bom jaz dodala kasneje.

Del vsake dobrodelne garažne razprodaje je tudi seznam predmetov, ki se naredi pred zaključkom garažne razprodaje, s podatki o kupcih in zneskih za Horjul pa dopolni po zaključku garažne razprodaje.

Zaključek mojpes.netove dobrodelne garažne razprodaje - obveznosti prodajalca
Garažna razprodaja se od naših dobrodelnih licitacij razlikuje tudi po tem, da je ne zaključujem jaz, temveč vsak prodajalec (oz. veza) sam.
Prodajalec mora po zaključeni garažni razprodaji v dveh dneh v vseh svojih temah za vsak posamezni predmet navesti:
- uporabniško ime kupca,
- skupno ceno predmeta in znesek, ki mu pripada kot prodajalcu,
- znesek za Horjul,
- svoj email naslov, v kolikor ne more kontaktirati kupcev preko mojpes.netove zasebne pošte.
Da bo prihajalo do čim manj zapletov pri predaji predmetov, svetujem vsem prodajalcem, da že med podatki pri posameznih predmetih, ki jih objavite v dobrodelni garažni razprodaji, navedete vse pogoje za prevzem predmeta.

Vse podatke, ki jih potrebuje kupec za plačilo predmeta prodajalcu, SE MORATE dogovoriti po zasebnih kanalih.
Še enkrat: Nikakor in v nobenem primeru NE OBJAVLJAJTE svojih TRR-jev, poštnih naslovov ali drugih podatkov za nakazila ali drugačna plačila! Ne ob začetku in ne po zaključku razprodaje. Vse take objave bodo izbrisane takoj, ko jih bom opazila.

Zaključek dobrodelne garažne razprodaje - obveznosti kupca
Znesek, ki je namenjen Zavetišču Horjul, mora kupec v 5 delovnih dneh nakazati direktno na transakcijski račun Zavetišča Horjul, št. 03160-1000931624, odprt pri SKB banki, z obveznim pripisom "DONACIJA – gr..-..." (namesto pik gre zaporedna št. dobrodelne garažne razprodaje in zaporedna številka teme v posamezni dobrodelni garažni razprodaji, za katero nakazujete donacijo).

Znesek, ki gre prodajalcu predmeta, po dogovoru nakažete ali drugače predate prodajalcu.

Izjava o odgovornosti
mojpes.net ne prodaja ničesar in tudi v nobenem primeru ne odgovarja za nobeno prodajo in/ali nakup na dobrodelni garažni razprodaji, kot tudi ne za nobeno predajo in/ali noben prevzem predmetov, prodanih oz. kupljenih na dobrodelni garažni razprodaji.
mojpes.net nudi izključno samo tehnično izvedbo in pomoč svojim uporabnikom pri izvedbi dobrodelnih aktivnosti med prodajalci in kupci rabljenih predmetov, pri čemer del sredstev sami kupci predajo v dobrodelne namene direktno Zavetišču Horjul.

Vsak posameznik, uporabnik mojpes.neta, ki bo objavil ali za objavo na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji na jana@mojpes.net poslal podatke o prodaji predmeta, povsem sam odgovarja za vse, kar bo v objavah oz. email sporočilih, ki jih bom objavila, navedel. Vse morebitne spore med prodajalci in kupci na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji rešujejo prodajalci in kupci sami.

opomba mojpes.neta
Tole počnemo prvič, zato morda kakšen postopek ne bo šel tako, kot smo si v začetku zamislili. Sproti bomo popravili tako ta pravila kot morebitne postopke. Vse, kar bomo spreminjali, bo objavljeno tukaj.

Jana Pahovnik
Gavce, 28. 4. 2014

-----------------------------------------------------

Primer: Uporabnik z uporabniškim imenom Lojz čisti podstrešje in ima cel kup zadev (ok, lahko tudi eno samo Wink), ki bi jih rad prodal na mojpes.netovi dobrodelni garažni razprodaji. Zadeva naj bi tekla nekako takole (takole je v moji glavi Tongue):

- Na jana@mojpes.net mi Lojz pošlje mail, da čisti podstrešje in ima kup različnega materiala, nekaj revij, igrače, posodo ... in bi želel ...
- Jaz odprem v naši licitacijski rubriki temo z naslovom: 'Garažna razprodaja 01, 6. - 13. maj 2014' in v njej objavim nekaj takega: "Franc čisti blabla in ima blabla zadeve za prodajo. Garažno razprodajo začnemo 6. maja in zaključimo 13. maja 2014. Drugi interesenti za prodajo predmetov se lahko tukaj javite že sedaj z napovedjo, kaj boste kupcem ponudili, sicer pa vabljeni v navedenem času k sodelovanju kot prodajalci ali kot kupci."
- 6. maja prestavim temo z najavo v rubriko, kjer bo potekala naša garažna razprodaja, poleg tega pa objavim tudi vse tiste predmete, ki mi jih bodo kupci vmes poslali. Od tega dne, pa vse do dne pred zaključkom garažne razprodaje lahko prodajalci dodajajo predmete na garažno razprodajo.
- Do 13. maja poteka garažna razprodaja, kupci licitirajo, prodajalci lahko dodajajo predmete ..., jaz delam sproti seznam predmetov oz. tem ...
- 13. maja ob 23h se garažna razprodaja zaključi. Ne sicer 'fizično', kot ste vajeni z licitacij, ko jaz 'zaprem' vse licitacije in objavim zneske, temveč samo 'časovno'. V resnici posamezne teme na razprodaji zaključijo prodajalci v naslednjih dveh dneh, ko:
- Prodajalec napiše v vsako temo, kdo je kaj kupil in za koliko, še posebej pa navede, koliko od tega denarja mora kupec dati v Horjul. Šele sedaj lahko objavi svoj email naslov, kjer ga bodo kupci kontaktirali in kjer se bo lahko zmenil, kam mu nakažejo njegov delež denarja.
- Jaz v naslednjih dneh dopolnim seznam garažne razprodaje 01 s podatki o kupcih in zneskih za Horjul.

Takole nekako naj bi zgledala zadeva Smiley
Če je karkoli nerazumljivega ..., če so napake ..., če bi imeli kako drugače ... Smiley
Bom vesela dodatnih idej in rešitev Smiley
Logiran

natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #1897 : torek, 29.04.2014 : 05:41:22 »


ko pospravljate vse živo  Grin Grin Grin

a lahko prosim kdo pogleda, če ima kje 4 del zbirke Imperator avtor: Conn Iggulden. Knjiga je namreč razprodana in ni na vidiku, da bi jo še enkrat tiskali.

HVALA  ljubezen ljubezen objem
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.030


« Odgovor #1898 : torek, 29.04.2014 : 07:34:12 »

Jaz bi pa kakšne nerabljene ali malo rabljene, nepoškodovane pasje igrače iz lateksa, gume ali odporne plastike, ki jih vaši ne marajo. Sem prepričana, da se tega po "garažah" valja malo morje. Iz pliša, blaga oz. volne (tudi vrvi) ne pridejo v poštev zaradi naše kirurško talantirane, nadvse spretne in hitre uničevalke.  Angry Angry Evil
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #1899 : torek, 29.04.2014 : 10:22:05 »

Jaz bi pa kakšne nerabljene ali malo rabljene, nepoškodovane pasje igrače iz lateksa, gume ali odporne plastike, ki jih vaši ne marajo. Sem prepričana, da se tega po "garažah" valja malo morje. Iz pliša, blaga oz. volne (tudi vrvi) ne pridejo v poštev zaradi naše kirurško talantirane, nadvse spretne in hitre uničevalke.  Angry Angry Evil

ah dej  Shocked Shocked Shocked ditka pa že ni taka ... kot brat oz. pol sestra oz. ziher še kje kakšen  Tongue
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.030


« Odgovor #1900 : torek, 29.04.2014 : 10:34:02 »

Še hujša, kot si lahko predstavljaš, Evil Evil butnglavc nora na igrače, ki trajajo, če so kaj vredne, nekaj dni.
Mehke plišaste so seveda najboljše, najraje od njih ima drobovino, možgane, oči in nos.  jezen jezen
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.030


« Odgovor #1901 : torek, 29.04.2014 : 10:48:40 »

Verjetno bi igrače lahko šle na redne licitacije, ker zneski običajno niso prav visoki.
Logiran
Evvva
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 147


WWW
« Odgovor #1902 : torek, 29.04.2014 : 11:46:15 »

Uu Jana, dobro napisano  Afro

A bo kakšen maksimum koliko tem je lahko odprtih v eni garažni razprodaji? Več kot 30, 40 je pomoje že nepregledno.

Kdaj štartamo?  Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.597


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1903 : torek, 29.04.2014 : 14:12:23 »

A bo kakšen maksimum koliko tem je lahko odprtih v eni garažni razprodaji? Več kot 30, 40 je pomoje že nepregledno.

Lahko damo namesto tegale:

Citat
Na posamezno garažno razprodajo lahko prodajalci dodajajo predmete do dneva pred zaključkom garažne razprodaje (na primer, razprodaja se zaključi 13. maja ob 23h, predmet se lahko doda najkasneje do 12. maja zvečer).

tole:

Citat
Število tem je za eno garažno razprodajo omejeno na 35.

Kdaj štartamo?  Smiley

Kadarkoli po praznikih Smiley

Tale predlog pravil bomo še malo 'medili' in bi do vikenda še kaj spremenili (na plano z idejami), potem bi jih pa objavila v posebni temi, da bo vedno dostopno.
V tem času bi imela na mailu tudi kakšno 'zahtevo' za mojpes.netovo dobrodelno garažno razprodajo Grin Cheesy, pa bi potem s tistim, ki bo prvi 'taglavni' prodajalec, določila datum začetka, potem pa objavim napoved z datumi in podrobnostmi v posebni temi ... Cool
Logiran

binulja
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.446


Ben


« Odgovor #1904 : torek, 29.04.2014 : 15:13:06 »

Komaj cakam Smiley
Logiran

Strani: 1 ... 122 123 124 125 126 [127] 128 129 130 131 132   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Licitacije, razprodaje, akcije - pomoč Zavetišču Horjul  |  Tema: Licitacije in garažne razprodaje - pomoč zavetišču Horjul - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2020 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines