mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 04:02:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: JAVNI PREVOZ IN NAŠI KOSMATINCI
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: JAVNI PREVOZ IN NAŠI KOSMATINCI  (Prebrano 38936 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
KAVKA
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« : četrtek, 29.08.2002 : 11:47:17 »

Pogledala sem v vse rubrike našega foruma a nikjer nisem zasledila teme o javnem prevozu in naših kužkih. Je bila ta tema že na sporedu pa nimate ničesar več za povedat?
Jaz bi pa rada točno vedela kje in kako lahko vozim mojo psičko. Kakšna so pravila na vlaku, zakaj se ne smemo peljat z avtobusom, če imamo psa s seboj... Zakaj smo lastniki vezani samo na osebne avtomobile? Je v primeru če sta kuža in ti reševalca in imata dokumente o tem kaj drugače? Kolio moraš plačati za kosmatinca, če ti ga uspe spraviti na javno prevozno sredstvo? To je zelo velik problem še posebej za nas mlade, ki nimamo svojih avtov in izpita zanje.
Prav zaradi teh pravil ki jih nihče od nas ne pozna smo vezani le na bližnjo okolico kamor se lahko odpravimo peš. Ve kdo od vas kaj o teh pravilih? Ves čas sprašujem naokrog pa nikoli nihče ničesar ne ve.
Ali to zanima še koga ali sem osamljen primer? Wink Če kdo kaj ve ali pa ga tudi zanima naj prosim odgovori.

KAVKA
Logiran
altervita
gost
« Odgovor #1 : četrtek, 29.08.2002 : 11:59:31 »

Žival mora imeti nagobčnik in doplačaš za prevoz. To je pa tudi vse kar jaz vem.
Logiran
KAVKA
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #2 : četrtek, 29.08.2002 : 12:04:51 »

Ja to tudi jaz vem samo a na avtobus sploh sme? Eni pravijo da ja eni pa da ne, kaj zdaj drži ne vem. Ali obstaja zakonik na to temo ali prevozniki krojijo pravila po svoje? A sploh še koga moti ali zanima kaj v zvezi s to temo?
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #3 : četrtek, 29.08.2002 : 12:07:45 »

Glede vlaka ti povem lahko, da za psa, ki ima manj kot 30 bo ne doplacas nic, za ostale pa polovicno ceno. Ne sme iti v 1 razred (s tem mislim vagon ne solo), ce pa hoces iti v kupe pa moras placat za celga (za 6 ljudi), lahko gres tudi na spalnik pod istimi pogoji. Pes mora biti na povodcu in z nagobcnikom.
V mestnih avtomusih v Ljubljani placas polovicno ceno in seveda zopet povodec in nagobcnik.
Tako kot vlak sva bile na avtobusu in njikjer ni bilo problema.
Mogoce ne vlaku je z vstopom in izstopom zaradi visine stopnic.
Logiran
halicanum
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 188


« Odgovor #4 : četrtek, 29.08.2002 : 12:09:46 »

Pravila so, vendar jih vsak prevoznik bere na sebi ugodnejsi nacin.

Edini prevoz, pri katerm se regulativa izvaja dosledno je zracni. Ce pride do odstopanj, so  v prid nasim ljubljencem in nam.

Osebno nimam nobenih izkusenj, ker svoje pse vozimo izkljucno z avtom.

Pozdrav
Darko
Logiran
KAVKA
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #5 : četrtek, 29.08.2002 : 12:33:20 »

SIMI?
Apa je nujno kupiti vozovnico mislim vagon(6 ljudi)? Kaj pa ti prostori kjer naj bi na vlaku prevažali kolesa in podobno kramo tam ni možno prevažati kužka? Samo jaz sem pa že srečala na vlaku gospoda z rotijem in ta je bil brez nagobčnika sredi polnega vagona. Ko pa sem o tem spraševala na železnici mi nihče ni povedal nobenih določenih pravil niti o tem ne zakaj so spustii gor rotija brez nagobčnika. Reševalcem pa vedno delajo takšne probleme če pes nima nagobčnika pa si kupijo cel vagon- jih gre več na enkrat. Kje je tukaj logika?
Kaj pa med krajevni avtobusi greš gor lahko s kužo? Imam zlato prinašalko ki tehta približno 35 kg. Kaj to pomeni za moje denarno stanje če se odločiva za javni prevoz z vlakom ali avtobusom?
Kaj lahko storiš, če te na prvi avtobus spustijo s kosmatincem na drugega pa ko presedeš ne? Ali kdo ve če se da dobiti dovoljenja od ta vrhnjih v avtoprevozništvu da gre kuža lahko na vse avtobuse-z nagobčnikom in na povodcu?

Sem pa en velik firbec a? Grin Grin Grin
Verjetno to marsikoga zanima in se sprašuje isto kot jaz.
ČAVČI! KAVKA
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #6 : četrtek, 29.08.2002 : 12:52:37 »

Poklici prevoznike in jih povprasaj. Glede vlaka je tako kot sem napisal. Tudi moja ni imela nagobcnika, ko je bila se cisto majhna, ker sva se vlaka le ucile, in nesem potovala z njim. Prevazala sem se od postaje do postaje.
Ce pa greste gor resevalci, pa je psov vec in temu primerno so tudi v enem vagonu (sorry, sej mam rada pse, ampak tudi jaz bi tezila, ce bi bila v belih hlacah na poti v sluzbo, pa bi se vse slinilo okoli mene). Glede  prostor akjer prevazajo kolesa - vsi vlaki ga nimajo. V sluzbenem vagonu, pa kakor so mi prijazni sprevodniki povedali, pes zaradi varnosti ne sme biti.
Vec pa pomoje zves na sami zelezniski postaji ali pa v sluzbi za stike z javnostmi. Jaz mam z njimi kar lepe izkusnje, so mi vedno vse povedali in naslovili na pravo osebo. Malce tvoje prijaznosti, pa dobis veliko njihove.
Logiran
KAVKA
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #7 : četrtek, 29.08.2002 : 13:03:57 »

Jaz sem ponavadi še preveč prijaznaz njimi pa očitno vedno narajmam na ljudi, ki imajo slab dan ali pa so zoprni že po naravi. Hvala vseeno za vso tvojo pomoč si zelo pomagala.
P.S.
Moja Zena je bele barve, zato verjetno nebi imela težav z belimi pač pa s črnimi hlačami. Wink Wink Wink Wink


Zdaj pa ljudje ste zato da bi poskusili prepričati prevoznike da bi imeli na glavnih avtobusnih in železniških postajah obešene pravilnike glede prevoza naših kosmatincev? Javit se jih mora čimvečje število drugače se je brezveze matrat.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #8 : četrtek, 29.08.2002 : 13:11:01 »

Tudi s Kajo sva se nekajkrat peljali z vlakom in nikoli ni bilo treba doplačati, imela pa sem jo na vrvici brez nagobčnika. Vse je šlo brez kakršnihkoli problemov. lp
Logiran

KAVKA
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #9 : četrtek, 29.08.2002 : 13:17:43 »

Koliko so pa ti kužki tehtali? Moja Zena tehta 35 kg, zato prevozniki nebodo ravno ravnodušni. Jaz je pa tudi ne morem imeti v naročju. Wink Wink
Sicer bova pa sprobali in pozanimala se bom kako je z vsem tem, potem pa sporočiva kako nama je šlo na vožnji in kako je šlo pri poizvedovanju. Prav? Če pa kdo ve še več, prosim javi se!

Pa vsi brat ko bodo informacije s tem, da ne boste imel takšnih težav kot jaz a prav?
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #10 : četrtek, 29.08.2002 : 13:21:45 »

Kolikor se spomnim je po Odlokih o javnem redu in miru skoraj vseh občin prepovedano voditi živali v sredstva javnega prometa (razen službenih psov in vodičev slepih). Je pa stvar najbrž veliko odvisna od dobre volje posameznega prevoznika oz. šoferja. Vprašanje pa je kaj se lahko zgodi, če se na, recimo, avtobusu najde kakšen potnik, ki nima sicer nič proti psom, "ampak ne v svoji bajti". Smiley Smiley
Logiran
KAVKA
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 96


« Odgovor #11 : četrtek, 29.08.2002 : 13:30:42 »

Ja to je tisti problem, zato bi rada da bi nam omogočili ob predložitvi dokumentov nekakšne dovolilnice, ki bi nam omogočale prevoz z javnim prevozom in nam tako ne bi mogel nihče utrujat. A je moja ideja za na luna al v njej najdete tudi realne želje, ki bi se jih mogoče dal izpelat?
Midve z Zeno sva na primer pri reševalcih in čisto lahko se zgodi da bom morala kdaj z javnim prevozom ali na vajo ali pa v resnično akcijo in za take primere bi ble ful dobre dovolilnice, ki bi jih uporabljali v takšnih situacijah. Se lahko kdo pozanima o tem? Jest že tko skos utrujam njihovim zaposlenim s takšnimi in taborniškimi stvarmi. Wink Smiley Smiley Smiley Hvala za vso pomoč ki mi jo boste namenili. Kiss Kiss Kiss

Kavka

Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #12 : četrtek, 29.08.2002 : 13:43:25 »

Reševalni pes se bi pa že moral tretirati kot službeni. Mislim, da skorajda ne bi smela imeti s tem večjih problemov. Konec koncev bi moralo biti vsakemu jasno, da se prav lahko zgodi, da bo ravno tvoj pes v nekem trenutku reševal ravno njegovo rit.
Logiran
daisy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #13 : četrtek, 29.08.2002 : 15:08:41 »

pred dvema ali pa je to mogoče že pred tremi leti sem v kinologa pisala članke o prevoz psov. obdelala sem avtobuse, taxije, vlake in letala. večino sem tudi sama sprobala. mislim da se te stvari niso kaj dosti spremenile. če ima kdo pri roki pravilnik (ali kakor koli se že to imenuje) o medkrajevnem prevozu naj si pogleda. ne veš ali bi se jokal ali smejal. mladi piščanci (enodnevni) se lahko prevažajo, za psa je treba pa plačat, pa na gobčnik, pa malod a ne potrdilo da je pes in tudi lastnik zdrav, brez nalezljivih bolezni. pa še potem je odvisno od voznika. govorijo lastne izkušnje.
Logiran
raraavis
novinec
*
Sporočil: 32



« Odgovor #14 : sobota, 31.08.2002 : 19:07:41 »

sem celjanka in študiram v Lj...vsak teden med študijskim letom se usedem na vlak  ...in ne sama...s svojo amstaff psičko...plačam 475 sit, kar je polovica karte brez tiste kartice za popust...cena je ista tako za inter city kot za navadnega potniškega...glede nagobčnika nisem nikoli imela problemov...če kdo teži na vlaku ( redko) , ji ga nataknem na gobec in je mir...So pa alergični če je pes na sedežu...
.tudi ko sem se peljala v kupeju, je bila cena ista 475 sit...
v prvi razred pes res ne sme...
...v Lj na troli mora pes imeti nagobčnik...cena je pa 110 sit na vožnjo...



Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: JAVNI PREVOZ IN NAŠI KOSMATINCI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines