mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 07:45:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: JAVNI PREVOZ IN NAŠI KOSMATINCI
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: JAVNI PREVOZ IN NAŠI KOSMATINCI  (Prebrano 38955 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #60 : sobota, 17.12.2005 : 04:13:58 »

Joni a imaš mogoče kje tale pravilnik -ker jaz sem namreč že prakrat imela probleme vstopiti na avtobus z mojo malo - pa sem kazala knjižico, mala bla v torbi in pripravljena sem bila plačati vožnjo še za njo - pa me niso spustili.


Oprosti Nely, sem komaj zdaj opazila tvoj odgovor.

Žal jaz kopije nimam, je pa na enem avtobusu zalepljen (običajno se vozim z 18) tam kjer je prostor za invalide. Ker večkrat tam sedim, sem si ga natačno prebrala. Sem iskala po netu, če bi bil kje gor, pa je očitno to Certusu zadnja briga.  Undecided

Morali bi te gor spustit, piše samo v pravilniku, da če šofer oceni da je žival predstavlja grožnjo drugim potnikom, potem ti lahko zavrne vožnjo. Dvomim pa da tvoja Nely predstavlja kako grožnjo. Sicer so pri meni že tud zavijali z očmi ampak se naredim kot da jih ne vidim, stempljam kartico in se usedem.

Najboljši sprejem pa doživiva itak na vlaku, kjer je Joni vedno zvezda - se vsi ustavljajo in ga božajo.


Lp, Tinkara
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #61 : nedelja, 18.12.2005 : 18:03:29 »

jaz mislim, da je odvisno od posameznika prevoznika ( Alpetour, Lpp...) in da nimajo vsi enkaih pravilnikov glede tega.

citiram pravilnik alpetorja:

Citat
7. PREVOZ ŽIVALI
69.člen
Z vozili javnega avtobusnega prometa se praviloma ne sme prevažati živih živali, z izjemo lovskih in policijskih psov, psov gorske reševalne službe v spremstvu vodnika in psov vodnikov za slepe. Pes mora biti na vrvici, imeti mora nagobčnik in značko o veterinarskem cepljenju. Nesnažnih in mokrih psov se ne sme prevažati. V primeru prezasedenosti avtobusa se psov ne sme prevažati, razen v izjemnih primerih. Za prevoz psa se zaračuna veljavna potniška cena.
70.člen
Od drugih živali se kot osebno prtljago sme prevažati samo ptice v kletkah in druge manjše živali v primernih sredstvih-omotih za prevoz, vendar na vso odgovornost potnika in tako, da zaradi tega drugi potniki niso ovirani ali moteni in da so izpolnjeni higiensko sanitarni predpisi.

Midve sva se peljali z alpetourjem in sprevodnik mi je že enkrat prej (preden sem vzela Fabijo) rekel, da lahko, če ma nagobčnik (nič ni omenil lovskih, reševalnih psov - ker pomoje še sam ne ve točno). Ko sva prišli s Fabijo je bil en drug sprevodnik in tudi ni nič rekel!

Najbrž pa tudi tista beseda PRAVILOMA nekaj pomeni...mogoče "po dogovoru"Huh?
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #62 : nedelja, 18.12.2005 : 18:04:54 »

Citat
Za osebno prtljago (do 10 kg) in zložljive invalidske vozičke doplačilo ni potrebno. Z avtobusi se ne sme prevažati živali, razen psov, ki morajo biti na vrvici, imeti nagobčnik in veljavno znamko o cepljenju (ali knjižico). Za višek prtljage ali prevoz psa se plača polovična vsota gotovinskega plačila za osebo.

no to je pa kopirano iz strani LPP!
 
Logiran
TSA
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 328


« Odgovor #63 : nedelja, 18.12.2005 : 18:10:13 »

Jaz sem se že vozil z psom brez nagobčnika na avtobusu in na vlaku pa nobeden ni nič zatežil... Dvomim edino da vas bo na trolo sprejel kaki nori voznik drugje pa mislim da ni problema  Wink Smiley.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #64 : nedelja, 18.12.2005 : 18:14:33 »

AVTOBUSNI PREVOZI MURSKA SOBOTA

Citat
V. PREVOZ ŽIVALI

69. člen
Z vozili javnega avtobusnega prometa se praviloma ne sme prevažati žive živali, z izjemo lovskih in policijskih psov, psov gorske reševalne službe v spremstvu vodnika in psov vodnikov za slepe.
Pes mora biti na vrvici, mora imeti nagobčnik in znamko o veterinarskem cepljenju veljavno za tisto leto.
Nesnažni in mokri psi se ne smejo prevažati. V primeru prezasedenosti potnikov se psi ne smejo prevažati, razen v izjemnih primerih. Za prevoz psa se zaračuna veljavna potniška cena.
70. člen
Od drugih živali se sme prevažati kot osebno prtljago samo enodnevne piščance, ptice v kletkah in druge manjše živali v primernih sredstvih za prevoz, vendar na vso odgovornost potnika in tako, da zaradi tega niso ovirani ali moteni drugi potniki in da so izpolnjeni higiensko sanitarni predpisi.

Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #65 : nedelja, 18.12.2005 : 18:15:23 »

Fabija je imela ngobčnik, ko sva vstopili (ker nisem vedela kako bo reagiral sprevodnik na troli), pa sem ji ga potem takoj snela, ker ga ni navajena...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #66 : sreda, 21.12.2005 : 12:36:04 »

Dajte no navadite pse na nagobčnik, saj ni nobena taka kumšt. Prav zoprno je, če ti potem en šofer teži, čeprav imaš psa z nagobčnikom, češ saj vem, za prvim oglom mu ga boš pa dala dol, itak vsi to delajo, jaz bom pa nasankal, če bo prišel kontrolor.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #67 : sreda, 21.12.2005 : 16:09:18 »

Citat
ker nisem vedela kako bo reagiral sprevodnik na troli
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #68 : sreda, 21.12.2005 : 17:11:51 »

no to je pa kopirano iz strani LPP!

Hm ... Kaj pomeni ta kratica (LPP)? sram Wink
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #69 : sreda, 21.12.2005 : 17:19:33 »

Ljubljanski potniški promet Grin
Logiran
MaTaAtos
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #70 : torek, 03.01.2006 : 17:02:46 »

midva z atosom sva v petek prvič šla z vlakom. no, ker sem na internetni strani vidla neka pravila (pisalo je, da za pse, ki so lahko v naročju, se ne plača nič, medtem ko za težje od 30kg se plača polovico in morejo imet nagobčnik), sem se odločla, da za vsak slučaj še pokličem na železniško postajo (ljubljana). in se mi oglasi moški in pove, da če je pes večji od 30 centimetrov (prejšnji dan je blo na strani 30 kg!!..sem 99,9%), se plača polovična cena vozovnice, in da na IC ne smeš z živaljo. pol sem nalašč ga vprašala glede nagobčnika, ker ni blo na strani nič specifičnega za psa, kot je Atos, ki tehta 13kil. in mi ful prepričano reče, da SPLOH ne rabim nagobčnika  Roll Eyes. pol doma pogledam na net, kjer so očitno spremenili pravila, ampak vseeno nikjer ne omenja nobenih 30 centimetrov :/. ok, greva na vlak, na blagajni kupim karte, pa mi reče ženska, da bi moral imet nagobčnik  Undecided. ji pojasnim, da mi je stric na informacijah reku, da ga ne rabim, če ne bi ga pač kupla. in una me prepričuje, da ne, da ona ne ve kdo je meni to pravu  Angry Shocked, da bi mogu met pes nagobčnik in da če bo neka inšpekcija me lahko dol vržejo..... ma whatever, se mi ni dalo pregovarjat, očitno niti sami niso seznanjeni s pravili  Huh. in na vlaku je blo vse ok, nisva sploh sedela sama  Smiley. najprej ga je blo malo strah, samo sem ga zamotla z bikovko, in je blo  Cheesy.....in sva tudi že nazaj, samo da zdej sva se usedla tja, kjer sta dva sedeža...mislim, sej sem 2 karti plačala, ne? Cheesy
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #71 : torek, 03.01.2006 : 19:22:07 »

Ljubljanski potniški promet Grin

nismo vsi iz lj Roll Eyes ...
Logiran
5rca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 687


WWW
« Odgovor #72 : torek, 03.01.2006 : 19:40:59 »

Glede tega plačila na LPP-ju. Torej moram plačat za psa polovično ceno... Ok, to razumem, da je treba nekaj plačat.  Samo tole je taka bedarije, da večje skoraj ni... Če zase kupim žetonček za prevoz, dam 190 SIT, če pa  plačam za prevoz psa (polovično gotovinsko plačilo), je pa to 150 SIt (gotovinsko plačilo za prevoz je 300 SIT). Potem imaš še cel kup težav, da imaš drobiž s seboj... Po možnosti dobiš še kakšnega zateženega šoferja (zaradi teh se mi je vožnja z LPP-jem zagabila do konca), ki ne pozna lastnih pravil in se še z njim kregaš... Na koncu koncev raje kupiš še en žeton za psa, da imaš mir.  Angry

Glede prevozov je najbolje, da imamo pravilnike od prevoznikov s seboj, ko gremo z javnim prevozom, da jim jih lahko pokažeš.

In potem še reklamirajo, da naj se vozimo z javnim prevozom...  Angry Angry Angry

Drugače pa, kot pravi Lanabela... Pravila so pravila... Kaj bi bilo, če bi slučajno pes koga ugriznil na busu. Mogoče mu kdo stopi na tačko (saj veste, kakšni so LPP busi - ljudke kot sardelce v konzervi) in pes le-tega ugrizne v nogo. Prevozniki bi še prevoz z nagobčnikom prepovedali, da bi imeli mir.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #73 : sobota, 24.02.2007 : 15:49:03 »

Prejšnji mesec sem z obema psicama (argentinki) notri na Glavni železniški postaji v Ljubljani čakala eno punco, ki je prihajala z vlakom. Obe sta bili pripeti in se igrali, nakar pride moški ki čisti postajo in začne težit, naj "zginem" ven s psi. Rečem, da ne grem nikamor ker čakam na vlak. Frajer popizdi in pokliče še drugega čistilca, da s psoma nimam kaj iskat notri. Pa še brez nagobčnika. Rečem mu da imam prav tako kot vsi ostali potniki s plačanimi kartami (kao) pravico počakati notri na toplem in da sta potnika tudi psa. Tako se pregovarjamo, onadva meni "ven", jaz "ne grem". Grozit začneta s policijo, rečem da ni problema, imam cajt, jih bom tukaj počakala. Začneta kričat, jaz sem glasna nazaj, v tem je pa tudi že Lucha zarobantila. Umaknila sta se nazaj, eden od njiju je zavrtel telefon in nekoga na drugi strani spraševal če je res, da grejo psi lahko na vlak in če lahko čakajo notri na postaji. Doda še, da gre za velika psa. Potem odideta. Čez nekaj minut sta se vrnila s tremi kravatarji, ki so me prepričevali da grejo na vlak lahko samo psi do 25 cm višine. Povedala sem jim, da sem se s psi in vlaki že ogromno prefijakala, vsakič plačala zanje in da resnično nevem o čem govorijo in da sem prepričana, da če bi bila bakica z majčkenim psom, nihče nebi težil naj gremo ven iz postaje. In res se mprepričana, da bi bilo tako. Potem so eden drugega spraševali kaj in kako, še sami niso vedeli kaj je prav in kaj ne, vtem pa je prišla punca ki sem jo čakala in smo šli.

Mislim, pa kje živimo?
Logiran
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #74 : sobota, 24.02.2007 : 19:35:40 »

Takole piše na strani slovenskih železnic.  Smiley

Prevoz živali
   
Potniki lahko z vlaki Slovenskih železnic brezplačno prevažajo majhne udomačene živali, ki so zaprte v kletke ali košare in ki se lahko namestijo kot osebna prtljaga, ter majhne pse, če jih je mogoče držati v naročju.

Večji psi morajo imeti nagobčnik, biti na vrvici ter ležati na tleh, tako da ne ovirajo drugih potnikov. Zanje je treba plačati polovično ceno vozovnice za 2. razred potniškega vlaka.

V spalnih vagonih in vagonih z ležišči in posteljami se psi lahko vozijo, če je potnik v oddelku sam.

Na vlakih ICS prevoz domačih in udomačenih živali ni dovoljen. Izjema so le psi spremljevalci slepih in invalidnih oseb. V tem primeru se zanje izda brezplačna rezervacija.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Prevozi psov  |  Tema: JAVNI PREVOZ IN NAŠI KOSMATINCI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines