o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
četrtek, 22.05.2025 : 15:09:07
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
190
191
192
193
194
[
195
]
196
197
198
199
200
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 447091 krat)
0 članov in 16 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.461
Sijejo zvezdice na nebu ...
Re: Čivava
«
Odgovor #2910 :
sobota, 03.12.2005 : 12:53:48 »
Citat: 1A , sobota, 03.12.2005 : 11:43:39
jaz spoštujem mnenja vsakega posameznika! Se mi pa zdi da s temi rodovniki že malo serjete!!!
rodovnik NI zagotovilo da bo tvoj kuža zdrav! vi mislite da so razni mešančki med ovčarji pa rotvajlerji pa vsi drugi, kaj manj zdravi od vaših čistokrvnih čivavic??? Ni mi jasno-če mate vse tak rade kužke-kako lahko tako serjete po čivavah brez rodovnika???
ful me zanima..... vsaka naj napiše 1 predlog kaj se naj zgodi s čivavami brez rodovnika?? naj začnem jaz: zakoljimo jih vse!! bi vam to bilo všeč, kužkoljubke??
vsak kuža si zasluži topel dom in dobrega lastnika, pa če ma papir ali ne!!! Nehajte srati po nerodovniških čivavah in njihovih lastnikih! Če mate svoje mnenje-ok, ne ga pa tako nesramno tupiti vsem drugim....
no zdaj pa na delo...vsaka en predlog! (pa brez tega da ne bi sploh smele obstajati nerodvniške, ker je dejstvo da so na svetu!)
aja, pa še to: nisem lastnica nerodovniške čivave!
Rodovnik je zagotovilo, da je pes dolocene pasme. Ce rodovnika ni, se sprijaznite - je MESANEC! To je vsa umetnost.
Ker je splosno znana izjemna kratkovidnost tistih, ki se nikoli niso drzali rodovnika v rokah, je nesmiselno razpravljati ali komentirati zdravja posameznega psa, ne glede na to, ali rodovnik ima ali ne.
A1, s svojim zgornjim pisanjem samo dokazujes, da nisi prebrala nicesar o tem, o cemer pises. Ampak res prav nicesar, saj bi sicer ne napisala takih traparij o klanju, zdravju, toplih domovih in sranju... Koljemo tukaj ne nicesar in nikogar, vsak dan posebej pa pozivamo ljudi, naj svojih prekrasnih mesancev ne parijo dalje. Nic drugega. Prav tako v vsakem drugem sporocilu napisem, da si dajte ze enkrat dopovedat, da moramo za vsakega psa, ki je ZE NA SVETU, primerno poskrbeti in ga imeti radi. "Serjemo" o tem, da parjenje nerodovniskih psov prinasa na ta svet se vec mesancev in se vec bolnih mesancev (foter za zavetisca, ceste, gmajne in ketne), saj se posebej v primeru parjenja psov iste pasme obicajno zgodi, da so med seboj parjeni prenasalci dednih bolezni in netipicni predstavniki pasme. Ce pa tega kdo ne razume, potem pa ne morem pomagat. Tiste, ki tega ne razumete, pozivam, da ne pisete vec o rodovniskih ali nerodovniskih psih, pomenu "papirjev", razstavah in drugih "snobovskih oslarijah", temvec samo in izkljucno tisto, kar se dogaja z vasim psom (kdaj ga hranite, kdaj gre lulat, kaj ste ga naucili...). V vsakem primeru bodo vsaka mnenja, podobna zgornjemu, takoj izbrisana.
Neumnosti vsakega posameznika, ki mesanca drago placa, nas naceloma ne zanimajo. Vsak si svojo usodo pise sam. Zal pisete usodo tudi svojim psom in s parjenjem se vsem njihovim potomcem.
A1, mesas jabolka in hruske - "mesanci med ovcarji pa rottweilerji" so obicajno plod neodgovornih lastnikov, ki med gonitvijo ne pazijo svojih psic (lastniki psov pa ne svojih psov), le redko gre za nacrtno paritev. Ninca10 nam trosi svoje mnenje o nerodovniski civavi, ki pa je izkljucno plod pozrtnosti za denarjem lastnika samice tega mladica. V obeh primerih gre za mesanca.
Citat: Ninca10 , sobota, 03.12.2005 : 12:06:05
Oj!
Kaj bi lahko prosim v tej temi
nehali o rodovniskih in nerodovniskih psih
, civavah, maldickih, zaradi mene bitjih... tema ja civava!!!
Bilo je ogromno napisanega in stvari se samo se ponavljajo...ali ima smisel? Prav je, da se cloveku predstavi mnenje oz. situacija, vendar na koncu bo vsak naredil po svoje...verjetno je ze prav tako...
Ce ta forum spremeni misljenje vsaj enega cloveka je verjetno dovolj, ne gre pa pricakovati, da bodo vsi razmisljali tako in bo vse v najlepsem redu...
A1 na tvoje vprasanje nimam odgovora...
L.P.
Nina
Ninca10, znasla si se na forumu, kjer je vsakrsno reklamiranje nakupa, prodaje ali parjenja nerodovniskih psov prepovedano. Glede na to bi lahko zadrzala svoje mnenje o nepotrebnosti rodovnika, saj ocitno sploh ne ves, kaj rodovnik sploh je. Obicajno tukaj govorimo o stvareh, ki jih dobro poznamo. Ce ti rodovnik ni poznana zadeva, ne govori in ne pisi o njem. Preprosto.
Sprasujes, ce ima smisel. Ja, ga ima. Ne gre samo za predstavljanje mnenja, temvec za boj za tisto, kar pasme v resnici so. Ti je prav ali pa ti ni, tvoja civala v resnici ni civava, temvec le pes, ki je po videzu podoben civavi, pa ce ti je prav ali pa ne. Je pa vsekakor pes, za katerega moras 100% poskrbeti v vseh pogledih. Prav tako, kot bi morala poskrbeti za kateregakoli drugega psa.
Vsem novincem, ki prihajajo na ta forum pa eno najosnovnejse napotilo pred pisanjem: Vsepovsod na internetu velja, da je potrebno pred aktivno vkljucitvijo v dogajanje na izbrani spletni strani preveriti, kaksen je utrip, o cem se pise, za kaj se ljudje zavzemajo... No, preverite, za kaj se gre na mojpes.netu, preden napisete doktorsko disertacijo o krasnih nerodovniskih psih kot tipicnih predstavnikih pasme in pomenu rodovnika. Ce ne boste preverili, se vam lahko zgodi, da vam kaksen odgovor drugih uporabnikov ne bo povsem po volji.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Ninca10
odvisnež
Spol:
Sporočil: 644
«
Odgovor #2911 :
sobota, 03.12.2005 : 13:15:42 »
Bilo je ogromno napisanega in stvari se samo ponavljajo...ali ima smisel? Smisel v tem, da se povavljajo stvari, da se neprestano pisejo ene in iste stvari... se opravicujem, ker je bilo nejasno napisano...
Jana...ja sem prisla na forum, da bi kao parila kuzmana, vendar me je na
sreco srecala pamet
in sem v
vseh pogledih opustila to misel
... sem prebrala vse linke, ki si mi jih poslala in do dolece ne mere se z napisanim vsekakor strinjam
Zakaj moj kuzman ne bo imel potomcev...kaj pa jaz vem o vzreji???...popolnoma nic...zato bi bilo z moje
strani neodgovorno, da bi se sla neko parjenje, vzrejo, karkoli ze...
Kar pa se tice rodovnika, sem ze napisala, kako sem dobila psa in sedaj (kaj pa vem kak mesec nazaj) pa sem naknadno na mojo prosnjo dobila od prejsnje lastnice se rodovnik...ce imas mnenje, da sem rodovnik ponaredila, si ga izmislila ali kaj drugega... potem je ni besede, ki bi te prepricala, da ima pes rodovnik...
L.P.
Nina
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.461
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #2912 :
sobota, 03.12.2005 : 13:43:14 »
Ninca10, me veseli, ko berem, da si opustila misel na parjenje tvojega kuzka. To je tudi smisel vseh nasih ponavljanj v nedogled. Nas je pac vecina tukaj prepricanih, da je psov na splosno ze tako dovolj in ni potrebe, da bi se jih produciralo se vec (v veliko primerih "cistopasemskih nerodovniskih") takih, ki bi potencialno imeli tudi zdravstvene tezave.
Zato, in pa zato, ker zasluzkarstva na racun psov, njihovega zdravja in naivnosti kupcev, ne bi smelo biti v nobenem primeru, tupimo o tem v vsaki temi, kjer se kaksen "pameten poznavalec rodovnikov in vzreje" pojavi, in ko se pojavi. Zal je pac tako, da je vecinoma najlazje napisati svoje prvo "pomembno" sporocilo, se razburiti ob odgovorih, sele potem pa mogoce prebrati enake odgovore, ki so bili napisani pred tem v isti temi nekomu drugemu.
Pa brez zamere, iz tvojega citiranega sporocila in iz ostalih sporocil ni razvidno, kaj je trenutno aktualno in kaksno je razmisljanje.
Za tvojega kuzka mi je vseeno, ali ima rodovnik ali ne, ali ga je kdo ponaredil ali ne. Skrbeti je potrebno zanj tako, kot za vsakega. Kljub temu pa pozdravljam odlocitev, da ne bo parjen, tudi ce ima rodovnik.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Staša
rad pišem
Spol:
Sporočil: 326
«
Odgovor #2913 :
ponedeljek, 05.12.2005 : 00:53:15 »
Dodala sem še nekaj slikic zaspanke Maše. Ory, Bili je tudi čisto spremenjen. Kako košat je postal!!!
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 515
«
Odgovor #2914 :
ponedeljek, 05.12.2005 : 13:16:59 »
Ta vikend sem bila v welsu, slikic na zalost nimam, ampak, da vam povem da od civavic ni bilo prav nic posebnega. Bilo pa jih je veliko v narocjih gledalcev, ki so prisli verjetno malo ostale pogledat, ampak so se na koncu itak vsi zaljubili v Cocota.
Pozdravcek,
Ursa
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.642
«
Odgovor #2915 :
ponedeljek, 05.12.2005 : 17:55:18 »
Jah, Coco je itak šarmer ..
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #2916 :
torek, 06.12.2005 : 19:36:20 »
Ja, Coco je zakon
.... se je on tudi razstavljal?
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #2917 :
torek, 06.12.2005 : 23:18:06 »
Citat: Moon , ponedeljek, 05.12.2005 : 17:55:18
Jah, Coco je itak šarmer ..
Citat: Ory , torek, 06.12.2005 : 19:36:20
Ja, Coco je zakon
.... se je on tudi razstavljal?
Ah to pa vedno.. Ne Coco se ni razstavljal, je sel samo z nama. Ej imam eno novico za vas. Dusan mi je kupil novo civavo:
Chi of Golden Talisman
A ni luskana?
Lp,
Ursa
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #2918 :
torek, 06.12.2005 : 23:29:35 »
Big Guy & Petra: Can I make you cry?
Magicove sestrice:
Microschihuas Mistic Moonshine
Microschihuas Mistic Moonshine
Microschihuas Moonrising Miracle
Mishkotova polsestrica:
Microschihuas Now Is The Best
Pozdravcek,
Ursa
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.642
«
Odgovor #2919 :
torek, 06.12.2005 : 23:33:48 »
Tvoja nova pridobitev mi je ful vsec
Hehe ..
Joj, so lustni tamali .. Miracle je najbolsi..
Pa Mishkotova pol sestrca tut ..
No; moj tamal ma ime .. Al bo Nacho alpa Macho .. se morm se odloct o zacetnicah
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
«
Odgovor #2920 :
sreda, 07.12.2005 : 10:19:31 »
Sassy sem se nasmejala - torej sončnice zamenjuješ za takšne kišce - cool!
Drugače pa Sara - Magic je Ok - daj pusti mu takšno ime, ker mu kar paše.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2921 :
sreda, 07.12.2005 : 10:42:06 »
Joj Sassy kakšne pikice
. Moonrising Miracle mi je sploh popolna...... a so vse te punce ostale doma ali imajo nove lastnike?
Ko sem zagledala tvojo novo pridobitev sem bila popolnoma zmedena. Najprej sem hitela odpirat, polna pričakovanja
...... potem pa mi nekaj sekund ni bilo nič jasno, kaj za boga je narobe s to Čivavo
.
Nacho je zanimivo ime.........
lp
Logiran
Joni
odvisnež
Spol:
Sporočil: 799
«
Odgovor #2922 :
sreda, 07.12.2005 : 10:45:26 »
Kratkodlaki papillon?
- zelo luštno.
http://sasy.moj-album.com/slika/18820/2eyeD0OTQTOZORBw.jpg/#
Lp, Tinkara
Logiran
Ninca10
odvisnež
Spol:
Sporočil: 644
«
Odgovor #2923 :
sreda, 07.12.2005 : 11:39:33 »
Moon jaz sem tudi za Magic...mi je ful cortkano ime...
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2924 :
sreda, 07.12.2005 : 11:47:10 »
Ravnokar sva se z Billijem naročila na pregled na Univerzitetni kliniki zaradi njegovih nesrečnih zobkov
. Zdaj pa res izgleda kot kakšen mali morski pes
z dvojno protezo
. Pregled imava v ponedeljek in upam da ne bo treba predolgo čakati na poseg.
lp
Logiran
Strani:
1
...
190
191
192
193
194
[
195