mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 21.05.2025 : 01:22:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 225 226 227 228 229 [230] 231 232 233 234 235 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 444622 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546

« Odgovor #3435 : torek, 07.02.2006 : 12:26:20 »

Ne pustit...pobozne zelje... Shocked sam stran pogledas pa ga ze drzi za vrat... Undecided pa tud po moje se morata sama zmenit kdo bo sef in kdo ne, ne bo vedno nekdo pazil na njiju...
Nisem sicer cist ziher ce je tale "filozofija" prava?

Ojla!

Ta filozofija bi bila prava če bi tu šlo za dva mlada psa (v smislu ne stara), v tvojem primeru ko ima Oli 14 let pa ne more pokazat malčku (ki je med drugim tudi večji od njega) kje je "njegovo mesto". Geri je tudi manjša od Lin, ampak je pač mlada psica v dobri kondiciji in ko se naveliča igranja pokaže Lin da ji je dovolj s tem ko malček zarenči, če pa Lin ne "posluša nasveta" pa jo malček šavsne kot opozorilo in Lin se takoj umiri. Oli nima dovolj energije da bi se ubadal z malim. Če "malček" ne bi bil tak hiperaktivec in bi bil majhen bi ga Oli že sprejel in se z njim verjetno tudi igral, tako pa se ubogi Oli ne ve kje lotit. Mali je enostavno prehiter in preživahen (če tu dodamo še velikost pa...) za takega "starčka".
Jaz jima ne bi pustila da se zmenita ker lahko Gany Olija tudi poškoduje med igro, medtem ko Oli beži stran. Še posebno sedaj ko niti zobkov nima je prikrajšan še za opozorilne ugrize. Čimbolj utrudi Ganya in potem ko je zlaufan in bi samo še spal naj pride Oli... počasi pa bo... Ko pa mali ni zdivjan pa logično da stresa odvečno energijo na Olija in mu ni jazno zakaj se ne igrata Wink.

Veliko sreče pri navajanju! Smiley
Logiran
Ninca10
odvisnež
Sporočil: 644

« Odgovor #3436 : torek, 07.02.2006 : 12:55:53 »

Gany se sploh ne odzove na rencanje Olija, tudi ce le-ta savsne proti njemu ni nobene razlike...malemu se zdi vse se prov fino in zacne celo nazaj rencat in pa lajat...

Zvecer ko gre Gany panckat (spi v zaprtem boxu) Oli obvezno taca okrog "njega" vse prevoha in prestafna...ne vem ali ga hoce drazit v smislu "poglej jaz sem pa prost" ali pa mu je enostavno zanimivo vse skupaj...

Drugace pa se je Oli spremenil...in sicer zvecer ko Gany ze spi, Oli ozivi in nori po sobi, leta za bikovkami, kar do sedaj ni ravno pogosto pocel, grize cele bikovke in pa ko vidi, da gremo z Ganyem na sprehod je prvi pri vratih da ja ne bi ostal doma...(mislim, da je tukaj jasno, da je bil vcasih zadnji, ki bi sel na sprehod)...

Drugace pa ima Oli se vedno posebne privilegije, ki jih mali nima, tako da mislim, da se ne bi smel pocutiti nic zapostavljenega...v smislu, le Oli spi na postelji, prvi je pri bozanju, kak grizljaj pri kosilu mmu pade v usta...

Geri...hvala za nasvet, bom upostevala...
Logiran
Staša
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #3437 : torek, 07.02.2006 : 22:21:16 »

Zelo verjetno bom konec meseca odpotovala v ZDA za cca. 10-12 dni. Sedaj pa sem v veliki dilemi - ali vzeti Mašo s sabo ali pa raje ne ...  Sad Mislite, da bi bil let preveč naporen za njo? Ni ravno zelo občutljiva psička, prepotovala je že kar nekaj, tudi vožnje, trajajoče 10 ur, je čisto OK prestala.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #3438 : torek, 07.02.2006 : 22:53:03 »

Kako pa je s vstopom psov in EU v USA? In pa še bolj pomembno, kako je z vrnitvijo nazaj? Jaz mislim, da je za tako kratek čas vseeno bolje jo pustiti doma, kot pa da je podvržena tako velikemu stresu kot je dolga avionska vožnja. Kaj pa drugi mislite?

lp
Logiran
Ninca10
odvisnež
Sporočil: 644

« Odgovor #3439 : torek, 07.02.2006 : 23:00:37 »

Khm...gre v tem primeru za ogled drzave...pocitnice v bistvu?
Jaz bi moja dva pustila doma, ce bi slo za tako "kratek" cas...se mi zdi, da bi bil prevelik stres...
predvsem ce gre tukaj za ogled mest...po moje nima smisla "vlacit" psa na tako pot s seboj, v bistvu nima pes od tega nic...

To je moje osebno mnenje, mogoce je napacno, vendar moja odlocitev bi bila sledece

P.s. zarecenega kruha se najvec poje, tako da... Roll Eyes
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #3440 : torek, 07.02.2006 : 23:43:29 »

Staša, če imaš možnost varstva- tudi plačanega, če le to ni pasji hotel potem jo raje doma pusti. Jaz je za 10 dni ne bi vlačila s sabo. Jaz sem poleti šla v Romunijo in je Geri ostala doma. Bilo je enih toliko komplikacij za psa pripeljat nazaj da je raje nisem uzela. Tam pa so bili klateški psi, v hotelu bi se jo bala pustit samo tudi za par uric, čeprav je bil luksuz in varovan.. se mi zdi da bi se več obremenjevala kot pa se imela fino. Pustila sem jo pri naših doma, kjer sem vedela da ji bo 100% lepo, tako da nisem bila v skrbeh. Če imaš kakšno tako ok varjanto potem se odloči za to da bo doma.
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #3441 : torek, 07.02.2006 : 23:57:45 »

Ja, sedaj pa se vedno bolj nagibam k temu, da je res ne bi zraven vzela. Problem je le v tem, da ne vem, kje bi jo pustila (pri starših je nemogoče, ker se še ni spoznala z našim prinašalcem, ki mu ne zaupam 100%). Bom poskusila nekako urediti.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3442 : sreda, 08.02.2006 : 00:00:56 »

Eh Staša, saj ni Doga  Wink ..... mislim, da se ena Čivavica sploh ne pozna (tudi če je hiperaktivna kot tvoja  Roll Eyes) in da varstva ne bo problema najti  Wink.

lp
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #3443 : sreda, 08.02.2006 : 00:04:53 »

Hiperaktivka je samo, ko dobi na obisk svoje pasje frende  Wink Drugače pa se včasih sprašujem, če je vse OK z njo - ker toliko spi  Roll Eyes
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #3444 : sreda, 08.02.2006 : 00:06:01 »

Maša spi?  Shocked ....vsakič zvem nekaj novega  Grin. Sploh si je ne predstavljam ......

lp
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #3445 : sreda, 08.02.2006 : 00:13:51 »

He he, če verjameš ali ne, ... včasih tudi cel dan Smiley
Logiran
big guy
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 289

« Odgovor #3446 : četrtek, 09.02.2006 : 16:31:15 »

Staša, kar se tiče potovanja v ZDA ti lahko še jaz nekaj povem iz lastnih izkušenj. Žak je že kot mladiček veliko prepotoval na letalih tako da z njim nisem imela nikoli problemov, več sem imela problemov s stevardesami in drugimi, ki pač niso pasje lubci. Ni isto potovati z avtomobilom 10 ur ali pa sedeti na letalu 9 + ur, kjer imaš pred sabo torbico s psom že tako je malo prostora za noge...., če sem si pa dala psa na kolena so me pa vsi grdo gledal.
Ne vem če si se že kaj pozanimala za ceno prevoza psa, pred leti je bila cena 100 dolarjev za eno smer če je bil s tabo v kabini, drugače seveda dražje, v ZDA pa 50 $. Potem nastane problem tudi če potuješ z avtobusom po Ameriki, nekatere avtobusne družbe ne sprejemajo psov isto je s hoteli.
Jaz na tvojem mestu bi tudi pustila Mašo doma saj za deset dni kolikor ti odpotuješ bi bilo preveč stresno zate in za psa, raje uživaj saj hitro mine.

Lp
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #3447 : četrtek, 09.02.2006 : 17:36:36 »

Ja, se strinjam. Sva že odločena, da jo bova pustila doma.
Logiran
Albert
odvisnež
Sporočil: 535

« Odgovor #3448 : četrtek, 09.02.2006 : 22:16:24 »

Jaz bi te pa lepo prosila, da nalepiš kako fotko od Cocota, ker mi je ful všeč! Vidla sem ga na razstavi! Tongue

Lp
Logiran
Sassy
odvisnež
Sporočil: 515

« Odgovor #3449 : četrtek, 09.02.2006 : 22:42:30 »

Caw,

Albert Cocotove slikice lahko vidis v sasy.moj-album.com

Danes sem vam napisala kako je s Sassy, ampak je bilo zbrisano, sicer vas vecina od vas ze ve kaj se je zgodilo in upam da pridete kaj naokoli. Jutri bom dala slikice malega v album, kmalu pa bo sarchee tako ali tako naredila fotosession, ker ze komaj caka..  Sam da mal zraste..

Lp,

Ursa
Logiran
Strani: 1 ... 225 226 227 228 229 [230] 231 232 233 234 235 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.