mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 20.05.2025 : 00:04:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 270 271 272 273 274 [275] 276 277 278 279 280 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 640627 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500

« Odgovor #4110 : četrtek, 15.11.2007 : 12:22:15 »

Ojla! OOO ke fansy je tale nov TT Wink

Mi pa ni jasno prav nič več, glede pogojnih rodovnikov in razstav.
V Lendavi je nastala zmešnjava, ker so kar na enkrat bili dani v razred izven konkurence, saj nebi smeli tekmovat za nazive ampak samo za oceno največ odlično.

Sama sem šla to preverit v pravilnik in seveda našla, da to drži.
razred izven konkurence - sem se prijavljajo psi s pogojnimi rodovniki in drugi, ki jih predvidi organizator.

Sami smo takrat morali pač sprejeti in mastifka se je rasztavljala v razredu izven konkurence.
Kako bo pa s tem v prihodnje?
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #4111 : četrtek, 15.11.2007 : 13:04:58 »

Kar se tiče razstav in pogojnih rodovnikov - Kanze se je razstavljal v razredu zrelih in ni bilo nobenga problema, ker baje, da so se stvari spremenile .... Vem pa tudi jaz, da je v Lendavi ponovno nastala zmeda in da je v pravilniku zapisano, da se morajo psi s pogojnimi rodovniki razstavljati izven konkurence.... Kako bo naprej s tem ne vem, se pa bomo pozanimali  Wink
Kar se tiče mene, je čisto vseeno  Tongue Ko bom pripeljala Gyantsoja ga bom zato, da bodo sodniki lahko videli še kaj drugega kot so navajeni  Wink in da dobimo še kakšno mnenje o njem  Smiley ter zato, da bo imel  bolj pestro življenje  Roll Eyes
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #4112 : četrtek, 15.11.2007 : 13:15:11 »

No tud mene zanima glede tega v bodoče, ker smo pri mastifki takrat bili kar malo razočarani, da so nas samovolno brez obvestila prestavili v razred izven konkurence. In sedaj nebi radi ponovno prijavili in doživeli enako. Kakorkoli prijavnina samo za opisno oceno se nam je zdela preveč.
Morda bolje da se v prihodnje pred prijavo na rasztavo pozanimam o tem?
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #4113 : četrtek, 15.11.2007 : 13:18:06 »

Nanda, a to v tanovem pravilniku?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #4114 : četrtek, 15.11.2007 : 13:57:39 »

Mislim, da v tako v novem, kot v starem pravilniku. Bom sicer doma preverila, ampak takrat ko sem se učila za teoretični izpit je bilo tako, pred "krstom" v Hrušici sem preverjala (me je skrbelo, ampak sodnik tako ne sme videt kataloga, torej ne more videt FPU rodovnika)  Huh tako, da mislim, da le na razstavah niso komlicirali  Wink.
Pred približno 7 leti psi s FPU rodniki niso smeli tekmovati na agility svetovnem, pa se je to kaj kmalu spremenilo.
Vem pa, da je v drugih državah FPU psa tudi težje registrirat, kot pri nas, zato je moje "osebno" mnenje, bodimo srečni, da lahko sobivamo s  psi is Tibeta in vzrejamo z njimi, naslovo in pokali gor ali dol  Smiley
Bravo Nanda, le tako naprej    Smiley Smiley Smiley
Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #4115 : četrtek, 15.11.2007 : 14:18:18 »

Aja, še ena vmesna za Lobsang, na prijavnici CACIB Ljubljana ni razreda "izven konkurence", torej tja psa nekako niti ne moreš prijavit ali pač  Roll Eyes? Kako pa je bilo s tem v Lendavi?
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #4116 : četrtek, 15.11.2007 : 14:35:07 »

Jasi ..hvala za strokovno pomoč    Smiley in res je, srečo imamo, da sploh lahko registriramo in vzrejamo  Smiley ... Za Lj. 2008 bi bilo verjetno najbolje poklicati in vprašati  Wink... no, bomo videli .... obiskali jo pa zelo verjetno bomo... vsaj specilako  Wink
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #4117 : četrtek, 15.11.2007 : 14:35:58 »

Jasi a veš da se ne spomnim kako je bilo za Lendavo z razredi Sad
Vem samo da smo mastifko prijavli v vmesne in na koncu bili presenečeni na sami razstavi.
Seveda smo se šli takoj pozanimati zakaj je to tako, glede nato da nas nihče ni obvestil o tem, prav tako sem sama vidla da se psi z SPR rodovniki razstavljajo brez problemov...
Pa so mi lepo razložli, da ima pes pogojni rodovnik in da zato spada v to kategorijo.
Vsekakor je sledilo vprašanje zakaj to kar naenkrat, ker prej glede tega niso komplicirali, pa sem dobila odgovor, da bi povsod mogli biti tako razvrčeni, le da tega ne upoštevajo.
Od Lendave nismo več prijavli kužike na nobeno razstavo, me pa vsekakor zanima kako naprej, ker seveda bi jo še kdaj peljali pokazat, neglede na rodovnik Wink
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #4118 : četrtek, 15.11.2007 : 14:36:19 »

...specialko, mislim  Grin Grin Grin
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #4119 : četrtek, 15.11.2007 : 14:48:55 »

Hm, na prijavnici za januarski razstavi piše, da se lahko razstavljajo psi z rodovnikom, priznanim od FCI....in če pogojni rodovnik izda KZS, potem je priznan, a ni tako? Kakšnega razreda "izven konkurence" pa na prijavnici ni.
Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #4120 : četrtek, 15.11.2007 : 14:53:23 »

Ne, nič ne kliči!  Shocked Shocked Shocked

Prijavi ga, za božjo voljo, pa bomo videli kam ga bodo dali.  Wink Wink
Midva prideva tudi z Arkijem na "poslovilno" med penzioniste na specialko seveda, saj veš v Velikem (beri Glasnem, ker bo lajal in čakal znak za agi štart)   Grin
Če te tolaži, lahko napišem kako je bilo s slovenskimi borderji, moja prijateljica Daša je kupila prej leti psičko s pogojnim rodovnikom, in so ji na začetku rekli, da na svetovno pa pogojni rodovniki ne smejo, a se je to spremenilo in sedaj v slo. pravilniku za svetovno piše: "Pes mora biti registriran v rodovni knjigi države za katero bo tekmoval najmanj 12 mesecev" in ne govori o vrsti rodovnika, in še dobro, da se je spremenilo, ker je Kate nato kar nekajkrat šla na svetovno in odtekla tam kar nekaj čistih tekov  Cheesy. Še je pravica na tem svetu!
Tako, da je (spet moje osebno mnenje) treba vztrajat, in se hodit kazat, brez nič pač ni nič  Cool
Tud Lola je dobil aprvo oceno neprespektivno, ker sodnica ni poznala obrnjenega škarjastega ugriza  sram
Sama si napisala, moram pokazat, da sodniki vidijo in sprejemejo "drugačnost", in če ne bomo / boste razstavljali ne bodo niti imeli možnosti za to
Se beremo in vidimo, če ne prej v Ljubljani  Roll Eyes Roll Eyes

Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #4121 : četrtek, 15.11.2007 : 14:59:03 »

Ja, Nanda, prijavi lupčka in nima veze, v kakšno konkurenco pade.....ma če sodnik ne bo videl, kako imeniten  pes je, potem se naj kar odpove sodniški karieri Wink Tongue

Daj mu eno veliko cmoko Kiss, pa puncam tudi.....si zaslužijo!!!!!!!!!!!!!!
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #4122 : četrtek, 15.11.2007 : 14:59:18 »

... zanimiva debata  Wink ampak tukaj bi bilo dobro dobiti odgovor Kinološke zveze. Sicer pa je pravilnik zato da se ga držijo vsi organizatorji in ne pa da je 1x tako in drugič drugače. Če pa pravilnik ni dober  Sad  ga je treba spremenit. Tukaj nastopi stroka.

Na tem forumu, ki je zagotovo največji v SLO  Wink  pa zagotovo pogrešamo nekatere osebe iz stroke (torej tiste, ki vedo veliko o TTjih), ki bi tudi nam mnogokrat lahko postregle s koristnimi odgovori in nasveti.

Mogoče pa lahko kdo koga povabi na forum  Smiley

lp

MARKO
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**

« Odgovor #4123 : četrtek, 15.11.2007 : 15:03:09 »

Ma ne vem meni ni nič jasno.
Takrat so v Lendavi imeli pravilnik v katerem je pisalo tako kot v tem ki sem ga našla sama.
Takrat sem bila res nejevolna zaradi tega in vsekakor me zanima kako v bodoče  Huh

Drugače se pa veselim specialke januarja, upam da nas bo čim več tibetanskih privržencev tam  Wink

Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #4124 : četrtek, 15.11.2007 : 15:09:14 »

Marko se strinjam, obljubim da takoj doma pogledam v pravilnik in javim trenutno stanje  Wink.
Prinzam, da sem na hitro mal brskala po FCI show regulations, a nisem našla nič kar bi se nanašalo na pogojne rodovnike  Huh
Kar se tiče sprememb, moja bivša šefica je pogosto rekla, da je evolucija boljša od revolucije, če veš kaj imam v mislih (možnost registriranja)  Wink
Kar se pa tiče TT oseb iz stroke, mislim da je Nanda že povedala, da enostavno nimajo časa za forum
Zdaj se grem tudi sama ukvarjat s statistiko v ex. Balkan region po službeni dolžnosti in se beremo kasneje  Lips Sealed
Logiran
Strani: 1 ... 270 271 272 273 274 [275] 276 277 278 279 280 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.