mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 20.05.2025 : 01:48:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 275 276 277 278 279 [280] 281 282 283 284 285 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 640728 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173

« Odgovor #4185 : torek, 20.11.2007 : 15:53:59 »

Jasi, kaj pa še ena porodniška? Pa obdelaš še Dona in če kaj časa ostane, poskrbiš še za agilitaški podmladek Roll Eyes Wink
Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #4186 : torek, 20.11.2007 : 16:06:01 »

Tagtu, si pa faca  Grin, moj emšo je že mal na meji za  Grin vzrejo   
Veš pri naši vzreji imamo punce samo po eno leglo, Pina je imela mladiče enkrat, Lola enkrat in jaz enkrat  Roll Eyes
Dona ne bom obdelovala, ker če kam pobegne, potem nemore ne stat in ne hodit (mam dober izgovor, a ne)  Wink
Agilitaški podmladek pa vsekakor bo, če bo sreča bo ko velik alahko imel atudi več  kot eno leglo  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #4187 : torek, 20.11.2007 : 16:33:23 »

Aha... Grin skrivnost je torej v porodniškem dopustu  Grin Grin Grin Hm, škoda, ker tega nisem vedela prej  Wink ...zdajle smo tudi mi že malo "pre-emš-asti za take podvige  Smiley
Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #4188 : torek, 20.11.2007 : 16:51:42 »

Ja dekleta, si bo treba zmislit kaj novega, za povečanje prostega  časa, na dan z idejami Wink Wink
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #4189 : torek, 20.11.2007 : 17:28:46 »

Jasi in TagTu ... jaz sem za zbiranje idej "kako imeti več časa"  Cheesy ... no prosim, še ostale - s predlogi na dan  Wink
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #4190 : torek, 20.11.2007 : 17:30:19 »

Si ga "enostavno" vzet. Cheesy Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Namshi
rad pišem
Sporočil: 418

« Odgovor #4191 : torek, 20.11.2007 : 17:39:39 »

Spremljam tele debate o vzgoji, ki mi bodo prav prišle pri novem kužku (človek kar malo pozabi, kako je bilo pred več kot šestnajstimi leti  Smiley ).

Samo, a ni malo kruto, da si mora kuža prav vsak grižljaj prislužiti? Saj ni cirkuški pes. In navsezadnje je hrana osnova, ki jo psu nudiš. Jaz sicer občudujem Silvijo in njene pse, ampak ...  Huh  Mislim, da je eno hrana, drugo so pa priboljški in nagrade. Eno pravo razmerje med obojim je najbrž čisto v redu, kaj mislite?
Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #4192 : torek, 20.11.2007 : 18:43:45 »

Hmm, zanimiva debata. Jaz se strinjam s tem, da si mora pes vsak grižljaj prislužiti. Pri Tabyi je vsekakor bila potrebna takšna vzgoja, ker je bila tako mahnjena na hrano, da je pol omaric v kuhinji spraskala, skakala meter visoko in delala galamo. Pa smo se zelo hitro zmenili. Wink Zdaj mora počakat zunaj pred kuhinjo, v prostoru, in počakat na hrano. Vedno pa mora nekaj naredit za to, ali prostor ali sedi,... nikoli nič ne dobi samoumevno. Eden znanih pasjih psihologov pravi, da si mora pes zaslužiti vse: vodo, hrano, božanje, sprehod, igranje,...

Joj, Nanda, kaj bi dala za recept "kako imeti več časa" Tongue
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #4193 : torek, 20.11.2007 : 19:04:59 »

Namshi... naj se še tako čudno ali grozno sliši ampak je res tako. Pes si mora vse najprej zaslužiti, nato dobiti. Tudi pri nas "nič ne pade z neba"  Roll Eyes je treba "delat", da se kaj dobi in kužeti potem to znajo cenit. In predvsem in najpomembnejše pri vsej stvari je to, da se ti ni treba z njimi kregati kdo je vodja in njim je lažje, ker vedo kdo je vodja.....
Verjemi, da obstaja ena še težja vaja (tako za psa, morda še bolj za nas ljudi) kot je to, da se morajo npr. vsesti preden dobijo hrano.... Je ena reč pri kateri sva s Khyim zelo trpeli (ja midve Cry), a se je izkazala za fantastično uporabno in psi so po prvem šoku (ker so bili navajeni drugače) bili zelo zelo spredalčkani in kasneje navdušeni in zelo spoštljivi .... Prideš domou in 5 minut ne pogledaš psov in jih niti ne pozdraviš  Shocked! Zakaj ? Zato, ker ti kot vodji kardela tega ni treba narediti, ker je samoumevno, da prihajaš in odhajaš.... ker stvar nadzoruješ ti in jih počohaš, ko to ti želiš, ko so pridni, umirjeni.....
Ok, res je, da tu nisem dosledna in tega ne prakticiram vsak dan, ker je zame prehudo, ker, ko pridem domou si samo želim zariti v njihove kožuščke in ker mi je všeč, ko pokažejo navdušenje nad mojim prihodom. Navadila pa sem se, da se ne vržem več na kolena ampak gremo vsi skupaj na teraso in se prečohamo tam ....no to je 2 minuti brez pozdrava oz. ko oni skačejo po meni in jaz mirno hodim proti vratom terase.... ampak, ko mi slučajno kateri samo nakaže, da mi hoče malo nasproti proti vrhu "vladanja" moji senzorčki opozorijo in potem delamo vse po "zakonih"...

V pasjem svetu ni demokracije...,če hočeš dobro njim in sebi se je treba držati pravil, čeprav je včasih noro težko....
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #4194 : torek, 20.11.2007 : 19:16:25 »

...aja Nanook..., ko bi bilo tako preprosto, bi to že davno naredila  Smiley Wink.... smo euričke dobiš samo v službici...... in te rabiš da "nafutraš" družinico in plačaš položnice ..... Ni namreč problem v času, ki ga imamo na razpolago izven službice, ampak čas, ki ga vzame službica... ta je pa zadnje čase pri nas vseh (službeno sposobnih) nekam čudno dolg.....  Wink Smiley
Logiran
nuhl
rad pišem
Sporočil: 318

« Odgovor #4195 : torek, 20.11.2007 : 20:08:55 »

lhunček in sara delata za priboljške,kočerjo (to je nekaj med kosilom in večerjo )delita pa skupaj z nama Tongue
zato sta verjetno rahlo nevzgojena ;)hranita se z zel rižoto,polpeti,karbonaro,in vse to z dodatkom zelo zdravih briketov :(brez samo v skrajni sili Grin Grin Grin
po tem se zadovoljno valita na kavču,kar je razvidno iz nedeljskih slikic Cheesy
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #4196 : torek, 20.11.2007 : 21:03:22 »

Grin Grin Grin Grin Grin

Jasi, Nanda, meni je vzrejno poteklo že pred vama Tongue Cheesy, torej se strinjam, da bo treba poiskati kak drug način, kot je porodniška.

Kar se dela za hrano tiče, sem pa absolutno za in tudi pri nas ni noben priboljšek zastonj....včasih je treba še za skledico briketkov narediti prostorčka in počakati dovoljenje.

Več časa....hmmm.....mogoče ukiniti spanje Tongue Cheesy Eh, ne bo šlo...

Mogoče pride na dan kdo s kakšno uporabno idejo Wink
Logiran
Khyim
odvisnež
Sporočil: 525

« Odgovor #4197 : torek, 20.11.2007 : 22:25:13 »

Citat
Je ena reč pri kateri sva s Khyim zelo trpeli (ja midve), a se je izkazala za fantastično uporabno in psi so po prvem šoku (ker so bili navajeni drugače) bili zelo zelo spredalčkani in kasneje navdušeni in zelo spoštljivi .... Prideš domou in 5 minut ne pogledaš psov in jih niti ne pozdraviš

Jp, ta je bila kar huda. Ampak zelo potrebna. So se pa rezultati zelo hitro pokazali. Kimi je nehal cviliti in tuliti, ko sva prišla domov, zdaj samo še poje Grin Grin Grin, Tabya pa bi nama uničila vse hlače, popraskala in mogoče še staknila oko, če tega ne bi delala.  Wink Se hitro navadiš. Je pa potem veselje še večje, ko jih pokličeš k sebi.
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*

« Odgovor #4198 : sreda, 21.11.2007 : 07:53:09 »

Lhun & Co ... no, zdaj pa pretiravaš  Roll Eyes Saro in Lhuna ste zelo lepo vzgojili in vem, da trdo delate  Kiss Če nihče drug, jaz že vem kaj je imeti dva pubertetnika v hiši na enkrat, s tem da je eden šemalo bolj "zahtevne sorte" .... Tako, da samo pohvalno o vašem krdelcu in še kakšen čevapčič lahko dobite vsi štirje za nagrado  Cheesy Wink

TagTu.... idej ni in ni, očitno smo res vsi na istem  Tongue...

Khyim ... tudi vam lupčka  Kiss za super vzgojo  Kiss in tudi za nasvete meni  Kiss Hja,  včasih tudi skrbniki najdejo kaj koristenga za vzreditelja  Wink Smiley
Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #4199 : sreda, 21.11.2007 : 09:44:44 »

Ja čas prebit v službici je tista "ta problematična" zadevica, sicer pa tudi mi ne pozdravljamo več, takoj ko pridem domov, so prej slišali in glasno napovedovali moj prihod že par minut pred mano in je celo Dobeno vedelo, kdaj pridem domov  Cheesy, lp vsem
Logiran
Strani: 1 ... 275 276 277 278 279 [280] 281 282 283 284 285 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.