Marko

ne razumem čisto dobro kaj hočeš povedati ?
Skušal bom biti kratek. V tem času ko obiskujem pasje razstave sem se veliko naučil, a še vedno nimam pojma. Hendlerji so dejansko nekaj svetlobnih let pred mano, pa še pred kom drugim tudi.
A, hočeš reči, da je g. Italijan bolje obvladal "posel" in da je zato psička dobila naziv

? Če je to to, naj ti povem, da, ko "pridejo" dotični iz Italije običajno "smrtniki" zavzdihnemo in vemo kakšen bo rezultat in čeprav naše pse lepo predstavimo "naši kužnočki, ki so sicer odlični psi, izgledajo kot "naturščki"

v primerjavi z njihovimi

. Pa ne zaradi nas in naše predstavitve, ampak zaradi "njihovega načina življenja - beri njihovi živijo v kletkah, svet vidijo samo na svojem vrtu z golf travico in na razstavah

) in "pretirane in nenormalne obdelave dlake" .....
Še malo privatne izkušnje iz "italijanske zgodbice" - razstavljala sem Shu, ki zna hodit kot manekenka in tudi izgleda kot manekenka

( v konkurenci sem imela eno njihovo pisčko)

in ko se je sodnik v finalu odločal in smo delali kroge in hodili gor in dol kot norci, je na koncu prišel k meni in rekel: vaša psička, mi je v celoti bolj všeč, ima boljšo glavo, čudovite oči, boljše telo, boljši prsni koš, boljše kote, odlično dlako, fantastično gibanje AMPAK dlaka ni v razstavni kondiciji (beri - ni dlaka do tal in poravnana z likalnikom)

La, la, la - ko boš slišal kaj takega - verjemi, da si boš želel z glavo zaleteti se v zid

Nenavsezadnje, tudi, ko se znajde npr. moja Samueli z Indijo v ringu to ni odvisno od tvojega in mojega hendlanja, niti od tega kaj ima katera pod dlako, ker ne tvoja ne moja nimata "nekih velikih napak" .... pač Samueli zgleda kot "naturšček" Indija pa kot "iz filma" in je čisto vseeno kaj jaz počnem in kaj počne Sami .... ker vem v naprej, kakšen bo rezultat

Tako to je

So pač nekateri psi, ki izstopajo (običajno zaradi dlake in brez večjih napak) in ti psi dobivajo, pa če je nam "smrtnikom" to všeč ali ne ....

Spet - enkrat je "na vrhu" eden, pa gre v zaton in pride drugi.... Verjemi, to kar se sedaj dogaja tebi z Indijo, sem jaz probala s Taro

- ko sem hodila z njo po razstavah se naju je "bala cela Evropa" in komaj so čakali, da bo Tara dobila dovolj kartončkov in da jim bo dala za kakšno leto mir

In

? Zdaj je Tari že dolgo doma in pač uspevajo drugi psi

!....
Predstavitev psa je zelo pomembna, ker lahko skriješ določene pomanjkljivosti psa ali poudariš dobre strani psa in s tem "pridobiš nekaj", ( a, ti tega ni še nihče povedal

??) vsekakor pa ni pomembno to da "pes ne sme dihati, ker mora stati tako zelo pri miru ali, da morajo njegove tace plapolati po zraku, ali da "hendler" maha z rokami kot baletnik

in miga z ritko in kaže zobe

.... dotične Italijane "poznam" in vem, da to ni njihova prednost .... Tako kot poznam tvoj način vodenja in vem kako ti Indija "v nulo" dela ... ne vem kaj bi lahko še dodal, da bi bilo boljše

Eni ta'stari mački pravijo, če ti nek sodnik ne odgovarja, mu ni všeč tvoj tip psa, ... se pač na to razstavo ne prijaviš ... in spet bi lahko pisal in pisal ampak ne bom.

bom pa jaz

Povej mi "srce moje zlato", ja, zakaj pa bi dajala za sodnika, ki hoče imeti samo speglanega psa z dlako do tal 45 - 50 eur (+ vse stroške, ki pridejo zraven), če takega psa nimam

? Prvič se mi zdi butasto, ker nimam denarja za ga metati proč in ne rabim, da mi kdo ocenjuje dlako in drugič - za te denarčke gremo v hribe in se imamo lušno

..... dobro jutro