mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 26.05.2025 : 00:17:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Strani: 1 ... 403 404 405 406 407 [408] 409 410 411 412 413 ... 872   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tibetanski terier - čvek  (Prebrano 648593 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
luvi7777
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 642

« Odgovor #6105 : četrtek, 12.06.2008 : 09:22:01 »

Pognoza je za vikend kiša  Sad
Možda griješe! U svakom slučaju šatori obavezni.

Bela Tisa istina je da je na svijetlom psu lakše naći krpelja/klopov. Na svoju Missy potrošim puno više vremena kod pregledavanja jer je crna. U svakom slučaju borba s krpeljima Angry je u ovo doba godine svakodnevnica iako u principu izbjegavam "crne točke" gdje ih ima najviše. No nemam je namjeru ošišati.
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #6106 : četrtek, 12.06.2008 : 10:47:23 »

Hvala vama za odgovora.

S Tiso sva poskusili že vse mogoče, pa se teh "harpij" nisva znebili povsem. Sedaj sva na Frontline spray-u in stanje je mnogo boljše. Prej ni prijelo nič - nobena ampula, nobeno et. olje, ne elektronski odganjalci in ne njihova kombinacija. Prav tako sva se začeli izogibati pretirani podrasti in gozdu, pa kaj ko sva jih pobirali v parku in po okrasnem grmičevju ob pločniku. 
Vendar je bilo vse skupaj prepozno. Tisa je staknila Erliahijo in se sedaj "Clinofugiramo". Jo pa kar matra. Upam, sicer na najboljše, a trenutno Tisa ni ravno najbolje. Pregledati sem ji dala tudi ščitnico, ki bi jo lahko te bakterije že prizadele. Rezultatov še ni (krvni testi).

Ko se pozdravi bom še bolj previdna in bom naredila res vse, da zmanjšam možnost ponovne okužbe s to ali s katero drugo klopno boleznijo (100 % preprečiti je tako ali tako nemogoče!) Med to spada tudi dolžina dlake.

Mi je všeč tako dolga dlaka, kot kratka. V obeh "oblekah" je srčkana lepotička, vendar trenutno razmišljam bolj o zdravju, kot o moji komoditeti (manj česanja), lepoti, in pasji modi.

Ne zavidam pa tistim, ki iščete klope na črnih kužkih. Je pa potrjeno, da imajo klopi raje svetlejše kužke ( pa tudi obleke) in jih je zato več na njih.

lp Tina

Logiran
Jasi
midi
Sporočil: 698

« Odgovor #6107 : četrtek, 12.06.2008 : 12:01:15 »

Uboga Tisa, kaj pa je Clinofugiramo?  Še en nov šment, ki se dobi od klopov?
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #6108 : četrtek, 12.06.2008 : 12:08:52 »

Tari se vsem zahvaljuje za cestitke in protestira, ker ni dobil tortice. Je pa zato dobil eno ogrooomnooo kooooostko, ki si jo (pod prisilo) "bratsko deli" z babama. Tongue Grin

Nanda, babi Nanda ma super frizurco! Cool

BelaTisa, jaz sem vsekakor za ostrizene tibetancke. Vsaj jaz na Tariju tako veliko lazje najdem klopa. Jih pa tudi on bolj pobira kot kratkodlaki baburi, ceprav sta tudi onidve med bolj svetlimi. A testi bodo narejeni samo za erlihijo ali tudi za borelijo?

Jasi, "Clinofugiramo"=jemljemo Clinofug.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #6109 : četrtek, 12.06.2008 : 12:11:19 »

Uboga Tisa, kaj pa je Clinofugiramo? Še en nov šment, ki se dobi od klopov?

Pri tem, da je zadeva hudo neprijetna in nevarna, sem se pa temule izrazu pošteno nasmejala Grin Grin Grin

Jasi, "Clinofugiranje" je uživanje zdravila Clinofug Wink

Bela Tisa, želim vama hitro in popolno okrevanje in nič škarij, pa še koš  Kiss Kiss Kiss
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.173

« Odgovor #6110 : četrtek, 12.06.2008 : 12:12:26 »

Ups, Nanook, sva hkrati tipkali Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #6111 : četrtek, 12.06.2008 : 12:34:20 »

Hvala obema za pojasnilo, sam da ni bolezen  Grin Grin Grin
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #6112 : četrtek, 12.06.2008 : 12:51:15 »

Bela Tisa .... Ni za kaj Wink, ti kar pokliči, če me boš še kaj rabila.
Kratka dlaka = manj klopov... ker jih tako vsaj ne pobirajo v tako velikih količinah kot z dolgo..s katero "pometajo po listju in travi" .... Plus tega je Tisa bela in boš klopa tako veliko prej videla, kako se prebija skozi dlako. Je, pa res, da jim s striženjem ne uideš in da je dovolj že en sam klop, ki prenaša erlihijo, da pes zboli  Angry.... Torej, odločitev je čisto tvoja .....

Sem ti pa pozabila včeraj omeniti še napravico, ki pa res deluje. Mislim, da sem jo omenjala na forumu od erlihije ali klopov..... Jaz jo uporabljam pri mladičkih in brejih psičkah. Letos sem jo nekam založila in prepozno potegnila na plan in smo prve klope veselo pobirali tudi mi  Angry. Čim sem si jo pa dala v žep so klopi "zginili" ..... Deluje v radiusu 5 metrov in jaz jo imam po poznovečernem  sprehodu čez noč kar v splanici  Roll Eyes Da ne bom promovirala kaj in kje se dobi ti javim na ZS  Wink

Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #6113 : četrtek, 12.06.2008 : 13:02:01 »

Vprašejmo Jano (bom kar jaz) ali bi dovolila "promoviranje" ker imate nekateri res veliko težav s klopi in vsaka rešitev bo dobrodošla. Mi k sreči letos še nismo imeli klopa in pravzaprav do sedaj v dobrih dveh letih smo doblil le 3 ali morda 4. Mogoče zato ker se res izogibamo grmovju. Izogibamo pa se ga tudi zato ker smo se 1x tako zapletli, da nismo mogli ven  Sad India je bila dobesedno blokirana v grmovju in moral sem polomit vse bližnje veje in potem sem vsaj še pol ure lomil vejice na manjše kose in jih razpletal iz dlake, kaj vse je medtem počela India bolje da sploh ne govorim.

Tisa kakšni pa so bili znaki ob okužbi ...

Kar se pa anitklopitisa tiče imamo mi Frontline kapsulo in še elektronski odganjalec, ki je kar obešen nad posteljico od Indie in običajno ga imam tudi s seboj na sprehodih  Wink Naši neri pa sem ga montiral na ovratnico - ampak dodatno polepil s posebnim trakom, ker se je lani kar 2x razletel - torej slabo ohišje  Undecided
Logiran
Jasi
midi

« Odgovor #6114 : četrtek, 12.06.2008 : 13:03:28 »

Nanda, da pomagam, ti uporabljaš napravo za ljudi, ki jo ima moja Hana za v gozd in pomaga, pasje variante pa nam niso koristile  Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.461

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #6115 : četrtek, 12.06.2008 : 13:20:16 »

marko, bom kar tukaj odgovorila na tvoje vprasanje:

Ker debata ni zanimiva samo za tibetance, predlagam, da svoje izkusnje s klopi delite z drugimi v temah o klopih in njihovem zatiranju, odganjanju ... Tako bo lahko se kdo drug prebral.

Ni pa ne tam in ne tukaj primerno, da za rokco peljete kupce v trgovine Smiley, kjer to prodajajo, z imenom izdelkov pa ni nobenega problema. Tocne lokacije, spletne strani, maile, telefonske ..., ce stacuna ni clan mojpes.neta, pa dajte na zasebno ali mail.

Rubrika (tudi) o klopih Wink
Logiran

Nanda
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.306

« Odgovor #6116 : četrtek, 12.06.2008 : 14:00:19 »

Jasi ....  Smiley "bingo"  Cheesy .... koliko časa pa imaš napravico še prižgano potem, ko prideš domou in ali je prižgana v bližini psov  Wink ?

Jana ... se popolnoma strinjam  Smiley ... Vse kar tule pišem Tisi (jaz osebno) je pravzaprav že (z moje strani) vse napisano na forumu erlihije in klopov .... tule midve samo malo obnavljava Wink Tisa se je namreč res potrudila in predelala cele strani na forumu klopov in erlihije, ampak včasih kaj uide in ....... Če bo pa kaj kar še nisem napisala, obljubim, da se to znajde tja kamor sodi  Smiley
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358

« Odgovor #6117 : četrtek, 12.06.2008 : 14:46:43 »

Marko veliko o znakih piše v temi Erlihija ( v rubriki zdravje, zajedalci in z njimi povezane bolezni) na tem forumo. Linka žal ne znam prilepiti.

Na kratko pa lahko povem, da so znaki izredno različni. Od najmanjših spremembe v obnašanju ali neješčnost, do sprememb v dlaki, na sklepih -šepanje, prehladi,...pa tudi hudi kolapsi in paraliza. Včasih se spremembe pokažejo v osnovni krvni sliki "hitri test". drugič je kri popolnoma v redu, pa potem podrobnejši test pokaže pozitivno na bakterijo in prisotnost protiteles.

Tisa je bila nekaj dni rahlo prehlajena, teško je dihala, srček ji je hitro bil (včasih ji je začel tudi v mirovanju) ter bolj umirjena, skoraj lena. Navadni antibiotiki za to ni prijel in šli smo naprej. Šele sedaj sem začela razmišljati, da je bila nekaj mesecev bolj hitro utrujena - vendar je ali pa ni povezano z erlihijo. Sama sem to povezovala z kakšno dekco vec ter pomladansko utrujenostjo.

Jana, o isti tej napravici je beseda že tekla v temi o klopih. Tu le obnavljamo in kaj je nabolje glede na pasmo, ki ima izrazito dolgo dlako in ogromno veselja do tekanja po goščavi.

TagTu in Nanook hvala za podnapise, k mojemu tinaslovstvu. In ja, hvala bogu ni bolezen ampak zdravilo zanjo.

Ja Nanda, res sem obdelala vse o klopih in erlihiji na forumu in tudi drugje ( vsaj kar je v slovenščini, ker se čez angleščino le počasi prebijam). O klopih že spomladi ob največji invaziji, sedaj pa še o polsedicah.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788

« Odgovor #6118 : četrtek, 12.06.2008 : 15:03:47 »

... napravic nekje že zmanjkuje, nekatere iz lanske sezone niso delovale tako kot je traba, druge so se hitro praznile, ... sem namreč govoril z nekaterimi uvozniki, prodajalici in predlagal, da se na mojpes.net-u dogovorijo za konkretno predstavitev - bomo videli kako se bodo ali ne bodo zmenili  Wink
Logiran
Starsy
rad pišem
Sporočil: 353

« Odgovor #6119 : četrtek, 12.06.2008 : 20:50:50 »

Hei!

Torej smo skoraj edini, ki (zaenkrat) še nimamo velikih težav s klopi! Držimo pesti ^^
Z Baileyem sva se malo poslikcala..slikce pridejo jutri, ko jih pomanjšam in shranim x)
Logiran
Strani: 1 ... 403 404 405 406 407 [408] 409 410 411 412 413 ... 872   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Tibetanski terier - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.