o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 23.07.2025 : 19:08:05
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Tibetanski terier - čvek
Strani:
1
...
162
163
164
165
166
[
167
]
168
169
170
171
172
...
872
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Tibetanski terier - čvek (Prebrano 709912 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
do-khyi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 376
Re: Tibetanski terier - čvek
«
Odgovor #2490 :
torek, 20.02.2007 : 22:17:46 »
sem pogruntala, da tudi jaz spadam med vas, trapaste
Logiran
BELA Tisa
rad pišem
Sporočil: 358
«
Odgovor #2491 :
torek, 20.02.2007 : 22:24:39 »
Meni ste pa ta "trapasti" precej bolj všeč kot ostali. In roko dam v ogenj, da bi glasovanje med nažimi kužoni tudi pokazalo večjo podporo trapariji kot prikazanemu profesionalizmu.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #2492 :
torek, 20.02.2007 : 22:31:38 »
Več kot nas je, bolj veselo bo....
Logiran
A-Tsa-Rja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.337
«
Odgovor #2493 :
torek, 20.02.2007 : 23:12:29 »
Se tudi jaz pridružim.
Logiran
Khyim
odvisnež
Spol:
Sporočil: 525
«
Odgovor #2494 :
torek, 20.02.2007 : 23:15:38 »
Hehe, jaz sem tudi 100% med vami "ta trapastami" in prav všeč mi je tu!!!
Nanda, sem si zrihtala nedeljo prosto, tako da pridemo prej!!
Prej sem pozabila - čestitke seveda vsem kužkom, ki so opravili test!!
Zdaj ne bo več izgovora, ko kaj "ne bodo slišali"!!
Logiran
timba
še malo sramežljiv
Sporočil: 77
«
Odgovor #2495 :
sreda, 21.02.2007 : 00:00:14 »
hmm....mislim, da tudi jaz spadam med trapaste!!!! heh
Sedaj nas je pa že kar velik.
Logiran
Joni
odvisnež
Spol:
Sporočil: 799
«
Odgovor #2496 :
sreda, 21.02.2007 : 00:55:31 »
Citat: Kalsang , torek, 20.02.2007 : 16:18:25
Eh, Nanda, raje izgledam malo trapasto, kot pa takole... Še zlasti ko gledam šicuje na Westminstru... No comment.
Tudi jaz bi takega hendlerja dvignila od tal za frizuro in jakno in ga prestavila ene 50m stran od ringa grrr...
Je pa zanimivo gledanje, sploh pri moji pasmi ko se hendlerji prav najejo priboljskov
Khyim, super da je Kimi ze veliko boljsi!
No v Celju pa imamo isto sodnico, tako da se zagotovo z vašimi kosmatinčki kaj vidimo.
Lp, Tinkara
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.788
«
Odgovor #2497 :
sreda, 21.02.2007 : 13:35:03 »
Vidm, da ste se osredotočili na handlerje ... in njihovo "takšne ali drugačne prijeme" in tudi jaz bi kakšnega prijel za rep in za kravato in gra prestavil "malo na hladno" Takšnega načina razstavljanja je pri nas tudi že veliko (tudi med slo razstavljalci) - ampak mene zanima kako so se vam zdeli TT-ji, pa tudi posnetek je bil narejen dokaj OK vsaj kar se predstavitve posameznega kosmatca tiče.
Logiran
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2498 :
sreda, 21.02.2007 : 14:02:12 »
Pa sem še 1x pogledat video.
Prireditven prostor je mega - tudi jaz bi šel kdaj na takšno razstavo pa magar vsaj gledat
TT-ji so mi všeč - predvsem črno beli - sem pač mahnen bolj na črno / torej tisti čim bolj črni, čeprav so bili vsi lepi
Sodnica na posnetkih se mi zdi uredu, a le čevlje sodi naj kopitar ... tako da njeno delo nebi preveč komentiral
Posnetek kot sem že rekel izvrstna predstavitev ene razstave
Moja kritika
- 1x če se ne motim je en vodnik psa dvignil za rep
- večkrat opazim, da jih kar precej vlečejo za vrvico ampak nekateri imajo elestične vsaj zdi se mi tako
Ampak kritiko na vodnike, naše ali njihove napake pustimo ob strani in se trudimo bit boljši. Poglejmo razstavo in pse.
Trapasto ?
Ne vem kaj si mislila Nanda s tem. Vodniki so vsak na svoj način predstavljali svojega kosmatca, večinoma so bili tudi vodniki urejeni - nenazadnje je tudi to odraz do dogodka, ... Res pa ne vem kaj bi bilo narobe z tabo, mano, ... al pa še kom, da bi moral ob njih izgledat "trapasto". Men se zdi, da lahko izgledamo popolnoma enako ali pa še bolje, če bomo znali svoje ljubljence prestavit v najboljši luči - eni tega še ne znamo zato pa je takšen posnetek vseeno informacija.
Mogoče me boste sesuli ker tako mislim -
ampak bila je lepa predstava lepih TT-jev
in še bolj me zanima ali je še kje kaj podobnega za pogledat.
zdej pa kritike ...
Logiran
Ljiljana Li
rad pišem
Sporočil: 396
«
Odgovor #2499 :
sreda, 21.02.2007 : 15:55:00 »
Na snimci je tipican primjer americkog handlinga i groominga.
U Americi gotovo da nijedan uzgajac sam ne izlaze svog psa vec to uvijek rade profi handleri. Svi su svecano obuceni - ako ste gledali snimke i drugih pasmina mogli ste vidjeti da su neke zene gotovo u vecernjim toaletama - i naravno da sve to pogoduje jednoj drugacijoj atmosferi nego onoj na koju smo navikli.
Naravno, svi tt-ji su perfektno uredeni, cak pre perfektno - osobno mi se to ne dopada - lijepi su mi za vidjeti, ali mi to nije to. Osobno svoje pse nikada ne bi uredila do te mjere - nema sumnje da apsolutno svi imaju speglanu dlaku.
Ne kazem da bi u ring trebali doci neuredni i nepocesljani, ali osobno mi nema lijepse od lijepo okupanog i pocesaljanog psa na kome se vidi da je dlaka njegovana, ali koja je npr. lagano valovita. Ne svida mi se kada imaju neprirodno ravnu dlaku, sve mi to onda djeluje umjetno.
Takoder, moramo imati na umu i specijalan nacin zivota koji se krije iza takve dlake - sigurno nema igranja i jurcanja s drugim psima jer se tako unistava dlaka, vjerojatno nema ni pretjeranog hodanja po travi i da ne nabrajam. Takva dlaka, po mom misljenju, trazi puno zrtava na stetu jedno pseceg zivota................no, ovdje sam otisla off topic.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #2500 :
sreda, 21.02.2007 : 16:29:50 »
Strinjam se z Liljano. Seveda lahko govorim predvsem za šicuje, vendar kolikor se (malo sicer) spoznam na TT-je, ne samo da so tile na posnetku speglani do amena, ampak so tudi po telesni konstituciji drugačni, saj Američani ne morejo pustiti nobene pasme pri miru. Večinoma so vsi zelo visoki, dosti psov pa je tudi dolgih. Repki so prav ubogi, nekateri psi jih sploh ne držijo na hrbtu.
Ista, toda še bolj žalostna štorja je s šicuji (če vas zanima, si poglejte posnetek s sojenja). Pod vso frizuro sploh ni več psa. Tako so natupirani, da so že absurdni, telesna konstitucija pa je spet drugačna: prilagojena, da bolj lepo pada dlaka. V resnici pa to ni več šicu, ampak popolnoma drugačen pes.
Marko, iz vseh teh razlogov sem tudi jaz zadržana do Westminstra in ameriških razstav. Strinjam se s tabo in z Liljano, pes naj bo urejen, predstavljen v najlepši luči, ampak, tako kot pravi Liljana, vse ima svoje meje. In ko enkrat pride do tega, da se z vzrejo posega v konstitucijo psa in se spreminja standard, da bi dobili pse, na katerih dlaka lepše pade... Halo!
lp
Logiran
bauci
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.435
«
Odgovor #2501 :
sreda, 21.02.2007 : 17:06:07 »
enim res ni pomoči. nekaj časa nazaj sem gledala oddajo, kjer so kazali lepotne operacije za pse. face lifting, umetna "oprema", da se pes ne čuti prikrajšanega
, do raznoraznih absurdnih korekcij,.... pač, po ameriško. no, to je bilo malo off topic
Logiran
ARTI
midi
Spol:
Sporočil: 258
«
Odgovor #2502 :
sreda, 21.02.2007 : 18:52:16 »
Pozdravljeni tibetančki!
Od priznane slovenske sodnice sem zvedel, da v Ameriki za zmago na razstavi dajo psom zobne proteze in silikonske vsadke v tace da o zlikanih psih ne govorimo. Ti tibetanci zgledajo kot Miša M..k.
Logiran
www.wolfofsnowstorm.si
http://kraljpsov.moj-album.com/
MARKO HREN
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2503 :
sreda, 21.02.2007 : 20:01:16 »
Tale primerjava z Mi.. je pa huda
No kakorkoli že sem še vedno enakega mnenja:
Prireditven prostor kar se ambienta tiče je mega
* če bo kdaj v Sloveniji tako urejen razstavni prostor bo zagotovo izgled prireditve še dodatno pridobil - seveda pa bi bilo čudovito, če bi bilo tako elitno urjeno tudi na zunanjih razstavah - raven travnat teren, okusna mogoče celo zmerno dekorirana ograja, lučno pokrito mesto za ocenjevanje na mizi ali na tleh, okrog kroga pa postavljena senca za razstavljalce (sej veste kaj mislim enakomerno porazporejene enake tende ali beduinski šotori, ... ja ja ja ... sej vem tega pri nas še nekaj časa ne bo. Ampak če pogledam kako nekaj pridnih posameznikov našega društvo porihta svoj krog ... potem bo kmalu tudi kakšen organizator storil kaj več.
TT-ji so mi všeč - predvsem črno beli - sem pač mahnen bolj na črno / torej tisti čim bolj črni, čeprav so bili vsi lepi
* se strinjam - lepo skopan, počesan TT z negovano dlako je to kar si vsi želimo ... američani pa kot vemo znajo pretiravat na vseh koncih - ampak men so bili psički vseeno všeč in upam, da večina med njimi vseeno živi lep, ... nenazadnje pa je vedno razlika med kosmatcem, ki ga vodimo na razstave in tistim ki ga ne Jaz sem razstavljal nemško ovčarko pa sva počela vse "živo", potem 10 let nisem peljal psa na razstavo. Potem sem sem se pri Barbyinih 9 letih odločil, da jo peljem med veterane - bolj li manj zato ker sem videl kakšni so bili TT-ji pred 2 letoma v Lj in se mi je zdelo "zakaj pa se nebi šla še midva pokazat. Žal naša Barby tega ni dočakala. Njena dlaka pa je bila za med veterani prima pa sva počela vse "živo". No zadnja leta malo manj - kuža pri 9 nima več toliko energije kot mularija. Res pa je da smo jo tudi strigli - bolj ali manj po tačkah včasih pa tudi po celem telesu. Sedaj pa imamo Indio pa še kar pošteno norimo po travnikih, čeprav pa se seveda izognemo umazani mlaki (luže pa vseeno obiščemo tu in tam), gostemu grmičevju, zoranimnjivam, ... ampak temu bi se umikli tudi če nebi hodili na razstave. Torej pri nas ni razlike zaenkrat "razstava ja ali ne" - če pa bi želel psa za "dirjanje čez drn in strn" pa nebi vzel TT-ja. Ampak
JA
tale zgodba o psih, ki so bolj ali manj notri in vzrejani zgolj za razstave ...
žalostno
Logiran
Nanda
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.306
«
Odgovor #2504 :
sreda, 21.02.2007 : 20:03:19 »
Marko ......... nihče te ne napada samo mnenja so različna in vsak ima pravico do svojega....tudi ti
....
drugi so govorili namesto mene
Ljiljana in Kalsang sta dobro napisali ....
"zakaj trapasta" - zato ker, če bi se poleti oblekla v bundo in kužetu dal gor plašček in šla na plažo bi bila najmanj "trapasta" ... in tako je tudi s to razstavo - tja gredo ljudje "primernih" oblek, "primernega" vodenja psov in "primerno" urejenih psov .... jaz in moji žverčki pa tja ne pašemo, ker se temu nebi prilagodili
Meni vse skupaj ni všeč
, zato ker.....
1.Sama pač gledam na pse kot na bitja iz narave in take tudi želim videti in doživljati. To kar pa vidim na tem videu je hudo umetno....
2. Tt-ji zame pomenijo življenje in želim jih videti naravne, prvobitne, zdrave, samostojnih, vdanih, navihanih in zadržanih, odločnih, iznajdljivh značajev, plezajočih in sakakajočih in letečih ......... čim bliže takim kot jih je pripeljala in imela in nam jih je "zaupala za prihodnost" dr.Greig, ne pa samo razstavne pse...
Sanjam... morda... a, te sanje so zame pomembne
Več pa ti bom zaupala v nedeljo v Celju.... pa tisto knjigo končno prinesem s sabo, da me boš lažje razumel
Logiran
Strani:
1
...
162
163
164
165
166
[
167
]