mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 10:26:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Zadnji dogodki v Kinološki zvezi Slovenije
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 13   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zadnji dogodki v Kinološki zvezi Slovenije  (Prebrano 75344 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sobota, 19.02.2011 : 18:42:22 »

V slovenski kinološki javnosti je 15. 2. 2011 zaokrožilo anonimno pismo, v katerem t.i. "Slovenski kinologi" izražajo nezadovoljstvo s sedanjo vodilno garnituro v Kinološki zvezi Slovenije (KZS).
18. 2. 2011 se je vodstvo KZS odločilo za sklic tiskovne konference.

Pisci anonimke očitajo vodstvu kup nepravilnosti, vendar so se žal pozabili podpisati, kar jemlje pisanju praktično vso verodostojnost. To poskušajo nekako popraviti z drugim pismom, kjer pojasnjujejo spremembe v delovanju Nadzornega odbora (NO) ter navajajo, da člani NO nimajo vpogleda 'v kakršno koli finančno dokumentacijo KZS'. Zna biti res nerodno, ko je treba biti kot član nadzornega organa odgovoren in na skupščini govoriti o nečem, do česar naj bi bil menda dostop tudi "nadzornikom" onemogočen.

Za 5. marec 2011 je sklicana Skupščina KZS, za kar je v pismu izpostavljen očitek, da je sklic nepravilen, ker ni gradiv za razpisane točke dnevnega reda, v uvodniku Kinologa pa je že napovedana morebitna prestavitev datuma skupščine in povabilo zainteresiranim pooblaščenim predstavnikom društev in klubov, članov KZS, da si na sedežu KZS ogledajo vse podrobnosti poslovnih poročil.

Osebno upam, da se bodo prav vse nejasnosti, tudi tiste, ki so v anonimki zapisane, vendar v izjavi za javnost prezrte, razčistile v dobro članstva in prihodnosti slovenske kinologije.

Izjavo za javnost KZS objavljam v celoti.

Jana Pahovnik
19. 2. 2011


IZJAVA ZA JAVNOST, 18. FEBRUAR 2011

Spoštovani,

Pred dnevi je v slovenski kinološki javnosti zaokrožilo anonimno pismo z vrsto neargumentiranih obtožb zoper vodstvo Kinološke zveze Slovenije (v nadaljevanju KZS) in nasprotuje pravzaprav vsemu, kar je KZS počela v zadnjih dveh letih - delovanju in sklepom Upravnega odbora, Predsednika zveze, Nadzornega odbora, Komisije za statut ter obenem poziva tudi k bojkotu sklicane skupščine.

Zaradi dejstva, da se navedbe v anonimnem pismu nanašajo na afere širših dimenzij s katerimi se sooča Slovenija, torej na primer afera Bulmastifi ter Hypo, se je vodstvo KZS odločilo za sklic tiskovne konference in javnosti predstavi stvari takšne kot so. S tem pa zaščiti ugled in dobro ime Kinološke zveze Slovenije ter zavaruje osebno integriteto tistih, ki so v vodstvu te zveze v mandatu, ki se je začel pred dvema letoma.

Sedanje vodstvo KZS namreč odločno deluje v smeri razkrivanja in sankcioniranja nepravilnosti ter obnaša kot dober in vesten gospodar, ki se trudi ne samo za ohranitev, temveč predvsem za sanacijo stanja, ki ga je sedanje vodstvo nasledilo od prejšnjega.

Vodstvo KZS ne želi komentirati ozadja in motivov, za katere obstajajo domneve in ki so vodilo k pisanju neresničnih obtožb in podtikanj. Vendar bo odreagiralo, ko bodo zadeve jasne, hkrati pa bo o tem tudi obveščena javnost.

Potrebno pa je navesti nekaj dejstev:

- Skupni rezultat leta 2006 in 2007 je bil negativen v znesku 9.000 EUR.
- Kratkoročne obveznosti in obveznosti na odpoklic so v aprilu 2009 za približno 100.000 EUR presegale likvidna sredstva.
- Predvsem zaradi podpisane lizing pogodbe v znesku 760.000 EUR za nepremičnino v Zapogah in zaradi razlike med pogodbeno in realno ocenjeno tržno vrednostjo je bila KZS v trenutku prevzema vodenja novega vodstva nesolventna.
- Ocenili smo, da je KZS s poslom Hypo utrpela okrog 250.000 EUR škode, poleg tega pa so po preselitvi ostali izpraznjeni, slabo vzdrževani in težko prodajani prostori v Ljubljani na ILIRSKI 27, ki so ocenjeni v vrednosti nekaj nad 200.000 EUR.
- KZS je od mednarodne zveze dobila pravico in obveznost organiziranja EVROPSKE RAZSTAVE PSOV, do sedaj daleč največje kinološke prireditve s predvideno udeležbo 12.000 psov in turistično prenočitvenim potencialom preko 70.000 nočitev v tednu dni. Običajno imajo organizatorji dve do tri leta pred razstavo že vse pripravljeno (od liste sodnikov, do prijavnic, pogodb za prostore, celostno podobo, informacijske in plačilne sisteme…). Novo vodstvo je pričelo z delom le z orientacijskim načrtom prejšnjega predsednika, po katerem naj bi bil finančni obseg projekta okrog 1.500.000 EUR, pozitivni finančni rezultat pa okrog 500.000 EUR. Vsi dokumentarni in informacijski tokovi pa so bili speljani v tujino.

Vodstvo KZS deluje na vseh ravneh in dejavnostih veliko, uspešno in pošteno;

- Zelo uspešno je bila realizirana Evropska razstava psov v Celju, s katero smo si ustvarili velik mednarodni ugled, promovirali pozitivne plati kinologije v slovenski javnostih in ustvarili dober finančni rezultat.
- Podprli smo dejavnosti slovenskih kinologov na različnih delovnih področjiih in uspešno organizirali ključne prireditve od Svetovnega prvenstva v sledarstvu, do promocijsko in finančno pomembne ljubljanske razstave.
- Poslovni izkazi za leto 2010 so v izdelavi, vendar že sedaj lahko z gotovostjo zatrdimo, da bomo pokazali pozitivne številke vsaj v načrtovanih vrednostih tako na KZS kot na KZS d.o.o.
- Z našim dosedanjim poslovanjem smo ustvarili dobro osnovo za razreševanje prevzetih finančnih in drugih bremen.
- Vodstvo KZS je v aferi Bulmastifi delovalo aktivno in že izvedlo tudi določene sankcije (prekinjeni pogodbi o sodelovanju s kinološkima sodnikoma Alenko Černe in Rajkom Rotnerjem). Za aktivno sodelovanje je vodstvo KZS tudi prejelo pismo Protikorupcijske komisije za dobro opravljeno delo.

Vodstvo KZS bo še naprej stremelo k preglednosti delovanja zveze, k čim boljši obveščenosti vseh članic in članov. Tudi zato se pripravlja skupščina, ki bo predvidoma 5. marca 2011. Na upravnem odboru prihodnji teden se sprejema dokončna odločitev ali so projekti, zaradi katerih se je vodstvo odločilo za tako zgoden termin sklica skupščine, v resnici že v taki fazi, da bo skupščina potrebna ali ne. Že pred skupščino želi vodstvo KZS z vsemi društvi, člani KZS, razjasniti vse morebitne dileme, zato bodo v prihodnjih dneh povabljeni predstavniki društev v prostore zveze, kjer se jim bo odgovarjalo na vsa morebitna vprašanja.

Prijazen pozdrav,

Kinološka zveza Slovenije
Nina Bogunić, stiki z javnostmi

Odzivi:
- Odgovor na pismo: Spoštovani Slovenski kinologi!, Spletna stran KZS, 19. 2. 2011
- Je kinološka zveza utrpela "rop stoletja"?, Dnevnik, 19. 2. 2011
- Pod prejšnjim vodstvom rop stoletja na kinološki zvezi?, 24ur.com, 19. 2. 2011
- Anonimne obtožbe zoper Kavčiča, Žurnal24, 18. 2. 2011
- Afera Hypo tudi v Kinološki zvezi?, Finance, 19. 2. 2011
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : ponedeljek, 21.02.2011 : 11:58:12 »

Pismo Cvetke Bogovčič širši kinološki javnosti

Spoštovani kinologi!

Srce me boli, ko že tri leta berem in poslušam ugibanja, natolcevanja, laži in vse, kaj se je dogajalo od pomladi l.2008 naprej pa vse do danes v zvezi z nakupom nepremičnine v Zapogah, kjer je sedaj sedež Kinološke zveze Slovenije. Pa nihče od teh, ki imajo tako veliko za povedat v zvezi z nakupom nepremičnine, ni bil zraven. Pri nakupu nepremičnine smo sodelovali: Mojca Sajovic, Angel Vidmar, Denis Kuzelj in jaz, Cvetka Bogovčič, s kinološko zgodovino, ki je navedena spodaj in dejstvom, da sem bila uslužbenka Hypo leasinga v letih od 1997 - 2006 na oddelku leasinga nepremičnin kot referent za sklepanje leasing pogodb nepremičninskega sektorja.

Že v naprej se opravičujem, ker je moj spis nekoliko daljši - vendar glede na pomembnost primera se mi zdi več kot nujno pojasniti vse podrobnosti v zvezi z nakupom nepremičnine.

Da ne bom anonimna, se vam najprej temeljito predstavim. Verjetno vas je veliko, ki me ne poznate...

Moje ime je Cvetka Bogovčič. Kratek kinološki CV po alinejah:

- Pri 12-ih letih postala lastnica nemške ovčarke ter z njo v KD Ljubljana opravila izpit ISP-2
- 1983 postala lastnica samca Rottweilerja in z njim opravila nekaj izpitov
- 1985 registrirala psarno št.2077 z imenom Pet Shop
- 1986 opravila sprejemni izpit za kinološkega sodnika - pripravnika
- 1987 imela prvo leglo v psarni s pasmo Skye terrier
- 1988 postala članica vzrejne komisije za doge, velike pasme, molose in terierje pri KZS
- 1991 postala sodnica za ocenjevanje psov II. FCI skupine
- 1993 postala sodnica za ocenjevanje psov III. FCI skupine
- soustanoviteljica in dolgoletna tajnica Slovenskega kluba za velike pasme in molose
- soustanoviteljica in dolgoletna predsednica Slovenskega kluba za terierje
- dolgoletna tajnica vzrejne komisije pri SKVPM
- dolgoletna tajnica vzrejne komisije pri SKT
- 1992-1993 aktivno tekmovala s svojim Skye terierjem v tekmovanjih Agilityja
- v KD Krim vodila tečaje agility-a in osnovne vrste poslušnosti

Sedanje aktivnosti v kinologiji:

- mednarodni kinološki sodnik za ocenjevanje zunanjosti psov II. in III. FCI skupine
- predsednik državne vzrejne komisije za pasmo shar - pei
- član državne vzrejne komisije za šarplanince in tornjake in hrvaške ovčarje
- član vzrejne komisije za bernske planšarske pse
- član disciplinske komisije KZS
- vzreditelj pasme Staffordshire bullterrier ter v kratkem tudi Rottweilerjev in ponosni lastnik mladega samčka Malega Portugalskega kratkodlakega podenga...

Zgodba z nakupom nepremičnine pa se je pričela takole...

Februarja 2008 se je na KZS-ju kot vodja projektov zaposlila ga.Mojca Sajovic, takratna predsednica Slovenskega kluba za bernske planšarske pse. Ker sem bila že takrat član njihove vzrejne komisije in ker je vedela, da se ukvarjam z nepremičninami, mi je potarnala problem, ki se ji je porodil ob vstopu v novo službo na KZS-ju. Premalo prostora. Za svoje delo ni imela niti svoje pisarne, njeno delovno mesto je bila sejna soba. Ko jo je potreboval nekdo drug, je morala enostavno zapustiti svoje delovno mesto in počakati, da se sestanek konča in potem je lahko nadaljevala svoje delo. Motila jo je tudi neuglednost same pisarne, vsepovsod arhiv, naložen na kupe, nikjer prostora za sprejem gostov, še največji problem pa parkiranje, ki je Kinološko zvezo stalo za vsakega zaposlenega cca. 100 EUR na mesec. Pa stroški, ki jih je KZS plačevala za najem prostorov za potrebe skladišča itd...

In porodila se ji je zamisel, to je bil njen prvi projekt v KZS, da KZS pridobi nove prostore, ki bodo ustrezni delu in ugledu  Kinološke zveze. In predvsem, da bo v njih KZS primerno pripravila bližajočo se Evropsko razstavo psov. In obrnila se je name. Takoj v začetku, še preden sva si izmenjali nekaj mnenj, sva si razčistili pojme: To je moj prispevek h kinologiji, profesionalno in aktivno se bom potrudila in angažirala izpeljati projekt do konca po svojih najboljših močeh, v zameno pa NE SPREJEMAM nobenega plačila, čeprav so v poslovanju z nepremičninami običajne provizije pri posredovanju v višini 2% od vrednosti nepremičnine. KZS za to ni sklenil nobene posredniške pogodbe z nobeno nepremičninsko agencijo in tako prihranil nekaj denarja.

Ko sva tako prišli do skupnega dogovora, da se aktivno in BREZPLAČNO začnem ukvarjat s pridobitvijo novih prostorov za KZS, sva pričeli z aktivnostmi. Kar nekaj časa je minilo, da je ga.Sajovic uspela prepričati tudi g.Kuzelja, takratnega predsednika KZS, da je zamenjava poslovnih prostorov Kinološke zveze nujna. Resnico te izpovedi izkazujejo tudi vsa še vedno shranjena elektronska sporočila, ki so se pretakala med menoj, ga.Mojco Sajovic in g.Denisom Kuzeljem, od začetka dogovarjanj pa do končnega zaključka posla.

Izhodišči podatki, ki so bili iztočnica za pričetek iskanja nepremičnine so bili: Kinološka zveza potrebuje cca. 200-300 m2 pisarniških prostorov, cca. 100 m2 skladišča, možnost parkiranja za vsaj 15 avtomobilov, ne v centru mesta temveč nekje na obrobju Ljubljane, po možnosti na dostopni lokaciji ob obvoznici in z dobrimi avtobusnimi povezavami. Razmišljali smo naprej: kaj je ceneje: nakup zemlje in gradnja objekta ali najti že zgrajen objekt, ki bo zadostil vsem iztočnim pogojem Kinološke zveze... In končno, tu je bil še pomemben podatek: CENA. Ocena računovodske službe Kinološke zveze je bila, da je KZS pripravljena in sposobna za investicijo v višini cca. 250.000 EUR, k temu pa se prišteje še vrednost poslovnih prostorov na Ilirski ulici v Ljubljani, ki so se takoj, ko smo pričeli z aktivnostmi iskanja nove nepremičnine, pričeli tudi aktivno tržiti. Kinološka zveza je pridobila uradno cenitev poslovnih prostorov na Ilirski ulici v Ljubljani, ki je takrat znašala cca. 210.000 EUR.

Ekipa, ki je takrat sestavljala aktivne iskalce nepremičnine za KZS smo bili: ga.Mojca Sajovic, ki je tudi sama preko svojih vez in poznanstev, preko nepremičninskega spletnega portala nepremicnine.net in ostalih razpoložljivih podatkov, iskala različne aktualne ponudbe, tako zazidljiva zemljišča kot tudi že zgrajene poslovne prostore. Druga aktivna v tej navezi sem bila jaz, ki sem z ga.Sajovic bila v nenehnem kontaktu in izbirala tiste cenovno primerne nepremičnine, ki bi bile za KZS lahko potencialno primerne – hkrati pa sem tudi jaz aktivno iskala preko svojih možnosti in dostopnosti primerne nepremičnine. Potem pa sta bila tu še g.Denis Kuzelj, ki je preko elektronske pošte bil seznanjen z vsemi potencialnimi možnimi variantami ter dal svoje konkretne pripombe in predloge ter še g.Angel Vidmar, takratni član UO KZS, ki se je udeležil večine ogledov potencialnih nepremičnin.

Opravili smo kar nekaj ogledov že zgrajenih poslovnih prostorov, za samo gradnjo pa se, po temeljitem pogovoru, oceni tveganja, ki se lahko izkaže ob gradnji samostojne nepremičnine, predvsem pa zaradi visokih cen kvadratnega metra zazidljivega zemljišča na dostopni lokaciji v bližini Ljubljane, nismo odločili in smo gradnjo ter iskanje primerne proste zazidljive parcele kmalu opustili.

Po kar nekaj ogledih poslovnih prostorov sem se spomnila, da ima Hypo leasing, moja bivša služba, v kateri že več kot dve leti nisem bila zaposlena in sem podjetje zapustila po svoji volji in z vsemi zaposlenimi kot tudi z vodstvom ostala v odličnih odnosih, v svoji lasti ter namenjeni prodaji nepremičnino v Zapogah. Hypo leasing te nepremičnine zaradi prezaposlenosti in pomanjkanja kadra, ni aktivno tržil.

Ker sem si sama, še v času službovanja v Hypo leasingu, imela možnost to nepremičnino ogledati osebno, ker sem poznala zgodovino in kvalitete te hiše, kajti takrat sem vodila posel s takratnim leasingojemalcem za nakup te nepremičnine, se mi je zdela to prava odločitev oz. primerna nepremičnina za KZS. Najprej sem ga.Sajovic samo obvestila o možnosti nakupa te nepremičnine, ji posredovala vse podatke o njej, nato pa, po pogovoru in izkazanem interesu tudi s strani g.Kuzelja in g.Vidmarja, uredila sestanek in ogled nepremičnine v Zapogah v sodelovanju s Hypo leasingom. Od prvega pogovora dalje, so bili udeleženci s strani Hypo leasinga g.Slavko Hamberger, vodja oddelka leasinga nepremičnin ter g.Dušan Martinčič kot referent za sklepanje leasinga nepremičnin in odgovoren za ta posel oz. konkretno za nepremičnino v Zapogah.

Ob prvem ogledu hiše v Zapogah smo se prav vsi strinjali, da je to nepremičnina, ki jo Kinološka zveza išče. Dovolj prostora (cca. 450 m2 pisarniških in skladiščnih površin, veliko prostora za parkiranje, enkratna dostopnost, bližina avtocestnega priključka in Ljubljane, dobre avtobusne povezave...). Edina težava je bila ta, da je bila takratna izhodiščna cena za nepremičnino 485.000 EUR + 2% davek na promet  nepremičnin za Kinološko zvezo nekoliko visoka. Nato so sledila pogajanja g.Kuzelja z vodstvom Hypo leasinga (takratni direktor g.Andrej Potočnik) kot sledi:

- Hypo leasing je dal prvo ponudbo za odkup nepremičnine v višini 485.000 EUR + 2% davek na promet nepremičnin ter zahteval 200.000 EUR pologa;

- KZS ponudbe ni sprejela, g.Kuzelj je Hypo leasingu predlagal znižanje odkupne cene nepremičnine ter vodstvu Hypo leasinga podal dejstva, zakaj v trenutku pogajanj KZS ni zmožna plačat 200.000 EUR pologa;

- Hypo leasing je popustil pri plačilu pologa, zahteval vpis hipoteke na nepremičnino na Ilirski v Ljubljani za dobo 6-ih mesecev (v tem času naj bi se nepremičnina na Ilirski prodala, kupnino pa bi prejel Hypo leasing kot polog za sklenjen posel za nepremičnino v Zapogah)

- UO KZS te ponudbe s strani Hypo leasinga ni sprejel, kajti bali so se posledic, če pisarn na Ilirski nebi mogli prodati v roku 6-ih mesecev;

- Hypo leasing je nato dal izjavo, da so pripravljeni v primeru, da Kinološka zveza ne bo uspela zagotoviti pologa po pogodbi o finančnem lizingu v višini 200.000,00 EUR iz prodaje poslovnih prostorov na Ilirski ulici v Ljubljani v 6 mesecih, kot je zapisano v ponudbi, podaljšati rok za plačilo pologa za dodatnih 6 mesecev, mesečno pa se za dodatno financiranje obračunajo interkalarne obresti po pogodbeni obrestni meri;

- Ker tudi te ponudbe Hypo leasinga UO KZS ni sprejel, ker je g.Kuzelj vodstvu Hypo leasinga še enkrat predstavil svojo vizijo in možnosti odplačila nepremičnine v Zapogah ter seznanil vodstvo Hypo leasing, da bo nepremičnina v celoti ali delno poplačana iz dobička Evropske razstave l.2010 v Celju, ker je HL v celoti pregledal finančno poslovanje KZS in tudi finančni plan Evropske razstave psov v Celju 2010, se je sklenila pogodba z naslednjimi parametri: 

1. Predmet pogodbe: zemljiškoknjižni opis: parc. št. 498/3 (stanovanjska stavba 160 m2, dvorišče 379 m2), parc. št. 496/2 (njiva 100 m2), parc. št. 496/3 (njiva 352 m2), vse k.o. Zapoge, vpisane pri vl. št. 339 pri Okrajnem sodišču v Ljubljani,
2. nakupna cena nepremičnine: 455.000 EUR
3. brez pologa oz. brez vpisa hipoteke na nepremičnino na Ilirski ulici v Ljubljani (s tem so bili KZS-ju prihranjeni stroški vpisa hipoteke in ostalih stroškov, ki sodijo zraven pri vknjižbi hipoteke na nepremičnino);
4. doba odplačevanja 15 let oz. 180 obrokov (odplačilna doba se je postavila na najdaljši možni rok zaradi želje po čim manjšem obroku v prvih dveh letih do organizacije Evropske razstave psov l.2010)
5. ob podpisu pogodbe se plačajo stroški odobritve leasinga ter 2% davek na promet nepremičnin
6. zavarovanje financiranja:
• lastninska pravica na predmetu financiranja do plačila zadnjega lizing obroka,
• 12 x bianco podpisane menice z menično izjavo lizingojemalca (Kinološke zveze Slovenije)

V naravi omenjena nepremičnina predstavlja: hišo na naslovu Zapoge 3d, pošta Vodice in sicer: cca. 450 m2 prostorskih površin (160 m2 je tloris hiše v treh nadstropjih) ter 831 m2 zemljišča + 160 m2 stavbišča).

Vrednost obroka po pogodbi temelji na indeksu 3-mesečnega Euribor-ja. Hypo leasing ali na pisno zahtevo Kinološka zveza Slovenije, imata pravico prilagoditi mesečni obrok v primeru spremembe 3-mesečnega EURIBOR-ja za več kot 0,25 odstotne točke. Uskladitev velja za vse nezapadle obroke. Kar pomeni, da glede na ročnost pogodbe t.j. 15 let, je nemogoče izračunati točen znesek vseh plačanih obrokov, ker je že v času trajanja pogodbe prišlo do znatnega zmanjšanja mesečnih obrokov zaradi znižanja 3-mesečnega Euriborja. Kar pa ne pomeni, da se obrok lahko tudi bistveno poveča...

Namen nakupa te nepremičnine v Zapogah je bil, poplačati celotno vrednost (ali vsaj delno) po pogodbi s Hypo leasingom z ustvarjenim dobičkom na Evropski razstavi psov v Celju 2010. Če bi tudi novo vodstvo KZS-ja delalo na tem, bi Kinološko zvezo nepremičnina stala 455.000 EUR + 2% davek na promet nepremičnin ter stroški obresti, ki so nastale v dveh letih odplačevanja. Zato nikakor ne morem sprejet dejstva, da je cena nepremičnine 760.000 EUR. Točne cene v tem trenutku ni mogoče izračunat oz. vedet, kako se bo gibala rast oz. padec 3-mesečnega Euriborja, kar je temelj za izračun vsakokratnega mesečnega obroka. Če pa upoštevamo dejstvo, da lahko KZS kadar koli poplača preostanek kupnine po pogodbi oz. vsaj del kupnine, se te številke zmanjšajo oz. spremenijo lahko v trenutku! Kar pomeni, da je višina vrednosti pogodbe odvisna tudi od sposobnosti managementa Kinološke zveze Slovenije in želje po čim hitrejšem odkupu nepremičnine.

Hypo leasing pri sklepanju s Kinološko zvezo nikakor ni delal koruptivno - razen če se smatra za korupcijo dejstvo, da sem bila jaz osebno član kolektiva Hypo leasinga ter oddelka nepremičnin neposredno skoraj 10 let ter sem poznala in še vedno poznam vse na Hypu, poznam delo, poznam vsebine pogodb itd...

Kinološka zveza je s pridobitvijo novih poslovnih prostorov pridobila tudi na finančnem področju kajti mesečno ni potrebno več plačevati:

- stroškov parkiranja za zaposlene (ki so takrat znašali cca. 100 EUR na osebo)
- stroškov najema arhiva
- prostori v Zapogah so dovolj veliki, da so v njih lahko razna srečanja, sestanki itd…za kar vse je bilo potrebno prej plačevati razne najemnine...

Dejstvo je, da je bila hiša v Zapogah prazna cca. 2 leti ter nikoli vzdrževana, smo se vsi zavedali dejstva, da bi bilo potrebno hišo osvežiti, predvsem njene lesene dele (napušč, ograja balkonov, vrata, okna…). Vendar z eno dobro akcijo vsega članstva, bi lahko bila hiša kot nova v parih dneh….Vse ostalo pa je v hiši brezhibno in hiša ni nikakršna podrtija temveč narejena po visokih standardih z nadstandardnimi materiali.

Žal pa se je, kmalu po prvem ogledu nepremičnine v Zapogah, začel razdor med ga.Mojco Sajovic ter g.Denisom Kuzeljem. Pod svoje okrilje je prevzela tudi g. Vidmarja in prav kmalu sta pričela z medijsko ter elektronsko vojno zoper Denisa Kuzelja. Meni osebno ni poznano dejstvo, zakaj je do tega razkola med njima prišlo, vendar dejstvo je, da se je to pač zgodilo... Morda je krivo dejstvo, da je ga.Sajovic začela navijati za lokacije in kakršne koli lokacije v bližini Grosuplja, prav tako g.Brane Puš za neke pisarne v Grosuplju. Zakaj ne vem. Ampak onadva sta oba iz Grosuplja. G.Kuzelj pa je iz Kopra. Njemu je načeloma bilo vseeno ali se vozi v Grosuplje ali Zapoge. G.Kuzelj je smatral to lokacijo enostavno za odlično. 

Tako proti koncu pogajanj s Hypo lesingom ga. Sajovic in g.Vidmar nista več sodelovala pri nakupu nepremičnine v Zapogah, jaz pa sem, kajti bila sem vezni člen med Hypom in Kinološko zvezo. Pri podpisu pogodbe sem bila na Hypo leasingu skupaj z g.Kuzeljem, nikakor pa se v tem obdobju odvetniška pisarna g.Mira Senice ni vmešavala v sam posel. Že takrat je odvetniška pisarna Mira Senice bila odvetnik Kinološke zveze, vendar posla s Hypo leasingom ni hotel prevzeti. Rekel je, da je Hypo leasing njegova stranka in zato si je KZS za sam pregled pogodbe najela drugega odvetnika. Nikakor pa ni bilo odvetniške družbe Senica zraven med in v nakupu nepremičnine v Zapogah.

Hvala, če ste prebrali do konca. To sem napisala izključno za to, da širša kinološka javnost spozna, zakaj in kako je prišlo do nakupa nepremičnine v Zapogah. Sem povsem nepolitičen človek, sem samo ljubitelj psov in vseh živali ter sovražnik sporov in medsebojnih obtoževanj še posebej, če so neupravičena in temeljijo na nepoznavanju problematike. Zato sem si vzela pravico in napisala to...

Lep kinološki pozdrav,

Cvetka Bogovčič
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : ponedeljek, 21.02.2011 : 16:35:53 »

Nekdo izrablja pismo gospe Bogovčičeve v namene, za katere ni dala soglasja, za kar je poslala v objavo sledeče pojasnilo:

Pojasnilo

Moje pismo je prišlo na vse naslove članic KZS tudi s strani "slovenskih kinologov". Jaz lastniku tega spletnega e-mail naslova nisem odobrila objave niti se nisva pogovarjala o tej možnosti. Zato ne želim, da me kdor koli povezuje z anonimkami, ki so prišle iz tega naslova...

Cvetka Bogovčič
Logiran

jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #3 : ponedeljek, 21.02.2011 : 18:01:37 »



Februarja 2008 se je na KZS-ju kot vodja projektov zaposlila ga.Mojca Sajovic, takratna predsednica Slovenskega kluba za bernske planšarske pse. Ker sem bila že takrat član njihove vzrejne komisije in ker je vedela, da se ukvarjam z nepremičninami, mi je potarnala problem, ki se ji je porodil ob vstopu v novo službo na KZS-ju. Premalo prostora. Za svoje delo ni imela niti svoje pisarne, njeno delovno mesto je bila sejna soba. Ko jo je potreboval nekdo drug, je morala enostavno zapustiti svoje delovno mesto in počakati, da se sestanek konča in potem je lahko nadaljevala svoje delo. Motila jo je tudi neuglednost same pisarne, vsepovsod arhiv, naložen na kupe, nikjer prostora za sprejem gostov, še največji problem pa parkiranje, ki je Kinološko zvezo stalo za vsakega zaposlenega cca. 100 EUR na mesec. Pa stroški, ki jih je KZS plačevala za najem prostorov za potrebe skladišča itd...


Hypo leasing pri sklepanju s Kinološko zvezo nikakor ni delal koruptivno - razen če se smatra za korupcijo dejstvo, da sem bila jaz osebno član kolektiva Hypo leasinga ter oddelka nepremičnin neposredno skoraj 10 let ter sem poznala in še vedno poznam vse na Hypu, poznam delo, poznam vsebine pogodb itd...

Ne poznam razmer niti vpletenih. Me je pa močno presenetilo to, da KZS svojim zaposlenim plačuje PARKIRNINO. Halo?!
Glede osebnih povezav s Hypo leasingom: to še ni korupcija, je pa konflikt interesov. Ki sicer sam po sebi ni zakonsko sporen, pač pa moralno. Samo moje mnenje.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #4 : torek, 22.02.2011 : 12:34:05 »

O nabavi neprwmičnine ne vem nič. vem pa, da so nekatere izjave iz anonimke lažne.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : torek, 22.02.2011 : 12:52:36 »

Ne glede na to, kako si nekateri želijo sprememb, je buča sploh spisat anonimko in ob tem računat, da te bo do sprememb pripeljal nekdo drug - "pređi brigu na drugog" temu rečejo mal južneje. Je zgleda precej moderno ratalo takole skrivaštvo.
Logiran

MARKO HREN
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.788


« Odgovor #6 : torek, 22.02.2011 : 20:07:36 »

Upam da bo vsaj zgodba s hišo kmalu zgodovina. EDS Celje 2010 je uspel in verjetno bo vodstvo KZS s prihodki najprej zaprlo to investicijo. Hiša pa je na dobri - ne bolje rečeno na "odlični" lokaciji, je pa močno nefunkcionalna in potrebna bi bila temeljita predelava  Wink potrebna pa je tudi ureditev zunanjih površin, saj ta trenutek pogled tudi od zunaj ni ravno v ponos Slo kinologiji - podpiram pa tudi kakšno volonterko akcijo. Le dobra volja nekaj šteje  Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #7 : sobota, 26.02.2011 : 19:17:16 »

Na spletni strani KZS je obvestilo vsem članicam KZS, da je "po sklepu Upravnega odbora KZS, z dne 24.2.2011, preklican sklic redne skupščine KZS, sklicane za naslednjo soboto, 5.3.2011 ob 10.00 uri."

Naveden je razlog: "dogajanja v Hypo Leasingu, do katerih je prišlo po sklicu skupščine, imajo pa bistven vpliv na oblikovanje celovitega predloga ureditve nepremičninske problematike, kar je bil eden od najpomembnejših razlogov za sklic skupščine."

O datumu novega sklica skupščine bodo članice pravočasno obveščene.
Tako bo tudi omogočeno, da bo pred skupščino NO rekel kakšno o finančnih izkazih in da bodo lahko k sklicu priložena tudi ustrezna gradiva.
http://www.kinoloska-zveza.si/sl/novice/211
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #8 : sreda, 06.07.2011 : 16:50:31 »

Po dokumentaciji, ki so jo prejela društva in klubi, je skupščina KZS sklicana v soboto, 30. julija 2011 ob 10h v sejni dvorani Občine Ljubljana - Vič Rudnik, trg MDB 7.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 25.07.2011 : 16:00:47 »

Se že pripravljate na skupščino?
Ali pa lahko po negativnem poročilu NO KZS manipuliramo, da predvidene skupščine v soboto sploh ne bo?

Osebno sem vesela, da je NO uvidel nepravilnosti pri disciplinskih postopkih proti Rotnerju in Černetovi in nepravilnosti v postopkih pri sprejemanju Kluba za nemške doge v KZS, predvsem pa, da je oboje (z ostalim) stresel na papir.

Bi pa NO želela opomniti, da Pravilnik o strokovnem delu ni samo neusklajen s Statutom KZS (kot so navedli), temveč tudi neusklajen s Pravilnikom o zaščiti hišnih živali (vsaj v nebo vpijoč 26. člen PSD, ki bi ga bilo potrebno uskladiti z 11. členom navedenega Pravilnika že davnega junija 2009).

Morda kdo ve, kdaj bo končno rojen nov PSD KZS?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10 : sreda, 27.07.2011 : 21:10:21 »

KINOLOŠKA ZVEZA SLOVENIJE
Zapoge 3 d
1217 V O D I C E

Nadzorni odbor

POROČILO NADZORNEGA ODBORA KZS ZA LETO 2010

Uvodoma smo dolžni pojasniti, zakaj poročilo NO KZS ni bilo priloženo v pravočasno poslanih materialih za sklic skupščine KZS.

UO KZS je sprejel sklep o sklicu skupščine KZS na svoji seji dne 27.06.2011. To je tri dni pred datumom za sklic skupščine KZS. Predsednik NO KZS je opozoril UO KZS, da je to preuranjen termin za skupščino, saj je čas dopustov, NO KZS pa v treh dneh tudi nima možnosti pripraviti poročila o poslovanju KZS in KZS d.o.o.. Predsednik KZS Blaž Kavčič je vztrajal na tem datumu za sklic skupščine KZS in bil mnenja, da se poročilo NO KZS pošlje naknadno.

Krajše poročilo NO, ki ga je ta sestavil dne 15.2.2011 je bilo pripravljeno že za napovedano redno skupščino KZS, dne 5 marca in ki je bila nato preklicana. Poročilo je bilo dostavljeno tudi pisarni Kinološke zveze Slovenije vendar članicam to ni bilo poslano. Verjetno zato, ker je kritično obravnavalo delovanje UO KZS.
Ker pa se je v tem času zgodilo še veliko drugih pomembnih dogodkov smo se odločili, da pripravimo razširjeno poročilo o delovanju organov KZS in stanju v KZS nasploh.

Toliko v pojasnilo zaradi pozno dostavljenega poročila NO KZS. Opravičujemo se vam za to, da poročila NO niste prejeli v roku, ki ga predvideva Statut KZS. Upamo seveda, da ga boste kljub krajšemu času proučili in članom NO na skupščini postavili dodatna vprašanja v tistih delih našega poročila, kjer vam bodo posamezne navedbe nejasne ali ne dovolj obrazložene. Z vso odgovornostjo vam bomo podali vsa dodatna pojasnila.

Spoštovani predstavniki članic Kinološke zveze Slovenije.

Nadzorni odbor je v obdobju od prejšnje skupščine KZS imel šest sej. Pet sej je bilo rednih in ena korespondenčna. NO KZS je v tem obdobju spremljal delo organov KZS preko zapisnikov in dopisov, ki so mu bili poslani (advokata Penko in Kos). Predstavnik NO KZS je bil prisoten na vseh sejah UO KZS. Gradiva za redne seje UO KZS je NO KZS prejemal, medtem ko materialov za korespondenčne seje UO, ki jih ni bilo malo pa ni prejemal, zato NO KZS ne pozna vsebine teh obravnav in sklepov. Tudi zapisniki korespondenčnih sej so se potrjevali formalno, brez vsakih materialov in pojasnil.

NO KZS je v svojih zapisnikih, ki jih je redno posredoval predsedniku KZS in UO KZS opozarjal na posamezne nepravilnosti, vendar vsi zapisniki NO KZS članom UO KZS niso bili dostavljeni, nekateri pa so bili na sejah UO vzeti na znanje. Čeprav je statut KZS za delo NO KZS skromen, vendar dovolj jasen glede pristojnosti NO. To mu opredeljuje prva alineja prvega odstavka 54 člena Statuta KZS ki govori da NO »opravlja nadzor nad zakonitostjo in smotrnostjo poslovanja vseh organov Kinološke zveze Slovenije«. Predsednik KZS Blaž Kavčič je večkrat ugotovitve oziroma sklepe NO KZS kritično komentiral in NO KZS obtoževal, da dela izven svojih pooblastil in da sme poročati samo na skupščini KZS. Od vsega začetka našega mandata je tako NO KZS dal številne predloge in pripombe, UO KZS pa ni upošteval nobene. Ob tem je potrebno skupščini pojasniti tudi, zakaj sej je No odločil zamenjati Romana Jožefa Graha s funkcije predsednika NO. Ostala člana NO KZS sta bila mnenja, da Roman Jožef Grah na sejah UO KZS pa tudi splošno kot predsednik NO ne vztraja na transparentnem in preglednem poslovanju KZS.

NO KZS je bil popolnoma onemogočen pri zahtevah, da pregleda razpoložljive knjigovodske dokumentacije.

Dne 1.02.2011 je NO KZS želel prvič pregledati dokumentacijo o poslovanju KZS in KZS d.o.o.. Na sestanek NO je bil povabljen tudi podpredsednik KZS in predsednik gospodarsko finančne komisije g. Aleksander Česnik, ki pa se seje ni udeležil. Predsednik NO KZS je zaprosil prisotnega računovodjo Boštjana Rihterja, ki vodi knjigovodsko dokumentacijo o finančnem poslovanju, da poda poročilo oziroma knjigovodske dokumente v pregled NO KZS. Ob tej zahtevi je Boštjan Rihter je izjavil, da ima eksplicitno prepoved predsednika KZS Blaža Kavčiča da tudi NO ne sme posredovati nobenih podatkov. NO je kljub temu sprejel sklep in od UO KZS zahteval, da mu do 15.02.2011 pripravi poročilo oziroma dokumentacijo, da jo bo NO lahko pregledal. NO KZS do sestanka 15.02.2011 ni prejel nobene dokumentacije, na osnovi katere bi lahko opravil pregled in poročilo za takrat predvideno skupščino KZS. Dne 14.04.2011 je NO tretjič zahteval možnost pregleda finančnega poslovanja KZS in KZS d.o.o..
Na seji NO je bil prisoten Boštjan Rihter, ki je uvodoma povedal, da na zahtevo Blaža Kavčiča zahteva od članov NO, da pred vpogledom v dokumentacijo podpišejo izjavo o zaupnosti.
Kot se glasi :

»Spodaj podpisani(a)____________________ kot pooblaščenec_____________________
Izjavljam, da sem seznanjen(a), da so vse poslovne listine in podatki, ki so razvidni iz finančnega poročila KZS, KZS do.o. in Evropske razstave psov v Celju za leto 2010, poslovna skrivnost 1. dokler podatki ne postanejo javno dostopni.
Vse poslovne listine in podatke, s katerimi bom seznanjen(a) oziroma mi bodo zaupani v zvezi s temi finančnimi poročili, bom obravnaval(a) kot zaupne.
Poslovnih listih in podatkov ne bom uporabljal(a) za noben drug namen, kot za tistega, za katerega sem pooblaščen(a), ne bom jih potvarjal(a) ali razkrival(a) tretjim osebam in jih bom varno hranil(a).
Seznanjen(a) sem, da sem v primeru kršitve poslovne skrivnosti odškodninsko odgovoren(a)«.

V Vodicah, _________________________        Podpis __________________

1. Za poslovno skrivnost se ne morejo določiti podatki, ki so po zakonu javni

Na vprašanje, če ima kateri dokument oznako o zaupnosti in kdo je to zaupnost določil je Boštjan Rihter povedal, da nobeden dokument ni označen z nikakršno oznako zaupnosti. NO je odločil, da zavrne podpis izjave o zaupnosti, saj je v nasprotju s statutom KZS oziroma pogoji delovanja NO. NO pod zahtevanimi pogoji ni želel opraviti pregleda poslovanja KZS in KZS d.o.o.. NO ugotavlja, da je bil s tem pogojevanjem grobo kršen tudi Zakon o društvih.

Ugotovljene nepravilnosti in kršitve :

1. Zadnja skupščina KZS je bila 19 junija 2010 na kateri je bil sprejet 12 sklep s katerim je skupščina KZS sprejela finančni načrt za leto 2010. Finančni načrt je bil sicer sprejet vendar v sredini leta. NO ugotavlja, da po sprejetju finančnega načrta UO KZS ni niti na eni seji obravnaval realizacije finančnega načrta ali nasploh finančnega poslovanja KZS. V gradivih za seje UO ni bilo nikakršnih podatkov o poslovanju KZS. Takšno ravnanje pomeni kršitev Statuta KZS in nalog gospodarsko finančne komisije ter seveda tudi ne opravljanje nalog UO (gospodarsko finančna komisija je komisija UO).

2. NO ugotavlja, da gospodarsko finančna komisija in UO nista niti na eni seji obravnavala finančnega načrta za evropsko razstavo psov. UO tudi ni na svojih sejah v letu 2010 niti 2011 obravnaval finančnega rezultata doseženega na evropski razstavi psov. Takšno ravnanje pomeni kršitve Statuta KZS in nalog gospodarsko finančne komisije ter seveda tudi ne opravljanje nalog UO (gospodarsko finančna komisija je komisija UO).

3. Zaradi nezmožnosti vpogleda v finančno dokumentacijo KZS in KZS d.o.o., NO ne more ne potrditi ne ovreči govoric o nagradah, ki naj bi jih posamezniki prejeli za delo v okviru evropske razstave. Kdo je odločal o nagradah, če so bile izplačane,ter o višini NO ni znano, saj tega ni v gradivih dostopnih NO.

4. UO KZS ni pravočasno pripravil poslovnega poročila in ga predložil v pregled z vso potrebno knjigovodsko dokumentacijo NO KZS in nato še skupščini KZS. Poslovno poročilo je tako neveljavno poslal AJPES-u. Takšno ravnanje predstavlja kršitev Zakona o društvih in Statuta KZS.

5. Ob tem NO skupščino seznanja, da KZS prejema tudi finančna sredstva iz proračuna Republike Slovenije, kar predstavlja še dodatno odgovornost za transparentno poslovanje in nadzor nad tem poslovanjem.

6. Zaradi zgoraj navedenih pomanjkljivosti NO skupščini KZS priporoča, da poslovnega poročila KZS in KZS d.o.o. ne sprejme, saj bi s sprejetjem kršila Zakon o društvih.

7. V zadnjem obdobju je KZS zapustilo nekaj zaposlenih, med njimi tudi poslovna sekretarka.
UO je sicer objavil razpis za to delovno mesto vendar se UO kljub veliko prijavljenim ni odločil za sklenitev delovnega razmerja z nobenim od prijavljenih. Na eni izmed sej je UO kot v.d. imenoval Katjo Dermol. Kmalu za tem je brez preklica tega sklepa pogodbeno zaposlil Tevža Korenta, ki je redno zaposlen pri Vzajemni zavarovalnici. Kdo je sedaj poslovni sekretar KZS?
NO opozarja, da ima poslovni sekretar KZS v Statutu določene posebne pristojnosti in odgovornosti.

8. V zadnjem obdobju so na KZS zaposlili še nekatere druge osebe. Ker NO nima vpogleda v podobe o zaposlitvah ne more dati ocene o smotrnosti takšnih zaposlitev.

9. NO KZS je UO KZS opozarjal na nepravilnosti pri vodenju disciplinskega postopka proti Rajku Rotnerju in Alenki Černe. Postopki namreč niso bili vodeni v skladu s Pravilnikom o disciplinski odgovornosti. Žal UO KZS priporočil NO ni upošteval.

10. Postopki zoper Rajka Rotnerja in Alenko Černe o katerih bi morala dokončno odločitev sprejeti skupščina KZS še niso končani, kar pomeni kršitev Pravilnika o disciplinski odgovornosti, Statuta KZS in Zakona o društvih.

11. NO KZS je UO KZS opozarjal na nespoštovanje avtonomnosti organov KZS pri včlanjevanju Slovenskega kluba za nemške doge v KZS. UO je v tem primeru kršil Statut KZS, sklep Skupščine KZS z dne 19. junija 2010 in verjetno povzročil KZS tudi materialno škodo.

12 . NO je ugotavljal in opozarjal UO KZS, da KZS nima vseh potrebnih pravilnikov, poslovnika ali kodeksa, ki bi bil nujno potreben za nemoteno poslovanje KZS. Želimo samo opozoriti na najnujnejše dokumente za katere bi bilo prav da se čim prej sprejmejo oziroma uskladijo z veljavnim Statutom KZS To so naslednji:
1. Pravilnik o strokovnem delu ( neusklajen s statutom)
2. Pravilnik o disciplinski odgovornosti ( ni usklajen zakonodajo in statutom KZS)
3. Pravilnik o podeljevanju priznanj in odlikovanj ( ni usklajen s statutom KZS)
4. Poslovnik o delu UO (določa ga Statut KZS)
5. Kodeks obnašanja na kinoloških prireditvah (določa ga Statut KZS)

13. Smo že v drugi polovici koledarskega leta. UO KZS pa še do sedaj ni pripravil in sprejel cenika za leto 2011.

14. NO ugotavlja, da je gradivo za skupščino KZS ki bo 30. Julija 2011 pripravljeno malomarno. V gradivu ni finančnega načrta za leto 2011, tako kot to določa Statut KZS. V gradivu tudi ni predolga članarine za leto 2011.
V gradivu so priložena poročila, ki odražajo ponižujoč odnos do članic KZS in so pripravljena po mnenju NO skrajno neodgovorno.

Končna ugotovitev NO KZS je, da je bilo njegovo zakonito delovanje onemogočeno. Še več nekateri člani NO so bili deležni tudi groženj. Edino kar nam ostane je to poročilo, na osnovi katerega presodite o našem delu in možnostih, saj mu je v takih pogojih pregled nad zakonitostjo delovanja organov KZS onemogočen. Ob teh pogojih dela, NO tudi ne more pred skupščino prevzeti odgovornosti za svoje ovirano in zato neopravljeno delo.

Zapoge, 12.07.2011
NADZORNI ODBOR KZS
Franc Šterman, predsednik
Logiran

jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #11 : sreda, 27.07.2011 : 23:56:09 »

Jana, hvala.
Očitno so spet neki umazani posli zadaj ...
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #12 : četrtek, 28.07.2011 : 13:51:27 »

eh, glede na anonimke, ki spet krozijo po mailih, vse skupaj spet zgublja na verodostojnosti. Vsakic ista zgodba  Undecided
Tisti, ki ste toliko proti, dajte priti na plan s svojim pravim imenom in priimkom ter s konkretnimi zadevami, ne pa le z nekim psevdonimom in cmevkanjem kako so vsi kekci in kako je vse narobe. Kdo so kekci in kaj je narobe... KONKRETNO in PODPRTO Z DOKAZI!!!
Vsi skupaj smo ze posteno navelicani kilometrskih mailov z naslovom "rekla-kazala".  Angry
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #13 : četrtek, 28.07.2011 : 22:19:01 »

Niso problem maili, saj obstaja zanje funkcija delete ali kaj podobnega, problem je, da anonimke pisari nekdo, ki nima najosnovnejše kulture, ne pozna ne zakonodaje, ne pravil na internetu, še manj pa ima kakršnokoli spoštovanje do kogarkoli drugega ali do dela koga drugega. Enostavno drpne tekst in ga za svoje potrebe uporabi tam, kjer mu trenutno ustreza. In tak nas poziva, naj se mu pridružimo na kinološkem forumu, ter v pozivu pravi: "Se bojite? Nikar vse je 100% anonimno in 100% varno!!!!!! 100% resnično in brez žaljivk". A prodajaš kaj na Top shopu?

Če pišeš tisto, za kar imaš vse podlage, ti ne more nihče škodit, četudi napišeš pravo ime in priimek. Če pa serješ sranje, je seveda treba anonimno. Torej, sranja ne bomo hodili brat, še manj kakorkoli drugače sodelovali. In ker sprejemate takšno početje, ter ga še naprej širite, namesto, da bi se odkrito zavzeli za tisto, kar ste prepričani, da je prav, ste pomagali slovensko kinologijo pripeljati tja, kjer je. In očitno jo boste tako furali še naprej. Taka kinologija me ne zanima, zato mi lahko nehate pošiljati nepodpisana ali z izmišljenimi imeni podpisana pisanja. Brez pomena je. Z vsakim sporočilom pokažete, da vas je vsakokrat manj v hlačah.

Dečko iz tele anonimne zgodbe, sram te bodi! Še vedno imam tudi maile iz leta 2008, ko si imel en drug kinološki forum, kjer je bil stil nastopanja popolnoma enak, prav tako način uporabe tujih tekstov. Če ti še ni nihče povedal, je treba najprej s poštenjem začet pri sebi, potem šele lahko nepoštenje očitaš drugim. In prav enostavno te bo najti, ko bo potrebno. Zaenkrat si niko i ništa, anonimnež, ki v slovenski kinološki javnosti ne šteješ niti za piškavi oreh. Pošteni in odgovorni ljubitelji psov se podpišemo s polnim imenom. Kuram, ki se skrivajo za vsakokrat drugačnimi lažnimi imeni, je škoda posvečati kakršnokoli pozornost. Jo je pa treba tatovom, vsekakor, četudi mislijo, da so anonimni in nobeno skrivaštvo jim pri tem ne bo pomagalo.

Še tukaj, če slučajno samo pošiljaš maile, brati pa jih ne znaš:

----- Original Message -----
From: Jana <jana@mojpes.net>
To: Boris Ranic <boris.ranic@gmail.com>
Sent: Thursday, July 28, 2011 9:48 PM
Subject: Re: KZS & KRIMINAL preberite na forumu

Pozdravljeni,

za tekst, ki ste ga nalimali na http://***, nimate nikakrsnega dovoljenja za objavo, zato zahtevam, da ga takoj izbrisete, sicer bo zahteva za izbris posredovana najprej, najprej upravljalcem getforum.org, potem pa, ce bo potrebno pooblascenim osebam za resevanje takih kraj. Velja tudi za vse ostalo, kar se je ze, oz. se morebiti bo pojavilo z mojpes.neta na tem forumu ali kje drugje.

V kolikor bom imela namen karkoli napisati na omenjeni forum, bom to storila sama in s polnim imenom. Vsekakor ne potrebujem vas, kdorkoli ze ste, da to pocnete namesto mene. Ze zdavnaj so izumili povezave in najmanj, kar se pricakuje od nekoga, ki zeli javnosti povedati kaj o nepravilnosti drugih je, da pozna pravila na internetu. Le kdo bo verjel, da krsi pravila tisti, na katerega kazete s prstom, ce pa evidentno krsite najosnovnejsa pravila prav vi. Upam, da imate vsaj toliko spostovanja do kinoloske javnosti, da nam ne pripisujete nesposobnosti uporabe spletnih povezav.

V pricakovanju takojsnjega izbrisa vas lepo pozdravljam,
Jana Pahovnik
www.mojpes.net
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.259


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #14 : sobota, 30.07.2011 : 18:08:45 »

Pa se je le zgodila ... Smiley
Letošnja redna skupščina KZS, namreč.

Verjetno ni bilo danes v dvorani nikogar, ki ne bi česa pričakoval, temveč bi prišel samo poslušat poročila, ki jih (večine) prej ni nihče od članov članic videl. Pa se je zgodilo samo to, da se je končala skorajda še preden se je začela. Namreč, delegati so predlagali nov dnevni red in po glasovanju ni bil sprejet ne tisti, ki ga je predlagal sklicatelj, torej predsednik KZS, in ne tisti, ki so ga predlagali delegati. Tako ni bilo več o čem razpravljati in zadeva se je končala.

Ker sem bila tam kot kinološki firbec, sem imela čas beležit dogajanje in ga bom tukaj povzela, saj verjetno zanima marsikoga, ki ni bil prisoten.
Zapisnik bomo tako ali drugače verjetno v prihodnje dočakali na strani KZS.

----------------------

Dogajanje na redni letni skupščini KZS, Ljubljana, 30. 7. 2011

Prvi govorec je bil predsednik KZS Blaž Kavčič, ki je pojasnil, da je sklic zato na tak dopustniški datum, ker so dogovori s Hypo Leasingom časovno tempirani in jih je treba speljati naprej. Govoril je o nadvse uspešnih dveh letih dela njegove ekipe, trdnem finančnem stanju in nižanju stroškov ob rešitvah nepremičninske zagate z lizingom za objekt KZS. Povdaril je, da so ves čas neposredno obveščali članice o dogajanju in jih pozivali k dodajanju idej, ter da je bila dokumentacija članicam vedno na voljo. Nekaj je povedal tudi o reviji Kinolog in o uspešni lanski zaključni prireditvi, kjer so se zahvalili 140 kinologom.

Za delovno predsedstvo je predlagal: predsednik - Sašo Novak (predlog soglasno podprt), člana - Roman Höeferle in Katja Krajnc (67 glasov za in 2 glasova proti),
za overovatelja: Damjana Švegelj Žnidaršič in Aleksander Svetelšek (predlog podprt),
za verifikacijsko komisijo: Maja Korošec, Jelka Simčič in Iztok Terček.

Mojca Bregar je predlagala Vladimirja Gerbca za dodatnega člana verifikacijske komisije, na kar je Denis Kuzelj predlagal imena za celotno verifikacijsko komisijo v sestavi: Cvetka Bogovčič, Vladimir Gerbec in Grošelj. Po glasovanju je bila sprejeta sestava: Korošec, Simčič, Terček (47 proti 32 glasov). Na predlog M. Bregar so delegati potrdili še Gerbca za dodatnega člana verifikacijske komisije, ki je tako štela 4 člane.

Vsi izvoljeni so zavzeli svoja mesta in S. Novak je ugotovil, da se je pozabilo izvolit zapisničarja, za kar je predlagal Matejo Garafolj, ki je bila izvoljena z enim vzdržanim glasom. Tako se je skupščina lahko začela.

4. točka dnevnega reda je bila podelitev priznanj odlikovancem, ki so jih prejeli:
Red 1. stopnje: 5 kinologov iz lovskih vrst
Red 2. stopnje: 7 kinologov iz lovskih vrst

Za podelitvijo priznanj je sledilo poročilo verifikacijske komisije:
- za predsednika VK so izvolili Gerbca,
- vseh članic v KZS je 114,
- glasovalno pravico jih ima 113, ker ena ni plačala članarine,
- na skupščini je bilo prisotnih 80 delegatov s 83 pooblastili,
- glasuje lahko 80 delegatov, tri glasovnice pa so bile odvzete, saj so trije delegati zastopali vsak po dve društvi, kar je v nasprotju s pravili.

5. točka je bila potrditev poslovnika o delu skupščine: 
* D. Kuzelj je predlagal spremembo poslovnika, s katero bi podaljšali čas debate vsakega razpravljalca s treh na pet minut.
* J. Simšič je predlagala, da se v bodoče v poslovnik zapiše, da vsak delegat lahko zastopa samo eno društvo.
* A. Vidmar je imel vprašanje: Kateri odbori so mišljeni glede na 7. točko poslovnika ("Na zasedanju skupščine lahko razpravljajo samo pooblaščeni predstavniki članic s pisnimi pooblastili") in glede na 9. točko (poleg načina prijave delegatov k razpravi piše tudi "Pravico do razprave imajo tudi člani odborov.")? Ali lahko na skupščini razpravlja predstavnik Nadzornega odbora, ki nima pooblastila svojega društva za zastopanje?
* Predsednik S. Novak je pojasnil, da gre za člane Upravnega odbora. Ker je bilo v dvorani nekaj nezadovoljstva z odgovorom, je Novak najprej v dvorani iskal nekoga iz statutarne komisije, vendar nikogar ni bilo, potem pa je predlog (povdaril je, da ne gre za tolmačenje) dal  KZS-jev odvetnik Kozamernik - dovoli se razprava samo pooblaščencem, člani organov pa lahko razpravljajo le o točkah, za katere podajajo poročila. Predlagal je tudi, da se o tem glasuje.

Predlog je bil dan na glasovanje in soglasno je bilo sprejeto, da imajo pravico do razprave tudi predstavniki organov.

* Ker se je "štelo" glasove kar tako, "na oko", je A. Vidmar citiral Statut KZS, ki govori o številu glasov za sprejetje nekega sklepa - glasovi morajo biti prešteti in ob številu 80 delegatov je sklep sprejet, če zanj glasuje 41 delegatov.

* Franček Šterman je želel govoriti o težavah dela Nadzornega odbora in o kršitvah predsednika KZS, ki jih je NO navedel v svojem poročilu, ter predlagal, da se naj zato skupščina odvija drugače in naj se glasuje o nezaupnici predsedniku KZS in Upravnemu odboru. Povdaril je, da je skupščina sklicana nezakonito, saj ni bilo h gradivu priloženega poročila o EDS in poročila NO. Bil je prekinjen in beseda mu je bila odvzeta, ker je bila razprava o poslovniku in ne še o poročilu NO ali dnevnem redu.

* D. Kuzelj je povdaril, da je najprej res treba sprejeti dnevni red.
* D. Travnikar je povedal, da je prav, da pred sprejemanjem dnevnega reda slišimo, kaj ima za povedat Šterman.
* S. Novak je povedal, da skupščina lahko razpravlja samo o tem, kar je na dnevnem redu.

* A. Vidmar je rekel, da dnevni red še ni sprejet, da pa k vabilu za skupščino priložen dnevni red vsebuje celo vrsto točk, za katere ni bilo priloženih gradiv, kot predpisuje statut KZS, ali pa so bila le-ta pomanjkljiva, zato je predlagal, naj se naslednje točke umaknejo z dnevnega reda:
8. točka - poročilo o Evropski razstavi psov - ni bilo nikakršnih gradiv,
11. točka - objava in sprejem letnega poročila za leto 2010 - finančno poročilo ni bilo verificirano s strani nadzornega odbora, je neveljavno,
12. točka - objava in sprejem predloga finančnega plana za leto 2011 in 2012,
13. točka - letno poročilo KZS d.o.o. za leto 2011 - nadzorni odbor nič ne ve o poslovanju in ni verificiral poročil,
14. točka - finančni načrt za KZS d.o.o. za leto 2011 in 2012,
15. točka - predlog razpolaganja z nepremičninami v lasti KZS - nadzorni odbor naj bi verificiral prodajo prostorov na Ilirski, vendar razen dopisa, ki je bil v zvezi s temi prostori poslan, ne ve NO nič o teh načrtih,
16. točka - kadrovske zadeve - ker ni bilo k vabilu in dnevnemu redu priloženih nikakršnih gradiv, nihče ne ve, o čem bo tekla beseda v tej točki.

* S. Novak je ugotovil, da sta zdaj dva predloga dnevnega reda in nastalo je nekaj hude krvi glede tega, kdo lahko ima besedo in kdo ne.
* F. Šterman je predlagal, da se vključi v dnevni red glasovanje o nezaupnici vodstvu KZS.
* B. Kavčič je povedal, da se ne bo vtikal in ne podpiral gostilniškega vzdušja, da so veliko in uspešno delali in naredili, ter da bi bilo prav, da podajo poročila ter s tem predstavijo svoje delo in uspehe. Predlagal je, da delegati ne dopustijo toliko besede tistim, ki so uničili to zvezo.

Na glasovanju sta bila oba dnevna reda:
- za star dnevni red (predlagal ob sklicu skupščine B. Kavčič) je glasovalo 30 delegatov,
- za nov dnevni red (brez zgoraj naštetih točk in z dodatno točko o nezaupnici - predlagala A. Vidmar in F. Šterman) je glasovalo 40 delegatov,
- 10 delegatov se je očitno vzdržalo glasovanja.

Predsedujoči S. Novak je odredil pavzo in po vrnitvi vseh v dvorano povedal, da takšne situacije, ko bi skupščina ostala brez dnevnega reda, še ni bilo. Seznanil je prisotne, da je skupčina s tem zaključena.

------------------------------

Prosim prisotne na skupščini, da dopolnijo, kar morda manjka.
Logiran

Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 13   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Zadnji dogodki v Kinološki zvezi Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines