mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 15.06.2024 : 19:27:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 28   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kuža+muca  (Prebrano 68434 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #75 : ponedeljek, 20.09.2004 : 19:13:13 »

Živijo Lizika!
Tudi mi smo imeli take težave. Kakšne štiri leta nazaj, ko so pri sosedovih dobili psičko, so ji mačke hodile nagajati, enkrat so jo celo napadle. In takrat je moj sosed popenil in šel do lastnikov muc, ta pa mu je hladno odgovoril, da mu nemore pomagati. Ker zaradi tega že nebo zapiral mačk v hišo. Ko je psica odrasla in so ji mačke še vedno nagajale, se je zapodila za njimi in tekla kolikor je lahko. Od takrat naprej ni nobene. Sedaj, ko pa imamo še pri nas psa jih sploh ne srečam več!! Naš namreč ne prenaša mačkov, (razen mojega) enkrat je mačko prijel, na srečo samo prijel zgledalo je kot, da je mrtva potem jo spustil(na srečp je bila živa) in zdaj imamo mir-KONČNO!!  Aja tudi k nam so hodile v hišo in isto nismo vedeli kaj narediti. Strinjam se s tabo, da bi mogli ljudje skrbeti za svoje mačke ne pa, da se potepajo povsod okrog. Verjetno tudi drugim nebi bilo všeč, če bi mu spustil mačka polnega bolh v stanovanje. Tudi to se strinjam, da bi morale biti kazni. Enkrat je šel moj pes dve hiši od naše stran na dvorišče in uni so že klicali policijo, potem smo pa mi rekli kaj pa zaradi mačk, ker njihove so pa pri nas, pa so rekli, da se ne spuščajmo v podrobnosti!!!

Koliko pa je pes star Huh


LP Irena Smiley
Logiran
Lizika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #76 : torek, 21.09.2004 : 12:50:52 »

Ja mojemu psu se je pa zgodilo, da je macka, ki jo je priganjal skocila na cipreso - ta se je upognila in je macka z vsemi 4 tacami padla direktno na hrbet mojega psička. Predstavljajte si to cviljenje! Shocked

Star je 1 leto in je maltežan, tako da v boju proti mackam ne more biti tako uspešen razen z mojo pomočjo.  Smiley

Ni prijetno, ko psa spustis dejansko na njegov vrt, vendar moras non stop stati zraven da ga kje ne napade kaka macka Smiley Poleg tega so te potepuške mačke tako predrzne da se jih se odgnati ne da kar tako.

Slišala sem ze za neke pripomočke, ko lahko mačke odganjas z zvokom višjih frekvenc, ki nas ne motijo. Vendar pa, ce motijo mačke, potem motijo tudi pse kajne?

lp
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #77 : četrtek, 23.09.2004 : 15:37:59 »

Bogi kuži!! Shocked Mislim, da bo bolje, če se nebi srečal sam s kakšno mačko. Te potepuške so prav napadalne, od prijatelce psico so že 2krat napadle ampak na srečo ni blo nič narobe!! Misliš, da bodo zbežale ampak te se direktno proti psu usmerijo in ga napadejo.!!

by
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #78 : torek, 25.01.2005 : 10:17:52 »

Živjo! Na tem forumu sem nova, saj sem imela tehnične probleme z registracijo Huh No končno mi je uspelo... Wink

Zdaj bi vas pa rada še na tem forumu vprašala za nasvet. Imam namreč velik problem. Doma imam dobermanko staro 4,5 let. Že od kar pomnim ne mara mačk. Potem pa so okoliščine nanesle tako, da je k hiši prišel zavržen muc, ki je vsem prirasel k srcu....razen naši Fabiji ne sram Imeti moramo strogo ločena, zaklepati vrata, da pes ne bi prišel do mačka. Se je že zgodila, da sta imela par bližnjih srečanj in maček je pobegnil, pes pa za njim na konec sveta, če je treba! Sicer ga še nikdar (kolikor je meni znano) ni ujela ali napadlka, ga pa lovi in laja nanj pa tudi, če bi ga ujela bi ga onemogočila.

Probala sem že raznorazne prijeme, pa nič...Malo napredka je sicer bilo, ampak to samo, če imam mačka v naročju. Ko ga položim na tla, se ji utrga! Sedaj hodimo skupaj na sprehod. Sestra mačka v naročju, jaz psa na povodcu. To seveda pali dokler je maček pri miru, pa še to moram biti previdna, toda vsaj utrga se ji ne...

Kaj svetujete? A je kaj upanja? Ker jaz ga na vsake toliko časa popolnoma izgubim! Tudi, če ne mara mačk, ampak da bi vsaj domačega sprejela toliko, da ga ne bi ravno raztrgala, če bi ji prišel blizu!

Precej lastnikov dobermanov mi reče naj kar pozabim, da bo iz te moke kaj kruha...

Joj joj...kaj naj?
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #79 : sreda, 26.01.2005 : 10:32:38 »

jana se opravičujem, ker sem še enkrat pisala, samo nisem vedela, da ta tema sploh obstaja... sram
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #80 : sreda, 26.01.2005 : 15:26:52 »

WildAngel, pri nas je bilo ravno obratno.
Adija smo domov pripeljali skupaj z rottweilerjem Nerom. Čeprav se nista poznala, niti v avtomobilu ni bilo problemov (ko smo ju peljali domov). Bilo je super, ker sta domov prišla na isti dan in sta lahko skupaj raziskovala novo okolico. Bila sta super prijatelja, zato je izguba Nera bila verjetno nekoliko boleča tudi za Adija. Res sta se super razumela! No, potem je prišla Tera. Za Adija je bila preveč igriva, ker je Adi bolj miren muc, ki pa se vseeno kdaj pa kdaj še rad poigra iz razdivja. S Torijem prav tako ni bilo večjih problemov, samo ko je Toro bil mladič. Takrat je bil zelooo igriv in je Adija imel za starejšega brata, za Adija pa je bil 'preotročji'. Sedaj sta se navadila drug na drugega in ni nobenih problemov, kdaj pa kdaj celo jesta in spita skupaj...
Psičko na muco raje počasi pripravljaj, ampak jaz bi bila zelo previdna, ker... pes in mačke... Nam je sosedov pes že raztrgal prejšnjega mačka. Želim ti čim več uspeha.
Aha, pa še dokaz[/u], da pri nas ni problemov. Uf, tale slika je tudi dokaz, kako neolikan je Toro - jeziček, jeziček... Roll Eyes

lp
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #81 : četrtek, 27.01.2005 : 09:38:00 »

ja samo nasa ni "gor rastla" z mački! pa najbrž je tud malo razlike v pasmi pa lovskem nagonu...

uh bognadej, da bi Fabija vedela, da maček ponoči spi pri meni v postelji!
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #82 : petek, 28.01.2005 : 15:25:22 »

Ja, mi imamo enake probleme. Tudi naš Bučko ne prenese mačk. Velikokrat sem se spraševala, če bi k hiši pripeljala muco (vzela bi kakšno revčko s foruma ali zavetišča), potem sem pa enkrat to tudi naredila. S fantom sva našla zapuščeno mucko, ki je jokala pred trgovino. Moški, ki je stal zraven (nekakšen vaški pijanček, ki vse ve), mi je rekel, da jo je nekdo pripeljal in spustil, ter da jo naj mirne duše vzamem, ker ni od nobenega. Seveda sva jo vzela, doma pa je bilo vse narobe. Bučko je dobesedno znorel, ko jo je zagledal, tako da sva jih morala imeti popolnoma ločena. Ni se izšlo, mogoče tudi zaradi tega, ker sva šla takoj drugi, tretji dan na morje, ko pa sva prišla domov, je bila muca na žalost povožena.
Prepričal me je, da ne mara muck in ga tudi nima smisla prepričevati v nasprotno. Ali pač?  Huh
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #83 : petek, 28.01.2005 : 20:37:53 »

Pri nas je bilo pa takole:

s psico in mačkami ni bilo nikoli problemov, saj je bila psica že v leglu oz pri prejšnjem lastniku vajena sobivanja z mačkami. Tudi njena mama je bila vajena tega in po mojem je naša tamala to sožitje med psi in mačkami prinesla že od tam.

Sem imela pa drug problem. Dve mački, mačji seniorki, nekoč vajeni bivanja zunaj in zeloooooo pasje nastrojeni proti psom. Nikoli ne bom pozabila da so se naših muc bali vsi vaški spuščeni psi, ki so kdajkoli zašli na naše dvorišče. To je bil boj. Pa ne pasji, mačji. Napadle so vedno skupaj in to zeloooo agresivno. Psu na hrbet, druga na gobec in podobno. Res, vsi psi, tudi tisti, ki bi mačkam z veseljem "pregriznili vrat", si na naše dvorišče ali niso upali, če pa že, in so zagledali mačke, so šli s tako spodvitim repom, da je bilo res smešno za pogledati.

No, in ti dve mački sta sedaj že nekaj let "kraljični" v svojem kraljestvu, mojem stanovanju. Že tako je težko navaditi starejšo mačko na mlajšega psa, veliko lažje je kontra, moje so bile pa sploh klasa zase. Prav strah me je bilo kako bosta sprejeli Shivo.

Da vse skupaj skrajšam.... Nobenih velikih problemov ni bilo, Shiva je bila mlada razigranka in sta mački kmalu pogruntali da ni nek zmaj. V prvem dnevu sta mački že pili iz Shivine skodelice vodo. Sobivanje je čisto znosno in kadarkoli grem zdoma brez psice, so vedno skupaj v živalski sobi. Shiva spi, mački pa tudi.

Za dokaz da je nemogoče lahko tudi mogoče, prilagam fotki:



[attachment deleted by admin]
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #84 : petek, 28.01.2005 : 20:42:05 »

No, pa še druga obljubljena fotka:



[attachment deleted by admin]
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #85 : sreda, 06.04.2005 : 15:32:13 »

POZDRAV

NEKAJ BI VAS VPRAŠALA,KAR SICER NE SODI NAJBOLJ V TO TEMO.ŽIVIM NA KMETIJI IN IMAMO 6 MAČK TER SEVEDA PSA.LETOS SEM OPAZILA DA JE KUŽA NAVEZAL STIK Z ENO OD MUC.OVOHAVA JI RITKO,JO CELO PRELIŽE,GRIZLJA,A KAR JE NAJHUJE NASKAKUJE JO! Shocked Shocked Huh NE VEM ALI JE TO NORMALNO(MENI SE ZDI DA NI).MUCA,KI PA JE BREJA,MU TO CELO PUSTI.KUŽA JO CELO SUVA V TREBUŠČEK Angry ČE HOČEŠ POBOŽATI MUCO PS ZAČNE RENČATI Sad IN SILITI VATE.

MENI TU NI ČISTO JASNO ZAKAJ SE GRE,AMPAK LEPO POROSIM ZA ODGOVOR Smiley
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #86 : sreda, 06.04.2005 : 15:43:21 »

Ja kaj neki! Kuža si je udomačil mucko, ki jo ima sedaj za svojo. Muca pa očitno nima nič proti.
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #87 : sreda, 06.04.2005 : 16:12:25 »

ŽE AMPAK DA JO NASKAKUJE!!!!!
MOJ BRATRANEC JE IMEL TUDI PSA,KI JE SPAL Z MAČKI AMPAK JIH NI NASKAKOVAL.
PA HVALA ZA ODGOVOR
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #88 : sreda, 06.04.2005 : 16:18:19 »

ŽE AMPAK DA JO NASKAKUJE!!!!!
MOJ BRATRANEC JE IMEL TUDI PSA,KI JE SPAL Z MAÈKI AMPAK JIH NI NASKAKOVAL.
PA HVALA ZA ODGOVOR
Še enkrat: vgasni Caps Lock! Moj predlog.
Logiran
T.M.T
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 577


« Odgovor #89 : sreda, 06.04.2005 : 16:46:01 »

Branka

Sem ga,pa mi prosim oprosti ker semše čisto nova na forumu Undecided(sicer pa me že brat opozarja na to).


Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 28   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Socializacija in habitualizacija  |  Tema: Kuža+muca
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines