mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 19.03.2024 : 05:02:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 779   Dol
Natisni
Avtor Tema: Zavetišče HORJUL  (Prebrano 1735097 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« : torek, 06.12.2005 : 00:14:42 »

ZAVETIŠČE HORJUL...ZAVETIŠČE, KI TO NI Smiley....


Ko kdo omeni "zavetišče", na kaj najprej pomislimo? Na prepolne bokse, 24 urno lajanje, neprimerno osebje, prevrnjene posode za hrano in vodo, vonj iztrebkov, ki se meša z vonjem čistila in razkužila....neukročeni psi in divje, nepredvidljive mačke....

Po teh merilih se potem novo nastalo zavetišče za zapuščene živali v Horjulu ne bi smelo tako imenovati. Boksi v njem so namreč svetli, udobni, čisti.... in velikokrat prazni, saj se tamkajšnji začasni prebivalci podijo po ograjeni parceli ali sprehajajo po bližnjem gozdu. Obiskovalce ali morebitne posvojitelje pozdravijo z veselim laježem, polnim pričakovanja.

"Zavetišče" pa se pri vhodnih vratih v hišo ne konča... tako se jih v hiši nekaj preteguje na kavču v dnevni sobi, maček spi za škatlo z otroškimi igračkami, pravkar sterilizirana psička počiva na debeli in topli odejici ob pisalni mizi.... v kletki, ki stoji v kotu te dnevne sobe spijo mali pasji najdenčki in ob tem zadovoljno brundajo, saj so se še včeraj stiskali skupaj z malo mamico v kartonasti škatli, odloženi na nekem vrtu. Sredi zime.

V kopalnici so se tri pisane male mucice ugnezdile na kupu perila in te ob vstopu premerijo od nog do glave, potem pa počaaaaaaasi vstanejo, se prav ležerno pretegnejo, zagodrnjajo nečemu kar je še najbolj "mijav" podobno in ti zlezejo v naročje, če ne gre drugače, kar po hlačnici navzgor. Izza omare zgroženo kuka muc, ki je še včeraj begal okrog neke hiše in iskal kotiček zase. Je še malo divji, vendar po 5 minutah čohljanja v naročju vodje zavetišča Polone prede tako glasno, da preglasi brnenje pralnega stroja.

V kuhinji te pozdravijo stalni stanovalci te hiše, pomešani z začasnimi. Mahajo z repki in se veselijo življenja. Nekateri od njih spijo na posteljah članov družine.

Tisti, ki poznamo te razmere v živo, smo tole zavetišče poimenovali "Od pekla do raja", saj je to neka skupna značilnost vseh zapuščenih, zavrženih, poškodovanih, lačnih in prezeblih, ki jih je usoda prinesla sem. Večina jih pride res s samega dna (pekla), z eno tačko ali šapico na oni strani, potem pa jim primerna, strokovna in SRČNA oskrba vrnejo voljo do življenja, vrnejo zaupanje v njihov pogled, ter pripravijo na nov, primeren in zelo skrbno izbran dom. To je raj.

Ko odhajaš, pomisliš:  "Končno, pa imamo pravo zavetišče" (ki to ni) in tuhtaš naprej..."Če se kdaj izgubim, upam, da me pripeljejo sem".


Katarina
Logiran
špelca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 28


« Odgovor #1 : torek, 06.12.2005 : 17:46:55 »

No pa je vse še na papirju.  Wink Tako, da Polona (pa tudi vsi ostali, ki sodelujete pri tem) čestitam in želim veliko sreče v tem poslu!!
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #2 : četrtek, 08.12.2005 : 20:49:24 »

Zdaj bi bilo pa še dobro kakšno spletno stran narest, da vidimo kako se imate fajn pa koliko živalic išče dom. Kako se pa pride do vas? Če bom kdaj zavila tja gor Grin. A prej se moraš najavit?
Lp
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #3 : četrtek, 08.12.2005 : 21:27:10 »

Bolha, zivalice, ki so v tem zavetiscu, se vse (no, ne se vse, ker mi Xena se vedno ni povedala katere muce so pri Poloni Wink) oglasujejo kar na tem podforumu.

http://www.mojpes.net/forum/index.php/board,150.0.html
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #4 : četrtek, 08.12.2005 : 22:35:12 »

Je v planu spletna stran, ja. In načeloma se imamo res fajn...ampak danes malo manj. Prišlo jih je kar sedem, odšla sta dva...od prišlekov ima eden zlomljeno nogo, enemu je pa pol manjka....slike in ostalo bo dala Katarina gor, jaz danes ne morem  več.
Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #5 : petek, 09.12.2005 : 11:10:37 »

dajte samo se napisat (ali pa jaz ne najdem), katere obcine "pokrivate" ... ali pac ni vazno od kod je zverina?
m.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #6 : petek, 09.12.2005 : 13:44:25 »

V primeru, da eno (prepolno) zavetišče zaprosi drugo zavetišče za sprejem živali iz "njihove" občine, ni važno, od kod je žival. Sicer pa je, seveda. Se mi pa zdi, da je to še najmanj zanimiva reč za forumovce, regijska delitev namreč. Sem prepričana, da nihče ne zna naštet občin, ki jih pokrivajo posamezna zavetišča. Sem tudi prepričana, da v primeru potrebe vsaka žival "najde" svoje zavetišče. Lp
Logiran

spuppisf
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 237


« Odgovor #7 : sobota, 04.02.2006 : 18:26:40 »

Polona!
Najprej iskrene čestitke za vse pozitivne informacije, ki jih slišim iz ust mnogih ljubiteljev živali. Nekateri te enostavno ne morejo prehvaliti. Ker živim v tvoji bližini in si že rešila nakatere kužone mojih znancev v okolici, si moram vzeti čas in te obiskati. Do takrat pa vse lepo....
Urša in Oks

Ja, tudi jaz sem bila prijetno presenečena nad zavetiščem - sem jih že kar nekaj videla, pa moram reči, da je to še najbližje "domu", samo da je malce več živali. Wink Smiley

No, čisto zares - nekateri "vzreditelji" nimajo tako lepo poskrbljeno za svoje pse, kot ima Polona v horjulu.

Polona, lahko si ponosna na svoje delo, res. Tudi jaz upam, da bom nekoč šla po tvojih stopinjah...
Logiran
MaxyTT
odvisnež
*****
Sporočil: 541


« Odgovor #8 : nedelja, 05.02.2006 : 19:44:39 »

Bila sem presenečena, da je pri nas sploh možno uradno odpret privat zavetišče. Vseskozi sem imela v glavi, da je to pri nas v bistvu nemogoče, ok, razen teh variant preko društev in ta občinska zavetišča. Zato me je zanimalo, kako se odpre privatno zavetošče.  Wink LP
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 06.02.2006 : 12:38:03 »

Večina zavetišč v Sloveniji je prav privatnih, pogoji pa so določeni v pravilniku. Lp
Logiran

Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #10 : četrtek, 16.02.2006 : 12:53:15 »

Itak, da cajt tko hitro mineva...
....da je pravzaprav še dobro, da imamo ure, da vemo, da je treba zvečer pod kovter in na stenah koledarje, da vemo, kakšen letni čas je in kakšne cunje damo nase, he he.... skratka, glede na toliko vsakodnevnih obveznosti, ki jih imamo in imate, smo sklenili, da v Zavetišču HORJUL ne bo fiksnega urnika za uradne ure, sprehode in posvojitve brezdomnih živali. Sprehodi in posvojitve živali bodo možni vse dni v tednu - po obvezni predhodni najavi po telefonu št.: 051/30 44 35 in dogovoru za primeren termin.

Ob tem pa vabimo vse, ki bi želeli prostovoljno pomagati pri sprehodih in socializaciji, da se oglasijo na zgoraj navedeno številko. Glede na to, da se več brezdomčkov boji bolj moških kot žensk, so predstavniki močnejšega spola za kako procent bolj zaželjeni...skupaj bi namreč radi pokazali brezdomčkom, da so na varnem in da je na svetu pravzaprav še veliko prijaznih in razumevajočih ljudi, tako žensk, kot moških, kot tudi otrok.


LP, Katarina
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #11 : četrtek, 16.02.2006 : 15:59:58 »

Me veseli, da ste tudi uradno naznanili, da potrebujete moske sprehajalce. Ales mi namrec nobene stvari glede brezdomckov ne verjame vec in je mislil, da je to spet ena od mojih pogruntavscin, da ga odvlecem v Horjul. Revcka je vedno strah, da bom kaj odpeljala domov. Huh lp
Logiran

ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #12 : četrtek, 16.02.2006 : 16:08:52 »

ja ja ja! Toplo priporocam obisk in pasje sprehajanje... obcutek ko si med tolikimi zivalmi je bozanski... mislim, da je to nekako moja predstava raja... Smiley

ampak to, da tako odkrito vabite moske sprehajalce... sumljivo Wink

he he he ostrzka
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #13 : četrtek, 16.02.2006 : 23:10:38 »

Kajči, zate imam pripravljeno posebno izjavo, ki jo boš morala podpisat, preden ti bo dovoljen vstop Smiley. Tako da ni panike.
Ti ostržkla...a si mal skrenila Huh Huh?
Prav zares bomo veseli vseh, ki jih boste prišli malo počohat. Lp
Logiran

spuppisf
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 237


« Odgovor #14 : nedelja, 19.02.2006 : 21:37:29 »

Pozdravljeni vsi, ki spremljate to temo.

V soboto sem bila ponovno na obisku v zavetišču in se sprehodila s tremi kosmatinci; slepim Punčijem, nezaupljivim Maticom in s prijazno Bleki.

Vsi, ki imaste kakšno urco časa, sploh vi, ki ste bližje Ljubljani, vzamite si kdaj pa kdaj čas in pojdite na sprehod s kužki iz zavetiš.a. Ne znate si predstavljati, kako veseli so in kako šele sprehajalci!
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 779   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Zavetišče HORJUL
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines