mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 14:32:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Bula
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bula  (Prebrano 47927 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #45 : ponedeljek, 03.10.2005 : 13:39:32 »

Jaz bi jo odpeljala k veterinarju! Ce ste iz Ljubljane bi odsla na Univerzo (cesta v Mestni log - 477-92-77) k dr. Kotnikovi, ampak se je ponavadi potrebno prej narociti! Drugace pa k dr. Pavlinovi ali dr. Tozonovi!

Glede na to, da je blizu seska ni mozno, da bi bil pruh! Ta je tam, kjer je popek!
Ce je kaka rana bi mogoce tudi lahko nastala gnojna bula, ce bi se kam napicila, ampak nicesar se ne da reci, sploh pa ne brez slike!

Sporocite kaj so ugotovili!

Lp, Ursa
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #46 : ponedeljek, 03.10.2005 : 14:07:41 »

Mogoče gre samo za kakšen zagnojen mozoljček (moj mladiček ga je pred kratkim imel na notranji strani ušes). Je pa brez slike vedno težko povedat, za kaj gre. Če niste prepričani, potem je vet. najboljša rešitev Wink
Logiran
Tonček
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #47 : torek, 11.10.2005 : 15:33:28 »

Sporočam samo, da je z našo psičko vse vredu. Smo klicali vet. in je rekel, da gre verjetno za zamašeno lojnico in naj počakamo par dni. To smo tudi storili in bula je izginila.
Logiran
Rosa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 126


« Odgovor #48 : nedelja, 06.11.2005 : 18:17:41 »

Zivjo!

Tudi jaz sem pri svoji psicki (zlati prinasalki stari 6 mesecev) nasla bulo med rebri in zadnjo tacko. Je tudi nic ne boli.

Ampak ne vem ali je od injekcije, saj je dobila pred tednom dni kar dve, ali je kaj drugega.

Verjetno bom pocakala se kaksen teden, potem pa jo bom peljala (ker tako ali tako morava preventivno slikat kolke) k veterinarju.

Ampak tele bule oz. ta bula me resnicno grozi...  Undecided
Logiran
Tia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 446


« Odgovor #49 : četrtek, 01.12.2005 : 15:02:01 »

A slučajno kdo ve kako dolgo traja, preden bule, ki so nastale zaradi ceplenja, inekcije - izginejo?
Moja Luna je v treh dneh dobila 7x inekcijo (Renital in Antibiotik); na mestih "pika" sta se ji naredili dve (zelo trdi) buli; minilo je že 14 dni, pa še nista izginili; tudi zmanjšali se nista bistveno. Če do drugege tedna ne bo izboljšanja itak nameravam k veterinarju; me pa vseeno zanimajo vaše izkušnje!!!!!
Hvala!
Lp
Logiran
učka
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


WWW
« Odgovor #50 : petek, 23.12.2005 : 19:17:40 »

najprej lep pozdrav...
naš kuža (dolgodlaki nemški ovčar) ima po telesu ful velike gnojne bule...
nekako nam jih uspeva pozdravt z antibiotikom in z nekim mazilom, vendar se mu kar naprej ponavljajo...
ko bulo stisneš iz nje priteče kri in pa gnoj...
bula ima premer cca 4cm...
je možno, da bulicenastajajo zaradi hrane?
pri veterinarju še nismo bili.lp...
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #51 : sobota, 07.01.2006 : 17:45:15 »

Veterinar ga je operiral, zato ker je imel Bero pri 4 mesecih tumor in smo se bali, da se mu je ponovilo.
Živjo!

A je šlo za benigen ali maligen tumor?
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #52 : četrtek, 19.01.2006 : 09:04:48 »

Hei... Zdaj smo pa tudi mi pri nasem pesjanu opazili bulico. In sicer TUKAJ. Na zacetku, ko sem jo prvic slucajno zatipala, je me je spomnilo na velikost kroglice iz bombice za nalivna peresa. Pa sem najprej mislila, da ima kaksno lojnico zamaseno in sem pustila vse skupaj. Zdaj, po kaksnih 2 mesecih, pa sem opazila, da je ta bulica zrastla. Mislim, da je priblizno 1x - 1,5x vecja, kot je bila, ko sem jo prvic zatipala. Boli ga ne, tudi ko se jo dotaknem, morda bi ga lahko srbela, saj ga velikokrat opazim, da se s sprednjo tacko 'coha' po gobcku, samo ne vem, ce se ravno po tej bulici. Pa tudi spomnem se ne kdaj se je zacel tako 'cohat', tako, da ne morem rect, da je to ravno povezano z bulico.
Verjetno je najbolje, da se odpravima veterinarju? Samo, ti veterinarji so vcasih taksni, ko ti recejo, da ni nic, potem pa mislis, da je vse OK, v bistvu pa ni... Nimam pojma no... Sad Kaksen predlog? Bi bila zelo hvalezna Smiley
Logiran
Freya
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #53 : četrtek, 19.01.2006 : 18:54:01 »

Helo... Naša ameriška staffordka je bila operirana pri 5 mesecih, ker je imela na lopatici benigno bulo, veliko za oreh. Po operaciji smo jo filali z antibiotiki, antihistamini in kustekoroidi. Bilo je v redu. Nato pa spet... Same bulice po kožuhu, pa gnojne pod brado itd. In spet zdravila in priporočilo veterinarja, naj se izogibamo travi. Nato pa sem rekla, da bo jedla samo brikete in nobenega sirčka, pa banan, nasploh naše hrane. In alergija je izginila. Tako da, probajte najprej s hrano in se dobro pozanimajte, ali je vaša pasma nagnjena k alergijam.

Ciao Smiley Smiley
Logiran
LuncaPunca
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 203


« Odgovor #54 : četrtek, 19.01.2006 : 21:03:09 »

Freya, ja nas pes je zelo nagnjen k alergijam Sad , ki so se do zdaj kazale s prhljajem, bruhanjem in vnetimi usesi. Tako, da pri hrani smo zeeeelo pazljivi in ga vecinoma futramo samo s Canidae briketi, saj te najboljse prenasa (smo namrec preizkusili kar nekaj razlicnih).  Tako, da dvomim, da bi zadeva nastala zaradi hrane, saj smo na istem ze kaksne pol leta. Pa tudi od trave je poleti dobil taksne rdece, srbece fleke. Pesjan je zdaj star 16 mesecev in to je prva bulica, ki smo jo do zdaj opazli. Tudi drugje po telesu jih nisem zatipala.
Tako, da imamo, kar se alergij tice, kar probleme.  Cry  Zdaj pa res ne vem, kaj naredit s tole bulico. Ali je to res samo 'mozoljcek' ali bi morala k veterinarju...  Undecided Huh Ce ne drugega, bova takoj v ponedeljek, ko bom malo bolj zdrava (no, upam, da bom do takrat), sla k veterinarju pa naj malo pogleda...  Undecided
Logiran
larčy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 53


« Odgovor #55 : petek, 27.01.2006 : 10:12:15 »

Tina, podobne se je zgodilo predlansko leto poleti pri našemu Berotu. Naredila se mu je bula na boku. In ta bula je bila mehka na otip in nič ga ni bolela. Veterinar je rekel, naj malo počakamo, da je verjetno zamašena lojnica.
Takrat smo odšli na dopust za 14 dni in medtem časom se mu je bula spreminjala. Postala je malo večja, spremenila obliko, postala trda, ampak bolelo ga pa ni nič. Veterinar ga je operiral, zato ker je imel Bero pri 4 mesecih tumor in smo se bali, da se mu je ponovilo. No, po operaciji je vet. rekel, da je bula izgledala ravno tako, kot da bi Berota nekdo s palco čez rebra udaril. In lahko se je v gozdu, ko šiba, ob kakšno vejo udaril. Tako da ni bilo nič hudega. Sicer je imel potem zaplete po operaciji, ker se mu je v rani nabirala tekočina, vendar to je pa že druga zgodba.

Jaz bi na tvojem mestu odšla k veterinarju. Ziher je ziher. Ker ko je imel Bero tumor na trebuhu, mu je ta bula zelo hitro rasla. In na srečo je bila tudi dovolj zgodaj operiran.

Veliko sreče in sporoči nam, kako se odvija ta zgodba!

Lp jana


Pozdravljeni...nevem. mogoče se še spomnite mojega samojeda timmya...je tudi v galeriji slik.
Pred približno 4 dnevi sem na njegovi desni strani opazila bulico...dokaj majhno...čez noč se je razširila na 5 cm....naslednje jutro je že bila velika 10 cm....včeraj celo 20 cm če že ne več....in včeraj smo ga tudi peljali k veterinarju, saj smo ga klicali prej pa je rekel da bo verjetno od inekcije...včeraj nam je dobesedno dopi-zdilo in smo ga enostavno naložili v avto in peljali...tistega veterinarja - starejši- ni bilo...zato nam je pomagal mlajši veterinar...pogledal je in evo, ni mogel ugotoviti kaj je to...in verjetno veste za rentgen v Topolščici, ki deluje samo dopoldan?  no poslal nas je tja...ko smo prišli domov je bil timmy dokaj vredu, izgledalo je kot da se je malo izboljšalo (pozabila sem omeniti da ko se mu je to večalo, je postajal vse bolj miren...niti premakniti se mu ni dalo, drugače pa je vedno skakal okoli..še posebej zdaj, ko je sneg!!! ta bula pa ga je psihično usmrtila...)...poklicali smo v Topolščico in neka gospa tam je je dovolila da ga pripeljemo popoldne, ker dopoldne so moji starši v službi. Ni vrag, tja smo klicali včeraj okoli 18h. Ob 20h je timmy že komaj se premikal, ubistvu se sploh ni več...ležal je v garaži, nič pil - nič jedel...Mami ga ni mogla pripravit do tega da bi jedel...jaz si ga nisem upala it pogledat ker bi se zlomila...in evo, nism mogla da ne bi...razmišljala sem da bi tud sama želela nekoga zraven sebe če bi slučajno umirala...ob 1h zjutraj sem šla k njemu...bedel je, še sama sem poskusla da bi mu dala jest. In dočakala uspeh, jedel je...in uau, res je veliko popil. To me je pomirilo, dala sem mu lubčka na čelo pa mu rekla lahko noč... in evo danes se zbudim okol 9h...pokličem mamico še preden sem ga šla pogledat...in reče da je še živ...itak vsa srečna grem dol, še preden sm ga pogledala sm mu vesela pripravla za jest, pit...odprem vrata v garažo iN bumm, vse mi je padlo iz rok..timmy je ležal tam...oči je imel odprte, jezik mu je malo visel iz gobčka, v očeh je izgledalo kot da ima solze, bula je bila še večja, pa še dihal je....pobožala sem ga in se zraven razjokala, in bla tam 20 minut...umes mi je umrl v naročju...vsj zraven sm bla:(, klicala veterinarja, oglasil se je starejši, tisti ki je rekel da gre za malo večjo bulo od inekcije, in ga nadrla, naj se bolj izobraži, da še sama sem vedela da je nekaj hudo narobe z mojim psom, on bi pa to moral vedeti bolj kot js, saj ima on diplomo ne jaz...uglavnem, danes mi je umrl pes..in nihče ne ve zakaj...mene pa zanima KAJ JE BILA TISTA BULA!!!???

lp, lara
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #56 : petek, 27.01.2006 : 10:25:52 »

odgovor je avtopsija...tule lahko samo ugibamo
lp

ps: se mi pa poraja eno vprašanje, zakaj ga niste peljali kam drugam k veterinarju še pravočasno?
Logiran
larčy
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 53


« Odgovor #57 : petek, 27.01.2006 : 19:23:40 »

...nismo ga prej peljali, ker se je to zgodilo zelo na hitro, in smo klicali k veterinarju, pa je rekel da naj počakamo še kakšen dan, in ta dan je bil očitno usoden... pred dvema urama smo ga odpeljali k veterinarju, in ga pustili tam. Evo da pohvalim veterinarsko ambulanto v Šempetru, ker imajo zares za vse poskrbljeno. Tam so namreč prevzeli njegovo truplce in uredili vse kar je bilo potrebno. Tako da res vsa pohvala njim. Še nekaj kar je veterinar rekel...povedali smo da ni šepal in nič, da je bilo vse vredu samo da se je zadnje čase čudno obnašal (zadnje 4 dni)...pa je rekel da še niso imeli takšnega primera Undecided 
Logiran
Dančy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #58 : petek, 27.04.2007 : 23:35:18 »

Hey, ravnokar sem pri svojemu pekinezerju našla bulo...nahaja se na levi strani vratu, direkt pod spodnjo čeljustjo...kot če bi pri človeki nakazala na mandeljne....A mi lahko kdo kaj več pove o tem? Kaj bi to bilo?
Že v naprej iskrena hvaala!
Logiran
Dančy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77


« Odgovor #59 : sobota, 28.04.2007 : 06:49:27 »

Midva sva ravno od veterinarja...imel naj bi vneto usesno bezgavko....dobila antibiotike Cefadroxil 200 mg...ima katera izkusnje z omenjeno zadevo?
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Koža in dlaka  |  Tema: Bula
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines