mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 08:49:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Afganistanski hrt - čvek
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Dol
Natisni
Avtor Tema: Afganistanski hrt - čvek  (Prebrano 32741 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
italijancek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #105 : sobota, 26.01.2008 : 17:34:24 »

joj, joj, glede te dlake pa se mi res smilite. srčno upam, da je to samo občasno. ja, sanda bo gotovo vedela kako in kaj. upam, da ne boste rabili poseči po škarjah. pri afghancih se mi zdi to tak greh....ampak vas povsem razumem.....pomoje bi jaz že davno obupala, ker negovanje dolge dlake pa mi predstavlja resen problem.

ja, z gyasijem imava veliko srečo, da se vsake toliko časa smeva 'pretihotapiti' v službo  Roll Eyes
je pravi balzam za dušo, ko lahko ves dan preživiva skupaj.
lpj
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #106 : nedelja, 27.01.2008 : 11:25:19 »

Ja imaš srečo, da je Gyasi tako majhen Wink, naš Nahid bi bil sigurno tako priden kot je tvoj malček, samo je malo prevelik, da bi ga lahko brez problema "pretihotapila" v službo Sad. Pa še navado ima, da se, ko leži, popolnoma stegne in to je potem tam nekje 2m dolžine, kar pa je že kar ovira.

O Ferriju pa niti ne razmišljam, ker bi celo službo na glavo obrnil in pomoje potem nihče nebi več delal Grin.

Sem pa bila včeraj na posvetu v enem od frizerskih salonov za kužke, ker so specialisti, za določene kvalitetne šampone in balzame za kužke in sem dobila informacije, zakaj imam take probleme in tudi en balzam, ki upam, da bo stanje popravil Roll Eyes. Bom sporočila, kako kaj kaže.

LP
Logiran
italijancek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #107 : nedelja, 27.01.2008 : 13:46:17 »

jah, si prav predstavljam, da bi bil vaš ferry v službi verjetno enak vragec kot moja labradorka  Cheesy povsod bi ju bilo polno. vsi bi ju morali čohati, vse bi bilo treba prevohati, vsakega pozdraviti, ki bi prišel na novo  Roll Eyes
nahid pa bi potreboval kar celo zakonsko posteljo, da bi se lahko udobno namestil  Grin

glede dlake...ste imeli že prej kakšne balzame za dlako? vsekakor poročajte, ker me to res zanima. en dober balzam uporablja tudi laura za asparo. baje se dobro obnese. morda je rešitev v ustrezni kozmetiki Wink držim pesti, da se končno rešite tega dela!
lpj
Logiran
italijancek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #108 : ponedeljek, 28.01.2008 : 07:37:59 »

ferry, boste prijavljeni na cac celje 2008?
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #109 : ponedeljek, 28.01.2008 : 16:57:39 »

Žal, ne, mislim, da se bomo prijavili na aprilski CACIB Celje. Kaj pa vidva z Gyasijem? A bosta v Celju probala odpreti šampionat?

Lp
Logiran
italijancek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #110 : torek, 29.01.2008 : 07:32:41 »

gyasija bom prijavila na cac, ker pomoje ne bo konkurence v njegovem razredu  Roll Eyes....malo špekuliram, ja  Wink
želim videti, kako se bo odrezal na drugem ocenjevanju. verjetno bo bolj smiselno še malo počakati z razstavami, da se popolnoma razvije in pridobi na mišični masi. zdaj je namreč precej neproporcionalen  Roll Eyes kot ena glistica na dolgih nogicah he he
sicer pa to jemljemo bolj kot zabavo in zaenkrat na ves ta cirkus z istimi očmi tudi gyasi tako gleda. če se bo tega naveličal in mu bo postalo stresno, ga ne bomo silili.
morda pa prideva z lauro pogledati na cacib celje kot obiskovalki  Wink
za jesen pa skoraj zagotovo planiramo cacib maribor!  Smiley do takrat bo gyasi star že 2 leti!  Cheesy
gotovo se še kaj srečamo, kajne?
lpj

p.s. kaj ste zvedeli glede dlake?
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #111 : sreda, 30.01.2008 : 16:54:58 »

Ja, pri teh hrtkih je problem v kar počasnem razvoju in tudi našemu Nahidu primanjkuje mišične mase sram. To bomo probali letos popraviti in ko se vreme malo otopli, začenemo s treningi (no, saj bo tudi našemu Ferriju prav prišlo, da izgubi malo lepotnih gubic, ki so še od praznikov ostale Grin).

Mi pa bomo, ko bo maja, naš Nahid dopolnil 24 mesecev, razstavljanje malo prekinili, ker je v razredu odprtih vedno izredno velika konkurenca že popolnoma razvitih psov (starih 4, 5, 6 let in več) in dejansko tu s komaj 2 leti nimamo kaj iskati. Sanda nam je razložila, da je afganistanec najlepši nekje pri okoli 5-tega leta Undecided.

No, če bosta prišle na CACIB Celje, potem se bomo verjetno videli. Upam!

V soboto gremo po nakupih (kozmetika za Nahida - kot vedno zadnje čase) in potem bo treba vztrajati pri eni znamki vsaj 3 tedne, da se dlaka navadi in potem bodo vidni tudi rezultati. Upamo, da bo kaj bolje.

Sicer pa se včasih vprašam, zakaj se sploh tako sekiram zaradi te dlake, saj ko se s Ferrijem igrata kar frči od Nahida in bo itak kmalu naravno "plešast", tako, da bo ena skrb manj Wink.

Lp
Logiran
italijancek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #112 : sreda, 30.01.2008 : 19:54:42 »



Sicer pa se včasih vprašam, zakaj se sploh tako sekiram zaradi te dlake, saj ko se s Ferrijem igrata kar frči od Nahida in bo itak kmalu naravno "plešast", tako, da bo ena skrb manj Wink.

 Cheesy tole pa mi je taaaaaaaaakoooooooooo zelo znano kar se tiče kompliciranja okoli dlake. saj mi je seveda jasno od kje to....človeku se seveda srce trga, ko vidi psa tacati po blatu in vodi. pred tem pa si vložil vsaj 2 uri, da si ga pošteno spedenal.
jah, laura se tudi zmeraj sekira na sprehodih in jezi na asparo. zmeraj reče, da aspara ni nobena 'salonska dama', ker z največjim veseljem po najglobljem blatu zabrodi. je res hecno opazovati, da se med skupino hrtov na sprehodu prav ona vedno najbolj umaže.
meni se pa zdi prav luštno, ko vidim asparo vso srečno in nagajivo ter do ušes zapacano....ampak jaz ne bom tista, ki bom šla domov z njo in jo 1 uro krtačila  Roll Eyes  Grin
tako, da sočustvujem z vami!
Logiran
Ferry
rad pišem
****
Sporočil: 257


« Odgovor #113 : četrtek, 31.01.2008 : 17:37:12 »

Ja, kar vem kako se počuti Laura Grin.

Meni jo je pred cca pol leta Nahid tako lepo presenetil, ko smo odšli na izlet na Pokljuko in ker je bilo že kar pozno popoldne in nikogar nikjer, smo si privoščili, da smo oba Ferrija in Nahida za kratek čas odpeli iz vrvice (ker je bilo suho in vetrovno - za Ferrija ni bilo strahu, da bi ujel kakšen vonj po zajčku). Za Nahida pa itak ni problem, ker uboga na klic.

Mi smo navajeni, da se Ferry izogiba luž, blata, svinjarije (pa je ravno pri njemu zanimivo, da je tako čist Shocked, ker je lovec) in niti pomislili nismo, kaj se lahko zgodi. Seveda ni bilo dolgo, ko smo opazili Nahida, kako se valja po tleh in po čem se je valjal - PO ČISTO SVEŽEM KRAVJEM DREKU! Angry. Si moraš misliti, kakšen bes me je popadel, pes pa je bil od vrha do glave (predvsem sprednji del), za 1 cm debelo pomazan z svežim drekom in je tako smrdel, da sem rekla, da ga bom kar na Pokljuki pustila, da niti pod razno ne gre tak v avto.
No, sreča pri vsem tem je bila, da smo nekaj 100m naprej našli korito s svežo vodo, kjer pijejo krave in sem ga celega namočila v ledeno mrzlo vodo, sicer se je malo upiral, ampak drugače ni šlo. Ali mrzla voda ali pa Pokljuka za vedno Wink.

In to je bila lepa šola za nas, tako, da ga verjetno ob takih priložnostih ne bomo več spuščali iz vrvice, žal, kljub temu, da uboga in se vrne, ko ga pokličemo. Tako sta oba usojena na življenje na vrvici - Ferry ker je begunček (lovec po srcu) in Nahid, ker je en veliki pujsek  Sad.

Lp
Logiran
italijancek
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 61


« Odgovor #114 : petek, 01.02.2008 : 20:59:33 »



Seveda ni bilo dolgo, ko smo opazili Nahida, kako se valja po tleh in po čem se je valjal - PO ČISTO SVEŽEM KRAVJEM DREKU!


ojoj, si znam predstavljati kako je to izgledalo, ja. to večkrat doživimo z našo labradorko, ki tudi obožuje naravne izločke živih bitij... Undecided Roll Eyes

imate pa veliko srečo, da je vaš maneken tako poslušen in se odziva na odpoklic. za afgance je to kar neobičajno. aspara spiči v istem trenutku, ko začuti svobodo. tudi conte in corina sta nepoboljšljiva v tem Wink

tudi jaz gyasija ne spuščam z vrvice. smo enkrat poizkusili kako to izgleda.....pa jo je fantič mahnil za nosom.....s samosavestno dvignjeno glavo, čeprav je bil drugače zmeraj zelo nesiguren v novem in nepoznanem okolju  Roll Eyes

tako, da je tudi on definitivno obsojen na vrvico.
mi pa je zanimivo, da se je v mali šoli zelo odzival na odpoklic in v trenutku pritekel....ampak je tam očitno strah pred drugimi psi bil odločujoč faktor!  Roll Eyes

Logiran
Monster
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 219


« Odgovor #115 : nedelja, 18.01.2009 : 21:35:32 »

Živjo.. obljuba dela dolg, kot sem rekla se javljam v tej temi, da bomo še na forumu vedeli kateri smo se srečali danes. Hvala za vse podatke glede razstave in afgancev, zelo zanimivo vas je bilo poslušati in veliko sem se naučila. Upam da se še kdaj vidimo! Smiley

Pa počohajte Nahida v mojem imenu! Wink
Logiran
nezzek
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.483


« Odgovor #116 : ponedeljek, 20.07.2009 : 11:51:43 »

Zdaj se bom pa še jaz pridružila (sicer že kar malo zamrli) temi afgancev.
Prvič sem v stik s temi psi prišla na razstavi v Portorožu letos, ko sem si tudi psičko iz italije (Way Up Divine miss M - black and tan) imela za Junior Handling. Psička Sara ima krasen nežen karakter, nora na priboljške. Tudi čohanje je ni motilo. Wink
Drugi afganec pa je bil Clovis (imp. francija) iz Ljubljane, ki sem ga srečala v avstriji na razstavi v Celovcu. Krasen samček poln energije, v ringu kar jemlje dih njegova dlaka v gibanju.. je pa izredno igriv in kljub temu, da smo se z lastniki prvič videli se je on ob koncu dneva (skupaj sva tekmovala v JH-ju) igral z menoj v ringu..  Smiley Lastniki so pa tudi super, se jim še enkrat zahvaljujem za njihovega lepotca.  Kiss

pa da popestrim s slikicami.. Wink
Tale iz celovca je izredno slaba..  Sad
http://doghandlerneza.yolasite.com/resources/meandis3rdjh.jpg?timestamp=1245261924599
Tale pa je boljša.. iz Portoroža Wink
http://doghandlerneza.yolasite.com/resources/meandsara.jpg?timestamp=1244482176222

Lp
Logiran
DFlyer
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #117 : nedelja, 14.02.2010 : 12:49:51 »

Živijo!Sem prebrala celo tole debato, slikic žal ni več videti (večinoma) Cry... Škoda da je tale tema takole zamrla, meni je tole eden top psov, nekega dne.... Wink

Morda še vedno kakšen lastnik pregleduje forum pa je le malo pozabil na temo? Smiley

No, jaz grem na CACIB Zagreb pogledat, se bom tudi pri afganistancih ustavila, tako da, če pride še kdo naj se javi Grin

Lp!
Logiran
tinak5
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #118 : torek, 07.06.2011 : 02:05:50 »

ja tale tema je res čisto zamrla, pasma pa zelo zanima tudi mene! tako da upam, da se mi oglasi kakšen lastnik afganca tukaj ali na pwt, da mi pove kaj več iz prve roke, za lažjo odločitev..
Logiran
Hakadosh
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #119 : četrtek, 03.03.2016 : 11:14:53 »

Pozdravljeni!
Jaz bi potrebovala kaksen nasvet pri negi afganistanskega hrta. Zanima me kako resujete razcesavanje po nogicah...namrec veliko se sprehajamo zunaj po travi kjer dobi veliko jezkov in pa kadar dezuje je mokra spodaj pa vse do vrata. Ali vase afganistancke na dezevne dneve kako zascitite? Pri nogicah se nam pri vsakem sprehodu takoj naredijo vozli. Njena dlaka sicer ni v najboljsem stanju ze odkar smo jo kupili to pa je bilo pri 10 mesecih. Zanima pa me tudi kako je z strizenjem ce se odlocimo da bi jo ostrigli?

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 10  |  Tema: Afganistanski hrt - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines