mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 01:17:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kaj pa, ko človek napade psa?
Strani: [1] 2 3 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kaj pa, ko človek napade psa?  (Prebrano 24457 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« : nedelja, 15.04.2007 : 18:42:49 »

No imeli smo krasno popoldne, ki pa se ni ravno najlepše zaključilo. Po pasjem tekanju sem Thebo pustila s otrokoma pred trgovino (privezano). Stojim na blagajni, ko zaslišim kako me Tomaž kliče. Šibam ven in vidim kako nek star alkoholiziran moški izziva psa. Rečem 3x naj pusti mojega psa pri miru, če pa se ji še enkrat približa je na lastno odgovornost. Seveda se umakne. Ravno plačujem spet kliče Tomaž. Spet isti moški proti Thebi pa zraven še nadira mojega otroka, naj gre stran od psa s palicami (ki jih je "nabral" na sprehodu). V tistem zagledam prijateljico s njeno pesjanko, odpnem Thebo in ji pomignem naj mi jo prime. Theba seveda veselo proti njima mimo njega, v tistem pa jo ta moški udari po boku Angry Shocked. Hvalabogu ni reagirala, prijateljica jo je prijela, takoj sem jo pripela nazaj na povodec in poklicala policijo. Nek fant se je javil za pričo (še enkrat hvala, če slučajno bereš). Res pohvale policajem, prišli so v petih minutah. Tip je bil tako alkoholiziran, da jo je seveda veselo pričakal.
Policija pride in ker je bilo to prvič, lahko le napišejo zapisnik in ga opozorijo  Angry. Žalostno, morda bi mu bila boljša lekcija, če bi Theba na njegovo izzivanje dejansko reagirala.
lp
T.
Logiran
Lija
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #1 : ponedeljek, 16.04.2007 : 14:34:28 »

In če bi Theba odreagirala, kdo bi bil kriv, ti ali alkoholiziran moški?
Me prav zanima, če bi tudi ti, če bi se psica branila, dobila samo zapisnik in opozorilo, ker se je to pač zgodilo prvič  Huh
Logiran
tacko
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 274


« Odgovor #2 : ponedeljek, 16.04.2007 : 14:52:48 »

Jaz se ne bi tako kontrolirano obnašala do tega "idiota", čeprav sem sicer miren človek in rada vse rešim na miren način, kot si to poskušala z opozrajanjem tudi ti, ampak da vidim, da mi nadira otroke, pol pa še psa udari, ajme ej. Vem, da na silo ne rešiš nič, samo ne vem, če me ne bi pobasalo in bi rekla njemu, naj mi poda palico z katero je udaril psa in bi ga malo namahala, do iztreznitve. GRRRRRRRRR in za to dobi samo opozorilo?HuhAngry
Logiran
Tecka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.256


« Odgovor #3 : ponedeljek, 16.04.2007 : 16:05:21 »

No ja, saj ne bom trdila, da me ni prijelo...  Wink, samo sem videla kako preplašeno me mojedva mulčka gledata, pa sem si rekla: če zdaj ven padeš bo za njiju še ekstra šok. In sem rajši s trezno glavo poklicala policijo.
lp
T.
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #4 : sreda, 18.04.2007 : 08:36:53 »

In si tudi prav ravnala. Kakršnokoli drugačno ravnanje bi bilo nazadnje samo v škodo tebi, saj tvojega ravnanja nihče ne bi jemal kot ravnanje v afektu. Te pa res prime sveta jeza, ko vidiš kaj takega, kaj šele če doživiš. Včasih mi je kar malo žal, da so že minili časi divjega zahoda Wink.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #5 : sreda, 18.04.2007 : 08:52:49 »

uf! Tecka,        za tole tvoje ravnanje. Jaz malce dvomim, da bi se uspela zadržat in tako kulturno odreagirat, če mi kdo napade moje "otroke", pa naj bojo pasji, mačji, al pa tisti na dveh nogah. Res,
In me zeeeeeeloooo veseli, kljub temu, da ni bilo hujše kazni za butca, da so policaji postopali korektno. Se pravi je še upanje!  Roll Eyes Wink
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #6 : petek, 04.05.2007 : 17:51:59 »

Ojej, tako sem besen ko pišem to.

Ok zgodilo se je pred par minutkami na travnikih na potki. Psa sem imel spuščenega in sma tekla in on je seveda bil poleg mene, nakar pride am kako bi se izrazil, da me nebi brisali... en star buhtl, ki se začne dret, da nimam psa na lajni, pa zavija ko kaki pobesnel volk in mi isto zlajna 4×. Jaz ga pogledam samo z delčkom očesa in tečem mimo, neozirajoč se nanj. Naenkrat vidim, da se nama možakar približuje z zaprtim dežnikom, moj pes, ki je full začitniški do mene se postavi predme in renči nanj. Ko vidim, da je hotel z dežnikom tresnit po mojem psu se mi do konca ''spipa'' in idi*** starega vdarim z vso silo z mojim dežnikom po njegovem. Začel se je dret kaj si jaz mislim, da bo ta mrcina renčala nanj jaz pa še ga bom podpiral, pa še bom jaz njega pretepal, pa da bo klical Policijo, pa sem še jaz povzdignil glas in ga vprašal kdo je maširal proti nama z zaprtim dežnikom in se že pripravil na udarec sred lepega, ko ga sploh motla nisma ko sma mimo tekla in tako se je kreganje nadaljevalo. Na koncu sem pripel psa sem še starega pogledal nekaj zaklel in odkorakal stran, ker me je močno imelo, da bi tega tipa zmlatil. Še sedaj ko sem doma sem ves besen na tistega starca in kako si želim, da bi on zamenjal svojga psa zdaj zunaj v boksu. Nevem očitno pregovor, da bolj si star bolj si nor res drži. Rad bi še edino povedal, da z psom nisma ogrožala nikogar, pot je bila popolnoma prazna in nisma tekla prvič tam.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #7 : petek, 04.05.2007 : 18:00:33 »

Aja pa pozabil sem pripisat, da je bil pijan ko štopl, da je šel 4 korake naprej, pa 2 nazaj, na hribčkih je pa itak ''kopal''  Lips Sealed
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #8 : petek, 04.05.2007 : 18:09:29 »

Morda se bo slišalo malo kruto ampak... pes sodi na povodec. In imaš takšne povodce, s katerimi lahko nemoteno tečeš kjer koli želiš. Ne rečem, da se je gospod obnašal korektno, lahko bi vajin pogovor potekal v prijaznejšem tonu, ampak povem ti, če bi ti v tej situaciji srečal mojo sosedo ali mojo nečakinjo, ki se psov grozno bojita, bi imel morda na vesti nekoga, ki ga je zadela kap ali pa je dobil totalni napad panike.
Pa morda navezujoč na tvoj primer. Če bi bila moja spuščena in bi se približal nekdo z zaprtim dežnikom, bi ponorela, ker se dežnikov na smrt boji. To je edina travma, ki je nismo uspeli odpraviti, še več, Aisha se boji dežnika tudi v moji roki. S tem smo se sprijaznili, na sprehodu smo pač mokri, ljudi z zaprtimi dežniki pa se izognemo. Saj zato pa imamo povodec.
Glede alkohola pa naslednje. Nekje sem prebrala, da veliki psi ala doberman in tudi rottweiler ne prenesejo alkoholiziranih ljudi, še posebno tistih, za katere čutijo, da so lahko nasilni. Moja je dober primer za to. Poznam fanta, za katerega vem, da je doma pod vplivom opiatov izredno nasilen do mame. In ne boš verjel, to je do sedaj edini človek, ki ga poznam in za katerega ne bi dala roke v ogenj, da ga Aisha ne bi ugriznila.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #9 : petek, 04.05.2007 : 18:25:40 »

In morda v izogib tako neprijetnim srečanjem v bodoče. Christjan, imaš velikega psa, a še vedno mladiča. Imaš tudi psa, ki spada med zahtevnejše pasme in delovne pse. Ne govorim na pamet, imamo jih v vojski. In če sem prav prebrala, sta šolo šele začela obiskovati. Zato ti polagam na srce, imej ga na povodcu, konec koncev radovednost in spoznavanje sveta lahko temu mlademu psu prineseta še kakšno bolj grenko izkušnjo kot je bila srečanje s pijanim stačkom.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #10 : petek, 04.05.2007 : 18:57:35 »

drobtinica, tvoja nečakinja mislim, da nebi doživela kapi, ker je pes tekal točno ob moji nogi in nebi niti reagiral, če se nebi oni pijanec drl na njega. Nič se ne sliši kruto, da je pes na ketni ampak skoraj vsi forumovci spuščajo pse na travnikih. Šolo pa obiskujem 4 mesece torej od januarja, torej sma začela pri njegovih 4 mesecih, sedaj se pripravljama na izpit B-BH, ki ga bo opravil ko bo star 14 mesecev (sedaj je star Cool. Drugače se ne boji nobenih predmetov in je ponorel ko je starček dvignil dežnik, prej ga sploh zanimal ni ne on in ne dežnik. Mojga se res večina boji, dosti pa tudi ne, verjamem pa da se tvojga rottija še sploh bojijo, ker smo mi prej imela dobermanko in poznam reakcije ljudi. Vsi pač nimamo takšnih zvez kot jih imaš ti, da imaš ključe od igrišča, da lahko greš tja ko nikogar ni in poleg tega pri nas sploh ni zagrajenega igrišča ali katerega koli drugega prostora.
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #11 : petek, 04.05.2007 : 18:58:50 »

popravek: ..., ki ga bo opravil ko bo star 14 mesecev (sedaj se star Cool...
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #12 : petek, 04.05.2007 : 18:59:26 »

(sedaj je star Cool
Logiran
Christjan
rad pišem
****
Sporočil: 465


« Odgovor #13 : petek, 04.05.2007 : 19:00:02 »

pa kaj je zdaj to? Aja si mislim (sedaj je star osem mesecev)
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #14 : petek, 04.05.2007 : 19:09:37 »

Vsi pač nimamo takšnih zvez kot jih imaš ti, da imaš ključe od igrišča, da lahko greš tja ko nikogar ni in poleg tega pri nas sploh ni zagrajenega igrišča ali katerega koli drugega prostora.

Christjan samo eno vprašanje, a tja kjer treniraš s svojim psom pa ne moreš iti npr.  ko ni nikogar tam, da bi ga zdivjal v ogradi?
Ko sem jaz marca začela hodit v šolo z našo Pio sem plačala poleg tečaja tudi članarino in kot član se lahko kdaj zapeljem tja zdivjam Pio ali z njo vadim.

Lp
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Kaj pa, ko človek napade psa?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines