mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 22:12:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 137   Dol
Natisni
Avtor Tema: belgijski ovčarji - čvek  (Prebrano 297119 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #75 : ponedeljek, 28.04.2003 : 11:27:16 »

Sambo je slovenec, Bron tudi, celo leglo mislim da je od tu. Star je pomoje okrog 8 let. Ne vem, če ga je kdaj paril, ima opravljen IPO I in sta bila tudi državna prvaka.
Zdaj pa ne tekmujeta več in mislim da tudi ne bosta.
Logiran
terry.apbt
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 69


« Odgovor #76 : ponedeljek, 28.04.2003 : 11:36:22 »

Fino, če se bom odločila, da bi ga šla pogledat, se ti oglasim, pa se bomo kaj zmenile. Sam to je še v oblakih, trenutno ni časa.
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #77 : ponedeljek, 28.04.2003 : 14:45:51 »

No, do sedaj sem samo brala komentarje, zdaj pa sem se odločla, da tudi jaz kaj napišem.   Smiley
Z Blujem delamo zdaj IPS C in morem rečt, da čeprav sem bila nekoliko skeptična na začetku sem zdaj prepričana, da sem se prav odločla.
Blue, je tudi slovenec...in kolikor imam informacij bo še eno leglo črnuhcev v jeseni (tukaj pri nas na obali), če koga zanima.
Blue je krasen pes in mislim, da ne bom nikoli odstopila od te
pasme. Naš prejšnji pes je bil kraški ovčar, tudi krasen pes, ampak to je nekaj povsem drugega...pravi pozitivec  Smiley
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #78 : ponedeljek, 28.04.2003 : 18:28:30 »

Petra, me veseli, da si se oglasila! A leglo boste imeli vi spet? S kom boste pa parili? Aja, a mi lahko prosim poveš iz kje je Ula?
Me veseli, da Blu pridno napreduje. Kako pa obramba, a že delata? A šolaš ga ti ali kdo drug? Uspešen pouk še naprej, pa še kaj se oglasi.

Lep pozdrav vsem, U & S  
Logiran
Petra
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 786


« Odgovor #79 : sreda, 30.04.2003 : 11:15:55 »

Ule nimamo mi, jo imajo pa naši kolegi, mi imamo samo Bluja (ki je iz lanskega legla - Ulinega prvega legla)
Ula pa je produkt Odre (Akaster di Colfosco in Meggy- oba italijana) in Sariffa Mister van de Hoge (Ch- monde), lani so jo parili z Bergerac Anker, ki ima tudi prednike, ki se lahko pohvalijo z  rodovnikom kolikor jaz vem.
Ne vem pa točno s kom so jo nameravali pariti letos - mislim pa, da je nekje tam v okolici Milana.

Kaj slučajno kdo ve, kaj belgijec potrebuje za pridobitev vzrejnega dovoljenja? Nisem namreč preveč podkovana v teh rečeh.

Hunden, kaj pa naj bi bilo narobe s slovenskimi legli ?

Bambi, tako je...glede na to, da študiram v LJ, ga včasih pelje moj oče (kar je med tednom, ko jaz ne morem) , drugače pa ga šolam jaz.
Kar se obrambe tiče je pa tako, smo že nekaj malega delali, sej kar zagrabi, ko pa marker zamahne s palico pa spusti, no to popravjamo z vajami doma...zelo zelo rad ima klobaso, ni pa tip psa, da se bo do onemoglosti zaganjal na povodcu za tisto nesrečno klobaso kot nekateri nemški ovčarji, ki dobesedno orjejo po poligonu in se dušijo, da bi prišli do nje.
Poslušnost mu gre zelo dobro od tac  Grin
Čeprav ima vsake tolko kakšne muhe in se na sredi vaje spomni, da on pa ne bi več tega delal...no ja ponavadi narediva kompromis  Smiley in narediva vajo do konca potem pa pavzo.
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #80 : sreda, 30.04.2003 : 13:01:32 »

A, sem mislila, da imate Ulo vi! My mistake. Tongue O, potem sta pa Ula pa Sambo polbrata ali polsestri ali kakorkoli pač že. Nekaj na pol v glavnem. Grin

Na vzrejni pregled tudi jaz nameravam letos jeseni ali pa najkasneje drugo pomlad. Nujno rabi samo telesno oceno in pa slikane kolke.

No, bomo videli, kako bo šlo nama, če se bova končno spravila v šolo. Pomoje bo nor na obrambo, saj skoraj nima večjega veselja kot pozorno motrenje svojih 'ovc', lajanje nanje, če mu skušamo pobegnit, ter igranje 'helikopterja' - držim klobaso, se malo umaknem, na moje povelje pa se zažene vame in ga potem vrtim po zraku. Jaz vadim prsne mišice, on pa visi ko klop z iskricami v očeh. Grin

Me veseli, da je priden, pa upam, da se spet kje srečamo, do takrat ga pa počohaj v mojem imenu.
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #81 : ponedeljek, 05.05.2003 : 15:46:23 »

Hunden, sem že mislila da je tisto zavijanje z očmi namenjeno meni (sem se že ustrašila da sem nevede koga užalila  Roll Eyes ).

Jaz sem s svojim zelo zadovoljna, se pa zavedam (ker sem blond mi vse pride več ksno) da sem imela neverjetno srečo. Tako da pomoje za še kakšnega belgijca v Sloveniji nimam kaj praskat. A ti si tervuerena kupila v Slo (kakšnega prejšnjega, za tega vem, da ne)?
Zadnje dni sem kar veliko belgijskih strani prebrala in preštudirala, pa eni me kar nagovarjajo, če bi še kakšnega imela, pa sem rekla, da zdaj ko se mi ne mudi za drugega psa si pa mogoče lahko rezerviram kakšnega Hoge Laerja, pa ga dobim čez par let, ravno prav. Grin  Iz katere psarne pa je tvoj novi src (a je Raidy, ne vem, če sem falila, se opravičujem)?

Ajde, lepo se imejte, pa se beremo!
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #82 : sreda, 07.05.2003 : 09:11:52 »

v bistvu je bil moj 3ji Tervueren kupljen v slo, prava katastrofa, no zdaj je dobil nov dom v lj, tisti ki so ga dobili niso iskali psa za delo ali razstave. samo psa za sprehode. Raidy je kupljen v ZDA, kennel CadeNoir! Čakala sem eno leto in sem zeeeeelo zadovoljna z njemu. Zdaj je 6 mesecev star.
Iz kje si ti? Iz lj?
http://www.cadrenoir.com/


[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]
Logiran
Cerae
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 12


« Odgovor #83 : sreda, 07.05.2003 : 21:12:13 »

Dragi forumovci,

končno smo našli stran, kjer lahko beremo o belgijskih ovčarjih. Že tri tedne ga namreč imamo tudi sami - naš Pan Vision prihaja iz psarne ** ** na Češkem in sami smo šli ponj. Ni nam žal - res je "naša lisička" včasih živ hudiček (takrat ga kličemo Mefisto) in pred nji ni varen noben čevelj. Sedaj se odločamo za prvo šolanje (Pan bo 21. maja star tri mesece) - svetovali so nam KD Šmarna gora - Tacen. V šolo želimo čim prej, saj smo ga laično že naučili nekaj ukazov - kot so sedi, prostor, daj taco... in ne bi radi česa zamočili. Veseli bomo kakršnega koli nasveta. Lep pozdrav!

P.S. Še nekaj fotk našega Pana ...


[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]
Logiran
NATI
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 305


« Odgovor #84 : petek, 09.05.2003 : 10:06:11 »

Hojla, Cerae!

Iskrene čestitke k novemu družinskemu članu tervuerenčku Panu. Ja se spomnim, ko ste se v jeseni zanimali za mladička in moram reči, da ste izbrali odličnega kužka iz vodilne češke psarne z Kovarny.
Pan Vision je krasen tervuerenček z odlično črno masko. Kako pa se kaj razumeta z vašim kraškim ovčarjem? Ja mladi belgijci kar prekipevajo od energije in so zelo temperamentni.

Lahko ga pripeljete tudi na igralne urice za mladičke v KD ***
Lep pozdrav,
Nati
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #85 : petek, 09.05.2003 : 12:00:15 »

Cerae!! Veliko uspeha vam želim, če boste imeli kakšna oprašanja na poti, napišite tukaj na forumu in boste vse izvedeli! Luštkan Tervuerenček!
Lp
Logiran
Cerae
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 12


« Odgovor #86 : sobota, 10.05.2003 : 10:55:22 »

Hehe, ja se kar moram strinjati, da je luštkan Grin. Sem mu povedal, pa je kr zardel  Wink Je pa vedno večji hudiček, pa še refleksi se mu boljšajo, tako da sem ter tja roka ne pobegne njegovim zobkom Smiley

NATI - tega mladička smo izbrali prav po tvojem nasvetu, pa še prej smo imeli (in še vedno imamo) veliko kontaktov z lastnico psarne in vedno bolj smo mnenja, da idealnejše vzrediteljice psarna skoraj ne more imeti...
S kraševcem se razumeta kar dobro, samo včasih zna Pan "zatežiti" in začne skakati po njem in ga grabiti za dlako, takrat pa Kar znori in začne lajat, samo ne tako vanj, ampak v zrak, tako da nas ni strah. Skratka, dokler dajemu Karu vedeti, da je še vedno glavni, nas ne skrbi, da bi Panu kaj naredil...

Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #87 : ponedeljek, 12.05.2003 : 13:25:42 »

Hoj!

Pa le nisem ostala v Belgiji... Wink Bilo je res krasno, psov je bilo res veliko, program je bil zanimiv, stojnice pa niso bile tako založene, kot sem pričakovala. Sad Od vsega mogočega sem domov prinesla le obesek za ključe s sliko lepega črnuha in napisom I love my groenendaeler  Tongue (pa ravno zadnjič sem enega tipa pisano pogledala, ko je Sambota označil za 'grenenlenderja', ampak grenendeler ni dosti bolje. :-/
Vrnili smo se danes ob petih zjutraj, tako da sem še precej fuč.

Našim je šlo kar dobro, Rok in Urša sta se verjetno uvrstila med prvih deset (nismo ostali do razglasitev). Na sledi, ki je nisem videla, sta dosegla 92 točk, na res odlični obrambi 95 točk, za fantastično poslušnost sta pa dobila 95 točk. Vse točke sta si resnično zaslužila, na poslušnosti pa bi lahko dobila še kakšno več.
Gojkovo in Apollovo poslušnost sem žal zamudila - dobila sta 99 točk  Shocked Cool , pa še tisti eno bi baje lahko dobila, na obrambi sta pa žal dobila le 89 točk, baje čisto po krivici. Angry  

Videli smo precej res odličnih psov (na vseh področjih), bilo pa je tudi par zabavnih trenutkov. Enega sem žal zamudila, ko pes pri obrambi ni hotel spustiti rokava - vodnik je zatulil prvič, pa nič, drugič, pa nič, tretjič, še vedno nič, še vedno ga je držal, zato je sodnik pokazal, da sta diskvalificirana. Vodnik je šel do sodnika in sta se baje še nekaj pogovarjala, med tem je pa nori malinovc še vedno trgal tisti rokav, in ko se je vodnik končno čisto flegma odpravil po psa in ga spravil stran, je baje marker samo spustil rokav in se zvrnil na tla. Vrgel se je na hrbet, čisto zmatran, in kar obležal. Grin Grin Grin
Drug pes pa je štartal na tega istega markerja, ko je ta tekel stran od njega. Visel mu je na rokavu, markerja je pa neslo vedno bolj postrani, nakar je ostal brez rokava. Shocked Naši so rekli, da kaj takega še niso doživeli, da bi pes slekel markerja, mi smo se samo čudili, potem pa je celotno občinstvo začelo ploskati, pes je pa ves navdušen stresal rokav in ga nesel lastniku (ki se mu je tudi zdelo kar fino  Grin ).

Za še en humorni vložek je pa poskrbel Habič na razstavi, ki je svojo psico hotel razstaviti kar v odprtem razredu samcev. Grin Pa še s sodnico se nikakor nista mogla sporazumeti (revica je zastonj tipala za jajčki), pa je mogla ena gledalka prevajat. Grin

V soboto, na dan razstave, sem bila tako navdušena nad množico tervuerenov in 'grunendallov' da sem pozabila na vse drugo, tako da sem poslikala cel film teh dveh, malinoisa in laekenoisa pa nobenega (malinoise sem vsaj na poslušnosti malo škljocnila). Bilo je veliko povprečnih psov, par grdih in par res zelo lepih.
BTW, hunden, tvoja vzrediteljica te pozdravlja. Grin Prišla je razstavljat enega svojih groenedaelov, po mojem mnenju najlepši na celi razstavi in poleg očeta mojega psa najlepši primerek kar sem jih videla do zdaj.

No, lepo se imejte, pozdrav vsem vašim belgijcem, takšnim in drugačnim, pa se beremo!
Logiran
hunden
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 82


« Odgovor #88 : ponedeljek, 12.05.2003 : 13:42:03 »

oooo lepo da me je pozdravila Cheesy...no fajn da ste se imeli lepo, drugo leto bom tam...no sicer bom pa že v St Denis del hotel (Orleans)na razstavi Augusta...upam da bo prišla tja letos..in upam da boste tudi vi! Wink
to je bilo lansko leto...
http://www.villa-roma.com/photos/dogs/2002france/2002france.html
LP
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #89 : ponedeljek, 12.05.2003 : 17:21:58 »

Ja sem se pogovarjala z njo in ko sem ji povedala iz kje sem je takoj povedala da ima v Slo psa in da naj pozdravim Katjo.

A avgusta bo francoska specialka? Mogoče veš točno kdaj ali pa kje lahko najdem podatke o tem?

Tale Villa Roma je res super, ima ogromno slik in dobre povezave, sem jo že večkrat gledala. Pa praktično vse evropske psarne so notri, tako da lahko izveš ogromno.

Sem ugotovila, da sem ti pozabila odgovorit - ja, sem iz Ljubljane. Pa ti?
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 137   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 1  |  Tema: belgijski ovčarji - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines