mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 27.04.2024 : 06:02:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: irski terier
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: irski terier  (Prebrano 52425 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #135 : petek, 03.10.2008 : 19:37:54 »

Danes sem zadovoljna z malo šolo. Je Rorika končno ugotovila, da je poli salamca dobra, da se jo dobi, če se me gleda, kasneje je delala celo na brikete, ker mi je poli zmanjkalo. Pa še v drugi skupini sva bile, zaradi moje službe, ampak, ko je bilo treba biti pozoren, je bila. Seveda še vedno vohlja po tleh, bi šla do drugih kužov, je pa veliko bolj pozorna, kot je bila. Sicer vse stvari, ki se jih učimo v šoli, že znava, tako da samo utrjujeva, posebej pa delava prav na pozornosti. Igra nama še vedno ne gre Sad (druga pesem je, ko prideva domov Roll Eyes), ampak se ne sekiram, raje tisti čas malo letava po ovirah, kar ima rada. Enkrat naslednji teden bo šla na trimanje in lepljenje ušeskov. Še vedno pa iščeva kakšno primerno pasjo dušo, da bi se včasih pridružila Roriki pri norenju naokoli Cheesy. Sva z gorenjskega konca.

LP
B.
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #136 : nedelja, 05.10.2008 : 21:28:00 »

Sanja, ja trenutno sm večinoma med Ljubljano in Krškim. Možno, da me nisi dobila na mobilca, ker je tu ponekod tudi slab signal. Ma jst res nekako ne morem najdet časa za nič. Zdj je itak sezona trgatev, tko da sm na tem področju dejavna, drug vikend grem na Openbox(srečanje bokserjev) ma vsega in svašta u glavnem.   Shocked  Pridem pa pogleat kej v NM Tessine mladičke, morm Janjo najprej vprašat za dovoljenje, če sploh lahko pridem.   Roll Eyes  Če boš pa ti kej v okolici Krškega, pa kr poklič, bo Atos zih vesel, da ga bo kd prečohal.  Wink

Hja, Bea, tole z zobki mi je znano, sm tud jst spravla neki Atosovih, jih je pa večino pojedu. Smiley Po moje je tole tko kt pri otroku, da je fajn če ji daš kej za glodat. Cool

Ja, slike pridejo, sam da si uredim zmedo na računalniku. Pa Bea, tiste slike od takrat, ko ste bli  z Rori pri nas, a ti jih pošlem po mejlu, k jih je kr neki, jih bom pa dala tud v moj album na "mojalbum".
 
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #137 : četrtek, 09.10.2008 : 15:37:00 »

Naše malo sonce je bilo danes potrimano in ušesa zalepljena. Pohvaljena je bila za dlako, za obnašanje pa prav nič Roll Eyes. Punca je jasno pokazala, da ne mara biti na tisti mizi pa pika. Zvirala se je kolikor se je mogla, nekaj je tudi šavsala Angry. Sedaj pa kar naprej praska ušesa, tako da sem ji za tisti čas, ko je sama, dala kar tisti plastični ovratnik gor. Imam ga še od koker španjela, malo sem ga obrezala, da ni tako dolg. Sedaj je dlaka tudi malo svetlejša.
Logiran
JANAB
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 98


« Odgovor #138 : petek, 10.10.2008 : 07:04:22 »

Bea - mi lahko pomagaš?
Imam štiri mesece staro terierko (sicer ne irsko), ki bi morala imeti uhlja spuščena lepo ob glavi, a enega zadnje dni dviguje. Kako ima tvoja psička "zalepljena ušesa"?
lp
Jana
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #139 : petek, 10.10.2008 : 08:50:42 »

Če želiš, ti pošljem na ZS, kam sem jo peljala. Jaz namreč nimam pojma, kako se lepi, zato sem jo peljala k nekomu, ki to zna. Mislim pa, da je za vsako podskupino terierjev drugače predpisano, kako mu morajo ušesa stat. Morda bi se najprej obrnila na vzreditelja, kjer si ti svojo psičko dobila. Drugače pa zalepljena ušesa pri ircih izgledajo približno takole: http://gallery.site.hu/u/Hunterriers/alom/DSC_8043_Guiness.JPG.html

LP
B.
Logiran
JANAB
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 98


« Odgovor #140 : petek, 10.10.2008 : 09:44:27 »

Bea - hvala za odg.
lp
Jana
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #141 : petek, 10.10.2008 : 14:58:29 »

Naj samo omenim, da je sicer res, da danes večina vzrediteljev oz. novih lastnikov terierjev, ki imajo preklopljene uhlje, res le-te lepijo, ni pa to dejansko nujno.
Večina jih to dela samo zarad tega, da bodo uhlji "ziher" tako stali. Elmer ni imel nikoli lepljenih, prav tako vsi njegovi bratje in sestre, pa imajo vsi lepo nastavljene uhlje.

Tako, da če res ni potrebno, ne lepi. Če pa boš, pa sigurno pelji nekomu, ki ima s tem vsaj nekaj izkušenj, da bo znal lepo zalepiti.


Lp,
Sanja
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #142 : petek, 17.10.2008 : 14:42:11 »

Hm, le kaj je tam gor?


Jupi, muca je prišla mi družbo delat! Cheesy


Barbara, zakaj se muca noče igrati z mano? Šmrk, šmrk Cry


Jutri grem malo v Naklo pogledat, na agility tekmo, pa jo bom verjetno s sabo vzela. Trenutno premišljujem tudi o njeni morebitni sterilizaciji, vendar je težka odločitev. Čeprav vem, da verjetno ne bom imela legla, pa tudi za razstave mi ni ne vem kako.

LP
B.
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #143 : torek, 21.10.2008 : 09:50:57 »

Rori se zelo obremenjuje s kravami Grin. Zadnjič na Pokljuki je bila čisto posrana. Dokler so jo krave ignorirale je še bilo (je bila samo nagrbljenja), ampak boh ne daj, da bi jo kakšna pogledala, takrat pa je skočila, kot da jo hočejo pojesti Shocked. In seveda tudi primerno vokalno sporočila, da je ona pes. Zato sva tudi danes na sprehodu šle veselo (vsaj jaz Wink) do kravic. In je bilo že bolje. Sicer je še vedno previdna, vendar vsaj mimo gre, ne da bi izgubila svoj glas. Celo travo so mulile skupaj, seveda vsaka na svojem koncu Cheesy.
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #144 : sreda, 22.10.2008 : 19:57:57 »

Hojla, jst spet po dolgem zamiku na forumu. Joj kok je zrasla!!! Prava irska gospodična. Jst sm spet dobila ponudbo za eno res res super leglo, ampak kaj ko morm pač še mal počakat. Ma pa Rorika res svetlejšo dlako, se mi je na začetku zdelo, da bi znala bit za malenkost bol rdeča, sam te barve se res tko hitr spreminjajo ko odraščajo, da bi mogu človek res skos s fotoaparatom dokumentirat vse!
Glede lepljenja ušes je pa odvisno od psa, nekateri ga ne rabijo, pri nekaterih je dovolj samo masaža, če pa že lepimo, pa seveda pri nekomu, ki to zna in naredi pravilno. Je pa res, da če ušesa ne stojijo pravilno pes ne zgleda več tako elegantno. Spomnim se slike, kjer je imela irka eno uho štrleče v stran, drugo pa je nosila pokonci. Pa še ena zelo kruta zgodba, ki mi jo je napisal en lastnik irca iz Grčije, in sicer; psa je vzel iz zavetišča in ta pes je imel kupirana!!! ušesa. Kupirali oziroma  bolje rečeno rezali so mu jih s škarjami!!! Na sliki ušes skoraj ni bilo videt. Grozno, kako more kdo kej tazga sploh počet in to iz hudobije. Ima pa vsaj sedaj dober dom.
Pa da še malo povem, kaj mi kej delamo v teh jesenskih dneh, ja sprehajamo se in pol češemo iz dlake na tone ježkov in drugih semen, edino kaj je dobr pri tem, da se mu zdj zadržujejo samo na gobčku in nogah. Ampak kaj češ, če je pa v visoki travi polno mišk, ki jih je treba izsledit... Wink
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #145 : nedelja, 26.10.2008 : 09:49:55 »

No, danes sva šle spet pozdravit kravce. Pa je kravja mladina kmalu prišla firbcat k ograji. Rori je še nekaj časa skakala naokoli, potem pa se je počasi približala, tako da so se na koncu gobčki že vohali, pa tudi kakšen poljubček je padel Cheesy. Prov luštno je blo, jaz pa seveda brez fotoaparata Angry. Nekaj fotkic sem naredila na mobiju, moram pa še najti kabel, da bom slike spravila na računalnik.

LP
Barbara
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #146 : nedelja, 26.10.2008 : 10:26:00 »

Pa še en lep jesenski pozdrav od naju z Rori Kiss






Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #147 : četrtek, 30.10.2008 : 09:36:57 »

Moram vam povedat, kaj je bilo danes na sprehodu. Ker je padal dež, sem jo imela spuščeno, saj ponavadi takrat ne srečam nikogar. Na travniku, malo pred koncem sprehoda, pa je kar naenkrat približno 50 m pred nama steklo nekaj srn. Vidim srne, kako šibajo pred nama, vidim Rori, kako jih gleda. Meni je za trenutek zastalo srce, ker sem jo že kar videla, kako laufa za njimi. Stopim par korakov nazaj, jo pokličem in ona takoj pride Cheesy!. Seveda je bila izdatno nagrajena z koščki hrenovk in božanjem Kiss. Potem pa sem ji še malo žogico metala, nato pa sva šli domov. Danes sem ful ponosna nanjo Smiley.
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #148 : petek, 31.10.2008 : 15:22:50 »

Super. Smiley Medva pa mava danes cartalni dan.
Logiran
Bea
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 158


« Odgovor #149 : četrtek, 06.11.2008 : 12:00:24 »

Ravnokar sem klicala k veterinarju, ker sem jo danes zjutraj peljala na sterilizacijo. So rekli, da se je normalno zbudila, da je pridna, gleda naokoli in malo miga z repom Smiley. Sem vesela, da je do sedaj šlo vse ok. Iskat pa jo grem po četrti uri. Upam, da bo tudi okrevanje šlo dobro. Pred operacijo sem ji tudi dala pregledati kri, da bi se prepričala, če je vse v redu. Nisem si mislila, da bom tako živčna. Sicer je tudi moj kokeršpanjel od 11 leta dalje imel 4 operacije (približno 1 na leto), ampak je bilo zmeraj vse OK, tako da sem že približno vedela, kako bo vse skupaj potekalo. Samo ko je pa enkrat prvič, pa te je zmeraj strah.

LP
B.
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: irski terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines