mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 21:44:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnete oci
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vnete oci  (Prebrano 54774 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
cebelica
gost
« Odgovor #15 : nedelja, 09.06.2002 : 12:55:41 »

Spela,
Hvala za telefon dr. Copove. Saj bi prej odpisala, a mi ne uspe vedno precekirat vsega na forumu.
Sem jo klicala in sva podebatirali situacijo, ampak razlaga je zelo podobna kot tista z Gorkiceve, a se bom vseeno oglasila pri njej.


Mojca,
Kar se tice umetnih solzic: kakorkoli obrnes, za vecino ljudi(mogoce tudi psov, ne vem) niso prav ok oz. jim ne pasejo; jaz sem imela namrec tezave z ocmi in sem jih morala uporabljati, a so mi susile(!) oci, kar pa je ravno nasprotni ucinek, kot bi moral biti. Tudi od drugih sem slisala isto. Zakaj je tako ne vem.
Vseeno hvala za nasvet.

lp, Maja

Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #16 : nedelja, 16.06.2002 : 09:28:05 »

Alo, upam, da je z Gominimi ucki ze kaj bolje, ampak moj prejsnji kuza je imel tudi vedno rdece oci, ki so se zelo solzile. Diagnoza je bila entropij, kar se pa menda da tudi operirati, ali kako ze. Upam, da ni kaj takega in da ji nagajajo samo trave. Lep dan, Neta
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
yo
gost
« Odgovor #17 : ponedeljek, 17.06.2002 : 14:01:09 »

Na kliniki za male živali na Podmilščakovi dela ob sredah (če se ne motim) zdravnica iz Kočevja, ki je specializirana za očesne bolezni. Žal se imena ne spomnim, ti pa bodo povedali, če pokličeš. Ampak se moraš naročiti, ker prihaja samo 1x na teden.

Lp, Yo
Logiran
ali_cindy
gost
« Odgovor #18 : nedelja, 10.11.2002 : 10:50:18 »

Rada bi vas prosila za nasvet!

Moja maltežanka ima rdečo bulo na levem očesu. veterinar je rekel, da bo šla na operacija, ima kdo izkušnje s tem?

Hvala!
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #19 : ponedeljek, 11.11.2002 : 11:10:31 »

Verjetno gre za izpad t. im. tretje veke. Nekatere pasme, še posebej take z velikimi in izpostavljenimi očmi so temu zelo podvržene in to se najraje dogaja pri mladičih. Včasih, se s pomočjo očesnih mazil to popravi samo, če opazimo dovolj zgodaj in takoj reagiramo, vendar zelo redko. Verjetno bo res potrebna operacija, ki pa ni ne vem kako zahtevna. Včasih so izpadlo žlezo enostavno odstranili, danes pa jo raje prišijejo nazaj na svoje mesto, ker le-ta ravno tako izloča solze in, če jih običajne solzne žleze izločajo premalo, lahko pride do t. im. efekta suhega očesa. Čimprej poišči dobrega oftalmologa in zadevo čimprej uredi. Prilagam pa tudi nekaj linkov, ki ta pojav opisujejo:

http://www.pettribune.com/2001/090101/2020.html
http://www.marvistavet.com/html/cherry_eye.html
http://www.eyevet.info/cherry.html
http://www.flash.net/~anmleyz/cherry_eye.htm

Več lahko dobiš, če greš na Google in za iskanje vtipkaš geslo cherry eye, kot se temu tudi reče.

Logiran
dizzy
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #20 : sreda, 23.04.2003 : 06:53:37 »

tudi moja psička ima nenehno težave z očmi. Veke nima rdeče le beločnico in zelo jo srbi, tako da se s tačko kar naprej praska. Te težave ima že od majhnega. Antibiotiki ne pomagajo kaj dosti. V lekarni sem kupila kapljice proti alergiji( uporablja jih tudi hčerka, ki je alergična na cvetni prah) in je bilo nekaj dni bolje , sedaj se je spet poslabšalo.Teče ji rjav izcedek , gnojnih oči nima. Ali ima kdo izkušnje, da je uporabil cleratin tablete proti alergiji tudi pri psih, kajti jaz sem vedno bolj prepričana , da gre za alergijo na prah, veter in cvetni prah. Moja prejšnja psička je imela tudi težave z očmi, a  je imela gnojni izcedek  ne rjav. Na kliniki so ji naredili drenažo in potem je  bila v redu dokler je bila živa.
lp
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 111


« Odgovor #21 : sreda, 23.04.2003 : 13:50:39 »

Specialistka za očesne bolezni ima svojo ambulanto v Kočevju:

LESDOG - veterinarska ambulanta
Cesta v log 14, Kočevje
telefon: 01/8953 99, 01/8955 633

Obe veterinarki, ki tam delata sta super!  Smiley
Logiran
pia_in_kaja
gost
« Odgovor #22 : sreda, 23.04.2003 : 18:27:28 »

Moja psička ima že odkar smo jo kupili probleme z očmi. Kar naprej ji iz nje tečejo solze. Zdaj je stara že štiri leta.
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #23 : sreda, 23.04.2003 : 18:45:27 »

Hoj!
Pa še ena "a'la domači zdravnik" : če gre za vnete oči oz., če si pes oči prehladi (prepih, močan veter, ipd.) uporabim jaz domače zdravilo, uporabno tudi za ljudi in sicer kamilični čaj!Je še vedno delovalo (malce ga pogrejem in z robčkom nekajkrat obrišem oči psa). Naj pa poudarim, da gre tu "le" za prehlajene oči! LP
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #24 : četrtek, 24.04.2003 : 09:47:11 »

Če so oči stalno vnete in rdeče beločnice, je poleg alergije možen vzrok tudi rast dlačic na notranji strani vek, ki oko dražijo. V takem primeru je nujen operativni poseg, da se te dlačice odstranijo.

Vzrok za stalno solzenje, brez znakov vnetja pa so lahko zamašeni ali zaraščeni solzevodi in solze ne morejo odtekati v nosno votlino. Tudi to je možno operativno odpraviti. Sam poseg je v obeh primerih precej enostaven, je pa kljub vsemu potrebna anestezija.

Prekomerno solzenje je lahko precej neprijetno, ker pod očmi nastanejo rdeče-rjavi madeži in pride do razjed kože. To lahko psa precej moti oz. srbi. Možno pa je vse skupaj ublažiti s tem, da se doda v pitno vodo malo jabolčnega kisa (poleg rednega brisanja). Ta nevtralizira soli v solzah, zato le-te povzročajo manj problemov. Jabolčni kis vpliva tudi na urin, zato se umanjšajo tudi eventuelni rumeni madeži od le-tega na svetlejši dlaki.
Logiran
pia_in_kaja
gost
« Odgovor #25 : nedelja, 27.04.2003 : 15:50:51 »

Veterinar mi je  že predlagal, da bi jo operirali, samo me jo je strah strah kar tako pustiti veterinarju, da gre šariti z rezilom okoli njenih oči. Saj ni to, da ne bi zaupala veterinarju, ampak me oblije kurja koža že samo ob misli na to da bi šel nekdo operirat. Imam že slabe izkušnje z zdravniki, tako, da nisem preveč zaupljiva še pri veterinarjih!
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #26 : ponedeljek, 28.04.2003 : 08:22:19 »

Če je potreben poseg na očeh, je najbolje, da pelješ psa k specialistu oftalmologu. En naslov imaš napisan že zgoraj, druge možnosti pa so klinika v Mestnem logu v Lj ali Zlata Čop v Lescah. Brez potrebe se bojiš, ker so posegi precej enostavni in ponavadi ni potrebno nikakršno rezanje. Če gre za zamašene ali zaraščene solzevode, le-te odprejo običajno tako, da se kužku skozi nosno votlino porine kirurška nit v solzevod, da se ta prečisti oz. da prebode opno, če je zaraščen. Za dlake sicer nisem popolnoma prepričan kako jih odstranijo, vendar mislim, da jih posmodijo (če se motim, naj me kdo popravi).
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #27 : ponedeljek, 28.04.2003 : 08:58:55 »

Meni so rekli, da se dlake odstranijo z laserjem, vendar nastane problem, ker začnejo rasti na drugem mestu. Ne vedno, se pa rado zgodi. lp
Logiran

Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #28 : sreda, 07.05.2003 : 18:55:58 »

Ne vem, če spada tole ravno pod "vnete oči", a vseeno eno vprašanje : Moji starejši psički je malce otekla zgornja veka. Najprej sem mislila, da ima prehlajeno oko in sem ji s kamilicami. A ta oteklina ni hotela izginiti. Tako, da se tole vleče že cca. 1 teden-10 dni. Pregledala sem vse strani na Netu, ki ste jih omenili v tej temi, a TO NI TO :-/ Huh. Moja Lady ima oteklinico nad očesom-oz. na zgornji veki očesa. Če pogledaš od blizu, pa je videti nekaj mičkenih ranic... Je možno, da se je sama opraskala?? Samo ne vem, če bi to trajalo toliko časa-pa nič se ne manjša, ampak ostaja enako! Ima kdo izkušnje s čim podobnim???
***Smo ble že pri veterinarki in je rekla, da ma ful psov zdaj probleme z alergijami na cv.prah ipd.Tko, da je moja dama tudi to verjetno fasala. Nisem pa dobila ničesar za mazat, niti kapljic, ipd. Upam, da bo čimprej minilo!***
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #29 : sreda, 11.06.2003 : 18:16:33 »

Moja Bela ima zaj ze par dni vnete ocke. Prislo je z drisko, ki je trajala dva dni. In sem mislila da bo potem tudi to vredu. Dajala sem ji visine kapljice pa je blo en cas ok. Zaj pa spet. Prav tece ji iz ock. Ampak ne vedno. Vcasih se kero jutro zbudi in ma sploh levo ocko prav zlepljeno. Potem spet kak dan pa cisto nic in ze mislim da je vredu. Ock nima rdecih samo izcedek ima tako mocan vcasih. Sploh pa ko sem ji dala visine pol pa je takoj dobila izcedek. S cim bi ji lahko pomagala? Kamilice bi pomagale? Ali kaksna druga domaca lekarna? Namrec zanimivo je da nima rdecih ock in da nima izcedka vedno. To pa zaj traja kak teden.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnete oci
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines