mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:54:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnete oci
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vnete oci  (Prebrano 54762 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Miska
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 195


« Odgovor #30 : petek, 13.06.2003 : 10:16:58 »

Ce je izcedek gnojen, pojdi k veterinarju po kapljice ali kremo, drugace pa poskusi izpirat z kamilicami. Visine pa ji ne dajat, ker to so umetne solze, ki oko navlazijo, pri vnetjih pa nic ne pomagajo. Pomagajo recimo pri raznih alergijah na cvetni prah in trave, ko oko srbi in je suho.

LP, Miska
Logiran
Kati
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 131


« Odgovor #31 : nedelja, 07.03.2004 : 10:53:45 »

Kaj pa byvacin za vnete očke?
Logiran
reddevil
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #32 : nedelja, 07.03.2004 : 11:09:14 »

Glede vnetih oci so meni na veterini rekli, da izpiranje s kamilicami ni dobro, ker baje potem psu zacne odpadati dlaka okrog oci sram. Ce je pa to res, pa ne vem, ker sem po tem nasvetu psu nehala izpirat oci s kamilicami.
Drugace mu pa nobene kapljice niso pomagale, rasen eno mazilo za oci, kateremu pa zal ne vem vec imena  Huh, ampak se bom pozanimala.

LP, Ana
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #33 : sobota, 24.04.2004 : 17:07:44 »

Mi lahko kdo, ki ima izkusnje, prosim opise postopek odstranjevanja dlacic - trepalnic, ki rastejo navznoter in drazijo oko. Obstaja namrec moznost, da Spela to ima. Zaenkrat sva dobili Maxitrol kaplice, k poleg dveh vrst antibiotikov vsebujejo se kortizol - to naj bi ublazilo (odpravilo) mozno vnetje in posledicno zabuhlost veke. Veterinarka je namrec rekla, da bi najprej preizkusila, ce gre samo za vnetje ali dejansko dlacice drazijo oko. Nekaj je omenjala en plasticni vsadek, ki preprecuje vihanje veke ... Hm, meni se rec ne slisi prevec lepo in prijetno. To psa ne moti? Drzim pesti, da bojo kortikosteroidi pomagali, ceprav sama nad njimi sicer nisem prevec navdusena...
Aja, se to -Speli so ze dvakrat strgali neke folikle z veke (zdaj je bilo s tretje veke, za prejsnjic pa ne vem). arzlozili so mi, da gre za neke reci, podobne mazoljckom, ki (spet) drazijo oko. Od cesa to nastane in lai se da pozdravit?
m.
Logiran
Breza
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 192


« Odgovor #34 : sobota, 24.04.2004 : 18:31:24 »

Citat
Mi lahko kdo, ki ima izkusnje, prosim opise postopek odstranjevanja dlacic - trepalnic, ki rastejo navznoter in drazijo oko.......Hm, meni se rec ne slisi prevec lepo in prijetno.

Prav imaš - rast dlačic na vznoter ni prav nič prijetna. In tvoja veterinarka ima čisto prav, ko pravi, da bo najprej ugotovila, ali gre za vnetje ali za pravi entropium (uvih veke).

Če gre samo za vnetje, so navznoter obrnjene dlačice navadno prehodnega značaja in se jih da prav lepo "pocajtat" z antibiotiki. Drugače pa je s prirojenim entropiumom, ki je dedna hiba.  V tem primeru navadno pomaga samo operacija. Lahko pa postane stvar zelo zoprna, če je ne saniraš, saj stalno draženje oči lahko privede do kroničnih vnetij in posledično tudi do slepote.

Držimo pesti, da gre pri tvoji kužiki "samo" za vnetje"!  Smiley

Lp,
B.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #35 : sobota, 01.05.2004 : 12:39:57 »

Zivjo!

Mene pa zanima vaše mnenje glede modre (vrhnje) obarvanosti oči. Torej: imam psičko mešanko, srednje rasti, stara je 10 let. Včeraj sem opazila, da ima črni del oči (na sredini) nekako modro obarvan... ne vem kako bi to opisala, malo zamegljen pogled. Psička ima dlako čez oči. Ne vem če je to normalno, glede na to da druga psička (kratkodlaka, 5 let) ima normalno črne učke. Bojim se da gre za slabšanje vida ali kakšno vnetje. Izcedka nima, oko je čisto. Ali ima kdo podobne izkušnje?
Ali imajo vsi vaši psički normalno črno obarvane oči? Saj morda ima moja mala tako obarvane učke, ker s starostjo zgublja vid... ampak je zelo živahna in se z mlajšo stalno ravsata in igrata (tako, da ne kaže nobenih znakov staranja).

Hvala za odgovor.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #36 : torek, 04.05.2004 : 15:09:26 »

Gnojni izcedek iz desnega očesa, beločnica ni rdeča. Kaj bi to lahko bilo? Opazil sem ga predvčerajšnjim, ga je bilo zelo zelo malo, danes pa ga ni več tako malo  Undecided

Citat
Glede vnetih oci so meni na veterini rekli, da izpiranje s kamilicami ni dobro, ker baje potem psu zacne odpadati dlaka okrog oci

C'mon Huh Huh  Shocked Shocked
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #37 : torek, 04.05.2004 : 20:40:57 »

Čivava,
modrina lahko pomeni očesno mreno, zaradi česar pes slabše vidi in lahko celo oslepi. Običajno se da to odstraniti z operativnim posegom.
Svetujem ti, da psa odpelješ k veterinarju.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #38 : sreda, 05.05.2004 : 06:30:06 »

Čivava!
Modrina, ki jo opisuješ pri svoji psički je siva mrena, ki nastane zaradi starosti. Mislim, da je njeno odstranjevanje pri starosti tvoje psičke nesmiselno...lahko pa vseeno vprašaš veterinarja za nasvet!
Veliko sreče! Undecided
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #39 : sreda, 05.05.2004 : 20:59:45 »

Drejči, Oks hvala za odgovor. Psičko sem že peljala k veterinarju in je potrdil, da je mrena. Rekel pa je, da naj bi psička dobro videla. Oči ji je pregledal in o kakšni operaciji niti ni govoril. Zanima pa me ali je ta operacija zapletena (nevarna za psičko)?
Sicer moja psička ni ravno v rosnih letih, ker pa je manjše rasti (mešanka s pritlikavim kodrom) menim, da ima še kar nekaj let pred sabo. Sosedova (zelo podobna) je dočakala 19, tako, da če je komaj na pol življenja... Uhh... ne bi rada da oslepi!
Če ima kdo izkušnje s takšno operacijo, bi ga prosila če mi lahko opiše potek.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #40 : četrtek, 06.05.2004 : 08:22:31 »

Čivava,
Dokler se psička s svojim vidom normalno znajde v prostoru, ni nobene panike.

Pa tudi, če bo vid opešal ali bo celo oslepela, se bo v znanem (domačem) okolju povsem dobro znašla. Seveda pa jo je treba seznaniti z vsako na novo postavljeno "oviro" v znanem prostoru. V neznanem okolju boš pa ti njena vodnica. Pes se zelo hitro prilagodi novo nastali situaciji in včasih sploh nimaš občutka, da je slep. Takšne so vsaj moje izkušnje s slepim psom.

Sam potek operacije mrene ne poznam. Lahko ti samo na splošno povem, da je vsaka operacija, ki zahteva narkozo, za psa potencialno nevarna. Psi namreč - generalno - slabo prenašajo narkozo.
Če pa boste vseeno razmišljali o operaciji, naj svoje mnenje pove veterinar. Tam boste izvedeli ali je operacija sploh smiselna (kot je že napisal Oks) in njen potek.

Upam, da bo s tvojo kužo vse O.K.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #41 : četrtek, 06.05.2004 : 09:31:02 »

Ojla civava! Tudi nasa najstarejsa ima podobne "tezave" kot jih opisujes ti. Oko ima modrikast odsev in ce dobro pogledas izgleda malo zamegljeno (tudi jaz ne vem kako bi to opisala Wink). Psicka se zelo dobro vidi (ko lezi zunaj na travi na nekaj metrov opazi mravljo Grin in jo hoce pojesti), pa cetudi ji bo vid zacel pesati je ne bom dala operirati. Mislim, da bi bil zanjo hujsi stres veterinar, narkoza, tuji ljudje kot pa slepota. Sva bili pa pred tremi tedni na temeljitem pregledu pri veterinarju in je tudi ocke pogledal, pa je le komentiral, da so to starostne tezave in ni omenjal nobene operacije. Psicka bo cez en mesec dopolnila 11 let. Druga psicka pa ima 7 let in in ze nekja casa tezave z vidom. Nikakor ne morem oceniti ali vidi slabse kot pred letom dni ali enako saj se tako dobro znajde povsod. Malo tezav ima ko vstopa iz svetlega v temen prostor ali pa v kaksnem stanovanju kjer se ni bila. Pri njej operacija ne pride v postev tako, da smo se sprijaznili, da bo nekoc popolnoma oslepela. Ker pa je ze tako zelo pridna psicka mislim, da z njo ne bo nobenih tezav. Navajati jo bo treba le na povodec, saj je zdaj ves cas spuscena.

Ce zelis mnenje strokovnjaka se lahko obrnes na kliniko na Gorkicevi (Zaninovic) kjer dela specialist, zal pa sem spet pozabila kako se pise. lp
Logiran

Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #42 : četrtek, 06.05.2004 : 13:55:13 »

Kaja, Drejči hvala!
Sicer pa psiča ne kaže kakšnih znakov slabovidnosti... obnaša se povsem normalno. Tudi ko jo peljem na sprehod opazi vsako veverico  Undecided
Smo se pa doma pogovarjali in psičke najverjetneje ne bomo dali operirati (prav zaradi straha pred narkozo...), samo kaj ko bi ji tako rada pomagala, pa se počutim tako nemočno.. Angry
Upam, da se ji ne bo preveč hitro poslabšalo... A mogoče obstajajo kakšni vitamini za oči?
Kaja, upam, da bo s tvojima psičkama vse vredu!
Logiran
nadja
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 894


« Odgovor #43 : četrtek, 06.05.2004 : 14:16:50 »

Hoj,

na kliniki na Gorkičevi je specialist za oči Tomaž Miklavžin, če se ne motim. Mislim pa, da dela tudi na eni drugi kliniki, nekje na Gorenjskem, ampak nisem prepričana.

Veliko sreče!

lp
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #44 : nedelja, 09.05.2004 : 02:40:39 »

A potem tukaj nima nobeden konkretnejših izkušenj z gnojnim izcedkom iz očesa???

Moj ga ima samo iz desnega, da mu ga prav  zlepi, pa tudi na notranji strani se nabere. Malo mu obrišem z robcem iz blaga namočenim v kamilični čaj, kot mi je svetoval veterinar, mimogrede, tisto, da začne izpadat dlaka ni res, potem je kakšen dan dva boljše in zgodba se spet ponovi. Če ne bo boljše bom moral po kremo.
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnete oci
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines