mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 26.04.2024 : 10:20:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnetje ušes
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 14   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vnetje ušes  (Prebrano 59712 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #60 : ponedeljek, 12.09.2005 : 20:35:54 »

Točno, psička je novofundlandka!

Nazadnje, ko je šla v vodo, sem  opazila, da ji je ostala v sluhovodu in je nikakor nisem mogla spravit ven. Obrisala sem le zunanji del, saj si drezat v uho ne upam. Poleg tega sem masirala sluhovod od spodaj gor, da bi voda šla ven, pa nič. Predvidevala sem, da bo sama s tresenjem glave spravila vodo ven, a očitno je ni vse.

Otomax naj bi dajala 2 x na dan po 8 kapljic 7 dni le v vneti uhelj. Če ne bo bolje pa je veterinarka predlagala, da bi nadaljevala terapijo z antibiotiki.
Sama nisem velik privrženec antibiotikov, razen v nujnih primerih, zato bi raje nadaljevala še dva tedna z Otomaxom.

LP
Barbara
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #61 : torek, 20.09.2005 : 18:10:19 »

Katja, ali mogoče veš kakšni so lahko stranski učinki jemanja Otomaxa?

Soča namreč že nekaj dni bruha rumeno slino (1-2 x na dan), ampak vedno na prazen želodec. Bruha preden je ura za hranjenje. Ko normalno poje obrok, ne bruha.
Nima vročine, ne kaže nobenih drugih bolezenskih znakov.

Ali misliš, da je mogoče preobčutljiva na sestavine (med drugim vsebuje kortikosteroide)?
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #62 : sreda, 21.09.2005 : 18:17:36 »

Barbara,
Otomaxa ne poznam dobro, lahko pa bi bila seveda preobčutljiva. Ker pa se kapljice daje v uho je nekoliko čudno, da je sistemski učinek?
Če se bruhanje ne bo nehalo to vseeno svetujem (kljub temu da ni drugih znakov), da se oglasiš pri svoji veterinarki.
Ali pa prekini za dva dni z Otomaxom in če ne bo več bruhanja je verjetno res preobčutljivost. Drugih zdravil pa ne dobiva?
Lp Katja
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #63 : sreda, 21.09.2005 : 20:14:46 »

Danes sem prekinila z Otomaxom in res ne bruha več, vsaj zaenkrat.
Z glavo ne stresa več, tako da predvidevam, da se je vnetje umirilo.
Ne dobiva pa nobenih drugih zdravil.

LP, Barbara
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #64 : četrtek, 22.09.2005 : 09:51:17 »

Pri glivičnih vnetjih ušes pomaga tudi olje čajevca (tea tree). Olje čajevca zmešaš z mandljevim oljem v razmerju 1:10 in potem enkrat dnevno notranjost ušesa (ne pregloboko) namažeš z kapljico olja na bebi palčki. Deluje preverjeno... Seveda moraš še vedno čistiti ušesa s Clorexy dermom.
Sicer pa če imate ponavljajoča glivična vnetja ušes, je zelo verjetno, da ima celo telo težave z glivicami, vzrok temu pa je ponavadi hrana. Tako da spremenite prehrano psu. Hrana mora vsebovati čim manj pšenice, koruze in podobnih ogljikovih hidratov.
Nekaj o tem si lahko preberete tukaj:
http://www.purelypets.com/articles/yseabinfections.htm
http://www.greatdanelady.com/articles/systemic_yeast_infections_candida_albicans.htm
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #65 : četrtek, 22.09.2005 : 10:10:36 »

Bonie, hvala za informacije.

Hrano smo v začetku letošnjega leta menjali, ko smo iz Baubona prešli na Nutro Choice, vnetja pa je imela tako prej kot potem.

Bom pa poskusila tudi s kako alternativno metodo.

Hvala in LP
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #66 : četrtek, 22.09.2005 : 10:31:44 »

Kast,

z vsako komercialno hrano se boš teh vnetij zelo težko znebila. Po mojem mnenju je še najboljša hrana, ki se dobi pri nas, Canidae (pri moji psici smo z ušesii imeli mir, ko smo jedli Canidae, čeprav tudi ta hrana ni optimalna za glivice...). Sicer pa velja, da so edini sprejemljivi ogljikovi hidrati pri problemu glivic rjavi riž, ječmen, oves itd. in to tudi v minimalnih količinah. Največji del hrane mora predstavljati meso. Pravo dieto v primeru glivic najlažje psu zagotoviš s pripravo hrane doma... Poleg tega psu ne smeš dajati nobenih mlečnih izdelkov (razen probiotičnih navadnih jogurtov), klobas, kruha, pasjih priboljškov (še posebej ne kosti iz stisnjene kože in svinjskih ušes)... Zelo dobro pa je, da pes redno dobiva probiotike (ali v jogurtu ali v tabletah) in jabolčni kis (lahko daš žlico kisa v vodo ali v tableti). Preberi si tiste linke.
Pa še nekaj: vzrok za preveliko razbohotenje glivic so velikokrat jemanje kakšnih antibiotikov, cepljenja, sredstva proti bolham in klopom... Tako, da v takih situacijah raje kar preventivno vsaj 2 krat tedensko sčisti psu ušesa s Clorexy dermom...
Mi se trenutno tudi bojujemo proti glivicam, ker je psica bila 2 meseca na ogromni količini antibiotikov (zaradi borelioze in erlihioze) + kortikosteroidov, zdaj pa imamo glivice povsod - ušesa, med prsti, vaginitis, mozolji pod brado... Ampak moram potrkati na les, da smo večino že odpravili in to brez dodatnih antibiotikov ali antimikotikov. Sem pa ji čisto spremenila prehrano, pa redno vsa prizadeta mesta mažem z oljem čajevca...
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #67 : četrtek, 22.09.2005 : 14:08:18 »

Bonie, hvala za vse nasvete.

se mi pa prav smili tvoja psička, pa res ne more biti prijetno, da ima povsod glivice.

Naša je tudi jemala kar veliko dozo antibiotikov zaradi zaostale posteljice (3 tedne v maju), mogoče je tudi od tega.

Jabolčni kis super, ker imamo našega domačega 100% naravnega.

Ampak, če naprej hranim z Nutro Choice large breed, ki je za novofundlandce odlična hrana in ji redno čistim ušesa s Clorexy dermom, misliš, da se ji bodo vnetja še vedno ponavljala?

 

Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #68 : petek, 23.09.2005 : 06:57:14 »

Danes sem ugotovila, zakaj je verjetno bruhala na prazen želodec, dajajo jo hormoni, ker so se začeli tisti njeni dnevi.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #69 : petek, 23.09.2005 : 10:24:39 »

Danes sem bila na kontroli, Otomax ni pomagal nič, zato je zdaj dobila še antibiotike in otonazol.

Upam, da bo po tem boljše.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #70 : petek, 23.09.2005 : 10:57:07 »

Danes sem bila na kontroli, Otomax ni pomagal nič, zato je zdaj dobila še antibiotike in otonazol.


Veš  kaj bodo zdaj ti antibiotiki naredili? Trenutno se bo stanje izboljšalo,kakšen teden po tem, ko boš prenehala s tem, pa bo vse samo še slabše... Ker bo antibiotik ubil tako dobre kot slabe bakterije in ustvaril super klimo za razvoj glivic... Na glivice pa antibiotiki tako ne vplivajo. Ti še ni jasno, da klasična medicina pri glivicah, rešuje samo znake, ne pa vzrokov... Edino, kar deluje (če se nočes spuščati v alternativne vode je, da veterinar pod narkozo temeljito sčisti psu ušesa in potem še kakšen teden dni Otomaxa, potem pa redno čiščenje ušes z Clorexy dermom. Najprej vsakodnevno, potem nekaj krat tedensko ...

Ampak, če naprej hranim z Nutro Choice large breed, ki je za novofundlandce odlična hrana in ji redno čistim ušesa s Clorexy dermom, misliš, da se ji bodo vnetja še vedno ponavljala?


Odvisno od imunskega sistema psa in tega, kaj poleg te hrane še dobiva... Ampak če je že zdaj jedel to hrano in če si mu čistila ušesa, pa je dobival glivična vnetja, potem ne vem kaj pričakuješ...
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #71 : petek, 23.09.2005 : 11:18:20 »

Čisto jasno mi je, da antibiotiki ne bodo uničili glivic, a ima kronično vnetje, hudo!

A ni bolje, da najprej pozdravim to vnetje in se potem spravim na glivice!

Glede rednega čiščenja ušes pa pričakujem, da bo Clorexy derm bolje deloval kot čistilna tekočina, ki sem jo prej uporabljala!
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #72 : petek, 23.09.2005 : 11:45:57 »

Kast,

...Malassezie. Sicer je to normalni prebivalec vsakega pasjega sluhovoda, dokler se ne razmnoži čez mejo in povzroči vnetje.
Točno tako.

Si se kdaj vprašala, zakaj pa se ravno pri tvojem psu ta glivica, ki je sicer normalen prebivalec ušes vedno znova preveč razmnoži... Tudi drugi novofundlanci pa še in še pasem ima dolga, težka in kosmata ušesa, pa se jim to ne dogaja... In še vedno misliš, da boš to ustavila samo z kurativo (antibiotiki, čiščenjem...), namesto da bi poskrbela za preventivo. Brez posebnega prehranjevalnega režima se tega ne boš rešila. Mogoče boš samo našla najučinkovitejšo rešitev za tistih 2x ali več na leto, ko se to pač pojavi...

Če ima tako hudo vnetje, bi jaz pri vetu zahtevala čiščenje ušes (zaradi olajšanja stanja psu) in nadaljevanje z Otomaxom, brez antibiotiko. In še danes bi uvedla dieto.

Poleg tega vneta ušesa in mozolji na koži mene še najmanj skrbijo. Si si prebrala v tistih linkih, na kaj vse lahko vplivajo glivice dolgoročno v telesu psa? Če je moja psica nagnjena k temu (oz. če ji očitno klasična briketirana hrana ne paše), bom pač vse naredila za to, da teh problemov ne bo imela...

Sem tudi tukaj na mojpes.netu že nekje prebrala o nekom, ki je tudi imel te težave z vnetji ušes, ko pa je spremenil prehrano (na kuhano, ker idelanih briketov za ta problem ni) pa teh problemov ni bilo več...
Evo, sem našla:
Pri nas se pravkar na stedilniku kuha pasja kosta za nekaj dni. Wink Cheesy Cheesy

Sama sem se za to moznost odlocila predvsem iz zdravstvenih razlogov. Najprej zato, ker je imela ena od psic kronicne glivicne infekcije in so zato pogosto vzrok zitarice, predvsem psenica. No, po 4 mesecih je stanje z usesi fantasticno. Vmes se ji je najprej iz enega, potem pa se iz drugega dobesedno vlilo. Smo zbrisali in to je to. Drugi razlog je bila nagnjenost pasem k ledvicnim obolenjem. Pac ne zelim vec tvegati z vso svinjarijo, ki gre v pasjo hrano. Sploh po raziskovanju in ugotovitvi, da v blizino Slovenije ne pride niti ena od za moje pojme zadovoljivih briketiranih hran.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #73 : petek, 23.09.2005 : 11:48:55 »

Pa še enkrat: olje čajevca RESNIČNO deluje proti glivicam in to takoj, pa še naravno je...
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #74 : petek, 23.09.2005 : 12:26:58 »

Ma saj se strinjam s tabo, ne bodi tako huda!

Pa saj nisem rekla, da ne bi spremenila prehrane!

Ušesa pa ima čista in jih je imela že zadnjič, zakaj bi jo potem mučila z čiščenjem ušes pri veterinarju in ne da bi jaz doma z Clorexy dermom, zaradi teh glivic (ušes nima zapacanih), če sploh so krive glivice, ker zaenkrat ji še niso vzeli vrisa iz sluhovoda, to še sledi.

Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 14   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnetje ušes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines