mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 09:25:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnetje ušes
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vnetje ušes  (Prebrano 59309 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pikapoka2
novinec
*
Sporočil: 9


« Odgovor #165 : sobota, 15.09.2007 : 20:05:30 »

Lep pozdrav.
Jaz sem bila včeraj na pregledu z mojim pesotom, ker se je kar naprej praskal, sicer ne sam po ušesih tud drugod. Ko mu dvigneš ušes sicer ni nč zapackano(jz mu nism nikol pucala ušes). Ampak so mu vzeli tudi bris in ima povečano stanje glivic, dobil je otonazol in mu ga morm dajat 2krat na dan v oba ušesa. Tu pa je nastala muka, ker on tega ne sprejema najbolj, brani se na vse načine. Zanima me a je mel kdo take probleme in kako ste to rešili, ker tega smo dobili kar dve mali flaški, tako da bo treba delat vsaj dva tedna Huh
Šli smo tudi na dijeto RC Sensitivity Control, ker je vet rekel da je hrana eden od možnih vzrokov. Da ne rečem da ma kilco ali raje dve preveč  sram. Ja mal preveč smo ga očitno crkljali. Huh
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #166 : torek, 20.11.2007 : 19:56:43 »

Očitno se bomo tudi mi pridružili klubu vnetih ušes  Sad

Prejšnji teden se je Ori zbudil povsem poklapan, žalosten in apatičen. Nisem vedela, kaj mu je, ker je bil še prejšnji dan povsem ok. Ker se stanje do večera ni izboljšalo, oz. se je samo še poslabšalo, sem šla naslednji dan na veterino. Najbolj me je bilo strah, da ni kaj z zobkom narobe, čeprav sem upala, da ne, saj je imel septembra spuljen en zobek, spucan kamen in seveda pregledane ostale zobe.

Dr. Pavlica ga je povsem pretipal in zagotovil, da z zobmi ni nič narobe - prav nasprotno, saj so super. Orijevo počutje se je tudi od prejšnjega dne povsem izboljšalo, tako, da je izgledalo prav neumno, ko sem zatrjevala, da s psom nekaj ni ok.   Ker sem vztrajala, da sumim tudi na ušesa (enkrat je zatulil, ko sem se ga dotaknila pod ušesi, par dni nazaj), smo pregledali še ta. Naj povem, da ima povsem lepa, čista, nič zapacana in brez kakršnegakoli vonja ter spucana ušeska, tako, da je bil veterinar že tu v dvomu, saj je rekel, da tudi ušesa izgledajo naravnost super. No, ko sem vztrajala, da naj jih fajn pretipa, je Ori enkrat skočil, ko je pritisnil na določeno mesto. Je samo rekel, da so zagotovo ušesa.

Dobili smo kapljice Otomax, katere moramo porabiti do konca - no, mi smo jih skoraj že porabili, Orč pa še vedno zajoka, ob določenem gibu in se previdno strese - z vsem tem je začel danes.

Kake izkušnje imate vi z izboljšanjem, po jemanju kapljic? Ali je to premalo časa - dajem od srede. Ori je drugače živahen in ješč, samo vem, da tole ni ok. Pričakujem izboljšanje prehitro? Če bo jutri tudi previden pri stresanju, greva itak nazaj k veterinarju - koga priporočate na VF?

lp,
Diana
 
 
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #167 : sreda, 21.11.2007 : 09:37:18 »

Mel, se pravi, da daješ kapljice šele teden dni! Meni je bilo rečeno s strani vet., da naj bi se kaplice dajale najmanj 21 dni.

Zelo pa mi je čudno, da veterinar ni videl vnetja, če je pogledal v uho.... se pravi, da ga ni!? Zakaj pa je dal sploh kapljice!? Mogoče je kaj drugega vzrok za bolečino, glede na to, da so ušeska čista in brez vnetja (kakor je pogledal veterinar? Mogoče ima kak tujek v ušesu, ki ga je spregledal? Tako je bilo pri moji psici, vozila sem jo k istemu veterinarju, ki ni nikoli videl tumorjev v ušesu... ker pa z vnetji ni bilo konca, sem šla na pregled k drugemu, ki pa je takoj videl nekaj sumljivega.....
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #168 : sreda, 21.11.2007 : 10:09:34 »

Ja no, saj pravim, čudno.

Veterinar je pregledal ušesa tako, da ga je potipal nekje za ušesi, nakar je Ori skočil - ker ga je zabolelo. Potem je povohal ušeska in pogledal v njih s prostim očesom. To je to.  Huh

Sem ga vprašala, koliko časa naj dajem kapljice, pa je rekel, da naj porabim te kapljice in to je to. Kapljice bom danes dokončno porabila, tako, da ja, to je le 1 teden jemanja. Ti pa 21 dni? Shocked Ok, že tukaj mi je jasno, da nekaj ni ok, poleg tega, mi sam pregled ni bil všeč, samo sem rekla ok, bomo videli, če se bo odzval na zdravljenje, pa bom od tam naprej postopala ... Drugače pa ja, ušeska so lepa in nesmrdeča.

Ga bom peljala nazaj, morda nasvet, h komu naj ga peljem? Kako pa izgleda "ta prav" pregled ušes, da bom vedela opozorit, da to ni to?

Pa je normalno, da ima kuža pod vsakim ušeskom bunkico?  Huh No, izgleda da bom vendarle šla do Matkota, tako, kot vedno ... samo, sem želela "nedolžno" vnetje tukaj v Lj pozdravit.  Roll Eyes
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #169 : sreda, 21.11.2007 : 10:31:54 »

Tudi mi smo otomax jemali dlje kot 1 teden. So pa psici usesa sprali s clorexy dermom, ker je imela veliko usesnega masla. Potem pa sva dobili za domov se kapljice in to tekocino za spiranje. Pa uho je treba kar precej globoko pogledat...kaj ce je bobnic predrt, potem ne sme dobivat kar "enih" kapljic. Undecided Mi smo bili kar pri Tozonovi. Smiley lp
Logiran

Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #170 : sreda, 21.11.2007 : 10:40:02 »

Mel, povej temu vetu, da se psu s prostim očesom ne vidi kaj je globlje v ušesnem kanalu!
Jaz sem mojo peljala na Prvo kliniko v LJ.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #171 : sreda, 21.11.2007 : 11:13:43 »

Ja, sej sem bla vsa nezadovoljna po pregledu. Zdaj vsaj vem, da z razlogom. Mater me to razjezi, da ne moreš zaupat vetom.

Glede počenega bobniča sem že panično iskala simpotme po netu, ker sem prebrala v navodilih zdravila, da se psom z počenim boničem Otomax-a ne sme dajati. Še tu sem v temi o počenem bobniču spraševala, kaki so simptomi.

Jah nič, bomo šli nazaj. Upam, da bomo tokrat uredili tako, kot je treba.
Logiran
nagajivka
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #172 : petek, 30.11.2007 : 10:40:29 »

moja LU je mela rdeč uhl pa še rjava snov se ji je naberala. zdej vem da je to pač maslo in ko je uho bolano se ga pač več proizvede. vet ji pogledal v uho, ugotovil da je še blago vnetje, ki bi se kmalu razširilo. dobila se otonazol. zanima pa me koliko prib. ste drugi plačali za 100 ml tega, ker sem na netu videla, da je to zdravilo ki se ga dobi na recept Undecided meni je pa zaračunal 25 eur. Huh
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #173 : petek, 30.11.2007 : 15:31:02 »

ker sem na netu videla, da je to zdravilo ki se ga dobi na recept Undecided meni je pa zaračunal 25 eur. Huh

Ja seveda, dobi se na recept, ampak za ljudi. Za zivali pa so vsa zdravila samoplacniska.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #174 : četrtek, 24.01.2008 : 20:08:51 »

Mel kaj ste ugotovili?

Namreč zaradi tresenja z glavo, sem peljala psico k vetu. Že nekaj časa je to počela, ampak sem vse skupaj pripisovala menjavi hrani. Ker po tem, ko sem šla nazaj na staro hrano, ni bilo nič bolje, sva šli k vetu. Ugotovila je, da ima glivično vnetje in predpisala Otomax. Dala mi je 2 škatlici (psica 40kg) in dajati ji moram 2×dan. Naj bi bilo za 10 dni, čeprav dvomim, da bo. Me pa nekaj bega. Ona mi je rekla in tudi pokazala naj kar orenk stisnem tekočino v uho - cel curek. Na navodilih pa piše, da se psu nad 15kg da 8 kapljic. Tisti curek je bil pa neprimerno večji kot 8 kapljic. Kaj sedaj?
Predrt bobnič? Kako pa to veš? Ali bi to ona videla, ko je pregledovala ušesa?
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #175 : ponedeljek, 28.01.2008 : 09:34:48 »

Zaenkrat ne morem nič povedat, kako jima kaj kaže, ker še ni nič vidnega. Me samo skrbi, ker jima nikakor ne moremo preprečiti, da si ne bi ušes lizala, kadar imata zdravila v ušesih. Potem pa z vsemi mokrimi ušesi naokol po hiš tacata Smiley
@Uma
Zaenkrat smo z Hillsovo hrano povsem zadovoljni, pa tudi nobenih problemov nismo še imeli z njo. Me pa zanima, zakaj jo odsvetuješ?
Glede dlak v ušesih... S Samičko, Honey ni nobenih problemov glede striženja dlak, pri Aronu je pa to grozen problem, saj se že ob navadnem striženju grozno trese od strahu. Vseeno imata oba urejena ušesa in postrižene dlake v notranjosti.
Glede staršev, pa ne bi vedel kaj veliko, saj sta uvožena.
lp, s.

Se opravicujem, sem sele zdaj prisla do te teme. Da si ne bosta lizala uses jima preprecis tako, da ju bodisi locis za nekaj casa, bodisi se z njima ukvarjas da si ne bosta imela casa lizat uses, to je lahko sprehod, to je lahko igranje ali ucenje, skratka nekaj s cim se bosta zamotla.

Hillsovo hrano odsvetujem zaradi izjemno slabih izkusenj z njo!

Dlake v usesu je treba populit in ne postrict, zato ker ob strizenju lahko pridejo delcki dlake v sluhovod in tam povzrocijo vnetje.

Tole zadnje glede starsev pa skoraj ni vredno komentarja. Za zdravje psov je najpomembneje da ves, kaksna je preteklost starsev, prav tako kot moras zase vedet kaksno zdravnisko kartoteko ima tvoja familija, da bos lahko poskrbel zase.
Logiran
pokica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 503


« Odgovor #176 : ponedeljek, 28.01.2008 : 10:20:48 »

Glede puljenja dlak iz ušeska je pa pri nas tako. Dobra dva meseca nazaj je imala moja psička vnetje ušes in veterinar nam je takrat rekel, da so vzrok dlake v ušeskih, zato jih je takrat psički temeljito populil ven. Čeprav smo jih tudi mi pred tem, vendar ne tako temeljito. Dobili smo tudi kapljice proti vnetju in to je bilo to. Praskanje ušesk se je praktično takoj ustavilo in bilo je vse OK. Vse do nedavno. Ponovno praskanje ušesk, navkljub rednemu puljenju dlak, saj nam je vetrinar povedal, da tudi nekaj nepopuljenih dlak v ušesku, lahko povzroči vnetje.
Ponovno smo šli k vetrinarju, tokrat drugemu, tukaj pa je bila popolnoma druga zgodba glede puljenja dlak. Da tega več ne smemo početi, kajti, ko se dlake izpulijo, nastane ranica in ta ranica oziorma ranice povzročijo vnetje ušeska.  Shocked  V poštev naj bi prišlo le striženje dlak. Tako da smo dobili Otonazol, 2 krat na dan po 10 enot iz brizge (inzulinke). Psička pa se je že po prvi dozi prenehala praskat in stresat z glavo.
No, jaz sem se odločila, da pulila več ne bom, tudi zato, ker psičko zelo boli ob tem, pravega učinka pa tako ni.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #177 : torek, 29.01.2008 : 13:09:27 »


Predrt bobnič? Kako pa to veš? Ali bi to ona videla, ko je pregledovala ušesa?
Če zna prav polgedat bi videla, če ne pa ne!
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #178 : torek, 29.01.2008 : 15:16:26 »

Mel kaj ste ugotovili?


Sori, tole sem spregledala.

Pri nas sploh ni bila težava v ušesu, ga je naknadno še "naš veterinar", h kateremo itak nasploh hodimo, pogledal in ušes je bil, kot sem predvidevala bp. Meni se je dozdevalo, da bo tako, ker je bil ušesek čist, brez vonja ...

Naj bi pa pri nas šlo za težave z vratom (od tod tudi bolečina pri tresenju) - določena vratna vretenca, nič hudega in krtičnega, malce starostno, malce pa kot težava malih psov, predvsem za to, ker jih jemljemo v naročje (tudi) z napačnimi gibi. Dobili smo opornico za 14 dni in 4 dnevno terapijo s kapljicami in je bilo vse ok.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #179 : nedelja, 24.10.2010 : 14:39:05 »

Bučko že en teden dobiva kapljice Otonozol 2 x na dan zaradi vnetja ušes. Vsaki dan dobi tudi antibiotik - tablet (sedaj žal nimam škatle s sabo, da bi napisala, kako se imenuje ker smo na vikendu, lahko takoj jutri.) Nič več ne opleta z glavo, nič se ne praska, sem pa opazila, da ko mu dam kapljice v ušesa slabše sliši. A je to mogoče zaradi kapljic ? Ali je možno, da je bilo vnetje tako hudo, da sedaj slabše sliši ? Zjutraj, preden sem mu dala kapljice, se je takoj obrnil, ko sem ga poklicala, danes popoldne pa sem ga klicala res na glas (res da je spal, ampak vseeno) in me ni registriral... Undecided Sedaj spet spi, ga bom pustila nekaj časa, in ga ne bom budila, bom pa spet poskusila čez nekaj časa. Še nikoli se ni zgodilo, da me ne bi slišal, pa sem res glasno vpila, najprej bolj potiho, potem pa že vsa v paniki naglas. Ne izključujem možnosti, da me ni slišal zaradi tega, ker je spal, oz. bil v polsnu. Ali pa mu slučajno jaz nakapam preveč kapljic v ušesa, kar ne bi rekla. Kar strah me je...sedaj spi, in ga ne bom motila. Star je 9 let in pol.

Veterinar je pri pregledu pogledal v oba ušesa, in je rekel, da je eden močno vnet, drugi pa manj. Je pa pogledal z otoskopom (upam, da sem prav napisala). Dal mu je tudi dve injekciji. Iz ušes mu nič ne smrdi, pa tudi prej mu ni. Ima lepa čista ušeska, brez kakršnih koli pikic, garij, ali kaj podobnega.

Hvala za pomoč.
Logiran
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Glava  |  Tema: Vnetje ušes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines