mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 19:21:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Pasji boji
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 29   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasji boji  (Prebrano 139531 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #150 : torek, 15.11.2011 : 11:56:09 »

Kot so že napisale pred mano - največji problem ni prevzgojiti takega psa in ga doživljenjsko imeti pod nazdorom. Problem je najti posvojitelja, za katerega boš:
1) ziher, da bo dejansko vsako minuto do konca življenja tega psa počel vse prav, da se pri njem ne bo zgodil kak incident in da s svojimi dobrimi nameni ponuditi psu še eno možnost ne boš zakompliciral lajfa enemu posamezniku/familiji;
2) ziher, da te kandidat za posvojitelja ne nateguje, ker v resnici hoče le dobiti psa, ki se je že bojeval in nadaljevat s tem poslom oz. je morda celo zgolj lutka/posrednik, ki bo pomagal bivšim lastnikom dobiti nazaj psa.
Največji problem niso psi, ampak LJUDJE!!!
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #151 : torek, 15.11.2011 : 12:07:02 »

miskica, obstaja še ena možnost: da pes raje ostane doživljenjsko v zavetišču, če obstajajo kakršnikoli dvomi o potencialnem posvojitelju. Osebno "rizičnega" psa raje ne bi oddala, če bi imela še tako minimalen dvom, da ne odhaja v prave roke. Težava nastopi, ko oskrbnik zavetišča nima dvoma, ali pa ga dvom ne zanima.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #152 : torek, 15.11.2011 : 12:18:01 »

Koliko verigarjev tako navduseno pricaka popoldne neznance na svojem terenu? TO je APBT.
Ogromno psov ni zdruzljivih z drugimi psi, tipa bull sploh, pravi ljubitelj in poznavalec (drugi naj se sploh nebi zanimali zanje) te stvari ve. Ni pricakovati da se bojo jutri igrali z drugimi psi, z vztrajnim delom pa se jih lahko nauci toleriranja. Pomojem je pri psih vseeno point da so cloveku prijazni, za ostalo je pa povodec in pes mora biti sposoben it mimo, brez dolocenih prebliskov. Sicer so pa ze pred mano napisali.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #153 : torek, 15.11.2011 : 12:29:45 »

Vsekakor niso vsa zavetisca enaka, v vecini njih v pse ni vlozenega niti 5 minut dela razen hranjenja in ciscenja iztrebkov. Kje je sele selekcija med interesenti.
Ce je nekomu v interesu, lahko pa iz njih marsikaj naredi. Poznam punco ki ne sodeluje na tem forumu, ima posvojeno APBTjko ki je bila fejst zjebana v vseh pogledih..danes psica sobiva z drugimi zivalmi. Samo v prave roke je prisla. Upam da se tudi za tele zasezene najdejo taki.

Pa ni edino srecno zivljenje psa druzenje po parkih z drugimi psi..lastnik se pac prilagodi karakterju psa.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #154 : torek, 15.11.2011 : 12:33:57 »

miskica, obstaja še ena možnost: da pes raje ostane doživljenjsko v zavetišču, če obstajajo kakršnikoli dvomi o potencialnem posvojitelju. Osebno "rizičnega" psa raje ne bi oddala, če bi imela še tako minimalen dvom, da ne odhaja v prave roke. Težava nastopi, ko oskrbnik zavetišča nima dvoma, ali pa ga dvom ne zanima.

Doživljenjsko v zavetišču? Kopičenje psov v zavetiščih ni nobena rešitev. Zame v takih primerih ni druge opcije kot T61.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #155 : torek, 15.11.2011 : 12:38:13 »

Ja, opciji sta ti dve - doživljenjsko v zavetišču ali evtanazija. T61 je nalašč nisem omenila, glede na to, kje naj bi bila, po navedbah medijev, ena od psic posvojena.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #156 : torek, 15.11.2011 : 12:54:33 »

Prav veliko psov se v zavetišču doživljensko ne da vzdrževati (če pozabimo na stroške in tudi na to ali je to dobro za psa ali ne), ker prostora manjka že tako ali tako. Lahko pa zainteresirani  vedno zberejo sredstva in se zgradijo posebno zavetišče za neposvojljive. Je pa pri takih zavetiščih težko zagotoviti dovolj stabilen vir financiranja (da bi bil financiran iz proračuna lahko kar pozabimo, že 30 dnevno vzdrževanje živali v zavetišču je velik zalogaj - v bolj bogatih državah jjim ne privoščijo več kor 4 - 14 dni), še bolj pa to, da se taka zavetišča ne spremenijo v pasje hiralnice.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #157 : torek, 15.11.2011 : 13:56:34 »

Pasje borbe za vrtoglave zneske
Psi umorjenega so v karanteni, o njihovi usodi bo odločala posebna komisija
Črna kronika - torek, 15.11.2011
Tekst: Peter Lovšin
Ljubljana - Policisti so med preiskovanjem umora posojevalca denarja in rejca psov naleteli tudi na sum mučenja živali. Umorjeni Tine Resnik naj bi namreč na najmanj dveh (govori se celo o treh) naslovih vzrejal predvsem ameriške stafordširske terierje in jih na Tepah nad Litijo uril za nelegalne pasje borbe.

VIR
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #158 : torek, 15.11.2011 : 14:19:08 »

Psi na linku in na posnetkih že niso Am stafi.
Zelo mi je žal za te pse, saj so po psnetku sodeč do ljudi prijazni.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #159 : torek, 15.11.2011 : 15:37:07 »

Ja, opciji sta ti dve - doživljenjsko v zavetišču ali evtanazija. T61 je nalašč nisem omenila, glede na to, kje naj bi bila, po navedbah medijev, ena od psic posvojena.

Kje je bila posamezna psica pridobljena - na prostem trgu, v zavetišču A, B, ŽBLJ,... tu nima več nobene veze. Težko si predstavljam, da bo o usodi katerega koli od teh psov lahko odločal prvi, drugi ali nevekeri v verigi bivših lastnikov, ampak bo končno odločitev (oz. tako bi moralo biti) sprejela kaka višja inštanca, bi si predstavljala da na Vursu, ki bo lahko upoštevala le mnenje zavetišča, kjer psa/psico imajo v oskrbi zdaj in kjer ga/jo bodo objektivno ocenili.

Po tistem, kar se je dogajalo v zgodbi z bulmastifi, ko so razne strokovne ali "strokovne" komisije sprejemale take in drugačne odločitve o usodi psov, tudi pričakujem, da se pristojni tokrat ne bodo več šli kakih posebnih prijateljskih ali vplivnostnih igric. Tisti časi so namreč mimo in javnost po razkritju vsega, kar se je razkrilo v zgodbi o bulmastifih, nima več takega tolerančnega praga kot pred leti.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #160 : torek, 15.11.2011 : 15:44:38 »

Ne, v tem primeru ne bo tako saj niso vpleteni slovenski velepomembneži in lastnik je bil en navaden kriminalc ne pomemben kriminalc z miljoni v žepu. V tem primeru bodo po hitrem postopku odredili evtanazijo.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #161 : torek, 15.11.2011 : 16:07:47 »

Ja, se bojim, da odločitev ne bo odvisna od stanja psov ampak od politične volje. Glede na to, da se v medijih že piše o "izredno nevarnih psih" in da se znova piše o nevarnih pasmah, jim res slabo kaže.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #162 : torek, 15.11.2011 : 16:30:26 »

Žal se v živalovarstvenih krogih manipulira predvsem s podatkom, od kod je bila ena psica, čeprav je bilo odvzetih skupaj 15 psov. Predvsem v smislu podtikanja zarotništva s strani zavetišč, ki jim je bil tehnični del odvzema teh psov naložen.
Ker sem formalist in mi res gre na jetra, da se manipulira s pričakovanji, zahtevami in obtožbami, ki s pravili igre nimajo prav ničesar skupnega, sem v 'žrelu dogajanja' objavila tole:

Vidim, da terminologija nekaterim povzroča težave:
Lastnik psa je tisti, ki je vpisan v CRP in lastnik odgovarja za psa.
Ali je bil pes kdaj res dan v posvojitev, podatki v CRP pa ob tem niso bili spremenjeni, ne bo ugotavljal nihče med nami (tudi zavetišča med seboj ne), temveč ustrezne službe pregona in nadzora, saj se po navedbah v medijih sumi, da je bila psica udeležena v kriminalnem dejanju. Manipuliranje, kaj bi bilo korektno, da bi kdo naredil, je brezpredmetno. Najkorektneje bi bilo, da se vsakega psa (v vseh zavetiščih) ob oddaji v nov dom odjavi z zavetišča in prijavi na novega lastnika. Za to zavetišče ne potrebuje nobene veterinarske ambulante, temveč lahko stori ta postopek samostojno, v kolikor sploh ima interes preložiti odgovornost za psa na pravega lastnika. Za ta postopek potrebuje samo dostop do CRP (zakonska obveza za vsa zavetišča) in posvojitveno dokumentacijo (zakonska obveza za vsa zavetišča) ter nekaj minut/psa časa. Zakaj zavetišče ne odjavi sebe kot starega lastnika in vpiše podatke novega lastnika, ve samo tisti, ki tega ne stori in noben drug. Enako je s preverjanjem vpisov za pse, ki so še vedno v lasti zavetišča - to preverjanje lahko zavetišče opravi 24/7/365 in korigira nepravilnosti na različne načine (z lastnim in sledljivim popravkom v bazi CRP, z opozorilom pogodbeni veterinarski organizaciji, z opozorilom novemu lastniku, s prijavo na VURS ...). Logično je, da zavetišče z nedoslednim delom pri vnosu sprememb o lastništvu zavestno prevzema nase odgovornost, ki sledi iz pasjelastništva in vsakršno kasnejše razburjanje je samo trošenje energije. CRP je namreč namenjen prav temu - ugotavljanju lastništva in s tem odgovornosti.


O skrbi za pse žal tam ni veliko prebrati. Tudi kakšnih poznavalcev pasme / potencialnih posvojiteljev ni nikjer. Je pa veliko blata, ki leti v vse smeri. Zagotovo od tega psi ne bodo imeli popolnoma ničesar. Sama sem vesela, da so psi zdaj tam, kjer so in prepričana sem, da bodo zanje našli ustrezne rešitve. Si pa ne dovolim od nikogar zahtevati odločitve, da katerikoli od njih trajno ostane v kateremkoli zavetišču. Kakršnikoli pritiski na kogarkoli v tej smeri so zame povsem nesprejemljivi.
Logiran

skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #163 : torek, 15.11.2011 : 17:06:36 »

A bi Vurs mogoče lahko pogledal v CRP , koliko psov ima obalno zavetišče nase pisane, torej v lastništvu in koliko teh je še dejansko v zavetišču, da se vidi neka številka koliko jih manjka v zavetišču, torej so v novih domovih, mrtvi, izgubljeni, koliko njih ni prepisanih/necepljenih,... Huh
Logiran

Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #164 : torek, 15.11.2011 : 17:08:07 »

Glupi mediji danes pisejo o Amstaffih, jutri bojo o SBTjih..pa niso ne eno ne drugo.."pac med temi nevarnimi pasmami so". Meni se kozla, res imam pol kufer neprofesionalnosti ljudi, ki so bojda nekaj studirali in naj bi stali za teb kar objavljajo. Ce bo danes prometna nesreca z BMWjem, tudi ne bojo pisali da je bil audi. In ce se zgodi umor s kalasnikom, pac ne bojo pisali da je bilo s pistolo.
In ce pes v registru ni zaveden kot nevaren, pac ne mores buc prodajat da je izredno nevaren, mislim, pa folk kupuje casopis zato da nebi bullshitov brali ampak dejstva. Kdo takim bedakom sluzbe daje, poleg tega zame novinar ni vreden nic ce ni objektiven.
Logiran
Strani: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 29   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Pasji boji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines