mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 13:57:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Saj je le pes
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Saj je le pes  (Prebrano 59364 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
tarass
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #45 : petek, 25.06.2004 : 00:08:28 »

Draga moja najstnica.
Sam sem zelo velik ljubitelj psov,tudi sam sem imel v otroštvu podobne težave.Ker nisem imel pogojev za psa nisem pa želel drugim ljudem vsiljevat svoje teorije o živalih sploh pa ne svojim staršem kateri so še komaj preživljali in šolali mene ,zato se pač nisem odločil za psa.sedaj pa ko sem si ustvaril svoj dom zgradil svojo hišo z velikim travnikom pa imam pet psov.Resnično sem zelo srečen da so se mi ustvarile sanje iz otroštva in da sedaj uživam življenje z mojimi ljubljenčki vendar sem zato moral v življenju marsikaj prestat in se marsičemu odreči. Zato počakaj še nekaj časa da si boš sama ustvarila nekaj v življenju in ne posiljuj svojih staršev kaj naj storijo.Tudi tvoj študij verjetno ni poceni in tudi tvoje potrebe verjetno niso majhne.Kaj pa če je vzrok pri starših iz finančnega vidika?
Malo se zamisli mogoče ti bo koristilo!

Lep pozdrav
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #46 : petek, 25.06.2004 : 12:55:09 »

Oprosti, ampak ne razumem tvojega odgovora. Sem se enkrat prebrala celotno temo in ni mi jasno komu je tvoj odgovor namenjen. Sammy namrec ze ima psa, sprasuje pa, kaj naj stori, ko bo sla studirat v Ljubljano, saj se boji, da bo kuza, ce ostane pri starsih, koncal na verigi...
m.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #47 : petek, 25.06.2004 : 20:23:47 »

petra: glede tega, da bi šla v pasjo šolo: opravila sva malo šolo, sedaj delava agility, sva bla tud na eni tekmi (slaloma mi še ne dela), za povrhu pa sammyja učim vedno novih trikov. ko se enega nauči, si izmislim novega.

tarass: študirala bom čez 3 leta in torej še ne študiram. vzrok za ravnanje in mnenje mojih staršev pa niti približno niso finance. saj je bolj poceni imeti psa v stanovanju, kot pa narediti pesjak s streho in izolirano dvodelno pasjo hišico. le čisti se malo več-po mojem.

maja01: ne vem, ali bom šla študirat v ljubljano. morda bo to maribor ali portorož, koper, kaj pa vem-saj sploh ne vem, KAJ bom šla študirat. sammy vsekakor ne bo pristal na verigi, zakaj le, če ima že pesjak? bojim se zaradi sprehodov, pa da ne bo imel družbe. če bi imeli ograjo, bi se že sam kolikortoliko razgibal, toda še enkrat-starši so proti ograjo zato, ker bi bila potem nova trava rumena. vem, beden razlog, da ti slabo postane, sam kaj...

danes je bil z mano v zimskem vrtu (oz. na stekleni terasi) od 11-17.30 ure. po kosilu sva spala 3 ure... no, potem sva pa šla na dooolg sprehod.
Logiran
tarass
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #48 : petek, 25.06.2004 : 23:36:38 »

Draga moja Maja ,če nisi razumela mojega odgovora ,pa še kar nekajkrat preberi na začetku vprašanje od Sammy.Mislim da takšno mlado dekle,kot je Sammy ,ne bi smela govorit takšnih besed o svojih starših. Če je za tebe beseda kanibal primerna da jo izrečeš svojim staršem potem verjamem da nisi razumela mojega odgovora.Če pa starši hočejo zeleno travo in čist balkon,pa se bo že Sammy morala podredit.

L.P
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #49 : ponedeljek, 28.06.2004 : 19:28:17 »

tarass: Jaz vas bom kar začela vikati, da mi en bi slučajno sem napisali še cele lekcije bontona. Torej, kot prvo se mi zdi, da ste "ljubitelj" psov, katerega psi živijo v pesjakih na "čistem zraku".
Kakšne pa govorim o svojih starših? Resnice se ne sme olepševati. Jaz vselej povem stvari take kot so, ne maram pretvarjanja, laži. In vi si prebrerite še enkrat moje vprašanje, ne Maja. tam namreč ne piše kanibal, pač pa "kaninbal".  A veste, kaj pomeni kanin oz. canin? Upam. To je torej moja skovanka za ljudi, ki ne marajo psov in nima nobene veze s kanibali, le beseda se sliši podobno. Jaz spoštujem svoje starše in ker še predobro vem, kaj je prav in kaj ne se glede živali z njimi ne strinjam. Za svoja leta sem še preveč premišljena in odgovorna. Namesto, da bi uživala najstništvo, se obremenjujem s svetovnimi problemi, ki jih sama itak ne morem rešiti, ampak taka sem. In zaradi tega nastaja tudi moja poezija. Problemi v zvezi z naravo me ganejo.
In zakaj ima človek psa? Za družbo, da je z njim veliko večino dneva, ne pa da jo kot plišasto igračo odvrže na dvorišču in jo pobere, ko se spomni nanjo-ko je že stara in umazana ter pripravljena za v smeti.
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #50 : torek, 29.06.2004 : 00:41:58 »

Draga moja najstnica.
Sam sem zelo velik ljubitelj psov,tudi sam sem imel v otroštvu podobne težave.Ker nisem imel pogojev za psa nisem pa želel drugim ljudem vsiljevat svoje teorije o živalih sploh pa ne svojim staršem kateri so še komaj preživljali in šolali mene ,zato se pač nisem odločil za psa.sedaj pa ko sem si ustvaril svoj dom zgradil svojo hišo z velikim travnikom pa imam pet psov.
Se opravičujem, ker se vtikam v temo z vprašanjem, ki je  ''sfaljeno'' za ta naslov. Ker pa sem firbec Grin, me zanima katere pasme vse je 5 članski ''trop'' vaših kužkov??
LP
Teja
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #51 : nedelja, 04.07.2004 : 21:02:29 »

tarass, a zdaj boste pa kar tiho? sem si mislila. ste se pač ušteli. človeško se je motiti.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #52 : sreda, 07.07.2004 : 09:21:27 »

tarass, a zdaj boste pa kar tiho? sem si mislila. ste se pač ušteli. človeško se je motiti.
...da, človeško se je motiti, to imaš popolnoma prav Sammy, ampak ni pa človeško, da nekdo, ki je veliko starejši od tebe, ne zna prebrati ene enostavne besede, kot je "kaninbal"-ampak si jo enostavno prebere tako, kot njemu paše: "kanibal"...G. tarass, naučite se brati!  Roll Eyes Cool
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #53 : sreda, 07.07.2004 : 19:43:28 »

hvala za podporo.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #54 : četrtek, 08.07.2004 : 19:49:11 »

pa še nekaj. leta so le številke. sicer človek z leti dobi več izkušenj, vendar to še ne pomeni, da zna pravilneje presojati. sicer pa je itak dokazano, da je vsaka nova generacija inteligentnejša od prejšnje. bla je neka raziskava o tem, da imajo današnji dojenčki kar nekajkrat (številke si nisem zapomnila) večji inteligenčni kvocient, kot ga je imel Leonardo da Vinci. no, ampak to že ne spada v forum ljubiteljev psov. vsaj zdi se mi tak.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #55 : petek, 01.10.2004 : 21:26:40 »

za vse, ki ste pisali v tej temi, imam eno dobro novico. kupili smo ograjo! stebri so ze zabetonirali, le pobarvati se se morajo, potem pa napeljati zico gor. tak sem happy! Cheesy aja, pa letos je bil z nami na morju, pa na enem dolgem izletu, mamo pa nacrte za nadaljne izlete, Sammy pa gre seveda z nami! hja, zivljenje se izboljsuje in postaja podobno tistemu, kar sem pricakovala, ko sem se odlocila za psa.
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #56 : sobota, 02.10.2004 : 09:52:08 »

Vse povsod je isto!  Angry
Na začetku so vsi proti psu, po kšnih treh tednih ga majo pa že oni najraje. Tko je blo pri meni, najprej ne vleči ga noter , ker bo vse od dlake-zdej pa Rondo pejt notr da te zunaj nebo zeblo!!!
Al pa, če kam gremo-zakaj pa Rondo nebi šel z nami!!
 Grin
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #57 : ponedeljek, 25.07.2005 : 12:14:06 »

sammy sokiran sem, da je pes v pesjaku in ima samo dva sprehoda. osnova pri psu so vsaj 4 sprehodi, pa da se vsaj 4do 5 ur ukvarjas z njim. v eni knjigi mas anketo ki jo moras izpolniti, da vidis ce je pes za tebe. in vprasanja so, ali te moti umazanija, ali imas dovolj casa itd. in ce na to odgovoris z ne pol nebi smela imeti psa. pa ceprav si ti vrjetno odgovorila z da je pa tudi pomembno s cem bi tvoji starsi odgovorili.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #58 : ponedeljek, 25.07.2005 : 12:19:31 »

A ne bi ti najprej pometel pred svojim pragom  Wink Več kot očitno si preskočil poglavje o higieni (si predstavljam, da mora biti tudi kaj o dolžnostih lastnika v tej knjigi, kot je npr. pobiranje iztrebkov za svojim psom)  Lips Sealed
Logiran
dogue de bordeaux
rad pišem
****
Sporočil: 481


« Odgovor #59 : ponedeljek, 25.07.2005 : 13:00:41 »

mislim, da se pobiranje iztrebkov, ne more primerjati z osnovno rekreacijo, ki jo mora pes imeti za zdravo zivljenje. jaz dam zdravje mojega psa pred zadovoljstvom nekaterih sosedov. zanemarjati zelje ljudi ni zlocin. zanemarjanje potreb svojega psa je zlocin(vsaj tako deluje morala v moji glavi).
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Saj je le pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines