mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 15:10:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: rencanje, grizenje, lulanje  (Prebrano 55061 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tinca
gost
« : sobota, 24.08.2002 : 14:23:43 »

pa sem spet tuki  Smiley
luc pridno raste, raste pa tudi njegova samozavest  Grin
med igro renci na nas in nas grize.. zacne tudi lajati na nas in ce mu z ostrim glasom recemo ne cisto ponori... kako naj ga umirimo?  Huh
drugace nas uboga, tudi na sprehodih je zlat  Grin
problem pa je tudi lajanje ponoci in lulanje po stanovanju... ven ga peljemo po vsakem obroku, po vecjem razburjenju, igri, ko se zbudi, preden gre spat.. vendar pa se se vedno velikokrat polula v stanovanju! ali je to zato ker je samec? pri nas je ze 14 dni in ce se se bolj trudimo nam nikakor ne uspe da bi minil dan brez brisanja luzic.. pravi problem pa bo nastal ko bo sola in bo dopoldne sam.. polula se namrec tudi v svojem "stanovanju"  Smiley  veliko lepse bi mu bilo ce bi lahko dopoldneve prezivljal v dnevni sobi pri dedku in babici vendar pa onadva ne bosta za njim brisala luzic in ga vozila ven.. ce bo zaprt bo pa lajal in bo spet ogenj v strehi.. prosim za nasvete kako naj vsaj malo izboljsam te zadeve... aja, drugace ga pa ze vsak dan puscam samega.. da se bo navadil..

lep pozdrav   Wink

tina & luc

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1 : sobota, 24.08.2002 : 19:24:57 »

Ziv,

ko zacne rencat in grizt, "zacvili" au in prenehaj z igro za nekaj minut. Nato se spet zacni igrati. Ce te spet prevec ugrizne, nehaj z igro in pojdi stran-v drugo sobo, v glavnem se mu umakni. Tokrat za malce vec casa. In to ponavljas. Moj je v parih dneh kapiral in od takrat naprej se igrava samo dokler ne recem au, potem neha, pride do mene in me zacne lizat.

Kje pa je ponoci?

Glede lulanja: moj je bil ze napol navajen cistoce in mu je le kdaj pa kdaj uslo. Ko se je polulal notri, ga nisem kregala. Ce pa se je polulal zunaj, je bil pa neznansko priiiiden. Pomagale so tudi "pasje plenice", ki sem mu jih nastavljala pred vrata in so "disale" tako da sem tocno vedela, kdaj ga tisci lulat, saj se je odpravil naravnost k plenici.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Tinca
gost
« Odgovor #2 : nedelja, 25.08.2002 : 12:19:35 »

Smiley bom probala s cviljenjem!

ponoci spi v svoji skatli- to je zraven kuhinje in dnevne sobe.. mi pa spimo v zgornjem nadstropju.. nekaj casa sem spala v sosednji sobi tako da ni bil sam pa je blo isto..

lp, Tina
Logiran
Gregor_K.
gost
« Odgovor #3 : četrtek, 29.08.2002 : 23:46:39 »

Tina glede na to da se poznava in dobro veš da imam veliko izkušenj s psi,bi me res lahko takoj vprašala ko se je tole začelo...
Glede grizenja-pes se bo umiril sam.To je za to pasmo te starosti čisto običajno...
Glede divjanja-pes bo moral slej ali prej spoznati kdo je "alfa samec" v vašem "tropu".Tu ni pomožne rešitve.Jasno mu boš morala dati vedet da si ti glavna.Nikar s tepežem!Le primi ga za gubo na tilniku in ga stresi za njo.To naredi z njim tudi mati če je poreden:)

Lulanje-časopisni papir in izgon na prosto.
Boljša varianta-takoj ko boš opazila da mora iti pes na stran ga pelji ven.Tako se bo jasno naučil da ti mora pokazati da mora nekam...
Sicer pa je pogosto lulanje obveza mladega psa...

LP!
Logiran
Gregor_K.
gost
« Odgovor #4 : četrtek, 29.08.2002 : 23:52:11 »

Sicer bi pa vsem ki imajo probleme s psom priporočil naj najprej odkrijejo vzrok problemov,oziroma zakaj se pes tako obnaša.Ne pa da takoj rečejo,ja,to lahko,tega pa ne.Tako ne gre.Pes ima svoje potrebe,ki pa jih žal mi včasih ne razumemo pa čeprav nam jih hoče povedati...

LP!
Logiran
halicanum
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 188


« Odgovor #5 : petek, 30.08.2002 : 06:17:38 »

Tinca,

Pri beaglih je treba biti dosleden. Na vsako nedoslednost reagirajo s poskusom izsiljevanja svoje volje. Za pogledom, ki osvaja, se krije zelo mocna osebnost, ki natanko ve kaj si zeli doseci. Na vsako neodlocnost reagirajo z novim poskusom.
Namesto, da ti vzgajas njega, on ze lep cas vzgaja TEBE in ostale clane "krdela".

Sedaj moras narediti korak nazaj, ki je zelo zahteven, in nekatere "lekcije" predelati bolj dosledno. Taksni popravki zahtevajo veliko strpnosti in dela.  -  Upam, da ti bo to uspelo.

Eden od ucinkovitih nacinov je, "zaposliti" ga - veliko se ukvarjati z njim in njegovo voljo neopazno preusmerjati v vedenje, ki ti je sprejemljivo.

Zapomni si: PES MORA BITI ZAPOSLEN. Drugace, si sam zacne iskati zabavo, ki nam ni vedno po volji.

Nisi edina. Tudi nasi beagli imajo svoje muhe, kot so obcasni poskusi izsiljevanja. Ce ne reagiramo vsi enako in dosledno, se zna zgoditi, da jim nekaj uspe.


Veliko srece in potrpezljivosti!
Darko
Logiran
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #6 : sobota, 31.08.2002 : 09:17:54 »

STRESANJE ZA VRATNO GUBO PREPOVEDANO !!!!!!  Angry Angry

V naravi to pocne samo kak odstotek ali dva zivali (volkov) in se to kot povsem skrajno sredstvo umirjanja.
Prva reakcija pri grizenju mladickov (npr seska) je da mama zacvili. Ce to ne pomaga vstane ter se umakne in psicka ignorira. Nato je na vrsti rencanje in ce se to ne pomaga psicka prevali na hrbet (ga nezno podre) in ga nekaj trenutkov zadrzi v tem polozaju.
Kot zadnje sredstvo za umiritev porednega kuzka uporablja mati PRIJEM !!!! za vratno gubo in nikakor ne stresanje Angry.
Stresanje za vratno gubo mocno spominja na ubijanje plena in kuzki se resnicno takrat tako pocutijo. Pri nekaterih lahko celo tako sprozimo agresijo ali pa pretiran strah ter kasneje v rencanje (obramba).

V mali soli so nam striktno prepovedali stresanje te gube in pa klofute po gobcku.
Njabolje je tako kot predlagata Nanook (cviljenje zelo ucinkovito Kiss Kiss) in Halicanum Cheesy Cheesy.
Pa veliko uspeha.
Logiran
Gregor_K.
gost
« Odgovor #7 : sobota, 31.08.2002 : 10:15:06 »

Smrček imam prijatelja ki ima psarno že vrsto let in ki vzreja pse za potrebe reševalcev,policije in vojske.
Stresanje za vratno gubo je učinkovito in ni mučenje ali trpinčenje psa.
Vendar psa samo primemo in narahlo stresemo,ne da ga vlečemo ali kaj podobnega za njo!!!!!!!!

Udarci po gobčku pa so res prepovedani!!!!

Prijem za gubo in rahel stres nikakor ne povzročita agresije ali pa pretiranega strahu!

Moraš namreč vedeti da niso vse pasme enako občutljive.
Razlika je na primer če to narediš pudlju ali pa rotvajlerju!
Treba je imeti občutek in ostati miren,nikakor ne znašati s tem svoje jeze nad psom!

LP!
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #8 : ponedeljek, 09.09.2002 : 09:03:02 »

Živjo! Imam kužka starega 4,5 mesecev. Imam pa ta problem, da se mojemu psa kar naenkrat dobesedno čist utrga in me začne grist ko nor. Ko povzdignem glas, da bi nehal, ne neha. Ga udarim po riti tudi ne neha. Včasih je zaleglo, če sem ga udarila po ritki zdaj pa ne več.Kaj lahko še naredim? Pri meni ni nič pomagal če me je grizel da sem vpila au au, ali pa cvilila. Ni vžgalo. Hvala že v naprej. lp
Logiran
keno1
gost
« Odgovor #9 : ponedeljek, 09.09.2002 : 09:26:04 »

Pozdravljena!

Žal pri psu zadnji del telesa (rit) ni ravno primeren del za kakršnokoli fizično kazen.Na tem delu so določene živčne poti in se tega dela res izogibaj,tudi božanje po tem delu ni priporočljivo.Če že hočeš psu pokazati da te naj neha gristi ga pač ošvrkni po smrčku.To bo še najboljše.Pri moji psički to vedno zaleže,seveda moraš imeti tudi nekaj avtoritete.

Lp
Logiran
KIN
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 220


« Odgovor #10 : ponedeljek, 09.09.2002 : 09:46:48 »

Po smrčku pa tudi baje ni priporočljivo. Tako so mi rekli. Pes je na tem delu najbolj občutljiv.lp
Logiran
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #11 : ponedeljek, 09.09.2002 : 10:21:11 »

Kin,
moj predlog je, da psa streses za gubo na vratu - na enak nacin psice kaznujejo svoje mladice. Seveda intenzivnost tega prilagodi karakterju svojega psicka. Po gobcku ali po glavi pa jaz svojega zlatkota nikoli nisem udarila.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #12 : ponedeljek, 09.09.2002 : 12:11:40 »

Pa kaj ste vsi svoje pse tepli in stresali za vratno gubo, da so nehali grist??? Mislim, ker moj ne spada med prav inteligentne pa je takoj pokapiral, ker sva se šla "po mladičkasto". Ko me je preveč stisnil, sem rekla au in šla stran. Nisem tulila au. In to sem ponavljala in ponavljala. Kmalu je zakapiral do kod lahko gre in od takrat naprej se igrava čist normalno. Če pa včasih vseeno preveč stisne pa rečem; "Tari ne, ker je au" in potem neha. Simpl ko pasulj.

Še to glede stresanja za gubo: v naravi samica REDKO oz . SKORAJ NIKOLI ne strese psa za vratno gubo. Ali se umakne in malce zarenči nanj ali pa ga zgrabi za gobec. Ne pa za vratno gubo. Tudi prenašajo jih ne tako naokrog, ampak jih večkrat primejo kar čez telo in jih potem nežno odnesejo drugam.

Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
brin
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 178


« Odgovor #13 : ponedeljek, 09.09.2002 : 12:56:11 »

Ups, sedajle berem vse za nazaj. Nekateri pisete, da je prijem za vratno gubo nepriporočljiv. No ja, meni so to strokovnjaki priporocali kot edino metodo kaznovanja.  ??? ??? . Ocitno obstaja vec mnenj.
Je pa tudi res, da svojega psa nisem nikoli mogla mocno stresti  (ker je pretezak)  in so bili tisti moji poskusi prijema za vratno gubo bolj smesni in neuspesni poskusi kaznovanja.
Svojega psa pa sem najveckrat (in tudi najbolj uspesno je bilo) odvajala od grizenja z ostro besedo fuj... Pa je zaleglo, scasoma seveda. To ni bilo cez noc, pac pa postopoma. Pa tudi au sem govorila - rezultat pa je bil ta, da me je moj kuza veselo polizal po obrazu.
Lep pozdravcek.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #14 : ponedeljek, 09.09.2002 : 15:05:27 »

Lahko poskusiš tudi tako, da se pred psom, ki  te grize zviješ v "klobčič". Torej se usedeš na tla in skriješ roke, noge in glavo. Mogoče te bo poskusil ugriznit v hrbet, vendar bo kmalu ugotovil, da te ne more, vsaj ne tako kot te lahko npr. v roko. Jaz to še vedno počnem kadar se Kaja preveč razigra in pozabi pravila lepega vedenja. Zdaj sicer laja name, dokler je ne pogledam, včasih pa se je užaljeno vsedla in obrnila proč.

Se pa strinjam z Nanook, nikoli še nisem videla, da bi psica stresla mladiča za gubo, sem pa videla, da ga je zagrabila za gobec, narahlo seveda. Isto lahko vidiš pri volkovih, seveda samo na discoveryju. Če se ne motim naj bi oglavnik halti deloval pomirjujoče ravno zato, ker zategne na gobčku, tako kot je to storila psica. Večina psov se ga hitreje navadi. Don ga je v primerjavi z nagobčnikom in oprsnico, zelo hitro sprejel. Nekaj že bo na tem.
Logiran

Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines