mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 21:32:04

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Strani: [1] 2 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke  (Prebrano 16294 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« : petek, 28.12.2007 : 13:21:02 »

Kuko kej? Kar dve bivši Horjulčanki na tej strani! Trenutno na kavču gledava televizijo - tale Discovery chanel je ornk zadeva, res! - ker sva en mičkeno mokri in premraženi zaradi tiste bele zadeve, ki ji človeška bitja pravijo sneg. Ali če citiramo najmlajšega človeškega člana najine družine - sneeeeeg, sneeeeeg ... Cheesy
Ena od naju, moje veličanstvo Smetulja bom že skoraj dve leti pri tej familiji, blagovoljena princesa Lana pa 9 mesecev. Hm, morava priznati, da nama je lepo.  Roll Eyes Sploh, ko se zakobacava na največjega člana človeškega krdela, ki sicer trdi, da želi imeti mir za informativno oddajo, ampak midve veva, da je to samo kamuflaža. Ena na trebuh, druga direkt na glavo, da je bolj ziher, pa 'alo, frajer čohat'. Vsake toliko nekaj zagodrnja, ampak ne kaže znakov napadalnosti, zato se ne pustiva odgnati.
Malo bolj previdni sva ob mačjem delu družine. Maca je pohlevna, nama takoj prepusti svojo posodico za polizat, Muri je bolj trd oreh. On bi še v najino posodo zlezel, če bi mu pustili. Pa kar nekaj teži, pa bi rad praskal in se kao igral  Huh a mu še nobeden ni povedal, da so na svetu psi, ki so večji, močnejši, pametnejši  Tongue
Noči običajno preživljava na ali zraven postelje. So si naju kar razdelili, Smetulja spi pri velikih človeških krdelnikih, Lana pa pri ta malemu. Ki ima posteljo polno pliškotov, zato je spanje še posebej udobno, ker si jih lahko pesjan zlahka znosi na kup in se uleže nanje. Kako kul!
Bitju, ki mu človeški mladič pravi mami, nekaj hodi po glavi, da bi si omislila še eno mačjo dušo, ampak se največji človek tudi pod razno ne pusti prepričati. Mama sicer pravi, da je z odločnim NE prišla k hiši tudi Lana, ampak ta veliki pravi, da tukaj ne misli popuščat. Nama po pravici povedano mački ne dišijo tako zelo, da bi mamo podprla. raje navijava za to, da bi otroški mladič šel v šolo tenisa. Potem bi bile žogice vsepovsod in nama jih ne bi bilo treba nenehno iskati po dvorišču. Najraje imava jutranjo telovadbo - 6.30, gremo ven! Jes!  Wink
Poljubčke z dolenjskih koncev,
Smetka in Lana
Na snegu

Simbioza - Smetka in Maca

Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #1 : petek, 28.12.2007 : 22:10:55 »

Kako lepo sta opisali vajino uživanje v vašem domu  Smiley. Sta pa frajerki, da sta uspeli omrežiti tudi največjega človeka v krdelu, da vama popušča celo med gledanjem informativne oddaje  Cheesy. Kakšno taktiko sta pa ubrali? Mogoče takšno kot jaz in Don, da se usedeva direktno pred najinega največjega človeškega krdelnika in ga lepoooo gledava, včasih nekaj godrnja, da bi rad malo miru, potem pa mu je takoj žal in že sva pri njem na kavču pripravljena na čohanje  Grin.
Uživajta še naprej!
l.p., Lisa
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #2 : ponedeljek, 31.12.2007 : 12:52:59 »

Kosmato 2008 vam želimo!
http://shrani.si/f/3f/iX/2vtq0AnB/kosmatinci.jpg
Logiran
svrk
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.000


« Odgovor #3 : ponedeljek, 31.12.2007 : 13:19:41 »

Super poročilo. Srečno 08  Smiley
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #4 : torek, 05.02.2008 : 15:51:25 »

Mi pa smo včeraj pozno popodne ...
srečali pomlad!http://shrani.si/f/1n/1U/2bLMOykw/zvoncki1.jpg
ps: glej zvončki Smiley
Logiran
chanel5
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 234


« Odgovor #5 : sreda, 06.02.2008 : 11:56:46 »

super ste Smiley
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #6 : ponedeljek, 25.02.2008 : 12:16:24 »

Iz dolenjskih hribčkov sporočam, da so se najini človeški krdelniki že lotili prvih spomladanskih opravil. Vloge smo porazdelili - oni grabljajo zemljo in bi radi počasi posejali travco, midve jih poskušava prepričati, da je z luknjami vsa stvar veliko bolj zabavna. Bitje, ki mu pravijo Mami, se s tem ne strinja, ker pravi, da si bomo tace lomili. Kdo - midve že ne!  Cheesy Ker natanko veva, kje in kako globoka je kakšna luknja.  Wink

Drugače pa sem se odločila, da bomo en mičkeno menjali lokacije večernega poležavanja - ker človečniki večere preživljajo ob igrici Catan, sem Lano gladko preselila k fotelju, jaz pa sem zavzela strateško pozicijo POD jedilno mizo. Razlog - trije pari nog, ki me nenehno čohajo  Tongue Lana se je nekaj sicer pritoževala in sva potem bili nekaj večerov pod mizo nagneteni obe, pa sem ji razložila, da pametnejši popusti (in jaz nisem pametnejša), tako da je zadovoljna z novo pozicijo. Hja no, pa obljubila sem ji, da ji pokažem, kam sem zakopala njeno telečjo kost.

V soboto gremo na Jurčičev pohod. Lana že nabira kondicijo (jo bo rabla), jaz sem pa itak narejena za hribe. Kok bo dobr!  Cheesy
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #7 : torek, 25.03.2008 : 13:27:05 »

http://spranjca.blog.siol.net/files/2008/03/dsc00083.JPG
Pri nas je bilo pa takole čez praznike. Hm, a so bili božični, ker snega je bilo res ogromno. Z Juniorjem sem zorala ledino po hribu 100 in večkrat.
Lepo vas pozdravljam,
vaša Smetulja
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #8 : torek, 25.03.2008 : 20:24:07 »

O vidim, da imate tudi vi veliko snega Cheesy

Uživajte!!
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #9 : sreda, 26.03.2008 : 12:46:35 »

Ja, noro je. Lana pa nima rada snega. Pravzaprav ona ne bi šla niti ven lulat, če ni ravno nujno Smiley
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #10 : ponedeljek, 31.03.2008 : 09:38:33 »

Smetulja šepa za sprednjo desno taco. Ko sem pogledala tačko, sem opazila eno majhno ranico (čisto brez krvi, zgleda v bistvu, ko da je bil mehurček in je počil) na osrednji blazinici. Če hodi po kamnih zelo šepa, na travi ne toliko, kar pomeni, da jo boli na pritisk. Je pa še vedno živahna in ne da miru, teži Lani za norenje itd. Si pa tačko liže takoj ko se uleže.

Šepanje sem opazila v soboto zvečer po sprehodu, zdaj pa ne vem, naj počakam še dan dva? V nasprotnem gremo danes k veterinarju.

Če naj počakam malo - s čim naj mažem?
Še kak nasvet?

Če povijem, je v minuti vse spet dol strgano, ker je lumpa.
Logiran
zalarjeva
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.197


« Odgovor #11 : ponedeljek, 31.03.2008 : 09:47:05 »

Jaz bi namazala z bivacinom za oko ali bepantenom, nevem pa če ni strupeno, če bi pes to lizal.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #12 : ponedeljek, 31.03.2008 : 10:09:52 »

Predlagam, da samo razkužiš z betadinom (gre za 10% jodovo raztopino, ki se uporablja v veterini), dobiš ga v  (skoraj vsaki) lekarni v 100 ml pakungi. Mislim, da tudi ni nič strupeno ker se tudi mucam lahko s tem mažejo šivi po sterilizaciji v primeru, da je rana "vneta". Predlagam, da pokličeš k veterinarju in povprašaš glede betadina in lizanja. Je pa fino razkuževat parkrat na dan.

Sicer pa so rane na blazinicah precej boleče, če ni v rani kakega tujka (trn ali kajk podobnega) se zadeva zaceli sama, bo pa kar trajalo nekaj časa.
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #13 : ponedeljek, 31.03.2008 : 10:43:24 »

V bistvu imam težavo s tem, ker sem ji hotela na tačko poleg povoja dati še vrečko in pa en štumf gor, ko gremo ven, ker je res blato in svinjarija, pa mui bejba ne pusti (no, pusti že, ampak sname v naslednjem trenutku, potem pa lumpasto gleda, kaaaaj, če mi pa ni všeč Smiley
Sem blazinico ornk pretipala in stiskala, če je kaj noter, pa ni niti cvilila, samo stran je vlekla, češ, moti me. Tako da hudo očitno ni.

Torej traja malo več časa. Ok,  bom pa pozorna, če se bo karkoli spremenilo, če bo bolj šepala, manj norela, manj jedla, pujsa ima že 24 kg /da o Lani ne govorimo, čez zimo je šla kljub gibanju 3 kg gor!/.
Logiran
Royalty
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.006


« Odgovor #14 : ponedeljek, 31.03.2008 : 10:52:20 »

Si kar predstavljam, da noče imet štumfa gor Roll Eyes.

Predlagam, da ji po sprehodu, če bo rana res blatna in umazana, spereš rano z vodo (sicer ran ni fajn preveč močit), potem pa čez namažeš betadin, ki pa rane suši in tako pospešuje celjenje.

Če je ranica res majhna, mislim da ne rabiš skrbet. Seveda pa opazuj, če se kaj spreminja, gnoji, veča....pa mogoče vseeno ne bi bilo slabo na veterino poklicat in samo vprašat za nasvet. Meni večkrat tudi na daljavo s čim takole pomagajo, sploh v primeu kadar vem kaj narest, pa nisem čist 100 % če je rako prav Wink.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: Pasji zlati ribici Smeta in Lana pošiljata pozdravčke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines