mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 18:34:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: požrešen pes
Strani: 1 2 [3] 4   Dol
Natisni
Avtor Tema: požrešen pes  (Prebrano 19331 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kosovirji
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #30 : nedelja, 24.02.2008 : 02:29:10 »

oj linchaich
Poizkusi s tem ker imaš dva gavnarja jih prvo loči. Vsak naj je v svoji sobi ločeno za zaprtimi vrati. ( nagon in tekmovalnost se pozna pa naj si bodo še tako dobri frendi) In drugo če to ne pomaga postavi hrano malo višje, ne previsoko. Toliko, da se mora malo potruditi da vzame grižljaj. Pri nas je delovalo.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #31 : ponedeljek, 25.02.2008 : 07:47:01 »

Pri nas glede tekmovalnosti in rangiranja nimamo problemov ... Lina je absolutno nad Aiko in se Aika temu sploh ne upira. Glede na to, pa da imamo 4 pse, ne dva, je pa tudi tako, da z ostalimi glede rangiranja nimamo problemov. Z Ero sta si nekje enakovredni (sta kjer sta in ni rangiranja!), Dona je sigurno podrejena. Ampak kot sem napisala ... Lina sedaj je sama, nekaj casa za tem, ko ostale ze pojejo. Tako da je v miru in sama, ampak ne glede na to, jo moram vmes ustaviti, da podre kupcek oziroma rigne. Se se ni ustavila.
Si pa napisala v temo nemski bokser, da naj ji dajem manj slano hrano ... kuhana hrana ni skoraj nikoli hrana ... je ne solimo, edino ce dobi kaj nasega (kak ostanek makaronov, pa se to je zmesano z njeno hrano - pa se to se zgodi enkrat na mesec, ce se). Brikete imamo dobre in mislim, da ene izmed tistih, ki niso zelo slani (niso komercialna prehrana) - RC. Vidim pa tudi po tem, koliko je zejna po njih ... po Giant adult je veliko bolj zejna, kot sedaj po teh.

Glede postavitve hrane visje ... hmmm .. bomo poskusili kako to zgleda. Tega se nismo poskusili.

Hvala za predloga.

Lp, Ursa
Logiran
kosovirji
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #32 : ponedeljek, 25.02.2008 : 13:08:48 »

linchaich
o ti kr mal zavidam kolk mrcin maš. Sama sem imela tudi možnost nekaj časa živeti s 4 mrcinami. In če sem iskrena je boljše ( za pse) al če hočeš lepše imeti toliko mrcinc. Opazovanje je veselje jih je gledat a ne. Je pa tut zavidanja vredno, da tako lepo skrbiš.  Kapo dol. Cheesy
Lej ravno od tuki sem pobrala nasvete. Takšna situacija je podobna volčjemu krdelu. Psi so inteligentni poleg tega pa imajo tudi nagon.
Uf oprosti tako bi ti še rada kaj napisala pa se mi zdi da ti že posteno pametujem. Upam, da bo to s posodo obrodilo sadove.

Posodo postavi nekje v višini glave malo nižje toliko, da Lina z malo truda (malce bo morala nagniti glavo v desno ali levo, zgledalo bo kot da je njena glava žlico. Drugače je kot z lopato) lahko zajeme grižljaj. Nato se bo morala malo odmakniti, da bo lahko pojedla. S tem psa prisiliš, na daljši razmik med grižljaji, kar je že uspeh. Žvečenje pa kasneje pride kot posledica tega.
Pa ne sedaj miselt, da sem rekla da ima Lina lopato ali žlico namesto glave. Wink
Ja priznam tista z neslano hrano je malo butasta. Sama tudi ne slolim doma pripravljene hrane. Sam zdej sem ji nabavla hrano, ki je dobra za kosti in je full ne mara. Kaj te lahko na tem mestu vprašam a si kdaj dajala ali veš za kakšne dodatke, ki bi krepili kosti.
Hvala pa lepo se mejte kosmatinci. (A boš kdaj predstavila, ozirama si že kje v kakšni drugi rubriki, še Ero in Dono.) Smiley ;
Logiran
ena
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


« Odgovor #33 : sreda, 27.02.2008 : 13:29:22 »

Evo rešitev za požrešne kužeke  Grin  Grin  Cheesy

http://www.brake-fast.net/index.htm
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #34 : sreda, 27.02.2008 : 19:22:02 »

Super stvar! Ampak ta kuža v videu je zeloooo počasi v primerjavi z našim  Roll Eyes
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #35 : četrtek, 06.03.2008 : 21:16:53 »

Linča, ali pa probaj dat v skledo kaksno zogo ali pa jabolko (če ga ne marata) ali kaj podobnega... psica si mora umikat zogo in s tem bolj pocas je...
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #36 : četrtek, 06.03.2008 : 22:00:38 »

Joj, pri nas je vedno hujše ... Thor je tako napet, ko vzamem posodico, da se cel trese - prav zares, kot da bi ga ful zeblo. To sem opazila, ko sem ga včeraj iz roke hranila, ker ga ne morem več gledat, kako se davi. Sem upala, da se bo malo umiril, če bo počasi jedel, ampak se ni. Strah me je, da se mu bo kdaj kaj zataknilo, poleg tega pa bi rada vedela, od kod izvira to ekstremno obnašanje, ko gre za hrano  sram
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #37 : petek, 07.03.2008 : 10:03:23 »

Kaj pa da hranite v bistvu samo kot del šolanja - se pravi dnevno količino briketov uporabljate kot priboljške za šolanje, a bi se to mogoče obneslo?
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #38 : petek, 07.03.2008 : 11:50:10 »

Sem tudi sama razmišljala o tem, ampak se držim tega, da vsaj nekaj časa po jedi počiva, kadar pa delava skupaj, pa se mu tudi tako strašno mudi dobit nagrado, da neprestano skače in pleše Roll Eyes
Sicer pa verjetno ne bi bil problem, če bi mu to količino hrane razporedila na večkrat čez dan. Mogoče bi ga sčasoma minila ta strašna 'lakota', če bi vseskozi po malem dobival hrano  Huh
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #39 : petek, 07.03.2008 : 11:58:16 »

V bistvu, če bi dobival briket po briket mislim da ne bi smelo bit problemov s tem, da bi moral počivat. To je bolj mišljeno, da kadar se naje pošteno potem mora počivat nekaj časa da preprečiš razne težave. Ja mogoče res razporedit čez dan, malo po malo, pa namočit, pa boš videla kako in kaj.
Logiran
minkica
otrok do 14 let
*
Sporočil: 2


« Odgovor #40 : sobota, 29.03.2008 : 13:59:11 »

Jaz imam eno vprašanjev zvezi s požrešnostjo. Imam ši- cuja, ki poje skoraj vse, kar vidi. Za jest mu dajem več, kot naj bi dobil za svojo težo. Ko ima moja mlajša sestrica kakšno hrano v roki, hodi okoli nje dolgo časa, nato pa ji vzame jed, ki jo ima v roki. Doma imamo še mačka in tudi njemu poje vse.

LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #41 : sobota, 05.04.2008 : 18:06:59 »

Pospravljajte hrano, ne puscajte otroka samega s psom, imejte psa pod nadzorom, zapirajte vrata ...
Nobena znanost, temvec osnoven red.

Sicer pa, ne vem, kako lahko pes mlajsi sestrici vzame hrano? Pravis, da dolgo hodi okrog nje, potem pa ji jo vzame. Kje pa so starsi? A se nic ne bojite, da bo nekega dne pes hotel hrano v trenutku, ko bo sestrica dala grizljaj v usta? Pa bo malo prevec zinil ... Saj si menda ne zelite otroka s pogrizenim in positim obrazom, kajne?
Logiran

minkica
otrok do 14 let
*
Sporočil: 2


« Odgovor #42 : sobota, 12.04.2008 : 09:08:53 »

Evo starši smo tukaj in smo tudi vedno zraven. Gre bolj za to, da si hčerka želi še od drugih slišati mnenje ne glede na to kaj ji pravimo doma. Upam, da boste razumeli in ne vem zakaj vaše pisanje zveni kot napad na vse nas.

LP mami od Minkice
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #43 : sobota, 12.04.2008 : 10:26:55 »

Ja požrešnost... Tudi naš kuža je bil zelo zagnana pri hrani. Čeprav lahko rečem za svojega da se je z leti umiril in zdaj je počasneje (ima 13 let). pri našem sem mu dajala hrano predvsem jaz in ko sem mu jo dala sem se umaknila. Bil je čisto na svojem in nikogar na spregled. Tako se ne boji da bi mu kdo vzel kaj ven še preden poje. Kar se pa tiče jemanja iz rok... Psi so pač takšni da imajo vedno prazen želodec tudi ko je poln Smiley In lastniki so tisti, ki naj bi bili pozorni in vzgojili psa! Seveda pa mnogi samo tečnarijo kakšen je pes in ne storijo ničesar. Podobno je zaganjanje psa v druge pse. Če ti ne vzgojiš psa drugače se bo celo življenje zaganjal. Predvsem pa je to, kar počne mnogo lastnikov-lastniki se s psom pogovarjajo, ko mu želijo kaj dopovedat ( zakaj si takšen, tega ne smeš počet). Tega psi ne razumejo, sploh mlajši. Pes potrebuje direktne in enostavne ukaze -NE, STRAN, SEDI, FUJ. Takšno komunikacijo psi razumejo. In psom je potrebno to ponovit 1000 krat in še tisočkrat. Staršem od Minke bi pa svetovala naj ji poskušajo predstavit hčeri kako naj vzgoji psa. Naj bo potrpežljiva in predvsem vztrajna z besedami. Boste videli da bo s časom bolje. Podobno je pri mojem psu. Ko se sprehajava zunaj se drugi tako zaganjajo vanj, on pa mirno mimo. Kot da jih ni tam. Potem pa lasniki začnejo s tipično napako,  zakaj si takšen, poglej kako je on priden... Seveda učinka ne bo. Boste videli kako lepo je imeti vzgojenega psa, ko res uboga. Samo izbrati je treba prave besede in vztrajati. Tudi vaš kuža se bo naučil, da ne sme jemati iz rok.
Upam da vam bo uspelo.

Lp, Irina
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #44 : sobota, 12.04.2008 : 10:46:20 »

Hm..., minkica in njeni starsi, za noben napad ne gre, temvec za osnovno, kar spada k skrbi za "paket psa in majhnega otroka". Zgoraj napisano je le logicen odziv na to, kar je minkica napisala.

Preprosta pravila:
Otrok ne puscamo samih s psom, iz cesar sledi, da psi ne morejo jemati hrane otrokom, ker jih imamo pod nadzorom - tako otroke kot pse.
Psom se daje njihove obroke po ustaljenem redu v njihove sklede in na mestu, ki ga dolocimo. Vmes dajemo psu priboljske v skladu z nagrajevanjem. Onemogocamo psom vsakrsno drugo hranjenje med obroki (tudi z nadzorom nad otroci, sorodniki, obiskovalci, "razstavljeno hrano, ki jim ni namenjena" ...). To je red, vse ostalo spada pod "nepostimanost" lastnikov in starsev, ne glede na to, kako se bere Smiley. Ni misljeno kot napad, kako v resnici pri vas zgleda "jemanje hrane otroku" itak samo vi veste.
Upam, da tudi veste, da lahko med tem, ko pes "krade" hrano otroku iz rok, ust ... nekaj tega psa "zmoti", se hitro obrne z odprtnim gobcem, bla bla ... in nesreca je tukaj. Ni nujno, da je pes popadljiv. Pasji gobec (ni vazna velikost) pac brez nadzora ni za spuscati pred otroski obraz, se posebej, ce je zraven hrana.

Glede pozresnosti pa poleg nadzora zacnite psa uciti reda. NE mora pomeniti NE brez pardona. Danes, jutri, pojutrisnjem. Do macjih skled mu onemogocite dostop. Prav tako mu onemogocajte dostop do druge hrane, oz. ga imejte pod nadzorom vedno, ko mu bo hrana na tak ali drugacen nacin dosegljiva ter mu pravocasno prepovejte poseganje po njej. Samo doslednost vas lahko pripelje do uspeha, verjetno pa ze zasidranih navad ne boste mogli nikoli vec povsem odpraviti, temvec boste morali imeti "tatinskega" psa vedno na oceh.

Sama imam 3 psice, hrana za ljudi je lahko nastavljena kjerkoli po bajti, tudi nekaj cm pred njihovimi gobci, prav tako lahko kdorkoli (tudi otroci) pred njimi mahajo z najboljsimi dobrotami. Nobena ne bo vzela nicesar, ce ne dobijo znaka, da jim je ponujeno. Imam pa z dvema psicama probleme, ker menita, da so macje sklede pac za pocistiti in ker imata macka na voljo hrano ves dan, takrat zapiramo prostor, kjer te sklede so, ce ni moznosti nadzorovati gibanje psic po hisi. Sicer so vrata odprta, za psice pa velja prepoved vstopa brez enega od druzinskih clanov. V glavnem deluje.
Pri hrani za ljudi imamo najvecji problem z enim od mackov, ki se loti vsega, kar "vsaj za silo uzitnega" najde. In ker zna odpreti vsa vrata, se hrana, ko nas ni doma (in ko ni nadzora) pospravlja v kuhinjo, vrata pa zaklenejo.
Nic tako nemogocega, da ne bi bilo mozno izvajati. Navada je zelezna srajca. Tako, kot se ljudje enostavno navadimo na red, se tudi nasi psi enostavno navadijo na neko ustaljeno prakso. Ce jim dopuscamo, da jemljejo hrano sami in se pri tem se nasmihamo in "ooohhhamo" zraven, bo pes z vecstranskim veseljem to pocel kar naprej. Lahko pa mu zadevo, ki nam ne ustreza (in ki ni ok zanj in za ostale druzinske clane) prepovemo in onemogocimo. Da psa hranimo z rednimi obroki izkljucno v "njegovi" skledi, na "njegovem" prostoru in ob "njegovih" urah, ter da mu dajemo priboljske takrat, ko si jih "zasluzi", je pa osnova vsake vzgoje in nege psa.
Logiran

Strani: 1 2 [3] 4   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: požrešen pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines