mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 12:27:10

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: požrešen pes
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: požrešen pes  (Prebrano 19252 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Višavček
otrok do 14 let
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #45 : sobota, 12.12.2009 : 14:28:00 »

Živijo!
Doma imam 3 mesece starega Višavskega terierja. Ves čas bi samo jedel. Koliko gramoh hrane naj mu dam pribljižno na dan?
Hvala za odgovore! Cheesy
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #46 : sobota, 12.12.2009 : 14:59:11 »

Piše na žaklju briketov.
Logiran
dixi
otrok do 14 let
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #47 : torek, 09.02.2010 : 20:58:38 »

Ko sem bil jaz z mojim psom pri veterinarju prvič, me je vprašal kaj pes je in povedal sem mu da Pedigree. Veterinar mi je pa odgovoru da če hočem da ma on velik dela naj mu dajem te brikete, ča pa hočem da ma z mojim psom mal dela naj mu pa kupim kakovostne brikete kot so npr. Bosch(te ma trenutno), Hills, Royal Caryn(nevem če sem prov napisal).


Lp, Rok in Dixi
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #48 : torek, 09.02.2010 : 22:54:11 »

Veterinar ti je kar prav povedal! Le upoštevaj ga. Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
beagle99
otrok do 14 let
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #49 : četrtek, 04.03.2010 : 15:01:40 »

živjo odločam se za nakup Beagla mladička. Izvedel sem da je ta pasma zelo požrešna.

Koliko naj mu dam na damn za jest, in kolikokrat

Hvala in LP  Huh Huh Huh
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #50 : četrtek, 04.03.2010 : 18:30:22 »

Živjo, za Beagla ne vem koliko hrane bo pojedel. Najbrž boš videl sproti.

Mi imamo pa pekinezerko, dajemo toliko kot piše na vreči plus še malo...  ::)pa imamo občutek, da je skozi lačna. Je pa res, da je občutljiva na hrano (alergična na nekaj in ne vemo na kaj). Dajemo ji brikete kot je predpisala veterinarka in jih SOVRAŽI.  :PJedla ni par dni, ko smo začeli z njimi. Sedaj jih ima že 2 meseca, praska se ne več toliko, tako da pomagajo.
Začeli smo ji kuhati riž in perutnino brez soli. Dodam ji pikico olivnega olja. Poje vse, ful ji je dobro. Bi pa pojedla ogromno tega, tako da ne vem, ali je to dovolj. Včasih se spozabi in poje še kakšen briket. Shocked
Ali ji manjkajo kakšni vitamini? Itak bom vprašala veterinarja, vendar bom mogoče dobila odgovor tudi tukaj.
Logiran
sessa
rad pišem
****
Sporočil: 447


« Odgovor #51 : četrtek, 04.03.2010 : 18:47:07 »

Upam, da ji redno umivate zobe, ker je riž precej pocasti. Iz tvojega pisanja namreč sklepam, da briketov ne je pogosto, kar pa za zobe vsekakor ni ok. Majhne pasme pa saj veš, da so še toliko bolj problematične z zobmi.
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #52 : četrtek, 04.03.2010 : 19:08:52 »

Ja, imam krtačko in še kar pusti drsati po zobeh.  ::)Ima še mlečne.
Ima pa nepravilen ugriz, nisem čisto dobro razumela veterinarja, najbrž bo kakšen problem s stalnimi. Bomo videli kaj bo. Mislim, da naj bi ji zobje (čekani), drsali v nebo in to seveda boli. Mogoči tudi zaradi tega ne mara briketov.
Dam ji tudi kakšno kost za glodat, ima tudi trde igrače.
V kratkem ji mislim skuhat tudi makarone in dodat drugo vrsto mesa (da vidimo, ali bo reakcija - praskanje). Najbrž je boljša govedina, kot pa svinjina? Zaradi alergije.
Briketov se res izogiba. Smo jih namočili, pa nič ne pomaga. Tiste še povoha ne.
Solila tudi ne bom.
Ko smo jo dobili, smo ji dali za jest vse. Hrenovke, posebno salamo, ostanke od kuhanja,.. Tudi konzerve iz Merkatorja in podobno.  :-\Ko sem se mal informirala tukaj, sem to ukinila in smo ji kuhali. Vsesorti. 
Vendar se je pokazala neka alergija. Sedaj to rešujemo, ker je ne morem gledati, kako se praska.  Tongue

Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #53 : četrtek, 04.03.2010 : 19:13:29 »

Ah, itak da sem pozabila še to. Zanima me, ali s to hrano dobi dovolj vsega za normalno rast.
Trenuten jedilnik: briketi ( res kvalitetni - en obrok...v bistvu ga poje razvlečeno čez ves dan), potem pa 3 krat v dnevu riž s piščancem oz. puranom in z olivnim oljem.

Deluje, da je še lačna - ona bi kar jedla v nedogled. Ima pa normalno težo - ni suha in ni debela.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #54 : četrtek, 04.03.2010 : 20:27:42 »

Če je prej jedla pedigree ipd potem pa kuhano hrano se meni pravzaprav ne zdi prav nič čudnega, da ji te bolj kvalitetni briketi sedaj ne teknejo. Pedigree in podobni so namreč precej slani pa noter imajo stvari, ki psom "dišijo" in jih zato z veseljem pohrustajo. Bolj kvalitetni izdelki so seveda manj slani in zato "slabšega" okusa. Enako mislim, da je s kuhano hrano.
 Če bi Yinu postavila skledo kjer bi bilo samo recimo kuhano meso v malo juhice, kak korenček, riž..., pa zravem brikete sploh ne dvomim katero bi pojedel prej (v končni fazi bi zmazal obe itak). Če bi res rada prešla na brikete je najbolje, da se za ene odločiš in ji jih  daš v skledo in pustiš. Mogoče kak dan ali dva ne bo jedla, potem pa, ko bo sprevidela, da ne popuščate in da drugega ne bo dobila, bo pojedla tudi brikete, ampak če je drugače OK, ji dolgoročno ne bo škodovalo, čeprav je še mladič (sklepam po mlečnih zobeh). Ko bo enkrat navajena na briketke, boste pa spet lahko dodajali kuhano hrano ipd.
Hillsa mi ne hranimo (predvidevam, da ima hills, če je po navodilu veterinarke) ampak a ni tako, da ni prav zelo ješč hills? Na izbiro imaš ogromno kvalitetnih znamk hrane, ki imajo skoraj vse tudi opcijo za mladiče (običajno za do tam enega leta) pa malo povprašaj kateri psom bolj dišijo,  dobi kak tester pa boš videla.

Glede alergije pa nikakor ne bom trdila, da je to, ker je možnosti ogromno, ampak mogoče poskusite najprej izločiti piščanca iz kuhanih obrokov pa tudi pri briketih (ker so alergije nanj pogoste) pa določene vrste žit. Poskusi ji na brikete dati nekaj ribjega olja (če ga ima rada je super, mi ga obožujemo), je dober za dlako in kožo in včasih pomaga pri alergijah. V zadnjem času je na tržišču tudi vse več hrane, ki so izključno riba (ne le okus ribe ampak tudi celotna beljakovinska sestava) in psom (seveda ne vsem, da ne bo pomote) zelo dišijo (za razliko od mojega nosa). Kolikor sem do sedaj ugotovila je pri ribah precej manj alergij, seveda pa so to le splošni "podatki" in nikakor ne velja za vse.
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #55 : četrtek, 04.03.2010 : 20:50:13 »

Hvala, Houdini.
Ker se je fulll praskala, nam je veterinarka ponudila Royal Canin Sensitivity okus modre ribe in tapioka. Po prb. 4 vrečah... to je ena 2 meseca te hrane ( je bila kar dolgo lačna, ker ni hotela jest) se je stanje izboljšalo. Ne praska se več toliko oz. skoraj nič. Ker ji še vedno ne grejo v slast sem pomislila na kuhano hrano. Po nasvetu veterinarke sem začela z eno vrsto mesa in eno prilogo.
Po perutnini, ki jo sedaj dobiva se ne praska. Tako, da izgleda, da ji to ne škodi.

Dokler smo ji dajali vse, je od vsega najraje jedla VSE ostanke od kosil (od juhe, minešter, jote, klobas, vsega mesa, sadja, pašto, riž, zelenjavo - razen krompirja). Raznih slabih konzerv iz trgovin se je že itak otepala in sem videla, da ji ne grejo.

Sem pa v zoo trgovini dobila razne vzorce za mladiče (kvalitetne) in niti eni ji niso bili dobri!!! To še preden sem bila pri veterinarju (itak, da sem mislila, da bom to sama rešila...spremeniš brikete in je. Ja sem se kar uštela).

Tko, da, izgleda, da imamo alergičnega psa na neko vrsto hrane ( upam, da ugotovimo kaj) in še zeloooo izbirčnega. Saj je značilno za pekinezerje, da so fini. Juhuhu.  Grin
Logiran
ajčka
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #56 : četrtek, 04.03.2010 : 20:54:15 »

Katero ribje olje daješ? In kje ga kupiš?
Ribe je imela pred dieto rada, čeprav teh briketov z okusom ribe pa noče.
Mogoče pa res nobenih briketov noče - že tako kot briketa. Če bi bile iste sestavine narejene kot npr. mineštra, bi jih morda celo jedla?!
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #57 : četrtek, 04.03.2010 : 21:18:29 »

Trenutno imamo takšnega, kot ga dobiš tudi v superčombe trgovini Wink (prav znamke ne bi pisala Smiley, pod psi, dodatki je), drugače je pa OK tudi tisti iz lekarne (prideš in rečeš, da bi ribje olje, večinoma ti ga potem nalijejo po želji - mogoče  cenovno bolj ugodno, da kupiš manj za probat), na tržišču jih je pa še kar nekaj drugih, nam so lososova fajn.  Samo preberi navodila na njem prej Wink preden ji daš.

Če ji bo pa všeč, obstajajo pa vsaj dvoji briketi z enakim ekstremno ribastim vonjem.

Če je pa malo fina psička, so pa briketi seveda malo manj "udobni" za jest, če jih je reba pa mučno grist  Wink, pa trdi so, pa ...
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: požrešen pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines