mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 08.05.2025 : 21:50:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 115 116 117 118 119 [120] 121 122 123 124 125 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 434362 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jozica22
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 43

« Odgovor #1785 : nedelja, 14.08.2005 : 14:07:57 »

Joni ni čivava Grin Wink ..... je Papillon!

lp

ups  sram! Upam, da ga nisem užalila  Grin! Se ne spoznam preveč na majhne pasme  Smiley!
Logiran
Joni
odvisnež
Sporočil: 799

« Odgovor #1786 : nedelja, 14.08.2005 : 14:11:07 »

Hehe, verjemi mi Jožica, to poslušam že odkar sem ga dobila  Wink

Evo, najbolj prepoznavna papillonska značilnost - XXL ušesa:

http://jonathan.moj-album.com/album/791888/?os=870372

Lp, Tinkara
Logiran
jozica22
novinec
*
Sporočil: 43

« Odgovor #1787 : nedelja, 14.08.2005 : 14:52:55 »

Še dobro, da nisem edina  Smiley, me je kar malo sram za tale moj kiks! Samo je pa vseeno lušten Papillonček!
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #1788 : nedelja, 14.08.2005 : 15:08:14 »

Ni panike!  Grin Verjetno lastniki papillonov in čivavih takoj opazimo razliko, za druge, ki pa niso "v pasmi" pa sta si dolgodlaka čivava in papillon mogoče na daleč podobna - majhna in kosmata.  Grin Čeprav če ju skupaj postaviš, je razlika več kot očitna.

Lp, Tinkara
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol: Moški
Sporočil: 209

« Odgovor #1789 : nedelja, 14.08.2005 : 15:15:49 »

Pozdravljeni čivavoljubci..ups kot vidim v glavnem čivavoljubke  Cheesy

Le kako to, da punce prevladujete ? Sicer pa tudi jaz zdaj končno vem da bom čivavkota dobil zelo kmalu. Potem se bom javil s kakšnimi slikicami, da se malo "pohvalim". Sicer pa hvala vsem za odgovore glede lulanja psičkov na pesek oz. časopisni papir. Tale forum je zares fajn pogruntavščina in se da dobiti veliko nasvetov.
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #1790 : nedelja, 14.08.2005 : 15:20:26 »

Ali za svoje psičke (seveda če so dlje sami v stanovanju) uporabljate orgajice oziroma kletke? Hmm..tko v literaturi je možno prebrati, da so lahko kar dobre in na nek način psička, ko je sam obvarujemo pred kakšno nesrečo. Sicer pa me zares zanima vaše mnenje in pa, če so dobre še to, kje se jih da dobiti?    Wink Grin
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #1791 : nedelja, 14.08.2005 : 16:08:29 »

Chi hu: jaz za mojega ne uporabljam nobenih ograjic, saj doma ni nimamo nobenih nevarnih mest, poleg tega pa mislim da čivavica ne naredi veliko škode, vsaj moj je ni, nič ni grizel in nič ni popraskal. Moja sestra pa ko je imela koker španjela, je imela ograjico, ki mu je omejevala gibanje po stanovanju saj je zelo rad žvečil pohištvo  Wink!!

Joni: Hvala za informacijo, na zečetku sem mislila da je Sassy na sliki, ampak ko sem pogledala malo boljše sem videla da ni ona, pa tudi se mi zdi da so bili malo večji od Sassy, kajne??
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #1792 : nedelja, 14.08.2005 : 16:12:16 »

Chi hu, dokler je katerikoli  mladiček sam doma dalj časa, mora biti v ograjici. Moj je sicer največ sam kakšno urico (ponavadi spi) in je vedno zaprt v svojem potovalnem boksu. Kar se pa ograjice tiče...... jaz sem jo iskala kakšna 2 tedna in popolnoma nobena trgovina nima na zalogi ali pa pravijo, da nimajo dobavitelja. No na srečo imam sedaj eno naročeno in naj bi prišla čez nekaj dni.
Ko pa psički odrastejo, pa niti ni potrebe, da bi bil zaprt. Vsaj jaz nimam teh izkušenj, ker večinoma itak spi, grize po stanovanju ne več, pa tudi lulanje je omejeno na čas, ko smo na sprehodu.

Kje pa nameravaš kupiti svojega kosmatinca, če ni skrivnost?  Wink Smiley

lp
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #1793 : nedelja, 14.08.2005 : 16:19:54 »

Mehika, sem si malo ogledala tvoje slikice.... glede na to, da je tvoj res pravi malček me zanima kje kupiš takšne majhne ovratnice?

lp
Logiran
mehika
rad pišem
Sporočil: 377

« Odgovor #1794 : nedelja, 14.08.2005 : 16:23:32 »

Ory: ta zadnjo sem kupila pri Ireni Šeruga, ki jih izdeluje po naročilu, na razstavi v Portorožu sem se ustavila na njeni stojnici in je točno vedela kaj hočem. Drugače pa jih kupujem v eni mini trgovinici za živali v Kopru, kjer imajo prave pasje mini ovratnice in ne mačje, kot drugje.
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #1795 : nedelja, 14.08.2005 : 16:41:43 »

Joni ima kar mačje ovratnice, ki jih moram še skrajšat. Čeprav to ta zadnjo, ki sem mu jo kupila lahko ima zapeto na zadnjo luknjo, se pravi nobenih provizoričnih lukenj ni treba delat.  Tongue

Na sprehodu pa večkrat uporabljam kar razstavno vrvico, če je pa nimam pri roki (ali mislim, da sem jo spet zgubila  Roll Eyes) pa povodec za mačke, ki ima mini mičkeni tisti kovinski del. S navadnim najtanjšim povodcem Joni hodi kot da je vprežen, tisti kovinski del je pretežki zanj.

Lp, Tinkara
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #1796 : nedelja, 14.08.2005 : 16:42:37 »

Hvala za vaše prijazne odgovore. Svojega psička sem si že nekaj časa nazaj rezerviral na Hrvaškem. Precej časa sem iskal po Sloveniji pa jih je očitno kar težko dobiti. Malček bo seveda rodovniški.  Cheesy
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem

« Odgovor #1797 : nedelja, 14.08.2005 : 16:46:40 »

Ali imajo vaši mali psički kdaj težave z ostalimi kosmatinci-seveda  tistimi večjih pasem? Nekateri večji psi, so kot vem prav napadalni na manjše. Tudi mi imamo takšne izkušnje, ko smo našega mešančka morali peljati na šivanje. Napadel pa ga je nemški ovčar, ki običajno kar preži nanj. No sicer se mu ogibamo v velikem loku sam ima na žalost lastnike, ki ga dosti puščajo kar samega.
Logiran
Joni
odvisnež

« Odgovor #1798 : nedelja, 14.08.2005 : 16:53:24 »

Chi Hu, mi imamo še 13-letnega dalmatinca in se z mojim malčkom kar v redu razumeta. Ta mali se bi z njim igral, senior ga pa ponavadi povoha in gre stran.

Drugače pa smo pisali nekaj strani nazaj v tej temi o stiku z ostalimi kužki. Moje mnenje je, da psa če se le da ne dvigaš v naročje, ampak mu dovoliš da se povoha s vsemi kužki, za katere sam oceniš da so prijazni.

Kdaj pa dobiš svojo čivavico? Samca ali samičko? Kratka ali dolga dlaka? Barva? Kateri vzreditelj?  Huh

Lp, Tinkara
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #1799 : ponedeljek, 15.08.2005 : 19:24:54 »

Zivjo Jozica. Wink Me veseli da ti je Mishko vsec.. Grin Grin

Chi hu.. super da bo se ena civava vec med nami Grin Kako mu bo pa ime ? Mi imamo tudi se enega vecjega psa, Dogo argentino pa se super razumeta, le igrat se hoce z tamalim pa je treba biti pri velikem in majhnem psu previden..
http://neversaymoon.moj-album.com/slike/671776/JghfyeuuZlKEzvqt.jpg

Drugace pa nevem kaj je z mojim Mišunom.. Sad
Smo bili cez vikend na pohorju. Pa smo sli na daljsi in bolj strm sprehod, Mishko je imel prevec energije in je laufal gor in dol po hribu, in se trese ko lezi, sedi, stoji .. Vet . pravi da je lahko to ''muskelfiber'' od strmega sprehoda ali pa kaksna infekcija. Vrocino smo po vet. navodilih zmerli in je ima 38,6 kar je normalno. Tako da bo najverjetneje res muskelfiber. Sad Tak mali pesek iz pohorja dol. Sem mislila da ne bo nic, ker ima tok energije in nikakor ni kazal utrujenosti da bi ga nesla. Vmes smo se dvakrat ustavli , tako da nevem..
Upam da bo ql, danes je ze boljse.

Lp Grin

Logiran
Strani: 1 ... 115 116 117 118 119 [120] 121 122 123 124 125 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.