mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.05.2025 : 19:14:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Strani: 1 ... 144 145 146 147 148 [149] 150 151 152 153 154 ... 449   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čivava - čvek  (Prebrano 443000 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Moon
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.642

« Odgovor #2220 : sreda, 28.09.2005 : 23:57:06 »

Bom kar kopirala pretekli dogodek ..  Cry Angry Angry

Najprej hvala vsem za tlf. pomoc (Hvala Maja  :mrgreen: , Ana, Nina, ipd.), in za ''fizicno'' na kraju dogodka ( Andreja in njena Alice, Ursa in Sassy, Polona in Onyx, ter Maja01) ..
Bilo je takole :

Greva s Polono in njenim Onyxom po Vilharjevi proti Gospodarskem razstaviscu, nakar hoceva zaviti v eno ''ulčko'', proti  Pionirskem domu, vidiva enga tipa , samga cist cudnega.. Sam hitr nazaj na glavno ulco, nakar se ta budala obrne , zacne tezit, skor Onyxa fizicno napade,mene in Poli isto, zali in blebeta v smislu '' Kaj pa je no, a te fuck*em dol s kolesa'' .. Midve samo greva, in se obrnem da primem Mishkota ki je ravno lulal en meter in pol stran od tipa .. Se ta tip obrne proti malemu, in ga brcne z uso silo direkt v GLAVO !!!
Mishko se ustrasi, laufa na vso moc proti kriziscu v smeri Mobitela, zraven cvili .. Men se odfuc*ka , se zacnem dret na tistga gnoja, kaj mu ni jasno, preklet kreten, ipd, cist sokirana nad dejanjem.. Zmesal se mi je skor..Kaj če ga je tok, da je npr oslepel, skup padel, kaj če .. če .. če ..  V isti minuti laufam za Mishkotom, se derem ampak se nisem kej prevec ker me jezik se zmerej boli ce govorim, koleno me je bolelo, sem bila cel kripelj skorej ..
Laufam laufam, se ustavim da si odpocijem, nisem zal mogla vec naprej, Mishkota vec nikjer.. Grem zvonit mami na domofon, hitro klicem Urso , Andrejo , kasneje se Majo01 .. Slednja je prisla proti koncu, ostale ze prej .. Iscemo po vseh koncih zupanciceve jame (no po delu na katermu je izginil) .. In ga nakoncu en izmed nas, Ursa s Sassy, najde pri mojem bloku (smo bli tam vsak vsaj 4) , sredi ploscadi je menda jokal oz. lajal.. Potem se je ze igral s Sassy, Onyxom in Alice.. Grem pospremit na pol poti Andrejo in Urso, dva tipa iz lokala receta .. ''Ooo, tale se je pa prejle mal pri nam cartal (v kaficu) ... '' .. Kaaaj ? =) In je sel tamal lepo v lokal .. 
Res , sem vesela da smo ga nasli.. Groza, kako lahko en bedak, za BREZVEZE brcne psa, Civavo, ma sploh se ne gre za pasmo , pes je pes v vsakmu primeru..
Upam samo da se ni kje na kaksno iglo napicu .. Gremo jutri itak k vetu, na pregled ..

Lp,S.

P.s: Se enkrat hvala vsem za pomoc!
Logiran
Sassy
odvisnež
Sporočil: 515

« Odgovor #2221 : četrtek, 29.09.2005 : 00:03:28 »

Sara, ni za kaj, upam da te je vsaj malo izucilo in bo od zdaj naprej lepo na vrvici.. Nikoli ne ves kaj se lahko zgodi. No zdaj je vazno, samo da je ziv in zdrav in da je spet doma lepo na toplem..

Lp,

Ursa
Logiran
Staša
rad pišem
Sporočil: 326

« Odgovor #2222 : četrtek, 29.09.2005 : 00:33:29 »

Joj, sploh ne morem verjeti, da lahko kdo stori kaj takšnega  Angry Upam, da je vse vredu z njim  Sad Pa kaj je bil to en bedak???
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #2223 : četrtek, 29.09.2005 : 00:58:35 »

Kar pa se hranjenja tiče, jo hranim enako kot vi. A ji lahko dam tudi kakšen jogurt oz. kakšen drug mlečni izdelek (npr. skuta, mleko)? Kaj pa ovseni kosmiči so OK? Pa še to me zanima - pišč. file kaj začinite ali nič? Jaz ga nisem upala ...

Zanima me še za količino, ker me skrbi, da ji morda ne dajem preveč/premalo. Koliko briketov, koliko mesa, koliko riža (v žlicah)??

Glede lulanja - ker sem jo do sedaj še vedno dobila na kraju zločina  Wink, sem jo seveda s kreganjem prekinila pri opravilu in sem jo takoj nesla na njen papir. Moram pa povedati, da je danes prvi dan, ko je lulala in kakala izključno na papir  Cheesy Možu skorajda nisem verjela, da teče že kar sama na papir, prej po igri v dnevni sobi pa sem sama doživela - naenkrat jo je odkurila v kopalnico in se polulala na papir  Smiley Mislim, če to ni pridno detece  Cool

Urša, glede boxa pa vidim tudi sama, da ga jemlje kot svoje zatočišče. Čez dan gre velikokrat sama v njega in se noter igra, če ji vržeš igračko, jo takoj nese noter, po sprehodih je prve dni takoj tekla vanj, tudi vodo pije samo iz posodice na vratih (skoraj nikoli iz posodice pri hrani). Pa najvažnejše - celo noč (z izjemo lulanja ob štirih zjutraj) spi noter brez problema (zaprta seveda). Včeraj sva zvečer odšla v trgovino in prisluškovala pred vrati. Dvakrat je zatulila, potem je bila pa tišina. Ko sva prišla domov (bilo naju ni kakih 20 minut), je spala, pokrita z odejico  Grin Danes sva ponovila vajo (prisluškovanje pred vrati) in ni nič jokala.

Urša, koliko časa pa jo imaš (si jo imela - zdaj je najbrž ne zapiraš več?) najdlje zaprto v boxu? Jaz se vseeno ne morem otresti občutka, da bi jo preveč omejila. A misliš, da ne bi bilo OK, če bi ji v kopalnico, kjer ima svoj papir, za čas, ko bi bila odsotna, prestavila tudi box?

Ta jutranja budilka v obliki skakanja po glavi je res fajn, ja Wink Res je prava motivacija za skok iz postelje, ko pa veš, da pride mali razgrajač na jutranje dirke v posteljo  Grin

To z neizbruhi navdušenja (najinimi) bom pa upoštevala. Predvsem možu moram to sporočit  Wink

Hvala vam za vse nasvete, res ste fajn  Smiley
Logiran
Tara04
rad pišem
Sporočil: 481

« Odgovor #2224 : četrtek, 29.09.2005 : 08:43:56 »

Bogi Mishko!!!! Cry
Kako je pa z glavico?

Ory: mene tudi ful zanima kje se bi to dalo dobit, še posebaj tiste ki imajo za vsako pasmo posebaj slike gor. Če dobiš kako info. mi prosim javi! Wink
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #2225 : četrtek, 29.09.2005 : 11:15:03 »

Uf Staša, vidim da si prava nova lastnica  Wink. Tudi jaz vedno delam celo študijo, ko imamo novega mladička. Pa so psi pri hiši že celo moje življenje  Smiley.

Citat
Kar pa se hranjenja tiče, jo hranim enako kot vi. A ji lahko dam tudi kakšen jogurt oz. kakšen drug mlečni izdelek (npr. skuta, mleko)? Kaj pa ovseni kosmiči so OK? Pa še to me zanima - pišč. file kaj začinite ali nič? Jaz ga nisem upala ...
Nekateri psi prenašajo mleko, nekateri dobijo drisko. Jaz bi raje dala malo skute. Naši psi so jo vedno oboževali. Včasih dobi tudi malo (čim manj slanega) sirčka. Glede začimb...... popolnoma brez začimb!

Citat
Zanima me še za količino
Težko povedati. Billy naprimer sam ve kdaj je dosti in sam preneha jest. Pravzaprav so do sedaj vsi naši psi sami čutili kdaj imajo zadosti (z izjemo Labradorke, ki tega občutka ni imela), na briketih pa itak piše kakšen naj bi bil odmerek za določeno starost.

Citat
Urša, koliko časa pa jo imaš (si jo imela - zdaj je najbrž ne zapiraš več?) najdlje zaprto v boxu? Jaz se vseeno ne morem otresti občutka, da bi jo preveč omejila. A misliš, da ne bi bilo OK, če bi ji v kopalnico, kjer ima svoj papir, za čas, ko bi bila odsotna, prestavila tudi box?
Billy je čez noč vedno zaprt v potovalnem boksu, čez dan, ko je pa sam doma, pa ga zaprem v ograjico, v kateri je voda, hrana in njegov boks. Zaenkrat ni bil sam dlje kot 3 ure, si ga pa upam pustiti dosti dalj. No čeprav priznam, da me je zadnje čase počakal tudi v kuhinji, brez zapiranja v ograjico...... ampak tvoja je še premajhna. Takole zadeva izgleda:
http://christina.moj-album.com/album/830423/?os=1152168

Tara, če le kje najdem bom povedala. Mogoče imajo v Italiji.....

Moon, hvala bogu da je vse o.k. Me je zvečer prav skrbelo.... ampak Mishko je trpežen dečko  Wink! Upam, da bo pri veterinarju vse v redu.

lp
Logiran
Staša
rad pišem

« Odgovor #2226 : četrtek, 29.09.2005 : 18:04:48 »

Ory,

cela znanost, a ne?  Wink

S čim pa mu daš kosmiče, polento oz. corn flakes?

Danes je bila spet malo sama - kako uro. Mož je spet prisluškoval pred vrati in ni nič jokala. Ko sem prišla domov, je na veliko zehala in se pretegovala (torej je spala)  Smiley Tale ograjica pa izgleda fajn. A "WC"ja pa nima v njej?

Pa še nekaj novih slikic sem dodala danes:

http://stasagrom.moj-album.com/album/1162784/
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2227 : četrtek, 29.09.2005 : 18:31:44 »

Kakšna mala pikica  Cheesy..... kosmiče zmešam s čisto malo mleka, ravno tako corn flakes. Ravno toliko da je pocasto in Billy nima nobenih težav.
WCja nima, ker se že od začetka ni hotel polulati notri, tako da ne bi imelo pomena. Ko pridem domov gre takoj ven lulat in zaenkrat mu še nikoli ni ušlo.....
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2228 : četrtek, 29.09.2005 : 20:33:45 »

Sem dala Mishkou malce kornov, pa jih ne mara Sad
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #2229 : četrtek, 29.09.2005 : 22:19:06 »

Moon, veseli me da je Mishkotom vse ok. Upam da se to ne bo zgodilo nobenemu psu več!
Staša, jaz dajem KOZJE mleko pa nobeden od mojih (4 psi in 6 mačk) še ni imel problemov. Sicer pa dajem v omejenih količinah, prav tako sir in skuto pa navadni jogurt. Tudi ko sem mojima dvema tastarejšima psicama včasih dala kravje mleko je bilo ok. Moje mnenje je, da če pes nima težav zaradi mleka da ga pač lahko pije.
Meni se je notranji vc najbolj obnesel. Zakaj? Ko je 20 cm snega Geri nima kje počepnit- ok, če bi imela psa bi bilo mogoče drugače. Drugače pa je tako da ko smo v Ljubljani gre velikokrat v svoj mačji vc in ne vpraša za ven pač pa opravi v vcju. Ko gremo ven na sprehod vedno gre zunaj. Doma (v Sežani) mačjega vcja nima pa vedno gre h vratom in zacvili za ven.
Nekateri so ful proti tem vcjem češ da pes mora ven na potrebo. Jaz mislim da ni tako. Geri je vajena obojega in hitro preklopi. Je pa bolj enostavno tako za obe. Smrdi ta vc ne ker vsakič ko se polula in se glina strdi v kupček poberem ven. Kakce pa itak takoj poberem. Sicer je na začetku mislila da je tam njeno igrišče ampak je potem ugotovila da je vc Smiley.

Lp, Mojca
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2230 : petek, 30.09.2005 : 09:35:25 »

http://moon-cm.moj-album.com/slike/1062063/ZrcqjSwT4IwORmZB.jpg

Evo ga, decko se sonci ..  Grin

Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2231 : petek, 30.09.2005 : 12:38:23 »

Evo, se par frisnih sm naredila ..

http://moon-cm.moj-album.com/slike/1062063/GvitV6Jn6MiwFJN_.jpg
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2232 : petek, 30.09.2005 : 12:56:36 »

Oooo Mishko spet pozira?  Wink Sem opazila, da ima ful lepo čisto pod učki..... si je sam umil ali si ga ti? Jaz sem probala, pa ni niti trenutka pri miru. Jutri grem pa kupit klešče za krempeljče, ker so že malo dolgi.... to bo bitka  Roll Eyes.

lp
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*

« Odgovor #2233 : petek, 30.09.2005 : 13:03:30 »

Ja, ne solzijo se mu vec tok, pa brisem mu sproti =)
Danes sem jaz hotela Miskotu krempeljcke pogrickat (s skarjicami oz klescami..) .. pa ni pustu Sad
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #2234 : petek, 30.09.2005 : 13:08:42 »

Moon... počasi počasi ga najavaj. Priporočam škarjice za muce... so zelo majhne in jaz jih imam za Geri že od začetka.

Lp, Mojca
Logiran
Strani: 1 ... 144 145 146 147 148 [149] 150 151 152 153 154 ... 449   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: Čivava - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.