o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 19.05.2025 : 08:16:57
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
Čivava - čvek
Strani:
1
...
146
147
148
149
150
[
151
]
152
153
154
155
156
...
449
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Čivava - čvek (Prebrano 442282 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Moon
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.642
Re: Čivava
«
Odgovor #2250 :
nedelja, 02.10.2005 : 21:59:27 »
Stasa :p Pozabila
Sem hotela pa ze ven stopt, pa pol nisem..
Sem bila ze v Sparu in Mercatorju z tamalim.. V torbi in brez .. V sparu se itak lahko izgovoris da gres v Zootica, pa je .. Pac v narocju alpa na striku
Logiran
Staša
rad pišem
Spol:
Sporočil: 326
«
Odgovor #2251 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 00:08:50 »
Mislim prav SPAR TRGOVINO in ne nasplošno center (CityPark).
Logiran
Sassy
odvisnež
Spol:
Sporočil: 515
«
Odgovor #2252 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 00:55:01 »
Citat: Chi hu , nedelja, 02.10.2005 : 11:47:28
P
o dolgem času lep pozdrav vsem na forumu !
Odločil sem se, da o naših težkih trenutkih povem tudi vam. Mojega malega čivavkota Miška namreč ni več. Ni ga več zato, ker je še vedno preveč neodgovornih lastnikov psov, ki svoje pse nimajo na povodcih, čeprav vedo, da so nevarni in napadalni.
V našem primeru je bil dovolj le sprehod nekaj sto metrov stran od naše hiše. Miško je bil ves čas v maminem naročju. Ker pa je postal nemiren ga je za trenutek postavila na tla. In v tem trenutku, ga je zgrabil velik mešanec. Miško je takoj umrl..le dolg otožen pogled je še namenil moji mami in izdihnil..Ne bom vam opisoval vsega kaj smo prestajali vsi pri nas doma, ker vem da imate sami svoje kužke zelo radi in še predobro razumete kako nam je bilo. Ob rob tej žalostni zgodbi naj dodam le to, da lastnik psa, ki je Miška umoril ni zbral toliko poguma, da bi me poklical..dejal oprosti ali kakšno lepo besedo. Verjemite, bilo bi nam lažje. Tako nam pač ostajajo uradne poti in obstoječa zakonodaja...ne zaradi denarja ampak zato, da se kaj takega ne bi več ponovilo in da ne bi trpel še kdo. In veste, res je, da v nesreči spoznaš dobre ljudi. Ker vem, kako ima vzrediteljica mojega Miška rada svoje psičke sem jo poklical in ji povedal kaj se je zgodilo. Obema je bilo zelo hudo...Potem pa me poklicala naslednji dan in mi sporočila, da so se doma pogovarjali in se dogovorili, da mi podarijo eno izmed svojih psičk. Ob tem sem seveda ostal brez besed, kajti nekaj tako lepega nisem pričakoval niti v sanjah. In tako je zdaj z nami Jolly, naša mala miška, ki nam je pomagala, da lažje pozabljamo Miška, čeprav ga nikoli ne bomo pozabili. Res je, da še vedno ostajajo dobri ljudje !
Hvala MAJA (Won-a-pa-lei chihuahuas) !
Hvala pa tudi Staši za vse spodbudne besede.
Ko sem prebrala tole danes, sem bila tako ganjena tisti trenutek, da najprej niti odpisati nisem mogla. Misli so mi odplavale tudi k meni in vem da sama taksne stvari zelo tezko prenesem.. Zelo mi je zal zanj.. pa niti spoznati ga nismo mogli.. Tako kratko in hitro zivljenje je imel.. Upam da ti nova mala kepica vsaj malo zapolni praznino, ki je nastala ob tem dogodku, ceprav vem da ni isto. In lepo od Maje da se je odlocila za taksno potezo.
Citat: Moon , nedelja, 02.10.2005 : 15:21:08
Ory .. Kako pa to, da ste sli potem se v zajcjo, po Domzalah? A niste sli domov ..
Na hitro smo se zmenile, da se dobimo za 1 urco... In je bila Masha ta glavna in sploh v srediscu pozornosti.. Skratka, lahko bi se ob vikendih vsaj za kaksno urico videvali..
Citat: Staša , ponedeljek, 03.10.2005 : 00:08:50
Mislim prav SPAR TRGOVINO in ne nasplošno center (CityPark).
Jaz zaenkrat nisem imela problemovz vstopom kamorkoli, le enkat mi je varnostnik v Leclercu rekel da s psom ne smem noter (ceprav sem ze bila) pa sem se pac obrnila in sla v drugo trgovino. Je bila pa z mano ze res povsod, od restavracij, manjis in tudi vecjih trgovin. In verjemi, da se ponavadi prodajalke kar stopijo, prodajalci pa prijazno smehljajo. Razen nakupovalnih centrov, vedno vprasam, ce sme z mano. Ce mi nebi dovolili, bi se pac obrnila in sla drugam. Nisem nora da bi tako majhnega psa pustila privezanega pred trgovino ali kakorkoli, kje zunaj, ker se tako ali tako pusti vsakemu prijeti, pa se kaksen potepuski pes se lahko pritepe mimo in nikoli ne ves...
V trgovini dam ponavadi jakno na mesto kjer je otroski sedez in tam pridno lezi. Se je pa ze enkrat ena punca nekaj z natakarico pregovarjala, da zakaj pa potem vecjih psov ne pusti noter, pa ji je lepo povedala da je to njena stvar ali bo v svojo picerijo spustila psa ki zasede 20 kvadratnih centimetrov in ga skoraj noben ne opazi ali psa ki zasede kvadratni meter in vsi hodijo okrog njega z najvecjo mozno oddaljenostjo. Jaz osebno ta velikega nebi vzela s sabo ze zato, ker se nebi na taksnih mestih dobro pocutil + se obrnit se ne more za 360°stopinj... Ker se verjetno kdo sprasuje zakaj jo sploh vlecem s sabo in je ne pustim doma je to zato, ker poleg sluzbe imam tudi jaz kot vsi ostali, tudi druge opravke in kaksen dan ostane malo casa, gre ona rajsi z mano kamorkoli, pa tudi ce v avtu pocaka, samo da me ni treba cakat doma. Vasi psi pa so vejetno tudi raje ob vas, pa ceprav samo leziju, samo da ste jim blizu. Je pac tako, da imajo mini psi vec privilegijev, ampak se pa tudi dobo pocutijo, kamorkoli jih namestimo (in s postorom res ni tezav), medtem, ko je vecjemu psu prej neudobno, kot karkoli drugega...
Pozdravcek,
Ursa
Logiran
Chi hu
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 209
«
Odgovor #2253 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 20:29:31 »
Hvala vsem za lepe besede!
Zares kar nekaj časa sploh nisem mogel sem na forum čeprav vem, da če kdo potem vi razumete kako hudo je.
Sicer pa se nas je Jolly tako hitro navadila, da kar nismo mogli verjeti. Jaz ji pravim, da je kot pasji klop saj se me drži vedno in povsod. Sicer pa kmalu sledijo njene slikice, da jo boste spoznali.
Lepo pozdravljeni !
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2254 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 21:53:31 »
Hah, danes smo pa dobili ponudbo za skok
Greva s punco iz sosednjega foruma v nov Tukano v BTCju,pride v stacuni en par do naju, me vprasa : '' A bi dal vi njega kaj parit ? '' .. vprasam ce ima psicka rodovnik .. pa gospa takoj odgovori z ''Ja'', gospod pa ''Nevem'' .. Ok, zdej mi je pa vec jasno .. Pa za foro recem .. ''Ce ma rodovnik in opravljeno vzrejni pregled , bi bilo kaj mozno''.. Pa dobim pricakovan odg. ''Aja, a vi mislte parit samo ce ma rodovnik al kaj .. ?!'' ... Khmmmm, sm odg. ''Ja, seveda kaj ste pa mislil''.. in so takoj odkorakal..
Sej veste, z pridobivanjem rodovnika so itak sami stroski .. Kdo se pa se s tem ubada ..
Drugace je pa Mishko dobil par novih igrack, eno izmed njih ma se prav posebej rad, piskajoco mini kuro .. =)
Pa par kostk, za katere prodajalke niso niti imele prave cene , na skatlici je pisalo cist drugac, so mi nakoncu za 30kostk (ki so bile drugace 13sit/kom.), zaracunale na 7000 ..
Ah ja, ocitno bo tole le se en neumen Tukano ..
Sem pa koncnooo nasla brikete ki jih mali mara .. Tehnical - Mini Puppy .. Jih je ze zmazal eno skledico .. Koncno eni ki jih ima rad .. A je kdo ze imel te briketke za svojo civavo? =)
Lp, S&M
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #2255 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 22:04:18 »
Mal mimo.. kje v BTCju je Tukano? Aja, Moon.. kako potem, ne prideš nič na šiviljski tečaj
? Saj so že v MB eni spraševali za samca čivavo- Urše pa Dušana ravno ni bilo pa so si ogledovali njune. Pa vprašajo za skok pa sem rekla da če nima psica rodovnika pa nič. Pa rečejo, aha, kolko pa so rodovniške vredne? Hmm..
Lp, Mojca
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2256 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 22:59:26 »
Ah, takih je polno
Pridem pridem na siviljskega ..
Kje pa bo
Bi lahko se ostali prisli, da sesijemo kej za nase male..
Logiran
Staša
rad pišem
Spol:
Sporočil: 326
«
Odgovor #2257 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 23:07:52 »
Ja, mene tudi zanima, kje je Tukano ...
Danes smo bili prvič pri zdravniku ... Masha je zjutraj bruhala (belo skoncentrirano slino), nato pa je izbruhala en precej velik delček plastike. Nimam pojma, kje ga je pobrala, doma definitivno ne, tako da mislim, da kje zunaj. No, po tem je bruhala še dvakrat (samo slino spet) in ker nisva vedela, če ima še kakšen delček v sebi, sva šla k zdravniku. Slikali so jo (če bi bil še kakšen drug delec (plastični se itak ne vidi)), pa ni bilo nič za videt (oz. občutit - so ji namreč pretipali trebušček). Dobila je Ranital (ki ga mora jemati še 2 dni) ter konzervo hrane za pse s prebavnimi težavami. Cel dan je bila vredu, jedla je normalno in tudi počutje je bilo kot ponavadi. Je pa res kot en sesalec - čisto vsako stvar pobere in kar nervozna sem, ko kje hodi ... No, na srečo je zaenkrat vse OK, upam, da se ne bo še kaj pokazalo ...
Danes si je Masha našla zanimivo ležišče - moje semiš gležnarje. Najprej je sedela na njih, nato se je zvila v klobčič in zaspala. Vmes je šla lulat in nato nazaj na čevlje ... očitno ji je zelo pasalo
A morda kdo ve, zakaj? Jo je mogoče spominjalo na kakšen kožuh, ali kaj??
P.S.: Chi Hu, čimprej slikice
Logiran
Geri
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.546
«
Odgovor #2258 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 23:13:37 »
Moon, ja lani smo imeli šiviljske tečaje kar redno. Letos moramo dobiti primeren prostor. Pri meni lahko čeprav je dokaj (beri zelooo) majhno stanovanje. Pa še šivalnega stroja nimam
. No saj do sedaj sem šivala na roke, mama pa na stroj... Moramo se malo organizirat saj je domača izdelava oblekic občutno bolj poceni, zima pa je že tu
.
Staša, Geri vedno spi na mojih copatah- še posebno ko me ni. Jaz si to razlagam da hoče met ob sebi del mene.
Lp, Mojca
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2259 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 23:16:18 »
Tukano je pri BigBangu v BTCju!
Mishko gre ponavadi spat na mojo jopco (ce jo kdaj na tleh pustim , lenoba jst
) ..
Prejle je tudi on bruhal, ampak ne sline,ampak piscancka (ki ga je jedel okoli 2) in briketke ki jih je okoli 21.30 .. Je mozno da zato ker je norel potem ko je papal brikete?
Chi Hu, jst bi tut slikceeeee
Logiran
Ory
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.750
«
Odgovor #2260 :
torek, 04.10.2005 : 10:23:19 »
Staša, mislim, da Masha ni edini sesalec
. Billija moram imeti neprestano na očeh, ker se v vse vtakne in vse proba. Z bruhanjem na srečo še nismo imeli problemov, razen v soboto, ker se je preveč najedel.
Edini problem, ki ga imam je, da je preveč navezan name. Ko je sam doma ni problema in mirno spi, če pa je z njim še nekdo, pa mu teži in hodi k vratom. To bo treba izkoreninit, ker drugače ne bom nikoli več nikamor mogla it
.....
Še ena hecna..... na fantovem forumu je en član uporabil Billkota za reklamne namene
..... kolk sem se smejala:
http://img219.imageshack.us/img219/8214/ru16ft7vs.jpg
lp
Logiran
big guy
rad pišem
Spol:
Sporočil: 289
«
Odgovor #2261 :
torek, 04.10.2005 : 10:50:04 »
Moon:
seveda je možn, da je do tega prišlo zaradi norenja...se je tudi Žaku že to zgodilo, zato sedaj gledamo, da po obroku vsaj pol ure miruje. Kaj pa če mu novi briketi ne ugajajo?
LP
Logiran
Joni
odvisnež
Spol:
Sporočil: 799
«
Odgovor #2262 :
torek, 04.10.2005 : 11:22:46 »
Se pridružujemo klubu sesalcev. Kaj sem že vse vlekla iz Jonijeva gobčka - kamne, majhne koščke lubja, hroščka, plastiko ... pa še bi lahko naštevali.
Enkrat pa me je res skoraj kap - namreč greva z Jonijem na sprehod, potem pa vidim da kaka modro. Ko sem malo boljše pogledala, sem videla da je pojedel košček balona. Sem ga potem še par dni opazovala, če bi bilo še karkoli pa se to ni več zgodilo.
Lp, Tinkara
Logiran
Moon
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #2263 :
torek, 04.10.2005 : 12:11:53 »
BigGuy ... Ugajajo mu, ker jih ma se najraje od vseh, plus mel jih je ze prejsnic (oz. 750g Tehnicala + 500g RC Chihuahua) .. sem mesala .. da smo pocasi presli na te ..
Heh, Ory, Billy je pa faca nooo =) Pa se moje noge so zraven , haha
Logiran
Tara04
rad pišem
Spol:
Sporočil: 481
«
Odgovor #2264 :
torek, 04.10.2005 : 14:56:05 »
Moon: tvoj jo je še dobro odnesel če je samo bruhal. Vedi da psi absolutno po hrani ne smejo divjat se posebal pa tečt ali se kotalit ker lahko pride do zasuka želodca kar pa moraš v roku par minut operirat. Sicer je pri manjših psih bolj redka stvar ampak nikoli ne veš...
Bolj nagnjeni k temu so pri ki imajo globok prsni koš.
Glih za informacijo
Logiran
Strani:
1
...
146
147
148
149
150
[
151