mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:42:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Odpoved ledvic
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Dol
Natisni
Avtor Tema: Odpoved ledvic  (Prebrano 38673 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Dama
novinec
*
Sporočil: 13


« : četrtek, 06.11.2003 : 19:22:13 »

Elo!
Upam, da te teme še ni bilo. Prebrala sem na hitro naslove, pa je nisem zasledila.
Zanima me, ali ima kdo izmed vas izkušnje z odpovedjo ledvic pri vaših ljubljenčkih?
Doma imam namreč nemško ovčarko, staro 11 let, katere diagnozo so postavili v začetku poletja:odpoved ledvic.
Fullll pije in urinira, vendar je bila do predvčerajšnjem še v zelo dobri kondiciji.
Od včeraj naprej pa niti ne pije, niti ne je. (dnevno je popila cca 6l vode) Cry
Zanima me, če veste ali gre za dokončno zastrupitev z amonijakom?  Huh Ali ima še kakšne šanse?
Hvala vam za odgovore!
Lp,
Dama
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #1 : četrtek, 06.11.2003 : 19:34:41 »

Hoj
Ali psička še urinira? Koliko?
Pelji jo kveterinarju:
lp
Logiran
Dama
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #2 : četrtek, 06.11.2003 : 19:39:31 »

Ne, danes baje niti ni prišla iz koče ven. Jaz pa sem namreč v Lj, kjer študiram in pridem šele jutri popoldan domov. In se bojim, da bo prepozno.... Cry
Zato sem mislila, če ima kdo izkušnje, da mi pove, če obstaja še kakšna pomoč.....
Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #3 : četrtek, 06.11.2003 : 19:56:49 »

Dama,

recem lahko samo hvala bogu, a izkusenj nimamo. Ker pa se zadnjih 5 let intenzivno ukvarjam s pasmo, ki je izjemno nagnjena k odpovedi ledvic, lahko recem, da o tem kar nekaj vem.

Za zacetek ti svetujem, da se cim prej vpisi na 2 mailing listi na http://www.yahoogroups.com, K9KIDNEYS in K9KIDNEYDIET. Informacij in podpore bos tam dobila ogromno.

Tole sta dve izjemno dobri internetni strani, na katerih je noro veliko informacij http://www.geocities.com/jjfleisher/ in http://www.bowchow.com. Na tej zadnji klikni Kidney Disease in bolj proti koncu strani, ki se bo odprla bos nasla nasvete, kako pojacati apetit.

Jaz bi psico cim prej odpeljala na kontrolo k veterinarju, da vidis, kaj se je zgodilo. Ce je secnina res tako narasla, bi bilo pametno narediti eno kuro izplakovanja z infuzijo v zilo. Za naprej pa bi jaz poskusila dogovoriti z veterinarjem (oz. poiskala drugega, ce ta ne bi bil za), da bi ji jo sama dajala subkutano.

Poleg tega pa takoj na C-vitamin, B-kompleks, E-vitamin in omega 3. Pa zelo zelo pazi na to, koliko zauzije fosforja in da ga spravis v pravo razmerje s kalcijem. To je za naprej.

Zdaj pa bi bilo zelo pametno izvedeti, kaj se dogaja. Biokemicne preiskave, krvna slika in preiskave urina, bodo povedale vec. Cisto mozno je, da se ji je naredil tudi kaksen ulkus v zelodcu in da zato ne je. Poleg tega ji preglej ustno votlino, ker so zelo pogoste poskodbe v njej.

Tole je za zacetek. Ce lahko se kako pomagam, samo reci. Zanima me pa se, kaksno je bilo zdravljenje do zdaj. Kako pa je z njenim pritiskom? Pa srcek? Pa fosfor v krvi? Zakaj naj bi ledvice odpovedovale?

Ce mi pises privat, ti lahko sporocim telefonsko stevilko in se v zivo se pomeniva.

Drzim pesti, da ni hujsega,
Mojca
Logiran
katjica1
novinec
*
Sporočil: 3


« Odgovor #4 : četrtek, 06.11.2003 : 22:29:37 »

pozdrav!

jaz sem imela šnavcerja starega 14 let in je imel prav tako probleme z ledvicami. njemu se je ta problem pojavil pri 9 letih. To bolezen,če lahko rečemu temu bolezen je imel kar nekaj let. Po izkušnjah sem ugotovila, da je bila v letnih časih nekoliko v ozadju, ko pa so prišli mrzli dnevi, zima pa so se pojavile težave. Kot sama opisuješ, zelo dosti pije in veliko urinira, lahko pa se celo pojavi krvav izcedek med urinom. Mi smo ga v teh dneh vozili na injekcije oziroma terapije k veterinarjem. Če psička nebo na mrzlem, posebno v teh mesecih in sevda moraš iti nujno na posvet z veterinarjem, mislim da še ji ostane nekaj let življenja. Jaz sem mojemu psički naredila pravilen način življenja in umrl je zaradi starosti, ne zaradi ledvic Wink. Veliko sreče in zdravja z psičko.
Logiran
SIMONA
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #5 : sobota, 08.11.2003 : 20:10:55 »

ojla!

Jaz imam tudi eno vprašanje, moja psička pa zelo malo pije in to
res malo. Dva požirka na dan ali sploh ne. Par dni nazaj je tudi
urinirala kri. Ali gre tudi tukaj za podoben primer. Ali  pri odpovedi
ledvic vedno zaužijejo veliko vode in veliko urinirajo?
Hvala za odgovor in držim pesti za Damo!!

lp simona
Logiran
Dama
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #6 : sobota, 08.11.2003 : 20:59:49 »

No, naj vam povem najbolj žalostno novico, kar se mi jih je kdaj koli prej v žilvljenju pripetilo. Umrla je Cry Cry Cry......ne morem in ne morem se sprijaznit, ker je bila res najboljša psica na svetu (seveda tako misli vsak lastnik). Ne morem in ne morem nehati jokati. Vsaka stvar me spomni nanjo, ker sva skupaj preživeli veliko časa in je bilo toliko lepih trenutkov, da je res hudo. Sori, ker morim, ampak se mi zdi, da kar paše malo ven povedat.....
Vesela sem, da se ni mučila in to, da je umrla naravne smrti (če bi jo morala evtanazirati, bi se mi zmešalo), tako je pa revica zaspala......in sedaj je sigurno v pasjih nebesih  Smiley

Simona, ne vem če gre za opoved ledvic Huh Mislim (ne me držat čisto za besedo), da so glavni znaki preveliko zauivanje vode in s tem prekomerno uriniranje, lahko pa da gre v tvojem primeru za kakšno drugo obliko bolezni ledvic Huh
Ti bo moral kakšen strokovnjak odgovorit, vendar kljub vsemu držim pesti zate!
Logiran
S
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 242


« Odgovor #7 : sobota, 08.11.2003 : 21:07:19 »



Žal nam je za tvojo izgubo.
Zdaj je v pasjih nebesih kjer je vedno lepo.

 

Logiran
Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #8 : sobota, 08.11.2003 : 22:07:40 »

Dama, res mi je zelo zal.



Simona, pri nekaterih oblikah akutnih tezav z ledvicami se pitje lahko zmanjsa. Sploh ce ima se kri v urinu, bi jaz kar pohitela z ugotavljanjem, kaj se dogaja. Kaksno hrano pa je? Ali je to ze ves cas tako ali je sprememba nenadna, postopna? Katere pasme je, koliko je stara, kako je s tezo, je kaj hujsala?

Pri boleznih ledvic je izjemnega pomena takojsnje ukrepanje. Ce se tezave odkrije dovolj zgodaj, se da narediti veliko. Sploh z veterinarjem, ki je pripravljen sodelovati z lastnikom.

Lp, Mojca
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576


« Odgovor #9 : sobota, 08.11.2003 : 23:10:23 »


Dama sozalje, vem kako se pocutis, pred slabima dvema mesecema smo morali dati uspavati naso Iko, prav tako zaradi odpovedi ledvic. Pri njej je slo za posledico prepozno odkrite erlihije, je pa prakticno prislo v 4 tednih od skoraj normalne psice do stanja, ko smo ugotovili, da se samo se muci. Veterinar je sicer diagnosticiral odpoved ledvic sele 2 tedna prej (erlihijo pa komaj en dan pred naso odlocitvijo), bi pa dovolj zgodni pravilni diagnozi definitivno pomagala.

Drzi se, kmalu bo bolje bos videla.

Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 09.11.2003 : 16:15:58 »

Dama,

najiskrenejse sozalje ob izgubi psicke. Pred tednom smo izgubili nasega Maksa in vemo, kako hudo je. Nic ne more v tistem trenutku nadomestiti izgube. Z vsakim dnem, ki mine, bolecina jenja, ostajajo pa neizbrisni spomini na vragolije, ki ste jih s psicko skupaj poceli.
Zdaj se z Maksom, Iko in ostalimi igra nekje dalec.
Logiran

Dama
novinec
*
Sporočil: 13


« Odgovor #11 : nedelja, 09.11.2003 : 20:58:11 »

Hvala vam za sočutje. Vem, da veste, kako se počutim in tudi meni je žal za vse tiste, ki ste izgubili svoje "miškote".  Cry
Lp vsem,
Dama
Logiran
suzi buldog
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #12 : sreda, 09.11.2005 : 11:05:34 »

lep pozdrav!
Imam psičko Suzi, buldoginjo staro 8 mesecev. Pri 6 mesecih je bila sterilizirana. pred enim tednom je postala zelo mirna in je večinoma spala in neenakomerno dihala. Naj povem še, da je kot mladiček veliko pila in lulala. Potem smo zamenjali hrano in ji namesto briketov začeli dajati hills konzerve. Potem je občutno manj pila, lulala pa je še vedno kar pogosto. En teden po sterilizaciji pa je začela nekontrolirano lulati tudi v stanovanju, zunaj pa na približno vsakih 100m. To se je izmenično pojavljalo naslednja dva meseca, obdobja ko je lulala so trajala 3 dni. Psička je  bila in je sicer videti zdrava, vesela, živahna in ima apetit. Blato je bilo vedno mehkejše in smrček suh. Naenkrat se je stanje poslabšalo in je psička začela veliko spati. Veterinar je pregledal urin in kri. V krvi je bilo veliko število levkocitov, 4X povečana sečnina in veliko bakterij. Drugi veterinar je postavil diagnozo, da gre za odpoved ledvic in ji predpisal dieto. Ultrazvok (ki so ga delali na polnem črevesju) je pokazal prirojeno napako ledvic, ena je bila nepravilne oblike druga pa je imela nekakšne lise. Pri prejšnjem pregledu so se ji na očesu pojavile nekakšne brbončice, ki pa so jih sedaj opazili tudi na vagini. Ko je psička zaužila 3 tablete antibiotikov (caporex) se je stanje drastično izboljšalo( v noči je šla 8 X na blato), prvič ima vlažen smrček, prekrvavljene blazinice in spet je postala živahna in je videti zdrava. Zdaj tudi zadrži urin celo noč, čez dan pa se med igro kar polula in ga težje zadržuje- med spanjem nikoli ni in tudi sedaj ne pušča urina. Po posvetu z veterinarji so zaradi izključujočih medsebojnih primerjav urina in krvi izključevali možnost odpovedi ledvic, ki pa jo je drugi veterinar po opravljenem ultra zvoku potrdil. Sama sicer nisem strokovnjak, vendar pa psička razen pogostega lulanja ne kaže drugih simptomov odpovedi ledvic, ki jih navaja literatura. Vse z podobnimi izkušnjami prosim za nasvete?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #13 : sreda, 09.11.2005 : 14:51:35 »

Caki malo, v krvi ali v urinu so bile bakterije?

Priporocam k9kidneys in k9kidneydiet, pa se en klik.

Imas mogoce rezultate preiskav doma?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
2fast
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #14 : nedelja, 19.11.2006 : 05:38:59 »

Malo pije, je sploh ne. Vso hrano ki jo dobi je glukoza, pije pa vcasih sam, ampak cisto malo, vcasih mu pa jas v usta dam z inekcijo malo vode. Pa drgace je celi bodi, komi se premika, komi stoji, samo lezi pa spi. Diagnoza je bla da mu odpovedujejo ledvica. Kaj je da nardit ? Od tega ko so mu zacela je minlo 5 dni.
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 8   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: Odpoved ledvic
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines