mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 29.04.2024 : 13:14:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Daljše in boljše življenje za pse
Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16   Dol
Natisni
Avtor Tema: Daljše in boljše življenje za pse  (Prebrano 64833 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
catjusa
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 532


« Odgovor #165 : sobota, 30.08.2008 : 09:06:52 »

ne vem, mi ostajamo na briketih, čeprav smo jih ravno menjali (Orijen), mogoče bo za počakat kakšen teden ali dva da bom videla ali smo naredili prav.
Logiran
TalQec
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1.018


« Odgovor #166 : sobota, 30.08.2008 : 11:45:16 »

Me pa še nekaj zanima, koliko od vas vas je moralo nekaj umešat (jajce, pašteto, ribe...) zraven briketov da jih je, oz. se jih je sploh lotil jesti, izgleda da psu nekaj ne diši, jaz vrjamem da je notri vse prej drugo kot tisti % mesa ki so napaisani kot prva sestavina na etiketi (tudi pri ˝boljših˝ briketih).



Ja, pri meni je bilo prvo leto tako. Wink Sedaj pa imam brikete iste znamke samo, da so narejeni za pasmo mojega psička. on je sedaj zdrav, alergij na hrano ni več in ima jo zelo rad..
 Tongue
Logiran
doza
novinec
*
Sporočil: 2


« Odgovor #167 : sobota, 30.08.2008 : 12:54:39 »

Ja tudi mi smos se zmrdali nad briketi. Poskusil sem z surovo hranao. Spremembe so bile očitne, jemo z veseljem, suhi drekci, brez vonja....Seveda kdaj tudi skuhamo riž z drobovino ali tuno. Ni vedno vse surovo je pa večina. Meni je všeč, da pes je z veseljem, prej ni.
Logiran
catjusa
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 532


« Odgovor #168 : sobota, 30.08.2008 : 12:59:29 »

no jaz nimam problemov z zmrdovanjem nad briketi ne ene ne druge psice, obema se zmeša ko odprem vrečo in čisto brez problema jih uporabljam tudi za utrjevanje trikov (kliker sistem). Zato ostajam na kombinaciji med suho in kuhano hrano za psa. Je pa res, da že od nekdaj dobivata samo "kakovostne" brikete- oz. "ta drage" Smiley.
Mogoče sta pa samo naši dve neizbirčni
Logiran
TalQec
otrok do 14 let
*
Sporočil: 1.018


« Odgovor #169 : ponedeljek, 01.09.2008 : 20:40:03 »

Mogoče sta pa samo naši dve neizbirčni

no ja Wink Smiley..saj je se tudi mojemu kosmatincu zmeša ko odprem vrečo hrane  Tongue Tongue Tongue Tongue:D Cheesy Cheesy Cheesy.. ampak včasih je bil pa res zelo izbirčen Tongue Tongue Tongue Tongue..
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #170 : ponedeljek, 01.09.2008 : 21:06:59 »

TalQec, smeski niso tukaj zato, da jih uporabljamo v enormnih kolicinah, temvec zato, da morda tekst povdarimo s svojimi obcutji v graficni obliki. Nekaj tvojih sporocil s celimi vrstami smeskov je ze izbrisanih, nova bodo brisana takoj, ko bos uporabila prekomerno stevilo smeskov.
Logiran

Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #171 : torek, 26.05.2009 : 15:37:44 »

No jaz moji psički(Samojedki) nikdar ne dajem mastnega mesa,saj ni zdravo. Moja Nala obožuje riž(ki je zelo zdrav za dlako),dajem ji tudi rumenjak,saj je tudi ta zdrav za dlako. Kosti sploh niso zdrave za pse! Povzročajo prebavne težave, lahko se zataknejo v črevesju,psi ne morajo izločati,diareja,bluvanje in celo smrt. Tudi ribe so zelo zdrave,vendar moraš prvo izločiti kosti, da se slučajno ne zataknejo. Tudi kakšno suho sadje ali zelenjava je zdrava. Jaz Nali nikdar ne dajem mastnih stvari npr. ponfrija,mastnega mesa in nasploh takšnih stvari. Za pse tudi sladice sploh niso priporočljive,sploh za Samojede, ki so nagnjeni k sladkornim boleznim. Psu nikdar ne dajajte :

-tort(razen izjeme)
-peciv
-ponfrija
-kosti
-rolad
-čokolade
-bonbonov
-lizalk
-Preveč sladkorja ali soli
-Za nekatere pasme tudi korenje ni zdravo,saj jim dlaka porumeni npr.Samojedi
 In še veliko takšnih stvari bi se našlo,ki niso priporočljive za naše kosmatinčke.

To sem samo,tako napisala če morda še kdo,ki tega ne ve.
Logiran
Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #172 : nedelja, 28.06.2009 : 11:15:30 »

Nasel sem tole raziskavo glede hrane, oz. sestavin, ki jih pes kot karnivor potrebuje. Glede na to, da raziskava izjemno poudarja, da zitarice in sorodne vrste ne sodijo pretirano v pasjo prehrano, sem nekako v dvomu v kolikor se kupovati pri nas najbolj prodajane prehrane, saj je naprimer skoraj pri vseh na prvem mestu prisotna koruza, veliko pa tudi koruznega glutaminata, kar naj bi pes tezko prebavil. Zanimivo je, da se pri nas zelo zelo tezko dobi hrano, ki ne vsebuje zitaric ali pa zgolj minimalno, v zivalskih trgovinah je to misija nemogoce, docim se na internetu dobi tudi taksno hrano. Kaj vi mislite glede tega?
Sicer sem nasel se stran, kjer so  opisane in argumentirano ocenjene hrane, pros in contras, vendar trenutno link ne dela, poleg tega ne vem, ce smem link prilepiti, ker gre naceloma za posredno reklamo. Jana?

Si bom pa dovolil prilepiti omenjen, 'WHITE PAPER: The Biologically Appropriate Food Concept and the Dietary Needs of Dogs and Cats', ker nekatere stvari pokaze v cisto novi luci : ****,pa ceravno je raziskava komercialnega vira, se mi zdi verodostojna in ni reklamnega namena.

Mi gremo ze na menjavo briketov, ceprav nikoli nismo imeli problemov, ampak vedno prej verjamem raziskavam, kot pa forsiranim hranam, ki se prodajajo v nasih ZOO trgovinah in tudi veterinarjih (njihova priporocljiva hrana je po testih ocenjena z eno (1!) zvezdico, od sestih). 

Primoz
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #173 : nedelja, 28.06.2009 : 11:28:21 »

Tole, o cemer debatiras, spada v rubriko Tovarnisko izdelana hrana, kjer so med drugimi tudi teme:

- Po kvaliteti ocenjena hrana
- Primerjava obilice hran za pse
- orijen
Logiran

Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #174 : nedelja, 28.06.2009 : 11:35:14 »

Velja, se mi je kar zdelo, da bo malo prevec komercialno izpadlo. Ker nimam dostopa do omenjenih tem, sem zelel le opozoriti na pri nas forsirano prehrano, ki je v najboljsem primeru zgolj sprejemljiva hrana, vsekakor pa ne priporocljiva. Da ne bom prevec pacal teme bom rajsi prepustil tebi, da premaknes post v pravo temo, sam pa se iz debate umikam, kogar te zadeve zanimajo (kar bi po mojem mnenju moralo vsakega, ki ima psa), bo pa pobrskal ze sam. Jst sem vsekakor bil presenecen.

Lep pozdrav
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #175 : nedelja, 28.06.2009 : 12:38:56 »

Yago, pri nas se dobi kar nekaj hrane brez žitaric. Wink
Logiran
Yago
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 126


« Odgovor #176 : nedelja, 28.06.2009 : 13:21:12 »

Ja, zdaj vem, sem se malo bolj pozanimal, tako da sedaj testiramo razlicne variante, ampak vseeno v vecini trgovin nimajo velike izbire. Hvala bogu za internetne Smiley
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #177 : sobota, 25.12.2010 : 23:35:24 »

Jaz sem čisto zbegana.... a mi lahko kdo pove če je to res ali ne:

http://kuzki.povejnaprej.net/hrana_ubija.html

Mnenja se razlikujejo.... Huh Eni pravijo, da je res drugi, da ne. Drugi spet, da so nekatere vrste briket le kvalitetne.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #178 : nedelja, 26.12.2010 : 00:43:17 »

Nikakor ne morem govoriti iz strokovne strani, ampak sestavine različnih hran si lahko sama prebereš in ugotoviš, da se zelooo razlikujejo. Največja razlika je seveda med supermerkator hranami in tistimi bolj kvalitetnimi, potem pa še med kvalitetnimi hranami, kjer so nekatere pač višje na lestvici kot druge ...

Poleg tega, kot sem sama do sedaj ugotovla, tale stran podatke dobiva predvsm iz Ameriških virov (omenja se recimo AAFCO, evtanazirane živali LA-ja…) ne vključje pa toliko recimo Evropskih, vem pa da se nekatera določila razlikujejo na različnih straneh "luže". Tudi če pogledaš, tole o mrtvih živalih iz zoojev ali pa celo "roadkill" bi bil bolj bedna bera za nekega izdelovalca hrane, ki bi želel to uporabljati za edini ali večji vir mesa ... tudi glede raznih dodatkov takih in drugačnih - prisotnost vedno lahko preveriš na deklaraciji ...če je deklaracija skopa sem tudi jaz skeptična Wink
Prav tako se veliko govori o splošno zelo razširjenih in propagiranih znamkah (tako tistih bolj kvalitetnih kot o supermerkatorskih in če pogledaš sovpadajo tudi s podjetji, ki že tako testirajo izdelke na živalih), čeprav je na našem tržišču ogromno hrane manjših proizvajalcev, ki se veliko manj propagirajo …

Imam pa tudi malo problem z objavljeno predstavitvijo ... meso, ki se znajde v hrani je v vsakem primeru meso neke mrtve živali, če je ta žival invalidna ali obnemogla pri celi stvari pravzaprav niti nima veliko veze. Nočem reči, da zagovarjam kako množično klanje starih živali, samo v končni fazi gre v vsakem primeru za ubite živali in je torej problematična samo postavka, da gre tudi za bolne živali ... že po samem argumentu, da bi morala biti prehrana čimbolj naravna, oz. takšna kot jo je psom namenila narava in jih nanje prilagodila - pasji predniki v naravi lovijo prav starejše, bolne in obnemogle živali, ne največjih in najmočnejših predstavnikov ... Nočem tudi reči, da sem proti surovi prehrani, le da me argumenti v samo tej predstavitvi sami po sebi ni bi prepričali vanjo (ampak to so že bolj "filozofska"  vprašanja in s celo stvarjo niti nimajo prav veliko skupnega) mi je pa surova prehrana pravzaprav všeč, če izvzamem možnost okužbe s kako bakterijo, ki jo uniči le toplotna obdelava (ali včasih zamrzovanje).
Prav tako ti argumenti težko držijo za hrano, kjer se zagotavlja en sam vir beljakovin in je ta vir recimo riba ... lahko gre potem sicer za poginule ribe nekega zastrupljenega potoka, ampak potem bi proizvajalec spet moral po svetu iskati poginule ribe, kar najbrž stroškovno spet ni tako ugodno ...

Dejstvo je da se boš nažalost morala sama odločiti čemu in v kakšni meri verjameš Smiley. Meni je za poceni hrane zelo lahko verjetni marsikaj, ker so tudi sami s podatki o izvoru sestavin precej skopi, z bolj kvalitetnimi hranami in bolj podrobnimi deklaracijami se pa potem to zmanjšuje, če pa seveda v deklaracijah navajajo neresnične podatke, je pa to potem zgodba s čisto drugim naslovom ...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.301


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #179 : nedelja, 26.12.2010 : 00:49:57 »

Cela tale tema govori prav o spletni strani, ki jo navajaš, zato bi jaz za odgovor na tvoje vprašanje začela temo brati na začetku.
Kot je videti, celo kreatorji strani niso več tako zagnani, saj so po začetnem entuziazmu hitro nehali pisat.
Logiran

Strani: 1 ... 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: Daljše in boljše življenje za pse
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines