mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 05:21:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: kri v blatu
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: kri v blatu  (Prebrano 60421 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #120 : ponedeljek, 25.01.2010 : 13:15:48 »

Ne sprašuj za nasvete o zdravilih in ne zgubljaj cajta na forumu, če sploh še ne veš, kaj je narobe s psom, zato piči k veterinarju!!!
Velik krvav madež je dovolj velik razlog za paniko, se ti ne zdi?
Logiran
LULIKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 256


« Odgovor #121 : ponedeljek, 25.01.2010 : 13:23:05 »

Hvala za razumevanje. Očitno so še vedno na forumu preveč pametni in preveč sočutni ljudje. Sem mislila, da se je kaj spremenilo. Očitno nič. Hvala za mnenje.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #122 : ponedeljek, 25.01.2010 : 13:28:41 »

Uh, LULIKA, ravno toliko smo pametni, da vemo zagotovo, da se s krvjo v blatu ni za igrat in se vedno je za taksne primere pristojen veterinar.
Lahko ti pa tudi napisem, da se obrni stran in cudezno bo kri izginila. Huh Al pa da naredi nek zvarek, po katerem bo tvoja psica spet tipi top. Ce verjames.

Dajte odrast, ce se ze greste skrbnike svojim zivalim. Predvsem pri odlocitvah o tem, pri katerih zdravstvenih tezavah vam lahko kdo tukaj kaj pomaga. Tole je internet in ne veterinarska ambulanta.
Logiran

moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #123 : ponedeljek, 25.01.2010 : 13:29:49 »

Ej, brez zamere: sama sem imela enake probleme s pasjim mladičem in približno se mi je takrat sanjalo, da kri v blatu (ti celo praviš, da veliko krvi) ni dober znak, milo rečeno. Mislim da sem dovolj sočutja pokazala do tvojega psa s tem, ko pravim da mora takoj k veterinarju. Če pa želiš tolažbe zase, reci.

jaz kakca nisem vidla nikjer, sem pa pol vidla pa en velik krvav madež. Valda, pri meni se vklopi alarm. No sem rekla, greve se malo naokrog, da res "opravi" svoje in spet. Kakanje? Malo kakca ostalo pa kri.

Logiran
Voodoo.witch
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #124 : sobota, 09.06.2012 : 17:51:51 »

Zdravo,

moj mali vrag je malo nazaj dopolnil 7 mesecev, glede prebave do sedaj ni bilo problemov (z izjemo, prvega obiska na pasji šoli, ko je za priboljške dobival narezane hrenovke, čemur je sledila driska; po drugi uri malo mehkejši kakec, a zatem je bilo vse tipi topi). Na veliko potrebo je hodil vsakič po hranjenju, pri dobrih 6ih mesecih sva razporedila hrano iz treh na dva obroka, od takrat kaka 2x, včasih 3x na dan. Sama mislim, da se ni dogajalo nič  neobičajnega..
Danes sem ga mislila (tako kot vsaki dan) peljat lulat (zjutraj ob 6ih), kar sem pa našla ko sem se vstala, me je pa skoraj vrglo po tleh. 5malih kupčkov driske s sluzjo in (svežo) krvjo + lužico urina! Alf ni bil ravno na 100 obratih, ni bil pa nekaj »down«. Zadevo sem počistila in kot rojeni paničar klicala (svojo sicer super) veterinarko. Ta je povedala, da je danes načelno odsotna, sva se pa pogovorili o zadevi. (drugače sta sluznica in urin zgledala ok) Njeno mnenje je bilo, da gre najverjetneje za okužbo debelega črevesja, a naj grem vseeno čimprej do veta (dala mi je tudi kontakt neke ambulante, kjer se pa nihče ni oglasil do 9ih). Medtem je Alfek(polno belgijsko hiperaktiven) sproduciral še en kakec, ki je bil v pravi obliki, a zelo mehak, svetlejše barve, z malo krvi. Nato sem se lotila klicanja, tistega kontakta od vetke, nisem priklicala. Ko sem imela »poln kufer«, sem poklicala na ambulanto veterinarske fakultete, kjer so mi rekli naj kar pribrzim. Po pregledu je veterinarka rekla, da je možno, da gre za parazite(drugače naj bi bil Alf polno razglisten, zadnjo tableto je dobil kak mesec nazaj, prej pa (od kar ga imam-tj. dobrih treh mesecev) jo je dobil vsak mesec) ali pa za vnetje. Temperature je imel 39,3C, toplomer pa ni bil krvav, tipati se ni dalo nič, živahen in firbčen normalno. Dobila sva Eukanuba Intestinal Puppy hrano in Efloran tablete. Hrano in zdravilo je dobil, ko sva prišla domov. Pojedel je sicer vse, pije pa od včeraj bolj malo, nato sem mu dala par kapljic za polizat z dlanjo in nato posodico, tako da je nekaj pil, a na lastno pobudo pa se ne premakne. Od takrat samo še spi (vsake toliko potrza, ampak možno, da to toliko bolj resno trenutno jemljem, ker drugače tudi ko spi (in sanja?) trza). Bi pa rekla, da je omotičen – ko ga pokličem se sploh ne zbudi, oz tudi ko se le dvigne glavo in hoče drnjohat dalje… Prej sva šla ven in je bil normalno živahen, lulal je, kakal pa mehko blato, tokrat brez krvi, ampak take čudne zlatkaste barve. Glede na uhlje in blazinice na tačkah, menim da nima vročine(jo bova pa še zmerila). Je možno, da ima zdravilo nanj kak čuden/nezaželjen učinek (šla sem na net, zdravilo proizvaja Krka, vsi stranski nezaželjeni učinki so (seveda) navedeni za nas dvonožce (ne vem ali to pomeni, da se podobno lahko dogaja psom?). Je kaj narobe, da sedaj toliko spi? Bi bilo dobro povprašati še za kako mnenje? Ima kdo kake izkušnje? (Nikoli ga nisem videla še tako pri miru in se sprašujem, če gre za kaj resnega in ali se da še kako pomagati)
p.s. Včeraj je bil mogoče malce bolj miren, ampak sem mislila, da je to posledica vročega/soparnega dne.  +dobila sva posodico za blato, katero naj prineseva v ponedeljek, za nadaljnje preiskave..
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #125 : sobota, 09.06.2012 : 18:20:46 »

Čist laično. Sluz in kri sta lahko znak kakšnega trdega koščka, ki ga je pes pojedel (kost, palčka, delček plastike) in se je skozi potovanje skozi črevo zasluzil (kar je normalno) in rahlo poškodoval anus pri izločanju (kar je tudi normalno, od tod komot sveža kri). Tudi naša Missy je imela enkrat kar kapljice krvi, ko je kakala, pa je bila sam ena razpokica na anusu, ko je imela bolj trdo blato. Se je saniralo samo in popolnoma brez posledic. Btw, to je tudi pri ljudeh precej pogosto, samo se o tem kaj preveč ne govori, ker je mal nerodna tema in lokacija težave - ponavadi se ljudje oglasijo le (ali šele) ko gre že za hude hemoroide, prej pa ne  Wink
Seveda je prav, da si ga peljala k vetu, samo me zanima, ali je analiza krvi tudi pokazala kakšno vnetje, ali dobiva zdravila samo na podlagi simptomov?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #126 : sobota, 09.06.2012 : 18:23:56 »

Je vceraj kaj posebnega pojedel? Kaj pa sicer dobiva?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #127 : sobota, 09.06.2012 : 18:27:36 »

Mene bi vedno bolj skrbelo popolnoma črno blato (kri v globjem delu črevesja), kot pa popolnoma sveza kri.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #128 : sobota, 09.06.2012 : 18:32:26 »

Sigurno. Ko se pri mojih pojavi sveza kri v blatu (skoraj vedno ob driski oz. mehki kakici) dobijo probiotike, odvisno od "simptomov" potem najpogosteje tudi Arsenicum 30C (homeopatske kroglice), pa en dan posta oziroma razkuhan riz (odvisno od situacije).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Voodoo.witch
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #129 : nedelja, 10.06.2012 : 11:07:01 »

Načeloma dobiva piksne od Nature Diet (puppy) in brikete Taste of the wild (res da slednjih nazadnje ni bilo in ker jih je nama že zmanjkalo, sem kupila Pro planove za puppye (te je že enkrat prej dobival, ker sva jih reklamno dobila na CACu) pa ob menjavi-10dni-ni imel kakih sprememb na blatu). Kar se tiče delcev, je na začetku izredno rad goltal kamenčke, kar ga pa zdaj niti ne fascinira več. Zadnje čase tudi pazim, kam rine s surlo, ker se sliši toliko teh opozoril glede zastrupljenih vab. Seveda, ni za izključit, da ni požrl kje kake svinjarije…(v četrtek je pojedel (mislim da) mačji drekec, kar je bilo tisti trenutek precej ogabno, ampak dvomim, da bi zaradi tega imel takšne težave)
Na analizo krvi ni bil poslan (sploh ne vem če ti ob vikendih delajo), tablete je dobil na podlagi simptomov, v ponedeljek nesem vzorec blata na analizo in če se pokažejo zajedalci bo dobil še za te tablete.
Drugače me je včeraj zvečer že res skrbelo, ker se ni zbudil in je bil ves "zadet" ter sem poklicala svojo veterinarko in ji povedala kako je z njemu. Načeloma se strinja, rekla je edino, da bi ona raje startala z inekcijami pa če ne bi  bilo bolje predpisala te tablete. Spal pa naj bi, ker mu pada vročina. Priporočila mi je tudi probiotični jogurt(do 1/2 lončka na dan), ker se tako hitreje obnavlja sluznica. V glavnem, okoli 23ih se je zbudil s polnimi baterijami in sploh ni mogel biti na miru Smiley  kasneje ponovno dobil tableto in spal dalje. Zdaj je spet leteči belgijec oz. čisto običajen in se mu ne vidi, da bi bilo kaj narobe. Spravil se je sam pit, čeprav bolj malo (ne vem, a ga je treba kaj siliti zaradi vročine/dehidracije?). Vročino ima še, a malo nad 39 (39,4), kar verjetno ni kak bavbav, ampak še vseeno mi ni najbolj všeč, da ga kuha… Kakal od včeraj ni.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #130 : nedelja, 10.06.2012 : 19:12:08 »

Omoticen? Vrocina? Kri v blatu? Obstrukcijo ste izlocili??
Pomojem ga nebi bilo odvec poslikat.

Nocem vas strasit, ampak poznam nekaj takih primerov in se zadeve osebno res bojim.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #131 : nedelja, 10.06.2012 : 19:17:45 »

Se to, pri enem takem primeru psica ni imela nicesar v crevesju, je pa RTG pokazal na enem delu zelo razsirjeno crevesje.

Smo pa imeli podobne simptome pri eni mladi psicki pred kratkim, je dejansko slo za vnetje crevesja. Jo je kuhalo od vrocine, malo krvi v mehkejsem blatu in vidno jo je bolelo. Najprej smo se ustrasili ker sem nasla na koscke razbit CD, pa na sreco ni bilo zato.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #132 : ponedeljek, 11.06.2012 : 21:11:31 »

Kako je s pesjanckom?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Voodoo.witch
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #133 : torek, 12.06.2012 : 18:36:03 »

Alf je že včeraj okoli frlel kot metuljček, tako da so nama rekli, ko sva prestopila vrata veterine, da se res vidi, da je "na smrt bolan". Smiley Ko ga je veterinarka pregledala, mu je bila vzeta kri in šla skupaj z blatom na preiskave. Noben test ni pokazal nič nenavadnega. Edine "vidne" posledice so bile, da ga je na otip še malo bolel trebušček. Zgleda je imel le vnetje debelega črevesa.  (Veterinarka je načeloma izključila obstrukcijo, čeprav na RTG ni šel.)
Drugače sva že od včeraj brez vročine, blato je bilo delno trdno, deloma pač ne. Danes je bolj kot ne (že) vse normalno(nikoli nisem mislila, da bom s takim veseljem napisala "čvrst kakec" hehe), tudi pit je začel sam. Po tabletah se ga ne loteva omotica. Mislim, da bo vse v redu. Do konca tedna sva sicer na dieti, tablete bo dobival še naslednje dva dni, da se pa ne preterava pa bova ta teden na počitnicah od agija…
Hvala za vaše odgovore in skrb! Smiley
 (p.s. naj bi okoli razsajale neke viroze, ki prizadenejo prebavni sistem, če sem prav razumela, a nisem dalje spraševala za tem, ko smo jo izključili..le toliko, da omenim)
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #134 : torek, 12.06.2012 : 18:47:57 »

Super  Afro
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: kri v blatu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines