mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 18:39:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: kri v blatu
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: kri v blatu  (Prebrano 60426 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #15 : ponedeljek, 23.02.2004 : 09:53:33 »

Jana, super novica (glede driskanja)!  Cheesy Drzimo pesti pa tacke pa..., da bo vse okej tudi za naprej.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #16 : ponedeljek, 23.02.2004 : 14:00:15 »

Živjo Jana (in ostali)!

Z bokserskim driskanjem imam veliko izkušenj, in še več! Namreč, bokserji so (že pasmsko pogojeno, bi rekla) zelo občutljivi na prebavi.
Kot prvo, bi te opozorila (pa saj si že sama rekla) na mačjo hrano! Tudi moji psi so rasli z mačkami in mačja hrana VEDNO bolj diši od "tiste ta pasje". Je pa problem v tem, da je kompozicijsko zelo drugačna od pasje in veliko bolj agresivna za pse. Nažalost so se mački morali navaditi jesti na klopi, ker drugače so vse pojedli psi in potem seveda veselo driskali...

Druga stvar je, da je treba res paziti, da ne jedo kake svinjarije in pijejo iz luž - torej - "drvarjenje" pod nadzorom.

Potem je tu še faktor nervoze - driska po vsaki razstavi... (odvisno od občutljivosti psa).

Moj starejši pes je imel v mladosti veliko težav s prebavo (beri: konstantno bruhanje in driskanje). Ker sem ga intenzivno šolala in istočasno še razstavljala, je ves čas jedel hrano za aktivne pse, ki mu je z visoko vsebnostjo proteinov in maščob kaj hitro uničila prebavo (btw, jedel je samo "najboljše" znamke hran).
Nato sem 2 leti iskala ustrezno režitev v dietah in lahkih hranah in po 2-3 tedenskih premorih se je driska vedno vrnila - driska s krvjo in sluzom na koncu. To so bili za mene zelo težki časi in bala sem se trenutkov preden se je Avik pokakal, da bom spet opazila kri. Nad antibiotiki sem kaj hitro obupala, saj so pomagali samo 2x, potem ne več (tako nora pa tudi nisem, da bi psa celo življenje filala z antibiotiki...).
Sploh se več ne spomnim natančno kaj vse sem probala... Dejstvo je, da nima alergije na kako sestavino v hrani, pa vendar so se driske (meterski curek po 15-ih stopnicah navzdol, ko je revež hotel ven iz hiše na vrt, dišeča presenečenja zjutraj v kopalnici,...) periodično ponavljale.

Potem pa sem po naključju v času romanja po Srbiji, naletela na hrano Premil in jo skeptično (saj sem glede na ceno smatrala, da je hrana sigurno šit) dala psu. Z veseljem jo je pojedel (kar je bila za mene aleluje, saj je vedno odklanjal hrano in se zmrdoval pred skledo) in tudi kaka je bila OK. Torej, šlo je za hrano Premil-Standard, ki ima zelo nizko raven maščob in je POLsuha hrana. Sedaj se (s pomočjo prijatelja, ki mi jo pripelje iz Srbije, saj pri nas še ni uvoznika) trudim, da imam hrano vedno "na lagerju" in da mi ni reba dajati in probavati druge hrane. Možno je sicer, da se driska nebi vrnila, saj že skoraj 3 leta normalno kaka in se je prebavna flora umirila, vendar vseeno nočem rizikirati s kako drugo hrano.

Tako, to so na kratko moje izkušnje z enim psom. Vsak je pa tako zgodba zase in vsak ima svoje male cake.

čau, in srečno s psičko Jana,

LP, Dunja
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #17 : ponedeljek, 23.02.2004 : 18:48:02 »

Citat
Ker sem ga intenzivno šolala in istočasno še razstavljala, je ves čas jedel hrano za aktivne pse, ki mu je z visoko vsebnostjo proteinov in maščob kaj hitro uničila prebavo (btw, jedel je samo "najboljše" znamke hran).

Eno vprašanje izven konteksta...zakaj naj bi pa visoka vsebnost proteinov in maščob v hrani za akrivne pse uničevala prebavo?  Huh JAz sem Lizo pred kratkim začela hraniti s tovrstno hrano, pa sem se malce ustrašila, da ne delam narobe?  Shocked

LP, Eva
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #18 : ponedeljek, 23.02.2004 : 19:38:01 »

hoj ena Afna!
Visokoproteinska hrana je težje prebavljiva. Seveda pa je vse odvisno od vsakega psa posebej. Moja starejša psička (Avikova hčerka) nikoli v življenju ni imela driska, pa je lahko jedla adult grano, premium hrano, ali katerokoli drugo hrano.
Pri občutljivih psih pa premium hrana na pride v poštev (moja izkušnja). Sama se bom odslej izogibala visoko proteinski mastni hrani in jim bom v času večjih naporov raje dodajala govedino.

Če nimaš občutljive psičke, nimaš kaj skrbeti, pomoje. Ne vem pa, zakaj si se pri bulldogici odločila za tovrstno hrano?
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #19 : ponedeljek, 23.02.2004 : 19:55:14 »

Ojla !

Za tovrstno hrano sem, se odločila, ker je bila presuha in je nikakor nisem mogla zredit. Prej sem poskusila vse...Eucanubo, Nutro, Technical in je nikakor nisem mogla prepričat, da bi pojedla zadostno količino... Potem je pa še nekaj časa imela družbo še ene psičke in je začela jest še manj.... 100g na dan je bil že uspeh, zgledala je pa kot taboriščnik. Potem sem pa odkrila Bosch energy extra, ki naj bi bil tudi za pse, ki imajo premajhno težo. In zaenkrat je vse brez problemov, razen enega malega izpuščaja na začetku, pa še to se mi dozdeva da je bila deležna kakšnega "prepovedanega" priboljška od njene pasje varuške...  Roll Eyes Napreduje izredno lepo, je že kar prijetno zaobljena jaz sem pa PRESREČNA... Tako da..ne vem no, upam da bo vse ok..

LP, Eva
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #20 : ponedeljek, 23.02.2004 : 20:25:51 »

hoj,
če pes je močno hrano, se mi zdi zelo pomembno, da je aktiven, da pojedene kalorije tudi porabi. Tvoja psička je bila presuha verjetno zato, ker ni hotela jesti dovolj, ne zato, ker bi bila hiperaktivna? Poznam sicer tudi par živahnih bulldogov...

Kakor sem že rekla, mislim, da nimaš kaj skrbeti.
Res pa je tudi, da so se težave pri mojem psu pojavile šele po 4-5ih mesecih, ko je jedel Eukanuba Premium. Ker se težave niso nehale (kljub dodajanju riža in podobnih for), sem presedlala na Royal Canin Maxi Energy, pa je bil problem isti.

Si mogoče poskusila z makaroni (psi jih ponavadi obožujejo sploh, če so zabeljeni z maslom...)? Ogljikovi hidrati zelo redijo, niso pa obremenilni za porebavo. Nekateri psi so občutljivi na makarone, večina pa jih prebavlja brez problema.

No, moj namen res ni, da bi kogarkoli strašila Undecided
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #21 : ponedeljek, 23.02.2004 : 20:43:33 »

A je mogoce kdo poskusal psu, ki ima drisko, pripravljati hrano doma? Moji jo dobro prebavljajo, pa se radi jo imajo.
Ena afna, kaj se je zgodilo z drugo psicko? lp
Logiran

Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #22 : ponedeljek, 23.02.2004 : 21:05:03 »

Kaja, druga psička je našla nov dom, ker sem zaradi "višje sile" ostala sama z dvema pesama...  Cry in enostavno ni šlo. Obema nisem mogla nuditi dovolj pozornosti, kolikor sta jo potrebovali in zahtevali, tako da sem se odločila, da je tako za vse tri napametneje... Saj nima smisla, da smo vse tri nesrečne, a ne?  Undecided

LP, Eva
Logiran
georg
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24


« Odgovor #23 : sreda, 25.02.2004 : 11:25:30 »

Tudi mi smo danes bili pri veterinarju in je rekel, da ima tudi georg kronično vnetje črevesja. Zacel se je pa tako:
Pred tremi meseci sem opazila kri v blatu in smo šli k veterinarju. Je rekel, da je najbrž trakulja in en mesec je dobival tablete ( Pratel). Nekaj časa je bilo vredu, potem se je vse skupaj ponovilo. Smo šli ponovno k istemu veterinarju, je rekel da se je trakulja ponovila in ponovno dal Pratel. Ker takrat nisem bila jaz z psom pri veterinarju ampak moja mami sem bila zlo jezna kako mu je lahko dal iste tablete kot prej, če je videl da nc ne pomagajo.Pred parimi dnevi pa je georg dobil krvavo drisko, zato sem se odločla da grem k drugemu veterinarju. Tko da je danes dobil nek antibiotik(inekcijo), dal nam je še tablete Linex in paket dietne hrane. Jutri moramo spet priti nazaj po antibiotik, in če jutri ne bo nič bolje, bo nardil še ultrazvok. Rekel pa je, da to nikoli ni bilo povezano s trakuljo. Tko da lahko vidimo kako so naši veterinarji skrbni. Lahko samo povem, da se k prejšnjemu veterinarju ne bom nikoli več vrnila.
Zato vam priporočam, da če opazite kri v blatu, ne odlašajte, ampak takoj k veterinarju, saj vam lahko samo oni to razjasnijo(nekateri).
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #24 : sreda, 25.02.2004 : 12:37:19 »

Ena afna, samo, da ste vsi zadovoljni! Wink
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #25 : sreda, 25.02.2004 : 13:37:40 »

georg, se pridruzujem tvojemu mnenju, zato ga bom dala krepko, da ga le ne bo kdo prezrl:

Ce opazite kri v blatu, ne odlasajte, ampak takoj k veterinarju!!!

Dodala bi se naslednje: vse prevec lastnikov (vcasih k temu pripomorejo tudi veterinarji) je mnenja, da driskanje, obcasno bruhanje in kaksna kri pac spada k mladim in manj mladim psom in mackom. Trdim, da ni res! Vsaki spremembi je potrebno posvetiti maksimalno pozornost. Posebej, ce se kaj od tega pojavi veckrat. Marsikdo meni, da bo minilo samo od sebe. Ne bo! Situacija se bo samo se zapletla.

Saj menda ne cakate nekaj mesecev, ce vas otrok bruha in driska nekajkrat na teden? Tako, kot to ni normalno za nase otroke ali nas, tudi ni normalno za nase zivali.

Vse preveckrat smo tudi zadovoljni z zdravili ali nasveti, ki jih dobimo od strokovnjakov. Vsekakor je prav, da jim zaupamo, vendar bi dodala, da ne brezpogojno. Na internetu je veliko ljudi in veliko informacij. Ko se z vaso zivaljo zacne "nekaj dogajati", je vsekakor prva pot k strokovnjaku! Takoj naslednja pa, da poiscete cim vec informacij pri ljudeh, ki so se s podobnimi tezavami ze srecali.

Obenem bi opozorila se na eno tezavo, ki je zelo pogosto znak obolenja (lahko tudi hujsega) - prekomerne kolicine blata, ne glede na to, s kaksno hrano (vec o kolicinah blata pri slabsih in boljsih vrstah hrane je napisano v rubriki o prehrani) in koliko hranite svojega psa. Marsikdo tudi misli, da mladi psi pac velikokrat kakajo. To ni normalno in tudi temu je treba posvetiti pozornost! In ukrepati! Samo od sebe se ne resi nic.

Obenem bi se zahvalila vsem, ki z izkusnjami in napotki pomagajo nam, ki jih rabimo.

georg, tebi pa priporocam skrbnost in doslednost pri dieti (nam je bilo zabicano, da RES NIC DRUGEGA kot samo dietne brikete do konca tritedenske terapije) ter opazovanje georgovega blata in obnasanja. Pa priporocam branje materialov na linkih, ki nam jih je nekaj sporocil nazaj podala peibie (peibie, res iz srca hvala zanje).

Pri nas od petka ne driskamo in smo snegu primerno Grin izjemno dobro razpolozeni. Tudi apetit je izjemen Wink. Hudo je le pri vajah, ker nimamo nic za pod zob. Malo goljufamo z igrackami. Ko Luna spi, studiramo izkusnje drugih, brskamo po netu za informacijami in sestavljamo jedilnike za cas, ko (srcno upamo) bomo lahko jedli se kaj drugega.

Vama z georgom zelim cim hitrejse normaliziranje stanja in da bi vama uspevalo tezave obdrzati dalec stran Smiley
Logiran

Peibie
rad pišem
****
Sporočil: 319


« Odgovor #26 : sreda, 25.02.2004 : 14:10:55 »

Jana, majhen trik za ucence na strogi dieti. Wink

A ji dajes Eukanubo oz. katero drugo dieto, ki ima samo brikete?

Streses brikete v mikser, zdrobis, dodas toliko vode, da lahko zadevo zmuckas v rokah, majhne kupcke nalozis na papir za peko in v pecici na cca 50 stopinj posusis (jaz sem pustila kaksnih 20 min na 50 stopinj, potem pa ugasnila in pustila, da se ohladijo v pecici).

Ce pa ima dieto, pri kateri so tudi konzerve, pa ravno tako zdrobis brikete, dodas konzervo in malo vode in izvedes isti postopek.  Grin

Obicajno se obnasajo, kot da si jim dal cisto nekaj drugega. Wink Tongue Grin

Lp, Mojca
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #27 : sreda, 25.02.2004 : 14:48:36 »

hehehehehe, cesa vse se ne lotimo ljubitelji nasih mrcin Grin Grin
Peibie, grem kar poskusit iz briketov (smo samo na Eukanubinih briketih) nardit piskotke Wink. Malo umetniskega izrazanja nic ne skodi Grin

Kako bo slo in kaj bo na "izdelke" rekla Luna, porocam kasneje Smiley
Logiran

bajki
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 249


« Odgovor #28 : sreda, 25.02.2004 : 22:00:17 »

Joj, tole je pa res slišati hudo! Držimo tačke, da bo dieta uspešna!
Ste me pa s to temo kar malo prestrašili. Moj kuža je namreč po kosteh vedno imel bolj trdo blato.Nazadnje pa je bilo celo nekaj kapljic krvi.  Cry Zdaj jih ne dobiva več in ni videti, da bi imel kakšne težave. Upam, da ni razloga za preplah. Ali pač? Undecided
Logiran
sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #29 : nedelja, 29.02.2004 : 15:23:51 »

ojojojoj!!!

Mislim, da tudi mi z našo boxerko Sally prihajamo na tir dietnikov.
Pred mesecem dni je jedla Barf- to je tako zmleto meso; to je
namreč jedla v porodnišnici.
Pol smo prešaltal na brikete- Proplan, nekaj časa je bilo O. K.,
potem je začela z zmrdovanjem... bi kaj drugega.
In smo mal eksperimentiral s testerji od Hills-a.
Zdaj imamo že dva tedna drekec, ki se težko pobira in dvakrat smo že zasledili po kapljico Shocked krvi. Zraven dobi kakšen rumenjak,
nariban sir, riž, goveje meso... res je pa da sem in tja naša varuška goljufa in ji da salamo... je lahko to vzrok?
Smo novinci in nas valda full skrbi.
Drugače je Sally zlo pridkana, ubogljiva in razigrana.
Torej... gremo v pon. k zdravniku ali poskusimo z dieto?

Hvala forumovci!
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: kri v blatu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines