mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 07:58:32

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: pes sam svoj gospodar...
Strani: 1 2 3 [4]   Dol
Natisni
Avtor Tema: pes sam svoj gospodar...  (Prebrano 19710 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #45 : ponedeljek, 15.12.2008 : 20:21:00 »

 Grin Grin Grin kaj ste fletne
Verjetno ste ze v marsikateri literaturi prebrali opozorila kako moramo biti zelo previdni, da ne bomo psa skusali pocloveciti.
Zgleda, da bo treba obrniti plosco vrli pisci... zaceti bo treba pisati opozorila, da je treba biti zelo previden, da se lastnik psa ne bo prevec popasjil  Grin Grin Grin

Drugace pa tudi mi rencimo, pihamo, grdo gledamo in smo sploh cisto pasji.

Kontra temu popolnemu popasjenju dvonozcev, pa je moja psica cisto poclovecena in se z menoj prav po babje prereka za koscek kruha. Leti v kuhinjo, se postavi pred pult in zacne glasno opozarjati nase. Pa ji recem, da kruha pac ne bo dobila in mi zacne odgovarjati v stilu buh, buf in pomenljivo gledati v smeri kruha. In ji spet recem, da si ga "ni zasluzila" (medtem me strmo gleda in poslusa) in se obrnem stran, ona pa spet vuf, prh, vauuuu in tako naprej in nazaj.
Da bi vi slisali to najino prerekanje  Grin Grin Grin

No, pri nas ni vprasanja ali si bom psu drznila vzeti hrano iz gobca ali ne, to je pri nas nekaj povsem samoumevnega.
Zacnem ze pri mladicu, a ne samo s hrano, temvec tudi z igracami.
Skozi igro ucim psa, kaj pomeni ukaz "pusti". Igraco skoraj vedno vrnem, da lahko nadaljujeva igro. Tik preden zacne psu padati interes za igro pa igraco vzamem in igro zakljucim. Hrano vzamem in vedno tudi vrnem, razen ce gre za kaksno svinjarijo, ki jo najdejo na sprehodu.
Igrace imam razdelje na zunanje in notranje. Tiste, ki so namenjene za igro zunaj psi nikoli ne smejo nesti noter. Ce skusajo zadevo presvercati v hiso seveda sledi moje negodovanje.
Ko smo pred vrati mi morajo igraco dati v roke, igraco spravim tako, da vidijo kje je in potem gredo povsem mirno noter. Ko gremo na sprehod pa takoj letijo  po igracko, ki jih seveda caka tocno tam, kjer so jo nazadnje videli.  Wink
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #46 : ponedeljek, 15.12.2008 : 20:23:52 »

Grin Grin Grin kaj ste fletne
Verjetno ste ze v marsikateri literaturi prebrali opozorila kako moramo biti zelo previdni, da ne bomo psa skusali pocloveciti.
Zgleda, da bo treba obrniti plosco vrli pisci... zaceti bo treba pisati opozorila, da je treba biti zelo previden, da se lastnik psa ne bo prevec popasjil  Grin Grin Grin
jah sej....jst bi tud tkoooooo rada z repkom migala, pa je moja trtica nekam zatrdela, tko da - to pa žal ne bo šlo. Grin Cheesy Tongue
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #47 : torek, 16.12.2008 : 08:39:03 »

Uf, zdej mi je laknulo Smiley...
Sem se že pripravila na val negodovanja nad mojim neprimernim načinom komunikacije s psom Roll Eyes...
Pa vidim, da nisem edina - še dobr Roll Eyes
Kar se tiče jemanja hrane in igrač pa delam podobno kot Derjči. Vzamem, dam nazaj, vzamem, dam nazaj...
Ni šans da ne pusti pes da mu vzamem stvar. Vztrajam da tudi oba moja otroka pod mojim nadzorom počneta isto. Tudi tamala triletnica. Ni šans, da ji pes ne bi pustil vzet stvar iz gobca...
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #48 : torek, 06.01.2009 : 07:49:41 »

Pri meni je tamali že prvi dan poskusil svojo uveljavit. je žvečil bikovko in sem sirekla da vidimo kaj bo.glede na to kako mil in bogi je nisem pričakovala takšne reakcije, me je tako narenčal, da me je kar šokiralo. sem pa jast njega še bolj.sem ga samo prijela za gubo (nič bolečine,ne stiskanja ne tresenja)in se  se zadrla NE! od takrat naprej nima noben težav da mu vzame hrano ali igračo. in od takrat naprej je tudi za vsako neprimerno vedenje NE dovolj. sem se takrat  prvič izgleda tako zadrla, da je postala ta beseda čarobna.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #49 : torek, 06.01.2009 : 08:41:43 »

Zdajle sem se spomnila ene prigode z našim berncom pred leti... Na temo jemanja iz, in dajanja stvari v gobec....
Naš pes in en mali otrok (ki je ravno dobro shodil) ki ga je pes res dobro poznal, sta bila na vrtu (mislim da sama, kje je bila njegova mama v tistem trenutku se zdaj ne spomnim), ko moj oče pride izza ovinka in ga skor vrže na rit. Otrok je imel roko do komolca v pasjem gobcu, pes pa je samo mirno sedel in čakal. Fotra je odneslo nazaj za ovink in je samo neslišno opazoval kaj se bo zgodilo, ker ni hotel prestrašit psa, da ne bi na hitro zaprl gobca.
In zodilo se je.... nič. Mali je roko dal iz gobca in še gobec je psu nazaj zaprl in to je bilo to.
Psa smo od malega navajali, da mu lahko vzamemo kar hočemo. Še dobr, a ne?
Pa itak je bil pes že po naravi taka nežna dušca....
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #50 : torek, 06.01.2009 : 13:53:00 »

No takole: recimo da moja psica nekaj slastnega žveči. Jaz ji hočem vzeti.

scenarij 1:  brez besed in vsakega opozorila stegnem roko in zagrabim tisto, kar ima pač v gobcu. Psica me bo narenčala in po hitrem postopku pogoltnila ogroženo slaščico.  Če mi pa uspe iztrgati zadevo iz gobca, bo po vsej verjetnosti opozorilno šavsnila proti meni. Ja kaj pa zdaj. Naj jo stresem iz hlač, ker sem bila neolikana in nisem upoštevala osnovnega pasjega bontona (to kar imam v gobcu je moje in mi nima pravice vzeti nihče, tudi moj nadrejeni ne)? Ja seveda jo bi stresla, saj si takega vedenja ne sme privoščiti, ne glede na vse. Vendar bi bila krivda za incident izključno moja. pravzaprav bi morala stresti iz hlač kar samo sebe. Psica upravičeno užaljena, jaz jezna (nase).

scenarij št 2: psici rečem, naj mi zadevo pokaže, kar tudi naredi. Če zadeva ni pretirano nagnusna, jo dobi nazaj, sicer pa jo zamenjam za kaj drugega. Obe zadovoljni. Ali pa ukažem, da mora zadevo spustiti. Kar tudi naredi (razen če ni na varni razdalji več kot 10m, takrat se bolj splača lepo prositi naj zadevo prinese pokazat). Jaz zadovoljna, psica pa sicer  ne preveč, a kaj češ, šefi imajo svoje muhe, a ne. in za prvim vogalom se bo dalo najti kaj novega zanimivega.
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #51 : torek, 06.01.2009 : 14:27:07 »

 Jaz pa moram gledati tudi na našo hčerkico, ki še nima 2 leti in računati tudi na to, da bo  mogoče kdaj prišlo do situacije ko mu bo želela kaj vzeti in ne želim,da bi prišlo do česarkoli. Drugače sta tako vedno pod nadzorom in ju ne puščam sama , četudi je zelo majhen pes.Ampak nikoli ne veš in raje to vedenje že na začetku odpravim.
Kar se pa tiče raznih finih stvari zunaj, sem pa pse vedno navajala na ukaz spusti.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #52 : torek, 06.01.2009 : 14:35:59 »

Zelo majhen pes fino ugrizne. Mi smo, ko sem bila še v nižjih razredih OŠ, imeli psihota srednjega pudlja. Bila sem pogrizena non stop. In pasji ugriz ful boli.
Ta pes je bil res produkt nevzgoje Angry in karakterja Shocked - cela štala, vam povem....
Logiran
ika
odvisnež
*****
Sporočil: 644


« Odgovor #53 : sreda, 07.01.2009 : 07:06:59 »

Saj vem, jaz se zavedam da majhen pes je tudi pes, kar marsikdo pač ne.poznam kar nekaj primerov.In naš prav uživa ko delama.
Logiran
tjaša123
rad pišem
****
Sporočil: 326


« Odgovor #54 : ponedeljek, 09.02.2009 : 20:33:34 »

Tole renčanje se velikokrat pojavi. Naš Nils je želel malo uveljavljati svojo voljo in začel renčati ko sem mu želela zamnejati vodo. No jaz že po naravi ne prenesem da bi bil pes moj gospodar in sem mu pripeljala dve poštene čez gobec in mu jasno povedala da je to fuj. Sedaj lahko delam karkoli. Lahko mu vzamem hrano iz gobca itd.  Blondie pa itak vse dovoli in ni problemov. Sicer pa če se le da se ne zapenjam v take situacije.

lp Tjaša
Logiran
emchy
novinec
*
Sporočil: 41


WWW
« Odgovor #55 : torek, 08.12.2009 : 21:57:35 »

Spet se vračam.
Z našim psom so se spet začeli problemi.
Starejša psička je vedno bolj prijazna, nobenih problemov nimamo ne s tujci, ne z otroci, niti z drugimi psi.
Tamalemu pa se spet trga.
Vmes smo postavili nove ukrepe in stanje se je izboljšalo.
Zadnji mesec dni pa je spet neznosno. Brikete smo mu umaknili, prav tako igrače. Postal je popadljiv do tujcev in to zares- nihče ga ne sme niti pogledati in se že spusti vanj. Isto velja za obiske, ki jih pozna že od majhnega. Toleranten je samo do članov ožje družine.
Ob prvih znakih popadljivosti-renčanja, pride tudi do tega da se spusti v človeka sem probala že to- na brzino sem ga obrnila na hrbet, zaprla sem ga v drug prostor,itd.
Moram pa poudariti da tudi ob tem ko ga obrnem dalje laja in renči.  Skrbi me tudi to, da če bi mu dala npr kost itd bi ob poskusu da bi mu vzela zarenča, po potrebi tudi šavsnil, zato mu ničesar ne dajem več.
Drugače pa se do psov obnašam enako, skupni sprehodi, hranim ju posebej, razlik ne delam. Kak nasvet?
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #56 : petek, 11.12.2009 : 21:45:09 »

Morate mu pokazati, da ste vi gospodar, ampak na pravi način.
Logiran
leoni
novinec
*
Sporočil: 14


WWW
« Odgovor #57 : sreda, 17.02.2010 : 14:37:43 »

tezava pri manjsih pasmah je tudi ta da jih jemljemo v narocje v neprimernih trenutkih tako da se oni cutijo se bolj samozavestni pri svojih dejanjih.v primeru ki si opisala bi morala tvoja mama takoj oddaljiti psa in zapreti v sobo za nekaj trenutkov.ko se je pomiril odpreti vrata ga pohvaliti in spusti med ljudi.vsekakor je potrebno prositi obiske da mu ne posvecajo pozornosti temvec ga ignorirajo.ce bo zelel ovohavati naj povoha vendar obiski se morajo delati kot da ga ni v blizini in naj ga ne skusajo bozati...niti gledati v oci ali mu dati najmanjse priznanje da obstaja.ce bo prevec vsiljiv naj mu obrnejo hrbet.v kolikor bo vzrajal biti agresiven zaprosi obiske da mu vrzejo kaksen prigrizek brez da mu dajo pozornost ali da ga gledajo...tako bo povezal obiske s prijetnimi in slastnimi svarmi.tudi vstop obiskov v prostor je zelo pomembno.ce ne uspete kontrolirati psa ko vstopijo prijatelji ga imejte na zacetu na povodcu.clani druzine so prvi ki odprejo vrata in dovolijo kdo lahko vstopi.poizkusajte ga navaditi da ste vi-tvoji starsi ki ste odgovorni za to kdo gre lahko notri.to mu date vedeti tako da ga izredno pohvalite in mu date nagrado ko se pomiri....ce s povodcem ne bo slo ga zaprite v sobo in ga spustite sele ko ne bo vec lajal in cvilil.izberite trenutek ko bo tiho da mu odprete vrata ga pohvalite in spustite.mogoce bo potrebno ponoiviti vajo vendar ti garantiram da ko bo zastopil sporocilo se bo umiril tudi do obiskov.vse te vaje so lahko zelo neprijetne za obiske ker predno pomiris psa jih mogoce ze mine da bi vas obiskali vendar imajo dolgorocen efekt.jaz sem svojega navadila tako da ko je pozvonilo sem da dala na sedi.vsakic ko sem odprla vrata in se je dvignil sem jih nazaj zaprla.in tako naprej dokler ni ostal na mestu da sem lahko pustila vstopiti obiske brez da bi jih naskocil(ceprav samo od veselja).vsekakor pa ne priporocam da ga jemljete v narocje vsakic ko pride nekdo na obisk.vase crkljanje si mora zasluziti.in bo razumel da je kaznovanje ze samo to da ni vec v vasem narocju kadar se neprimerno obnasa ce ne selo to v ekstremnih primerih da ga izolirate.ne zelim da narobe razumes to taktiko vendar je potrebno reagirati s psi tudi z majhnimi na njihov nacin...in se nauciti kot prvo nihovega jezika ki ni samo povezati besed z dejanji kot npr. sedi itd. temvec razumeti in prevajati njihove telesne govorice in dejanj.sama nisem ekspert na tem podrocju vendar se trudim zastopiti pse in njihov nacin obnasanja...
Logiran
Strani: 1 2 3 [4]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: pes sam svoj gospodar...
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines